Luty testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie
Annie1981 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Annie ale super Życzę Wam wszystkiego najlepszego
Dobuska niestety miałam tak w poprzednim cyklu z clo, testy negatywne a @ nie było. Dopiero 21 dni po ovu przyszła @.
A mnie chyba coś bierze Boli mnie gardło i ucho, no i zaczyna się katar. Dlaczego akurat teraz
Annie1981, dobuska lubią tę wiadomość
-
spioch wrote:Annie piękna fasolka ❤️
Anulka powiedz mi robiliscie badanie w jakieś klinice niepłodności czy zwykle laboratorium? Czytalam ostatnio o gamecie albo invicta i trochę sie zastanawiam...
Robiliśmy w FertiMedica W-Wa ul.Woronicza. Jesteśmy zadowoleni
Ale na razie nie planuję tam wizyt u lekarzyspioch lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulka0407 wrote:Robiliśmy w FertiMedica W-Wa ul.Woronicza. Jesteśmy zadowoleni
Ale na razie nie planuję tam wizyt u lekarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 21:47
-
My jesteśmy zapisani do Invimed we Wrocławiu na 17 marca, choć mam nadzieję że będziemy odwoływali wizytę Wiele osób polecało mi tę klinikę. Przesyłam Wam opis jak wygląda u nich pobranie nasienia:
"W InviMed stworzyliśmy panom komfortowe warunki do oddania nasienia. Każdy pacjent otrzymuje klucz do specjalnie zaprojektowanego pokoju, w którym będzie mógł oddać nasienie. Pokoje, wyposażone w łazienki, pozwalają się zrelaksować i zachować intymną atmosferę. Pacjentowi może towarzyszyć partnerka." -
nick nieaktualnyMadzik2 wrote:My jesteśmy zapisani do Invimed we Wrocławiu na 17 marca, choć mam nadzieję że będziemy odwoływali wizytę Wiele osób polecało mi tę klinikę. Przesyłam Wam opis jak wygląda u nich pobranie nasienia:
"W InviMed stworzyliśmy panom komfortowe warunki do oddania nasienia. Każdy pacjent otrzymuje klucz do specjalnie zaprojektowanego pokoju, w którym będzie mógł oddać nasienie. Pokoje, wyposażone w łazienki, pozwalają się zrelaksować i zachować intymną atmosferę. Pacjentowi może towarzyszyć partnerka." -
nick nieaktualny
-
spioch wrote:Aż takie długie terminy oczekiwania?
-
ANNIE!! Cudownie ! achhh jak bardzo Ci zazdroszczę i jak bardzo życzę Ci aby wszystko było dobrze i zdrowo z waszym maluszkiem !
Dobusia niestety musisz uzbroić się w cierpliwość.
Anulka wyniki są super, może tylko conceive albo pre seed używajcie żeby lepiej się transportowaly plemniorki i nic tylko strzelać gole
U mnie bóle prawego jajniora i odliczanie do wizyty u nowej gin i (mam nadzieję!) monitoringu u niejAnulka0407, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Annie ciesze sie bardzo z twojej fasolki co za radosc! Moj mial w czwartek 7 mm wiec podobnie i wtedy tez mialam wg usg 6+4 a wg om 6+6. Rosnijcie zdrowo!! sliczne te twoje dzieciatko.
Trzymam kciuki za testy jutrzejsze :**Annie1981, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
spioch wrote:Tak tak. Chodziło mi tylko o badanie nasienia. Z tego co sie orientowalam to w zwykłych lab nasienie można oddać na miejscu w kiblu co nie jest komfortowe. Zaczelam szukac i zastanawiamy sie na invicta we WRO albo gameta w Łodzi. Chyba muszę tam przedzwonic czy jest jakiś oddzielny pokój przeznaczony na oddanie nasienia co by mojemu M było komfortowo
W FertiMedica jest fajny pokoik Kanapa, czasopisma i wielki telewizor na ścianie oraz okienko do którego wkłada się nasienie - nie trzeba z tego pokoiku z pojemniczkiem wychodzić. I co ważne...pokoik jest w innej części kliniki niż zwykłe gabinety. Więc intymność jest Ja polecam -
Dziekuje wszystkim za kciuki i gratulacje. Jestescie wspaniale, co ja bym bez Was zrobila
Strasznie trzymam kciuki, zebyscie do mnie dolaczyly jak najszybciej
Madzik. My w grudniu zapisalismy sie badanie nasienia na 23 lutego i po dzisiejszym obejrzeniu serduszka, bedziemy odwolywac. Tobie zycze tego samegoMadzik2, kate88:), dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
A propo pozycji to tez myślę że od tyłu najlepiej. Ja mam dylemat zawsze jak to jest jak po wszystko ze mnie wypływa. Wiec leżę zawsze ile się da z poduszka pod pupą. Ale co z tego jak nie wiem jak wy ale mi po sexie się zawsze chce siku i wtedy wszystko wyplywa. I to jest pytanie czy plemniki juz zdążą popłynąć a wypływa tylko ten płyn nośny czy jak..? Wiem dość głupio szczegółowe pytanie ale myślę że każda się nad tym zastanawia a jakoś lekarza nie chce pytać. ..
-
Ja z kolei czytałam, że z tymi plemnikami to jest tak, że one sie napierw "bunkrują" (w śluzie u ujcia szyjki do pochwy) i tam przechodzą selekcję ewentualnie czekają na jajo, więc po wytrysku do uwolnionego jajeczka mogą dotrzeć w 6 godzin (choć gdzie indziej czytałam, że już w 1,5 godziny). Ale ja sie na tym nie znam, mówię tylko, co gdzieś kiedyś wyczytałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 00:19
-
Lady Savage wrote:W jakim czasie pokonuje plemnik droge? Gdzies wyczytalam ze 5 min i dziwne mi sie to wydaje nasze jajo potrzebuje kilku dni z jajowodu do macicy, a plemnik ta sama trase w 5 min pokonuje,
plemnik jest lżejszy no i wyposażony w witkę, ale słyszałam też że na tzw. kapacytację potrzebuje kilka godzin.