Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj tez zrobiłam test, jest 10-11 dpo i biel, wiem ze to jeszcze wcześnie i tym się pocieszam 😅 w środę powtórka 🙂
-
jeanette wrote:Dziewczyny, ja rowniez z pytaniem. Na początku tego wątku znalazłam zapis:
Sugerowana lista badań:
》I ETAP
3dc:
• Estradiol,LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron
7 dpo:
• Progesteron
Pozostałe dni:
• TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, Krzywa glukozy, Krzywa insuliny, Monitoring cyklu, Badanie nasienia partnera
Jestem kompletnie zielona w temacie. Czy ktoraś mogłaby mi wyjasnić o co chodzi, dlaczego Estradiol,LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron wyznaczamy tylko w 3dc, a progresteron 7dpo?
Chciałabym zbadać sobie hormony, ale jestem już w 5dc.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Aneta2506 wrote:Kochana, u mnie niestety zawsze po wyschnięciu wychodzi druga kreska, a ciąży nie ma. Dlatego nauczyłam się wyrzucać testy chwilę po zrobieniu, jak będzie ciąża to odrazu wyjdzie myślę... Jak bylam w ciąży to 10 dpo wyszła odrazu druga kreska.
Aneta2506 lubi tę wiadomość
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwiwi wrote:idź do gina, niech ci rozpisze. osobiście pierwsze badania kazał robić pomiędzy 5 a 7 dniem cyklu. powtórzenie hormonów miałam pomiędzy 20 a 22 dniem cyklu, chciał zobaczyć zmiany, przyrost itp. resztę badań też mi rozpisał na dni cyklu, biegałam jak wariat do labo
Od poczatku roku byłam u trzech różnych lekarzy, kazdemu mówiłam o planach i żaden nawet nie zasugerował takich badań 🙈 zabieram się walczyć dalej 🤪💪 -
A mnie zaczynają cycki boleć 🙈 i już się nakręcam 😄😄 w poprzednim cyklu nic a nic mi nie było, nawet cycki nie bolały i czułam że nic z tego. W tym cyklu jest jakiś inaczej. Sama się nakręcam ale będzie boleć jak się jednak 🐒 pojawi 😪😪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 15:13
Blondyna.B, Blond27, czarneniebo, pluto_nova lubią tę wiadomość
-
Próbuję kolejne testy - tamte się nie sprawdziły (Dr Max paskowe nie polecam)
Zamówiłam Nordtest jakby którejś brakowało zapasów za taką cenę nigdzie nie widziałam aż szkoda nie brać na zapas😅
https://allegro.pl/oferta/nord-farm-test-ciazowy-hcg-plytkowy-10mlu-1-szt-11774795017 -
Blondyna.B wrote:Próbuję kolejne testy - tamte się nie sprawdziły (Dr Max paskowe nie polecam)
Zamówiłam Nordtest jakby którejś brakowało zapasów za taką cenę nigdzie nie widziałam aż szkoda nie brać na zapas😅
https://allegro.pl/oferta/nord-farm-test-ciazowy-hcg-plytkowy-10mlu-1-szt-11774795017
Kusisz, kusisz do kupna testów tym postem 😈😈😄😄Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale tu dziś nadrabiania
Nawet już zdążyłam zapomnieć, co chciałam napisać 🤦♀️
To, co pamietam:
Mnie wczoraj oko bolało. Aż się przeraziłam. Na pewno od glowy, i trochę na pewno od zatok, mam nos zapchany większość czasu. Ale przeraziłam się okropnie. Dziś jest lepiej. I stawy też mi dokuczały. Paskudztwo.
Ekta, mnie wlasnie w cyklu z 🤍 sutki swędziały, więc życzę aby to były ⏸!
Milixx tak już mamy... ja już tez zaczynam na nowo na wszelkie objawy bardzo patrzeć. Jak zaboli, to zaboli konkretnie. Ale może nie zaboli?
Zamieszana jeszcze przyjdzie ten szczęśliwy cykl 😽Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 15:17
Milixx lubi tę wiadomość
-
Livka wrote:Dziewczyny mam pytanie. Byłam dzisiaj u dermatologa, zrobiła mi się jakaś plamka na paznokciu i poszłam to skonsultować. Pytał czy jestem w ciąży przepisując lek, mówiłam ze staramy się o dziecko ale mamy pewne problemy. Dostałam Trioxal , w ulotce jest napisane, "pacjentka w wieku rozrodczym pownna stosować skuteczne metody antykoncepcji aż do wystąpienia pierwszej miesiączki po zakończeniu stosowania leku". Co teraz? Lekarz nic nie mówił ... A tabletek jest 28, mam brać jedną dziennie. 😭
Ja też mam leki których w ciąży absolutnie nie wolno, ale kiedyś przez moja obsesje ciazowa tak sobie je bralam, w sensie raz brałam raz nie że prawie się wykończyłam...
To samo dostinex na obniżenie prolaktyny ma w ulotce że przed zajściem w ciążę trzeba minimum na miesiąc odstawić... A dziewczyny zachodzą w zdrowe ciążę..
Nie wiem, może skonsultuj to z ginekologiemLivka lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
https://allegro.pl/oferta/nord-farm-test-ciazowy-hcg-plytkowy-10mlu-1-szt-11774795017
Te Nordest też są spoko, mi pokazywały kreskę 10 dpo w ciąży. Tylko one zawsze też pokazują kreskę jak wyschnie. Chyba że tylko mi 🤣15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Ja nie zamawiam na necie już testów, zawsze zamawiałam na Gemini. Ale nie potrafię zamówić dwa czy trzy.. Tylko zawsze zamawiam 10 i sikam obsesyjnie 😅. Dlatego grzecznie miałam jeden w domu, rano siknelam.. Byłam w rossmanie dzisiaj dokupilam jeden facelle i czekam do jutra.. Apropo Facelle paskowe znowu na promocji - 5.1915 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Nati94 wrote:Po ilu minutach pokazywały kreskę fałszywą (była szara czy różowa)? 🙂 Do 5 minut były białe jak nie było ciąży 🙂? Zamówiłam je(25 do wyżycia się w marcu 😅) Blondyna, będę czytać Twoją relacje z ich użycia 😅
Nie szare.. Więc wiedziałam że testowe, ale zawsze są. Szybko test się robi żółty i właśnie wyłazi ta kreska.
A jak była ciąża to 10 dpo bialutki jedna mocna kreska a druga delikatna, nie cień tylko kreseczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 15:54
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Kolejna kusi 😈😈 A ja musze jechać dzisiaj do rossmana 🙈😄😄Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Te Nordest też są spoko, mi pokazywały kreskę 10 dpo w ciąży. Tylko one zawsze też pokazują kreskę jak wyschnie. Chyba że tylko mi 🤣
Gorzej jak widać kreskę fabryczną jak jest mokry i świeży...
Płytkowe prawie wszystkie po wyschnięciu i zżółknięciu pokazywały u mnie kreske - patrzyłam przed wyrzuceniem dalej do śmietnika (jak już 🐵 się zjawiała) -
Dziewczyny beta 20dpo 2369 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 17:10
Blondyna.B, Aneta2506, Zamieszana93, Dominika96, Nati94, Mgdra, pluto_nova, DeLaCruz, tylko_czytam, Livka, Namisa, Angelaaaa, Monia94, Agata97, conte, MałaStokrotka, jo_ana, Natka2, Cicha90, Paulina666, Emii, Milixx, Ola1988, TaOna♡, Domi_naturelover, kropka_123, Okinny, _Luna_, Koteczka82, Wojcinka, ALICE lubią tę wiadomość
-
Pani Miśka wrote:Dziewczyny beta 20dpo 2396 😊
Do lekarza kiedy idziesz?Pani Miśka lubi tę wiadomość
-
Pani Miśka wrote:Dziewczyny beta 20dpo 2396 😊
Super 😍 gratulacje! Kiedy wizyta?Pani Miśka lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30