Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty testowanie
Odpowiedz

Luty testowanie

Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie mam jak czytac w tygodniu tylu postów, wiec tak z doskoku zaglądam :-. Pochwalę się -wczoraj byłam na monitoringu w 15 dniu cyklu i jest w prawym jajniku pecherzyk 21x23 mm. :-)) Dzisiaj dostałam Pregnyl i zobaczymy może w tym cyklu.... Zaziębiona jestem, temperatura mi coś skacze, nie nakręcam sie za bardzo. Dodatkowo biorę tez duphaston.

Annie1981 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet teraz wszyscy chorzy, paskudna jest tegoroczna grypa ;/ ja też chora ;/ nie liczę że w tym cyklu coś będzie.

Anet85 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czuje sie grypowo tylko gardlo...takze.

Co do dzis to po 21 powinnam miec wynik proga bo bylam w labo, dzis 8 dpo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maz do mnie ze ostatnio tez bylam "przeziebiona" a okazalo sie ze ciaza

Lady Savage, Anet85, spioch lubią tę wiadomość

• CarPer Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Anet teraz wszyscy chorzy, paskudna jest tegoroczna grypa ;/ ja też chora ;/ nie liczę że w tym cyklu coś będzie.

A mowia ze szanse sa bo organizm wtedy sie broni i bardziej mobilizuje organy do prawidłowej pracy zeby zwalczyć wirusa dlatego nie trać nadzieji! Czytałam na innym forum ze wiele dziewczyn zaszło wlasnie podczas przeziebieńia ;).

Sloneczkowa a moze to Ty tak stresujesz meza??? Odpoczywacie i serduszkujecie w gumce??? Dobrze zrozumiałam? To dla mnie zupełnie nie do pojecia. Porozmawiaj z mężem, powiedz kiedy masz dni płodne i jak będziecie mieli oboje akurat ochote to do dzieła. Nie ma sensu odkładać staran i serduszkowac w gumce... strata czasu No i "nasienia" :D. Cos chyba między wami brak zrozumienia. Ktorys dopowiada sobei chyba jakas historie. Nie wiem czy mam racje ale grunt to byc szczerym ze sobą. Mowić o własnych uczuciach a nie oczekiwać ze ta druga osoba sie domyśli!

Dołączam do przeziębionych. Tez gardło mnie dzis złapało. Wczoraj było u nas okropnie zimno aja wyszłam z psami i mnie maksymalnie owialo.

dobuska, Annie1981, wszamanka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

• Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś usypiam na stojąco nie wiem czemu i zimno mi cały czas

p19ucsqvnm5skatr.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti tulę!!!

Susanna trzymam kciuki za proga!!!

Słoneczkowa, pewnie, że oddech się przyda. Fajnie, że umiesz się zdystansować, ja bym pewnie focha miała.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    A mowia ze szanse sa bo organizm wtedy sie broni i bardziej mobilizuje organy do prawidłowej pracy zeby zwalczyć wirusa dlatego nie trać nadzieji! Czytałam na innym forum ze wiele dziewczyn zaszło wlasnie podczas przeziebieńia ;).

Sloneczkowa a moze to Ty tak stresujesz meza??? Odpoczywacie i serduszkujecie w gumce??? Dobrze zrozumiałam? To dla mnie zupełnie nie do pojecia. Porozmawiaj z mężem, powiedz kiedy masz dni płodne i jak będziecie mieli oboje akurat ochote to do dzieła. Nie ma sensu odkładać staran i serduszkowac w gumce... strata czasu No i "nasienia" :D. Cos chyba między wami brak zrozumienia. Ktorys dopowiada sobei chyba jakas historie. Nie wiem czy mam racje ale grunt to byc szczerym ze sobą. Mowić o własnych uczuciach a nie oczekiwać ze ta druga osoba sie domyśli!

Dołączam do przeziębionych. Tez gardło mnie dzis złapało. Wczoraj było u nas okropnie zimno aja wyszłam z psami i mnie maksymalnie owialo.

Dołączam do Ciebie i też uważam, ze najlepiej to porozmawiać nawet o swoich niepokojach czy oczekiwaniach...a odpoczynek od starań to nie seks w gumce...bo w takim odpoczynku często dziewczyny zachodzą... ile się słoneczkowa staracie już? Do tego trzeba podchodzić z dystansem, wiem, łatwo się mówi, sama mam z tym problem, ale tak jest chyba najbezpieczniej

CarPer, Annie1981 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Dooti tulę!!!

Susanna trzymam kciuki za proga!!!

Słoneczkowa, pewnie, że oddech się przyda. Fajnie, że umiesz się zdystansować, ja bym pewnie focha miała.
    Dzięki :)
    No zobaczymy, dla porównania w kwietniu 2016 miałam 7 dpo 12 a 8 dpo 12,6... niby wynik ok, mam nadzieję teraz że coś lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dołączam do Ciebie i też uważam, ze najlepiej to porozmawiać nawet o swoich niepokojach czy oczekiwaniach...a odpoczynek od starań to nie seks w gumce...bo w takim odpoczynku często dziewczyny zachodzą... ile się słoneczkowa staracie już? Do tego trzeba podchodzić z dystansem, wiem, łatwo się mówi, sama mam z tym problem, ale tak jest chyba najbezpieczniej

Wiecoe teraz jest czas ze się w ogóle nie staramy. Tzn robimy kiedy mamy ochotę i jak mamy ochotę. Nie ma kompletnie starań. Ostatnio trochę było nerwowki mąż widzę że też zwatpil ja też. Więc takie niestaranie się obecnie dużo nam daje. Seks w gumce jest kiedy mamy ochotę a kiedy mamy ochotę bez to jest bez. Oboje taką formę przyjelismy w tym cyklu tak trochę głupie to rozwiązanie wiem ale dzięki temu w ogóle nie myślę czy mam płodne czy nie i mąż też się wyluzowal. W tym cyklu dopiero dwa czy trzy razy w ogóle było cokolwiek więc to na zasadzie będzie co będzie. Odpoczynek dobrze nam zrobi a w następnym cyklu czy za dwa cykle będziemy walczyć porządnie. A teraz tak nam obecnie dobrze. :) mimo wszystko próbowaliśmy się nie starać bez ale oboje jednak o tym myslelismy że może się uda a tak jak jest w zabezpieczeniu to o tym nie myślimy cieszymy się sobą i nie ma takiej spiny

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczkowa mama rób tak by było Wam dobrze :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co to nam się sprawdza. Mówię wam już dawno mi tak dobrze nie było z mężem jak ostatnim razem jak się nie spinalismy :) musiałam się pochwalić przepraszam :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    Póki co to nam się sprawdza. Mówię wam już dawno mi tak dobrze nie było z mężem jak ostatnim razem jak się nie spinalismy :) musiałam się pochwalić przepraszam :)
    No to super. Najważniejsze ze wy sie dogadujecie ;-)

Po prostu napisalas wcześniej ze masz śluz płodny jak nigdy i ze.pech to pech. Nie zrozum mnie źle bo ja ci kibicuje kochana i nie życzę Ci źle. Ale jak sie odpuszcza to sie odpuszcza i nie zwraca sie uwagi na takie rzeczy jak śluz itp. Wszystkie my tu moglysmy odebrać ze Tobie jednak na tym zależy i wcale nie odpuscilas. Wszystkie raczej chcą cie wspierać niż krytykować dlatego mam nadzieje ze zrozumiesz mnie dobrze ;-)

Lady Savage, Annie1981, wszamanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:

Po prostu napisalas wcześniej ze masz śluz płodny jak nigdy i ze.pech to pech. Nie zrozum mnie źle bo ja ci kibicuje kochana i nie życzę Ci źle. Ale jak sie odpuszcza to sie odpuszcza i nie zwraca sie uwagi na takie rzeczy jak śluz itp. Wszystkie my tu moglysmy odebrać ze Tobie jednak na tym zależy i wcale nie odpuscilas. Wszystkie raczej chcą cie wspierać niż krytykować dlatego mam nadzieje ze zrozumiesz mnie dobrze ;-)
    Też tak pomyślałam

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:

dokładnie tak samo to odebrałam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

3d1df302d1316b6bmed.jpg

Dziewczyny to już pozytywny test owulacyjny prawda?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 20:47

Lady Savage, Annie1981 lubią tę wiadomość

• CarPer Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    3d1df302d1316b6bmed.jpg

Dziewczyny to już pozytywny test owulacyjny prawda?!

Ja sie nie znam na tych testach ale działajcie dzis końiecznie bo na moje to wyglada jak pozytyw :).

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Sloneczkowa mysle ze spioch ma racje, poprzytulac sie nie zaszkodzi a takie "niestaraniowe" moze okazac sie akurat tym szczesliwym ;-)
    Dooti mocno trzymam kciuki za ten cykl
    Susanna temp. faktycznie u Ciebie wysoko. Ja mam ogolnie niskie temp, przed ovu 36.3 po ovu 36.7. Myslicie ze to normalne?
    Ja mam jeszcze niższe :) Przed owu od 36,2 do 36,3 a po ovu mam 36,5

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch ja taki miałam dzień przed wyznaczoną owulacją. Na następny dzień kreska była jeszcze ciemniejsza, a kolejnego dnia już bledsza. Także ja takiego nie uznałam za pozytyw, ale to zależy chyba też trochę indywidualnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już pozytyw, a jak nie to za 2 h mógłby już być !

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ