X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty testowanie
Odpowiedz

Luty testowanie

Oceń ten wątek:
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady cudna księżniczka

Dobuska poruszyłaś bardzo ważny temat, fajnie, że mieliście taki cudowny wieczór.

Słyszałam, ze po seksie bez orgazmu są córeczki. Ciekawe ile w tym prawdy. W przydaku trzeciej by się zgadzało. Byłam tak zajęta płodzeniem, że totalnie zamknięta na przyjemność. Pierwszej i drugiej to nie mam pojęcia, bo wtedy częstotliwość serduszek była wysoka.

Zuza_22 tulę

dobuska, Lady Savage lubią tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę, że Dobuska udało Wam spędzić fajowski wieczóra z bardzo dobrym seksem.

W sumie ja się Wam przyznam że od czasu ciąży w tym cyklu mam najlepszy seks na świecie, chyba to magiczna aura teściowej XD że podsłuchuje.

Aria :P w moim przypadku się sprawdziło z córką.

dobuska, wszamanka, Annie1981 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam codziennie ale się nie odzywam. 7dc i dopiero okres się skończył. Jutro wyniki i wizyta u giną i się szkole przed nią. Chce clo mam pozna owulacje i długie cykle. Przeczytam ze jajeczka mogą być "stare" przez pozna owu ile cło nie bierze się przy miesniakach bo od tego rosną szybciej. Internet naprawdę może nakrecic

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeki:*:*

Dziewcztyny mam pytanie, widzę, że czasami bierzecie witaminę D lub aspirynę. Mogłaby któraś mi wytłumaczyć po co i kiedy się bierze? Kompletuję apteczkę na nowy cykl. :)

• CarPer Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis tez negatyw. Wiec czekam na @ I zaczynam nowy cykl prawdopodobnie na podwojnej dawce clo.

Ja naprawde czuje ze od czasu staran to sie bardzo z mężem do siebie zbliżyliśmy. Po kazdym serduszku czuje taka prawdziwa miłość i radość ze jestesmy tak blisko i razem. I jesli ktos kiedykolwiek mi powie ze dzieci rodzą sie z milosci to nie uwierzę :D.

jade na duze zakupy zapomnieć o smutkach.

dobuska lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    U mnie dzis tez negatyw. Wiec czekam na @ I zaczynam nowy cykl prawdopodobnie na podwojnej dawce clo.

Ja naprawde czuje ze od czasu staran to sie bardzo z mężem do siebie zbliżyliśmy. Po kazdym serduszku czuje taka prawdziwa miłość i radość ze jestesmy tak blisko i razem. I jesli ktos kiedykolwiek mi powie ze dzieci rodzą sie z milosci to nie uwierzę :D.

jade na duze zakupy zapomnieć o smutkach.
    Ja też zaczynam z podwójną dawką clo, oby @ przyszły do nas jak najszybciej!:)

CarPer lubi tę wiadomość

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 14:28

Lady Savage lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka470 lay savage jedna z wielu – dziękuje 
    Domuska po twoim wspisie sama nabrałam ochoty na taki wieczór, choć przy @ to mało romatyczne hehe 
    W staraniach jestem nowa, a wasze rady to jak skarbnica wiedzy :)

Jedna_z_Wielu, dobuska, Lady Savage lubią tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 14:28

Zuza_22 lubi tę wiadomość

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytajac z jedna z wielu dziewczyny mogłybyście się wypowiedzieć jak duże ma znaczenie ilość snu? Bo bardzo bym chciała zacząć mierzyć od tego cyklu a nie ma szans na sen dłuższy niz te min 3h, a nawet jeśli to nie o tej samej godz :(

fbiittx.png
    nlimnm2.png

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 12:07

dobuska lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dobuska a nawiązując do Twojej wcześniejszej wypowiedzi : Ty krewetki jesz,a jaje hoduję :D
    o proszę! :P Ale jak hodujesz? dla siebie czy jakaś hodowla?:)

Nie umieszczaj tej tempki, ona nie jest już wiarygodna. :)

Sen ma bardzo duże znaczenie jak i mierzenie o tej samej godzinie =/- 0,5 h. Inaczej temperatury nie będą wiarygodne i wyjdzie jedna wielka sinusoida;p

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dzięki w takim razie nawet jako puste kułeczko ( ignorowana temp ) jej nie umieszczać ?

Hodowla taka dla mnie hihi - akwarystyka <3
    jako ignorowaną możesz sobie wpisać, ale ie bierz jej w ogóle pod uwagę. :))

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

• Margolciak Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    nie było mnie przez weekend w domu, wyjechaliśmy w gości :P
    wszystkim zaciążonymm gratuluję a z tymi co przyszła @ spotkamy się w marcu :)
    ja jak w piątek odstawiłam dupka to od wczoraj mam zabarwiony na brązowo śluz. nie wiem co to oznacza, nigdy tak nie miałam. dziś, najpóźniej jutro powinna przyjść @. nie czuję się na ciążę, mówię Wam. jednak z tyłu głowy chodzi myśl, że jakby jednak się udało to czy to odstawienie dupka nie zaszkodzi? jak myślicie? jutro rano dla wszystkiego jeszcze zatestuję.

jedna_z_wielu my mamy z mężem akwarium z rybkami :)

dobuska ja biorę wit D w końskich dawkach. wyszedł mi duży niedobór a witamina D jest jedną z najważniejszych i uważana jest za witaminę płodności. przy twoich chorobach polecam bardzo zbadać i suplementować.

lady córka sama słodycz :)

lecę do kościoła laski!

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska fajne masz nastawienie i tylko pogratulowac :-) no i zazdroszcze w sensie bardzo pozytywnym tak fajnego męża. Masz w nim wielkie oparcie a to najwazniejsze. Tworzycie super parke, bardzo sie kochacie i na pewno dzidzia sie zaraz u Was pojawi.
    Sama nabralam ochoty na taka randke z mezem we dwoje z milym zakonczeniem ;-)

Tak w ogole to uwielbiam krewetki <3

Jedna_z_Wielu, dobuska, Annie1981 lubią tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Pytajac z jedna z wielu dziewczyny mogłybyście się wypowiedzieć jak duże ma znaczenie ilość snu? Bo bardzo bym chciała zacząć mierzyć od tego cyklu a nie ma szans na sen dłuższy niz te min 3h, a nawet jeśli to nie o tej samej godz :(

Sorki że się wtrącę :) Zaszłam w drugą ciążę gdy córka miała 7 miesięcy, a że do dziś nie przesypia nocy to wtedy moje pomiary temp były zwykle po ok 2 h snu, bo co tyle się budzimy.
    Więc ja po prostu mierzyłam rano, absolutnie nie o tej samej godzinie ale zwykle około 6, bo o tej wstajemy. I jak np spałam od 4 do 6 to mierzyłam i zaznaczałam na wykresie, ale jeśli np o 4 była pobudka a kolejna o 5:30 a potem o 6:30 wstawałyśmy to mierzyłam o 5:30 i o 6:30 i po wstaniu wprowadzałam do wykresu temperaturę z pomiarem po większej dawce snu czyli z godziny 5:30 ALE jednocześnie zaznaczałam na wykresie by nie brać tego pomiaru pod uwagę. :) troche kombinowane, ale że moja młoda 3 h rzadko kiedy przespała to nie było innej opcji. A i nie dało sie pobudki przeprowadzić łagodniej, żeby np nie wstawać z łóżka, bo śpi w swoim pokoju na górze a my na dole, więc po takim chodzeniu juz jednak "czas" się zerował od położenia się do łózka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informacje ;-). Jutro przedzwonie do klinik i nas zapisze na badanko arsenalu mojego M.

Dobuska super podejście, świetny wieczór mieliście. Aż zazdroszcze. My mieszkamy z teściami wiec takie wieczory mamy jak ich nie ma w domu. Chyba tego mi najbardziej brakuje...

Lady Savage masz śliczną córcie :* ❤️

Ja biorę witaminę D, bo ponad 2 lata temu wyszedł mi niedobór i endokrynolog powiedział ze witmina D ma duże znaczenie związane z tarczycą. Potwierdzam, wczesniej moja niedoczynność bardzo szybko postępowała, co 3 miesięczna kontrola i ciągle TSH wzrastało. Od 2 lat biore codziennie witaminę D i moje TSH trzyma sie na ładnych poziomach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 13:45

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 15:04

Lady Savage, evve, -Monika-, Anulka0407, spioch, Fruska, kaka470 lubią tę wiadomość

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ