Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Marty.Na wrote:Hey, jestem tu nowa. Założyłam też temat o sobie, byście mogły trochę mnie poznać i moją historię. Pytanie mam: czy z policystycznym jajnikiem i prolaktyną wysoką jest szansa zajść w ciążę czy jestem już skazana na bezdzietność? W ogóle powiem Wam, że nie spodziewałam się, że mnie to spotka, taka trudność, a jednak...albo nie, spodziewałam się
Martyna, spokojnie — to forum widziało już nie takie historie! 😆 Co druga z nas ma PCOS/PCO (w tym ja) albo pokręcone hormony (w tym ja), więc naprawdę da się, choć wymaga to trochę zaangażowania. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 19:19
Mstka, AnMiPe lubią tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Współczuję gryp i przeziębień dziewczyny ☹️ jakiś niemiły sezon jest pod tym kątem teraz 😩 A tym, które czekają na testy… dużo cierpliwości życzę (nie mam swojej, więc nie udzielę tam 🤣🤣🤣)
Ja właśnie wróciłam z monitoringu, pęcherzyk 19,5mm, a endometrium 5,8 😑 także biorę się za picie wina i morele.. tylko już chyba za późno 😆16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
almost.there wrote:Hej, my już po badaniach nasienia i niestety bez szału.. nic się w sumie nie poprawiło oprócz ilości plemników ogólnie i żywych. Ruch nawet gorszy i morfologia nadal 0. Teraz czekamy na wyniki wymazów. Na dole linki do badań z listopada i dzisiejszych.
https://ibb.co/d4ZfVQWN
https://ibb.co/tp8vCBgx
☹️ przykro mi, że nie podskoczyły Wam wyniki.
Trzymam kciuki za wymaz, żeby on był nakierowujący Was na cośalmost.there lubi tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
__
Runnerka wrote:Dziewczyny, wlasnie wróciłam z monitoringu po inseminacji i jestem załamana. Nie wynikiem badania, bo oczywiście wszystko było dobrze, ale tym, że lekarz chce jednak zrobić trzecią próbę, tym razem na cyklu stymulowanym. A tydzień temu umawialiśmy się, że to będzie ostatnia próba i zakwalifikuje nas do in vitro. Dzisiaj jednak przejrzał papiery, przeanalizował daty i stwierdził, że nie mamy rocznej historii leczenia, wyniki wszystkie sa ok więc za bardzo nie ma podstawy by już nas zakwalifikować… nie wiem co o tym sądzić, bo na pewno roczna historia leczenia to nie sztywny wymóg. Pewnie często kwalifikacja zależy od decyzji lekarza po prostu. Mam wrażenie, że chcą z nas wyciągnąć jak najwięcej kasy, a ja mam rocznikowo 36lat😭 nie wiem co robić, czy uderzać do innej kliniki… z drugiej strony ufam temu lekarzowi więc sama nie wiem. Ale boję się, że prędzej wyląduje w psychiatryku niż doczekam tego in vitro.
Kurczę, niefajnie, że był niesłowny
Wtedy inseminacja byłaby w następnym cyklu? 🫣16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
__
@Runnerka chyba faktycznie pomysł porady u innego lekarza jeśli masz taką opcję nie jest zły. Jeśli chcesz ivf to może przejdź się do innego, powiesz, że już były dwie inseminacje i opowiesz wszystko, to powinnaś dostać akceptację 🤞👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
05 Lametta 🤞 -
Almost.there, a wiecie co u Was jest powodem tej słabej ruchliwości?16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
__
almost.there wrote:Hej, my już po badaniach nasienia i niestety bez szału.. nic się w sumie nie poprawiło oprócz ilości plemników ogólnie i żywych. Ruch nawet gorszy i morfologia nadal 0. Teraz czekamy na wyniki wymazów. Na dole linki do badań z listopada i dzisiejszych.
https://ibb.co/d4ZfVQWN
https://ibb.co/tp8vCBgx
Przykro mi, też się obawiam powtórki u nas 😓 może te wymazy coś wyjaśnią faktycznie. A byliście u androloga po pierwszych badaniach? Nie ma żylaków itp?👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Julciaa14 wrote:Hej mój mąż też ma ma 41 lat i trochę się boje że te jego plemniki już nie są najlepszej płodność. Ciężko go namówić na badanie nasienia. Narazie zrobił morfologię, mocz. Ogólnie wyniki nie są najgorsze, trochę cholesterol za wysoki i glukoza na czczo. Nie pije alkoholu prawie w ogóle ale diety też nie ma za wspaniałej. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Lekarz mówił, że ten wiek mężczyzny nie powinien wpływać na płodność jeszcze tak bardzo. Oczywiście każdy przypadek jest inny ale spokojnie. Fajnie byłoby gdyby szanowny Pan mąż dal się namówić i wiedzilibyscie czy coś trzeba poprawiać. Mój ma prawidłowe wyniki za to ma czasem zapalenia prostaty z braku ruchu. Dieta ok, nie pali, nie pije, odżywiamy się dobrze ale niestety ciężko się zmobilizować do treningów. Muszę się zawziąć i go trochę pogonić🙃
@flotek przytulam mocno🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 19:59
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Marty.Na wrote:Hey, jestem tu nowa. Założyłam też temat o sobie, byście mogły trochę mnie poznać i moją historię. Pytanie mam: czy z policystycznym jajnikiem i prolaktyną wysoką jest szansa zajść w ciążę czy jestem już skazana na bezdzietność? W ogóle powiem Wam, że nie spodziewałam się, że mnie to spotka, taka trudność, a jednak...albo nie, spodziewałam się31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
Runnerka wrote:Dziewczyny, wlasnie wróciłam z monitoringu po inseminacji i jestem załamana. Nie wynikiem badania, bo oczywiście wszystko było dobrze, ale tym, że lekarz chce jednak zrobić trzecią próbę, tym razem na cyklu stymulowanym. A tydzień temu umawialiśmy się, że to będzie ostatnia próba i zakwalifikuje nas do in vitro. Dzisiaj jednak przejrzał papiery, przeanalizował daty i stwierdził, że nie mamy rocznej historii leczenia, wyniki wszystkie sa ok więc za bardzo nie ma podstawy by już nas zakwalifikować… nie wiem co o tym sądzić, bo na pewno roczna historia leczenia to nie sztywny wymóg. Pewnie często kwalifikacja zależy od decyzji lekarza po prostu. Mam wrażenie, że chcą z nas wyciągnąć jak najwięcej kasy, a ja mam rocznikowo 36lat😭 nie wiem co robić, czy uderzać do innej kliniki… z drugiej strony ufam temu lekarzowi więc sama nie wiem. Ale boję się, że prędzej wyląduje w psychiatryku niż doczekam tego in vitro.
Faktycznie to wygląda tak jakby z Was wyciągał. Nie lubię takich niesłownych ludzi... na coś się w końcu umawialiście. Ale może faktycznie jeśli mu ufasz to daj mu jeszcze jedną szansę, a jak nie to rozważ zmianę...👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
cysterka95 wrote:Widzę że masz duphaston, mi po nim czasem lubi
wywalić syfki na brodzie/żuchwie
Jeszcze go nie zaczęłam 😅 czekam na owu2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
Cześć dziewczyny, wracam po kilku dniach odpoczynku od forum. Jakoś to tak naturalnie wyszło, nie planowałam tego.
Gratuluję serdecznie tym co ujrzały dwie kreseczki ⏸️
Tulę za biele i małpy.
Chciałam się z Wami skonsultować, któraś z Was po IUI lub Ovitrelle (tydzień po) miała mega silne bóle podbrzusza. Złapało mnie przed chwilą i nie puszcza, akurat byłam na mieście i prawie chodzić nie mogę z bólu.
Chyba kiedyś przeczytałam, że nospę bądź paracetamol bez problemu można brać?beautifullady lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
III IUI 🔜 -
Cześć kochane! Wracam do Was z fioletowej strony mocy 💔
Na początek bardzo gratuluję wszystkim paniom dwóch kreseczek, mocno tulę za pozostałe biele i okrutnie zaciskam kciuki za wszystkie testujące 💪💪
Moja ciąża zakończyła się na przełomie 6 tygodnia, a teraz czekam na ostateczny spadek bety, koniec krwawienia no i chyba kolejny cykl…?
Miałam wątpliwości czy wracać tutaj na forum, bardzo dużo sprzecznych uczuć i nastrojów aktualnie we mnie siedzi. Ale tak jak już kiedyś tu pisałam: „co nas nie zabije, to nas sponiewiera” i chociaż trochę nie wiem co dalej, to małymi krokami zaczęłam po najmniejszej linii oporu i domówiłam worek supli na zapas.
Badania i resztę ogarnę po kontrolnej wizycie w następnym tygodniu.
Finch11 please, podziel się w jakich ilościach brałaś swoje witaminy - widzę, że masz podobną liste, to może będzie to dla mnie jakiś nowy punkt wyjścia czy coś zmieniać 🤨
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Karczoch, bardzo mi przykro kochana 😞🫂Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
07/05 - monitoring
30/05 - konsultacja u dr Jarosz
05/25 - IUI -
flotek wrote:@ przyszła... Znów 😔
Przytulam mocno 😔🫂flotek lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Przykro mi karczoch 🫂starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
III IUI 🔜 -
cysterka95 wrote:Przykro mi, też się obawiam powtórki u nas 😓 może te wymazy coś wyjaśnią faktycznie. A byliście u androloga po pierwszych badaniach? Nie ma żylaków itp?
I Chochlik odpowiadam - nie wiemy co jest powodem. Żylaków nie ma, hormony też ok, posiew nasienia i moczu też ok. Mój M się rusza, je w miarę zdrowo, nie piję alko, nie pali, łyka suplementy. Ostatnia nadzieja, że wyjdzie coś w tych wymazach, bo jeżeli nie to nie wiem czy jest jakiś ratunek jeszcze 🤷♀️Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
karczoch321 wrote:Cześć kochane! Wracam do Was z fioletowej strony mocy 💔
Na początek bardzo gratuluję wszystkim paniom dwóch kreseczek, mocno tulę za pozostałe biele i okrutnie zaciskam kciuki za wszystkie testujące 💪💪
Moja ciąża zakończyła się na przełomie 6 tygodnia, a teraz czekam na ostateczny spadek bety, koniec krwawienia no i chyba kolejny cykl…?
Miałam wątpliwości czy wracać tutaj na forum, bardzo dużo sprzecznych uczuć i nastrojów aktualnie we mnie siedzi. Ale tak jak już kiedyś tu pisałam: „co nas nie zabije, to nas sponiewiera” i chociaż trochę nie wiem co dalej, to małymi krokami zaczęłam po najmniejszej linii oporu i domówiłam worek supli na zapas.
Badania i resztę ogarnę po kontrolnej wizycie w następnym tygodniu.
Finch11 please, podziel się w jakich ilościach brałaś swoje witaminy - widzę, że masz podobną liste, to może będzie to dla mnie jakiś nowy punkt wyjścia czy coś zmieniać 🤨
O nie, bardzo mi przykro ☹️