Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Wiesz, że jeśli to biochem znowu (mam nadzieję że nie 🤞) to tylko beta to potwierdzi? I lekarz już inaczej na to patrzy, kolejna z rzędu i można coś szukać w tym temacie.
Warto robić betę nawet jak testy nie ciemnieją
Druga rzecz - sprawdzanie rozwoju ciąży po testach to nie wyznacznik. One się różnie mogą wybarwić nawet tej samej firmy i nagle z dnia na dzień nie zrobi się z cienia super piękna kreska ❤️
Mądrego zawsze dobrze posłuchać 😄 pójdę jutro na betę co by się nie działoBlondyna.B, Mgdra lubią tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Ja wiem dziewczyny że to wcześnie, zrobiłam po to żeby mieć w miarę spokojne sumienie. Jade na ten rentgen i kanałówke, nie będę przeciągać, w nocy mnie zaczął ćmić ten ząb...
Chyba nawet lepiej już żeby nic się tam nie wykluło, ale dzwoniłam do swojej stomatolog i kazała mi jechać...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Na testeo kreseczka jakby ciut ciemniejsza ale za to na facellaku jaśniejsza 🤷🏻♀️ Poza tym temperatura lekko w dół
Sprawdzę jeszcze jutro i najwyżej jutro skoczę
Jak znam swój organizm to dziś lub jutro powinni się pojawić plamienia to tez będzie kolejny wyznacznik
Leć na betę. Mi nie ciemnialy z dnia na dzień (nawet na początku jaśniejsze bywały). Lepiej mieć na papierze nawet jeśli miałaby być biochemiczna choć moim zdaniem na razie możesz być dobrej myśli! -
Pani Miśka wrote:Leć na betę. Mi nie ciemnialy z dnia na dzień (nawet na początku jaśniejsze bywały). Lepiej mieć na papierze nawet jeśli miałaby być biochemiczna choć moim zdaniem na razie możesz być dobrej myśli!
Halo halo co tam u Ciebie, u Was? ☺15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Tylko_czytam bym poszła na betę. Tak jak Blondyna.B piszę. Jeżeli to znowu biochema (trzymam mocno kciuki żeby była piękna zdrowa ciąża 💚🤞🤞) to warto to mieć udokumentowane. Czekam na wynik li Twojej bety ✊✊🍀 -
Pluto_nova ty nie myśl o wątku marcowym skoro jeszcze 🐒 nie ma. Coś czuję siostro bliźniaczko owulacyjna że ten cykl nasz może zaskoczyć 😊😊
Natka2 ja też czuje że idzie zmiana pogody. Albo boli mnie głowa albo kolano się odzywa 🙈 Jest to strasznie uciążliwe.malinowamamba95, pluto_nova, Patinka.k lubią tę wiadomość
-
tylko_czytam - > podpisuje się pod dziewczynami. ja nie badałam bety, a biochemów razem było 5 , po czym okazało się ze po 2 są niektóre badania za friko, ale trzeba mieć udokumentowane. i potwierdzam to - teraz mam 2 udokumentowane spadki bety, napisałam do Funadacji Ernesta i dostałam potwierdzenie i wykaz bezpłatnych badań, z czego jest w nich m.in. kariotyp dla pary czy chromatyna plemnikowa, a te badania 5 zł nie kosztuja.
tylko_czytam, Patinka.k lubią tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Blondyna.B wrote:Po co robisz tyle razy betę?? Robi się raz max 2 przyrosty i to ma samym początku. U każdego inaczej ale już ok 1000 potrafi zwalniać dlatego od 1000 już tylko obraz USG daje informacje o ciąży.
Beta nie jest wyznacznikiem niczego. Może pięknie rosnąć mimo poronienia a mieć przyrosty w dolnej granicy w zdrowej ciąży
Sama nie wiem czemu robiłam ja tyle razy. Po prostu to jedyne co można sprawdzić na tym etapie. Po poprzednim poronieniu po prostu chciałam się upewnić ze wszystko przynajmniej rośnie dobrze.
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Dzień dobry dziewczyny w ten piękny poniedziałek!
Nadrobiłam weekend. Dziewczyny gratulacje dwóch kresek. Tylko_czytam - nie wiem kiedy wczoraj robiłaś test ale ja tak miałam ze długo rano miałam blade kreski na tym samym poziomie a jak robiłam po południu to systematycznie ciemnialy.
Dziewczyny czy któraś z was w poprzednich ciążach miała zwolnienie przyrostu bety po przekroczeniu poziomu 2000? Mi ostatni przyrost wyszedł 53 % i strasznie się martwię. W poprzedniej ciąży przy pustym jaju tez miałam niskie przyrosty ale od początku jakby nie były wysokie. A tu miałam piękne aż do tego poziomu 2000. Niby wpisując pierwsza i ostatnia betę to ogólny przyrost jest dobry. Stresuje się strasznie a wiem, że to nie pomaga. W środę mam wizytę kolejna i mam nadzieje ze będzie już serduszko ( w sobotę rano 5+5 zgodnie z ovu pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem zoltkowym i zalążkiem zarodka).
Wiem ze ciężko, ale stres tutaj nie pomaga, a tylko szkodzi.
Na tym etapie niestety nie mamy wpływu.. Myślę że u Ciebie jest wszystko ok. Nie denerwuj sie, nie czytaj za dużo tylko ciesz się ciąża i czekaj cierpliwie do wizyty15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
malinowamamba95 wrote:Sama nie wiem czemu robiłam ja tyle razy. Po prostu to jedyne co można sprawdzić na tym etapie. Po poprzednim poronieniu po prostu chciałam się upewnić ze wszystko przynajmniej rośnie dobrze.
Ekta lubi tę wiadomość
-
Aneta, obserwując już od jakiegoś czasu Twój wykres byłam pewna, że będzie pozytywny, chociaż jest na tyle wcześnie, że jeszcze wszystko możliwe, trzymam kciuki, żeby następny był pozytywny 😘
Ja dzisiaj brałam ostatniego Dupka, więc powtórzyłam test, ale biel niesamowita... Niby się teraz bardzo nie nastawiałam, ale jakoś smutno... I tak minął 5 cykl starań... Przy pierwszym cyklu miałam tak pozytywne nastawienie, wydawało mi się, że przecież musi być dobrze, bo dlaczego nie... Czas tak szybko leci, a tu tylko rozczarowanie za rozczarowaniem... Nawet nie wiem kiedy ten czas minął 😔👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
tylko_czytam wrote:Po swojej cb robiłam analizę dziewczyn z forum po jakim czasie po cb mają zdrowe ciąże - w większości przypadków 2-5 cykli i dzidziuś się pojawiał także trzymam kciuki 🤞 na pewno lada moment będziesz w ciąży! 💕👩💼 30 lat
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
11.2022 - 🩵👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Zamieszana93 wrote:Ja dzisiaj brałam ostatniego Dupka, więc powtórzyłam test, ale biel niesamowita... Niby się teraz bardzo nie nastawiałam, ale jakoś smutno... I tak minął 5 cykl starań... Przy pierwszym cyklu miałam tak pozytywne nastawienie, wydawało mi się, że przecież musi być dobrze, bo dlaczego nie... Czas tak szybko leci, a tu tylko rozczarowanie za rozczarowaniem... Nawet nie wiem kiedy ten czas minął 😔
-
Blondyna.B wrote:U mnie mijają za kilka dni 3 lata jak zaczęliśmy się starać...
Nie powinnam nawet narzekać przy moich 5 cyklach, co to jest w takim zestawieniu... 😔 Przykro mi bardzo... Życzę Ci z całego serca, żeby los się odmienił, musi być dobrze... 💕 Już dosyć tych rozczarowań i bólu. Mam nadzieję, że wkrótce będziemy wszystkie szczęśliwe 🥰Blondyna.B lubi tę wiadomość
👩💼 30 lat
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
11.2022 - 🩵👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Blondyna.B wrote:U mnie mijają za kilka dni 3 lata jak zaczęliśmy się starać...
u nas tak ogólnie, mocno ze staraniami pocisnelismy od października 2021. Jak sobie przypomne jak staranie wygladały rok temu... to sama się dziwie, że jakies biochemy sie pojawiały. Bardziej non szalancko do tego podchodziliśmy. i szczerze mam ochotę wrócić do takich "luźnych" starań.
ale tabletki anty przestałam brać w listopadzie 2018.1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Zamieszana93 wrote:Nie powinnam nawet narzekać przy moich 5 cyklach, co to jest w takim zestawieniu... 😔 Przykro mi bardzo... Życzę Ci z całego serca, żeby los się odmienił, musi być dobrze... 💕 Już dosyć tych rozczarowań i bólu. Mam nadzieję, że wkrótce będziemy wszystkie szczęśliwe 🥰
1,2,6 cykli to nie musi znaczyć, że coś złego się dzieje. Niestety u nas panuje przekonanie że jeden raz jak w filmie i jest ciąża a badania pokazują że do pół roku a nawet roku potrzebuje zupełnie zdrowa para na zajście w ciążę 😉Zamieszana93 lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim 🙋♀️
Wstałam rano i na papierze różowy śluz, więc pomyślałam że jednak @ będzie i nie pojechałam po test 🙈 a teraz znów czysto.
Normalnie oszaleć można 😝🤣
Cycki mnie swędzą 🙈 brzuch ćmi.
Jak do 15 nic się nie rozkręci, to jednak kupię test i siknę jeszcze dziśLivka lubi tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Ekta wrote:Cześć wszystkim 🙋♀️
Wstałam rano i na papierze różowy śluz, więc pomyślałam że jednak @ będzie i nie pojechałam po test 🙈 a teraz znów czysto.
Normalnie oszaleć można 😝🤣
Cycki mnie swędzą 🙈 brzuch ćmi.
Jak do 15 nic się nie rozkręci, to jednak kupię test i siknę jeszcze dziś
Oj coś czuje że tu mogą być dwie kreski 🤞🏻 Też mnie strasznie swędziały piersi 🙈 czekamy na test 🤗Ekta lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔