Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:Czy któraś jutro ze mną testuje ? Nie chce sama 🤭
Nawet jak będzie to samo to idę na betę - mam już skierowanie więc rano 7.30 melduje się w laboratoriumverliebtindich, Mgdra, Aneta2506, Milixx, Ely, Emii, Angelaaaa, Livka, Domi_naturelover, czarneniebo, Agata97, ALICE lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, przybywam z innych wątków. Aktualnie jestem w ciąży (4 tydzień 5 dzień). Jutro planuje iść na ponownie betę oraz progesteron, aby sprawdzić jak wzrasta przed pierwszą wizytą u ginekologa w piątek. Trzymajcie kciuki... 🙏
Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć. Będzie mi bardzo miło ☺️
I oczywiście rozsiewam ciążowe wiruski 🦠🦠🦠Ekta, czarneniebo, Agata97, ALICE lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ja cały czas testuję 😅
Nawet jak będzie to samo to idę na betę - mam już skierowanie więc rano 7.30 melduje się w laboratorium
Przy takim skierowaniu nie płacisz za betę? 🤔15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Angelaaaa lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Zapisałam się na 28.02 do gin na podgląd czy pęcherzyk pękł czy owu się odbyła. Mam nadzieję, że tym razem usłyszę same dobre wiadomości. Postanowiłam, że jednak w tym cyklu nie będę szła na monitoringi, nie będę podglądała jak pęcherzyki rosną - zostawie to na kolejny cykl (jednak mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby). W tym cyklu chce zobaczyć czy wg pęcherzyk pęknie, jeżeli nie to wtedy będę myśleć co dalej. Chodzić jestem pozytywnie nastawiona na ten cykl 😊😊
Blondyna.B, Okinny, Aneta2506, Wojcinka, Nati94, Domi_naturelover, czarneniebo, Ely, Agata97 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny bo ja się trochę zakrecilam już
w grudniu lekarz kazał brac olej z wiesiołka cały czas
w aptece babka dała mi wiesiolek z oleovitum
lekarz kazał brac 1x1 nie mówił ze w płynie ma być ani nic
i tak biorę od dobrych 2 miesięcy
teraz się zagłębiłam bo pisaliście ze dużo kapsułek trzeba łykać i rzeczywiście pisze w ulotce, że 2x2 kapsułki 🙈
ale tez gdzieś wyczytałam, że olej z wiesiołka powinno się brać w pierwszej fazie cyklu
to jak to jest w końcu ?👩🏻 27 👨🏼30
👧🏼 Nikola 13.07.2018 - stan przedrzucawkowy, małowodzie - na szybko cc w piątek 13-ego 🙈😊
jeden jajowód ❌
Starania o rodzenstwo 👶 od 03.2021
03.01.22 badania w 3dc
badania nasienia 02.2022 wszystko w normie
czerwiec/lipiec 2022. 3 stymulowany
5-9 dc letrozole
8-12dc estrofem
Prenatal Uno
Wit. D 4000
Zestaw witamin B
Wit C
Olej z wiesiołka do owu
Wit E
Euthyrox 75/100 -
verliebtindich dziękuję za słowa wsparcia ❤️
Nie dostałam żadnych leków. Gin powiedział, że zostawia tak jak jest do obserwacji i kontroli za 2 miesiące. Chyba, że nasili się ból, wtedy bezzwłocznie się zgłosić. To mój 17 dc i liczę na to, że się sam wchłonie. Ale boję się też, bo 8 lat temu miałam torbiele na jajnikach ponad 6cm na każdym, dosyć "stare" podobno. Miałam mieć laparo, ale ostatecznie same pękły na 2 tygodnie przed zabiegiem. 🥺
Miałyście jakieś doświadczenia z torbielami, może jakieś leki?
Teraz mam taki mętlik w głowie 😭😭Kajucha95 lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Przy takim skierowaniu nie płacisz za betę? 🤔
Dziś mnie kusiło spytać w enel-med (mam tuż obok pracy placówkę) czy bez pakietu mogę u nich pobrać krew ale w cenniku 89 zł 😯MałaStokrotka lubi tę wiadomość
-
daruśka wrote:dziewczyny bo ja się trochę zakrecilam już
w grudniu lekarz kazał brac olej z wiesiołka cały czas
w aptece babka dała mi wiesiolek z oleovitum
lekarz kazał brac 1x1 nie mówił ze w płynie ma być ani nic
i tak biorę od dobrych 2 miesięcy
teraz się zagłębiłam bo pisaliście ze dużo kapsułek trzeba łykać i rzeczywiście pisze w ulotce, że 2x2 kapsułki 🙈
ale tez gdzieś wyczytałam, że olej z wiesiołka powinno się brać w pierwszej fazie cyklu
to jak to jest w końcu ? -
verliebtindich wrote:A jeśli chodzi o olej w butelce to w jakich dawkach pijesz? zamówiłam właśnie taki w butli
Akurat ten Olini zaleca się 10g dziennie, ja brałam jedną łyżkę dziennie. Można dodawać np do koktajli, shaków jeśli ktoś ma problem z piciem takich rzeczy.
Daruśka Stosuje się tylko w pierwszej fazie cyklu, do czasu owulacji. Bo wiesiołek może powodować skurcze macicy. I faktycznie ta dawka trochę mała, czytałam że te w kapsułkach dziewczyny biorą nawet 3x3 na dzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 20:42
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Blondyna.B wrote:Tak, mam pakiet z pracy. Muszę pisać do lekarza o badania jakie chcę i ze skierowaniem za darmo ☺️
Dziś mnie kusiło spytać w enel-med (mam tuż obok pracy placówkę) czy bez pakietu mogę u nich pobrać krew ale w cenniku 89 zł 😯
Dzięki za podpowiedź Ja też mam pakiet z pracy Ale muszę mieć skierowanie, w następnym miesiącu też umowie się na jakąś teleporade do gina i poproszę o skierowanie na betę i progesteron, bo zazwyczaj płaciłam za badanie, bo iść specjalnie na wizytę tylko po skierowanie to za dużo zachodu -
Emii wrote:Dzięki za podpowiedź Ja też mam pakiet z pracy Ale muszę mieć skierowanie, w następnym miesiącu też umowie się na jakąś teleporade do gina i poproszę o skierowanie na betę i progesteron, bo zazwyczaj płaciłam za badanie, bo iść specjalnie na wizytę tylko po skierowanie to za dużo zachodu
Kiedyś też płaciłam ale potem się zorientowałam, że to nie potrzeba dużo zachodu żeby wszystkie badania z krwi mieć za darmo 😅Emii, Ely lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ja mam taką opcję, że na czat umawiam się do byle jakiego internisty i w ciągu kilku minut mam skierowanie ☺️
Kiedyś też płaciłam ale potem się zorientowałam, że to nie potrzeba dużo zachodu żeby wszystkie badania z krwi mieć za darmo 😅
Musze sprawdzic czy u mnie jest opcja czatu, do tej pory jak potrzebowałam receptę to umawialam się na teleporade , a ze skierowaniami nie wpadlam na to🤦♀️ -
Blondyna.B wrote:Ja mam taką opcję, że na czat umawiam się do byle jakiego internisty i w ciągu kilku minut mam skierowanie ☺️
Kiedyś też płaciłam ale potem się zorientowałam, że to nie potrzeba dużo zachodu żeby wszystkie badania z krwi mieć za darmo 😅1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Wchodzę z Wami w marzec z przytupem, po prawie 4 miesiącach od poronienia, dostaliśmy zielone światło 💚 doktor mówi, że mamy się starać i wszystko bardzo ładnie wygląda ☺️
Trzymam kciuki za wizyty i testowania ❤️❤️Milixx, Emii, Domi_naturelover, czarneniebo, MałaStokrotka, Ely, Agata97, Livka, Natka2, Mgdra, pluto_nova lubią tę wiadomość
-
Mgdra wrote:Mam taką nadzieje 🙏
W 1 ciąży byłam nieświadoma wieeelu rzeczy i chyba było łatwiej i mniej stresu. Chociaż w bardziej zaawansowanej ciąży będę zaś zwracać większą uwagę na inne sprawy, bo nie chce powtórki z "rozrywki" A mianowicie patologii ciąży od 36tc ze względu na brak przyrostu wagi dziecka.
Trzymajcie mocno kciuki za moja jutrzejsza betę. Boję się bardzo. Serio... 🥺Mgdra lubi tę wiadomość