Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
Odpowiedz

Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskooka93 wrote:
    Hej dziewczyny, nie było mnie tu od niedzieli, jak tylko zdążyłam się pochwalić dwoma kreseczkami 2 godziny później dopadła mnie straszna gorączka i nie mogłam wstać z łóżka aż do wieczora, potem zadzwoniłam na telemedycyne gdzie skierowali mnie na test. Od wczoraj 9 rano czekam na wynik, mój mąż też złapał gorączkę dobę po mnie i jego wynik jest pozytywny. A ja dowiedziałam się że czekam 26 godzinę na wynik bo w laboratorium była awaria i nie wiedzą kiedy uda się wyniki sprawdzić. Bardzo się martwię bo nie byłam na becie i musiałam też odwołać planowanego ginekologa. Teraz najwcześniej będę mogła sprawdzić czy wszystko w porządku za 10 dni....oby wszystko było w porządku 😫 niestety dalej czuję się fatalnie więc wynik pozytywny jest niemal więcej niż pewny 😣😣😣

Conte (wybacz że przytoczę twoja historię) też miała podobna sytuację... Wszystko u niej dobrze i z kropkiem też 🙏💙.
    Głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze!!!
    Dużo zdrówka, dawaj znać na bieżąco 😊

conte, Natka2 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Livka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskooka93 wrote:
    Hej dziewczyny, nie było mnie tu od niedzieli, jak tylko zdążyłam się pochwalić dwoma kreseczkami 2 godziny później dopadła mnie straszna gorączka i nie mogłam wstać z łóżka aż do wieczora, potem zadzwoniłam na telemedycyne gdzie skierowali mnie na test. Od wczoraj 9 rano czekam na wynik, mój mąż też złapał gorączkę dobę po mnie i jego wynik jest pozytywny. A ja dowiedziałam się że czekam 26 godzinę na wynik bo w laboratorium była awaria i nie wiedzą kiedy uda się wyniki sprawdzić. Bardzo się martwię bo nie byłam na becie i musiałam też odwołać planowanego ginekologa. Teraz najwcześniej będę mogła sprawdzić czy wszystko w porządku za 10 dni....oby wszystko było w porządku 😫 niestety dalej czuję się fatalnie więc wynik pozytywny jest niemal więcej niż pewny 😣😣😣
    Jeju 🥺 dużo zdrówka dla Was!

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • DoMcia Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni mnie nie bylo a tyle do nadrobienia😆 zrobiłam wczoraj test i II piękne krechy 😍 mam nadzieję że tym razem wszystko sie uda bo już mam dosyć. To moja czwarta ciąża.. pierwsza donoszona druga stracona w 18tc(wady letalne) 3 w październiku 2021 poronienie. Trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło 😩

malinowamamba95, Namisa, Domi_naturelover, MałaStokrotka, Paulina666, _Luna_, Agata97, jo_ana, Gwiazdeczka 93, Milixx, Koteczka82, Livka, Wojcinka, Ekta, ALICE, Ola1988, Okinny, Emii, Angelaaaa, Nati94, pluto_nova, Monia94 lubią tę wiadomość

• Paulina666 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskooka93 wrote:
    Zdrówka życzę

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskooka93 wrote:
    Będzie dobrze 😉

Ja tak czekałam na wynik na Covid, miałam dostać SMS i nie dostałam do tej pory a na IKP wynik był dostępny

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • AnianieAnka Nowa

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu pierwszy raz, ale to nie moja pierwsza próba. dzisiaj 5dpt na cyklu naturalnym. 4 podejście. ponieważ dwie wcześniejsze próby zakończyły się ciążą biochemiczną, a po histeroskopii okazało się, iż posiadam komórki NK. Mój lekarz podał w tym cyklu enkorton 10mg, zastrzyki z neoparinu + oczywiście progesteron. W noc po transferze dostałam gorączki, ale udało się zbić w ciągu 1 dnia i już nie wróciła. Ale cały czas kaszel i dzisiaj dostałam katar. Nie wiem czy to od encortonu, ale czuje się kiepsko.
    Zastanawiam się czy moze to dobrze że chwyciło mnie przeziebienie, bo organizm nie walczy z zarodkiem tylko z przeziębieniem. Co myślicie?

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskooka93 wrote:
    Niebieskooka miałam podobnie, tylko mi się udało sprawdzić betę i dostałam pozytywny wynik na covid. Jak na razie jest u mnie wszystko ok, jest pęcherzyk i zarodek, czekamy na serduszko ☺️ Covid jest w ciąży niebezpieczny w 3 trymestrze.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo zdrówka 🥺

Gratuluję kreseczek! Ja tak tylko na szybko, nadrobię Was wieczorkiem ❤️

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Pokażesz ? 😊

IMG-20220207-171041131.jpg

Proszę. Mega ciężko to uchwycić ale chyba coś tam złapało. Ale nic z tego, jakoś od 10 rano czułam ból typowy na 🙈 no i właśnie zobaczyłam że się rozkręca. Więc albo cb albo po prostu testy oszusty. Bo okres można być rzec idealnie w czas, faza lutealna 12 dni tak jak zazwyczaj. Ech, no nic. Może następnym razem.

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:

Proszę. Mega ciężko to uchwycić ale chyba coś tam złapało. Ale nic z tego, jakoś od 10 rano czułam ból typowy na 🙈 no i właśnie zobaczyłam że się rozkręca. Więc albo cb albo po prostu testy oszusty. Bo okres można być rzec idealnie w czas, faza lutealna 12 dni tak jak zazwyczaj. Ech, no nic. Może następnym razem.
    Ahhh, tulę :( Coś tam faktycznie przebija…

Namisa lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:

Tule i ściskam mocno 💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 13:07

Namisa lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa tule ❤️

Namisa lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoMcia wrote:
    Parę dni mnie nie bylo a tyle do nadrobienia😆 zrobiłam wczoraj test i II piękne krechy 😍 mam nadzieję że tym razem wszystko sie uda bo już mam dosyć. To moja czwarta ciąża.. pierwsza donoszona druga stracona w 18tc(wady letalne) 3 w październiku 2021 poronienie. Trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło 😩
    Gratuluję!💚🎊☺🤗

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    Kariotyp✅
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnianieAnka wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu pierwszy raz, ale to nie moja pierwsza próba. dzisiaj 5dpt na cyklu naturalnym. 4 podejście. ponieważ dwie wcześniejsze próby zakończyły się ciążą biochemiczną, a po histeroskopii okazało się, iż posiadam komórki NK. Mój lekarz podał w tym cyklu enkorton 10mg, zastrzyki z neoparinu + oczywiście progesteron. W noc po transferze dostałam gorączki, ale udało się zbić w ciągu 1 dnia i już nie wróciła. Ale cały czas kaszel i dzisiaj dostałam katar. Nie wiem czy to od encortonu, ale czuje się kiepsko.
    Zastanawiam się czy moze to dobrze że chwyciło mnie przeziebienie, bo organizm nie walczy z zarodkiem tylko z przeziębieniem. Co myślicie?
    🤞⏸

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    Kariotyp✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Conte (wybacz że przytoczę twoja historię) też miała podobna sytuację... Wszystko u niej dobrze i z kropkiem też 🙏💙.
    Głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze!!!
    Dużo zdrówka, dawaj znać na bieżąco 😊

tak jak Aneta napisała :)
    U nas wszystko ok, covid przeszłam w 6tc i pierwsza wizyta była po kwarantannie 18 stycznia, czyli pawie miesiąc po pozytywnym teście :)

• _Luna_ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskooka93 wrote:

Bądź dobrej myśli, grunt to zbijać temperaturę. Też aktualnie mam covid ale dopiero 14 bede mogła powiedzieć, że nie wpłynęło to na dziecko na tym etapie bo mam wizytę a do tego czasu kwarantanne. Po naszej fioletowej stronie kilka dziewczyn w ciąży ma/miało i jest ok. Lekarz też mówił żeby się nie martwić.

🩷 16.08.2022 👱‍♀️
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskooka życzę zdrówka, oby choróbsko szybko minęło.

Namisa widać cień, przykro mi jeśli to faktycznie cb 🥺 trzymaj się.

Aneta No właśnie też tak podejrzewam, że może tak być, bo bardzo dziwny ten cykl, zawsze mam śluz płodny klika dni z rzędu, teraz miałam trochę 2 dni temu i puki co sucho, więc ewidentnie coś jest nie tak, nigdy to tak u mnie nie wygląda, także już nawet się na nic nie nastawiam w tym cyklu.

Domcia trzymam za Ciebie kciuki, mam nadzieję, że tym razem wszystko dobrze się potoczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 14:13

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ile tu pięknych kreseczek 🥰
    Gratuluję i życzę zdrówka 🥰
    Ja się już szykuje na nowy cykl, dzisiaj 5dc, okres wyjątkowo dzisiaj obfity ale przez poronienie i łyżeczkowanie kończy się w tygodniu 🤪
    Dzisjaj miałam niesamowity ból brzucha i uczucie parcia, przestraszyłam się tak samo jak w pewny letni wieczór w czerwcu gdy straciłam swoją mała fasolkę... Chociaż teraz ciążę wykluczyłam bo oczywiście testowałam w piątek 😎 nie mogłam się powstrzymać ale małpa była szybsza i w sobotę się rozkręciła.

Marzec będzie nasz, wiosna, zestarzeje się o kolej y rok, w ramach prezentu zapisałam się na sesję kobieca 😊 więc wtedy @ już przyjść nie może bo wtedy ma być sesja 💪

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • DoMcia Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny😊 trzymajcie mocno kciuki za mnie i za małą fasolkę 😔

Gwiazdeczka 93, MałaStokrotka, Ekta, ALICE, Angelaaaa, Agata97 lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ❤️

Ile stron miałam do nadrobienia 🙈😁☺️

Kasiooola witaj 🌷💕🌺☺️ cieszę się, żee masz to już za sobą..marzec będzie Twój 🌺✊💕 oo fajnie sesja- zawsze fajna pamiątka ☺️
    Ja to zawsze krępuje się takich sesji,jedynie jaką miałam to ślubna 😁

Domcia 🤗 kciuki zaciśnięte i nie puszczam ✊ wierzę,ze wszystko będzie ok 💕🌷

Namisia 🌷coś przebija.... tulę 😔❤️

Niebieskooka93 dużo zdrówka dla waszej Trójki ❤️❤️❤️😘

Przytulam wszystkie z Was,które dziś ujrzały biel albo odwiedziła je @... Winko na Endometrium, trochę smutku od Was zabieram ☺️by radość przyniósł Wam nowy cykl ☺️

A propos wieku, rozmawiałam z moją mamą o mojej prababci,która przez wojnę pierwsze dziecko urodziła w wieku 31lat, a ostania córkę,gdy miała 45... Wszyscy mówili w takim wieku jeszcze jej się chciało w pieluchy bawić ( a to był koniec lat 50tych XXw.,więc wiadomo jakie wtedy było podejście) .
    w wieku 68 lat, bawiła się na córki weselu i doczekała się wnuków najmłodszej pociechy 😉 dożyła prawie 90tki bez chorób przewlekłych ☺️

Livka, Koteczka82, MałaStokrotka, Ekta, Ola1988, Namisa, Emii, Ely lubią tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ