Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
@Karczoch, o nie... 💔 bardzo mi przykro, kochana ☹️
@Ssilvia, przytulam za @, ale gratuluję podniesienia proga! Mam nadzieję w tym cyklu u siebie na polepszenie proga, bo był dramat 🤞
@Flotek @Darrika, tulę za 🐒🫂Darrika, Ssilvia lubią tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️ 8cs
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
brilka wrote:Ja teraz najbardziej czekam na walentynkowy poranek i walentynkę cysterki💘😁
Ojej jak miło 🥹❤️
Ja też czekam na wieści od was, mam taki zwyczaj że zaglądam tu rano jak ogarnę najpilniejsze rzeczy w pracy czyli przeważnie tak koło 9, ale czasem wypadnie jakieś spotkanie i nie mogę się wtedy skupić bo myślę co tam u jednej i drugiej 😅Iskiereczka00, Agni97, Nayeli, Olisska lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
karczoch321 wrote:Cześć kochane! Wracam do Was z fioletowej strony mocy 💔
Na początek bardzo gratuluję wszystkim paniom dwóch kreseczek, mocno tulę za pozostałe biele i okrutnie zaciskam kciuki za wszystkie testujące 💪💪
Moja ciąża zakończyła się na przełomie 6 tygodnia, a teraz czekam na ostateczny spadek bety, koniec krwawienia no i chyba kolejny cykl…?
Miałam wątpliwości czy wracać tutaj na forum, bardzo dużo sprzecznych uczuć i nastrojów aktualnie we mnie siedzi. Ale tak jak już kiedyś tu pisałam: „co nas nie zabije, to nas sponiewiera” i chociaż trochę nie wiem co dalej, to małymi krokami zaczęłam po najmniejszej linii oporu i domówiłam worek supli na zapas.
Badania i resztę ogarnę po kontrolnej wizycie w następnym tygodniu.
Finch11 please, podziel się w jakich ilościach brałaś swoje witaminy - widzę, że masz podobną liste, to może będzie to dla mnie jakiś nowy punkt wyjścia czy coś zmieniać 🤨
Bardzo mi przykro 🫂Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷9cs
🩸29.04
🏥 07.05 laparohisteroskopia
————————————————-
4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
👩⚕️od 03.25 Angelius Katowice dr GM
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Ja dzisiaj mam mętlik w głowie dzisiaj 12 dc jutro monitoring cyklu, a ja krwawię po tym hsg i to tak całkiem całkiem. Trochę mnie to martwiStarania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷9cs
🩸29.04
🏥 07.05 laparohisteroskopia
————————————————-
4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
👩⚕️od 03.25 Angelius Katowice dr GM
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Kochane wszystkie was mocno przytulam za 🐒. Niech nowy cykl okaże się tym szczęśliwym!
@Karczoch bardzo Ci współczuję. Rozumiem, jaka huśtawka wszystkiego Ci towarzyszy i bardzo mocno ściskam Cię kochana! Odpocznij, wykuruj się i działajcie dalej 😗😗😗😗 -
Julciaa14 wrote:Cześć przytulam cię mocno😘.
Nie byłam w ciąży pozamacicznej, ale byłam w ciąży biochemicznej. Jaki miałaś wynik bety? Może lekarz jeszcze nie mógł znaleźć położenia ciąży?
Zauważył tylko coś a'la kuleczkę przy lewym jajowodze.
Parę lat temu też miałam CP, dlatego poszłam tak szybko do lekarza. Jutro się okaże, co dalej -
Julciaa14 wrote:Hej, jaki masz wynik prolaktyny? Ja miałam ponad 70 i po lekach spadło do 27. Jeszcze trochę za dużo więc kontynuuję leczenie.31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
- Łuszczyca (Daivobet)
💊
- Omega3
- Witamina D
- Magnez
-TENfertil ON
♀️
- Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka
- Subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)
- PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
- Witamina D
- Omega 3
- Magnez
- Witamina B6 i B12
- Aktywny kwas foliowy Neofolic
- Ogestan 4000
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
⏳02.06.25'- wizyta u doktor Janosz -
@karczoch😓🫂
@Chochlik12, proszę wpisz mnie na wolnego strzelca.
Dziewczyny, a mam do Was pytanie, do tych które mają regularne cykle i doczekały się dwóch kresek. Bo do tej pory zastanawia mnie mój przypadek. A mianowicie. Czy któraś mimo " regularnych" cykil miała odmłodzona ciążę. Tzn. z OM wychodziło że np to 9 tydzień a lekarz stwierdził że to jest 6.....20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
@Karczoch, weszłam bo chciałam zadać pytanie i nagle zobaczyłam Twój nick i przy nim połamane serduszka, wyrazy współczucia, więc szybko przewinęłam kilka stron, żeby znaleźć Twoją wiadomość. Tak mi przykro, kibicowałam Ci bardzo
Ogólnie to witamy, ale wiesz, nie rozsiadaj się tutaj za bardzo! 😘
Dziewczyny, ja mam pytanie, bo w sumie trochę jestem w kropce.
Byłam dziś na monitoringu, pęcherzyk 24 mm, endometrium 9,6 mm, także wszystko pięknie, Lametta zadziałała. Ginekolog powiedziała, że najlepiej byłoby sprawdzić w piątek czy pęcherzyk pękł, a jeśli nie, to wtedy wziąć ovitrelle. Receptę dostałam, ale mój problem polega na tym, że jak na złość nie ma terminów na USG ani na czwartek ani piątek ani sobotę w tym zakichanym luxmedzie…
Robiłybyście ten zastrzyk „w ciemno” w piątek? Wiecie, czy mogą być jakieś poważne komplikacje, jeśli zrobię ten zastrzyk w piątek, a np pęcherzyk będzie już pęknięty? Nie wiem w sumie co robić, ostatecznie jeszcze myślę o wycieczce do losowego lekarza prywatnie, ale znowu płacić 200 zł za 2 minutowe USG 🫠🫠🫠 już tyle kasy wydałam na to wszystko 😩
Z objawów to śluz raczej płodny, szyjka nisko, no czuję się tak okoloowulacyjnie, ale ja jestem z tych, które samej owulacji nigdy nie czują. Robiłam też testy owulacyjne (Domowe Laboratorium z Rossmana) ale tak mi się beznadziejnie wybarwiają, kreska testowa nawet nie jest jakaś ciemna, a tej, która pokazuje wynik, to prawie nie widać.
Ech niby wszystko super a i tak niewiadomo co robić 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 22:57
💃 '95 🕺'91
starania od 04.2024
Ona:
PCOS ❌ stymulacja Lametta
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: wrzesień ➡️ marzec
koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌
Plemniki żywe 55% / 15,36 mln ➡️ 66% / 27,42 mln
Morfologia 2% ➡️ 1% ❌
Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34% ❌
hormony w normie ✅
Powtórka posiewu czysta ✅ -
Hej, ostatnio podczytuję wątek tylko z doskoku 😮💨 , zupełnie nie nadążam, przyznaję 🫤 ale cały czas Wszystkim kibicuję 🥰🤞🏻 a postanowiłam napisać, bo chcę Cię strasznie przytulić 🫂 Karczoch 😓 mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie 💔 i niedługo znów Ci się uda ❤️😍
Trzymam mocno kciuki, żebyście Wszystkie szybko przeszły na fioletową część forum 🤞🏻😍
Spokojnego miłego wieczoru i nocy ❤️😘Iskiereczka00, Chochlik12, Agni97, beautifullady, Marcia03 lubią tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
-
Aqkaracza trzymam kciuki za betę, i żeby wszytko było dobrze.
Przytulam za @.
Darika oby była powtórka i ten 12-ty okazał się szczęśliwy
Nayeli zdecydowanie mam tak jak ty, chociaż się nie udzielałam. Dziewczyny uzależniacie😋
Mstka a może te mdłości, to nie pozostałości po jelitówce🤞
Marzycielka94 jak to dziewczyny piszą, nie ma @ jest nadzieja
Mstka, Darrika lubią tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Pustynia wrote:@Karczoch, weszłam bo chciałam zadać pytanie i nagle zobaczyłam Twój nick i przy nim połamane serduszka, wyrazy współczucia, więc szybko przewinęłam kilka stron, żeby znaleźć Twoją wiadomość. Tak mi przykro, kibicowałam Ci bardzo
Byłam dziś na monitoringu, pęcherzyk 24 mm, endometrium 9,6 mm, także wszystko pięknie, Lametta zadziałała. Ginekolog powiedziała, że najlepiej byłoby sprawdzić w piątek czy pęcherzyk pękł, a jeśli nie, to wtedy wziąć ovitrelle. Receptę dostałam, ale mój problem polega na tym, że jak na złość nie ma terminów na USG ani na czwartek ani piątek ani sobotę w tym zakichanym luxmedzie…
Robiłybyście ten zastrzyk „w ciemno” w piątek? Wiecie, czy mogą być jakieś poważne komplikacje, jeśli zrobię ten zastrzyk w piątek, a np pęcherzyk będzie już pęknięty? Nie wiem w sumie co robić, ostatecznie jeszcze myślę o wycieczce do losowego lekarza prywatnie, ale znowu płacić 200 zł za 2 minutowe USG 🫠🫠🫠 już tyle kasy wydałam na to wszystko 😩
Z objawów to śluz raczej płodny, szyjka nisko, no czuję się tak okoloowulacyjnie, ale ja jestem z tych, które samej owulacji nigdy nie czują. Robiłam też testy owulacyjne (Domowe Laboratorium z Rossmana) ale tak mi się beznadziejnie wybarwiają, kreska testowa nawet nie jest jakaś ciemna, a tej, która pokazuje wynik, to prawie nie widać.
Ech niby wszystko super a i tak niewiadomo co robić 😂😂😂
Ja polecam zadzwonić na infolinię, to wyczarują Ci termin. 😄 U mnie często jest tak, że nie ma w apce, a po przedstawieniu sytuacji na infolinii jakoś udaje im się skołować lekarza.
A jeśli masz finansowanie w cenie, i im się nie uda ogarnąć terminu to możesz po ich pozwoleniu iść do prywatnego, a oni Ci zwrócą 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 23:45
Pustynia lubi tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Aqkaracza wrote:337. Jutro idę na drugie badanie bety.
Zauważył tylko coś a'la kuleczkę przy lewym jajowodze.
Parę lat temu też miałam CP, dlatego poszłam tak szybko do lekarza. Jutro się okaże, co dalej31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
Zrobiłam test, co uważacie?
https://zapodaj.net/plik-x78ZwFN8Uw
Prawdę mówiąc, na żywo była trochę bardziej widoczna… Nie wiem, ile dpo, wiem że 25 dc przy cyklach, które najczęściej mają 25-26 dni.Choinka123, Dżozu, Monini15, emciak, Wdzięczna, Darrika, Agni97, Marzycielka94, Saule, onalola, Aqkaracza, Maniaaa., DreamBee, Pustynia, Belia, Nayeli, Chochlik12, Lovi25, ellevv, cysterka95, kasialinkaa, Tindaya, Iskiereczka00, Marcia03, Mstka, Olisska, Deyansu, Kaliope, almost.there, Justa28, dailydamn, Pdes, Mardotka lubią tę wiadomość
33 👩🏼❤️👨🏻 55
Świnoujście 🏖
12.02.2025 ⏸️
06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤
09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤
14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka
-
Pustynia wrote:@Karczoch, weszłam bo chciałam zadać pytanie i nagle zobaczyłam Twój nick i przy nim połamane serduszka, wyrazy współczucia, więc szybko przewinęłam kilka stron, żeby znaleźć Twoją wiadomość. Tak mi przykro, kibicowałam Ci bardzo
Ech niby wszystko super a i tak niewiadomo co robić 😂😂😂Pustynia lubi tę wiadomość
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
pupuś wrote:Zrobiłam test, co uważacie?
https://zapodaj.net/plik-x78ZwFN8Uw
Prawdę mówiąc, na żywo była trochę bardziej widoczna… Nie wiem, ile dpo, wiem że 25 dc przy cyklach, które najczęściej mają 25-26 dni.30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Pupuś, piękna kreska, gratulacje 😻
Karczoch, bardzo mi przykro, trzymaj się ❤️🩹
Flotek i Darrika, przytyłam za małpy i trzymam kciuki za kolejne cykle 🫶🏻
Ja mniej się tu udzielam, ale czytam na bieżąco. Szukanie mieszkania zajmuje dużo czasu i myśli, przez to nawet na ❤️🔥 nie mam ochoty, ani czasu, ani nicDarrika, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Aqkaracza, oby ten lekarz się mylił
Czasem wiele zależy od sprzętu, może akurat o to tu chodzi 😣 i niedługo jednak ten pęcherzyk w macicy się pojawi