Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć. Czy możecie mi coś podpowiedzieć na temat NAC, niektórym z Was udało się przy pierwszym cyklu suplementacji. Z czego konkretnie korzystałyście i jak często przyjmowałyście. Chętnie skorzystam z waszych rad 🙃 -
Blanka1988 wrote:Oczywiście jak są konkretne wskazania, to jak najbardziej trzeba brać. Jak miałaś plamienia, jak wyszła Ci ewidentnie niedomoga lutealna, to koniecznie trzeba coś z tym zrobić.
Ale tutaj mówimy o praniu progesteronu w komencie kiedy jest on w normie, kiedy nie ma plamień, nie ma innych wskazań, tylko tak profilaktycznie.
Ja jestem osobiście za tym by jak najmniej ingerować w organizm gdy nie ma potrzeby. Zwłaszcza jeżeli chodzi o hormony, bo to jednak jest baaaardzo skompoikowany system i potem można miesiącami dochodzić do ładu i składu.Blanka1988 lubi tę wiadomość
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Halmaanam wrote:Hmmm... jestem 13 dni po owulacji, test negatywny. Normalnie miałabym już dziś okres, a pojawiła mi się tylko raz w ciągu dnia brazowa plama i dalej nic. Może jest jeszcze szansa, że to implantacja? Czy już za późno... mialyscie może podobnie ?
Szczerze, myśle ze 13dpo to za późno na implantację, ale wiadomo ze bywają wyjątki! Ja bym bardziej obstawiała ze to początek @, ale chce się mylić25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Szczerze, myśle ze 13dpo to za późno na implantację, ale wiadomo ze bywają wyjątki! Ja bym bardziej obstawiała ze to początek @, ale chce się mylić
-
Halmaanam wrote:No też raczej się ku temu skłaniam, ale piątek jest i nie wiem, czy wino otwierać 🤪 czy się dalej łudzić
Tutaj na forum zdarzają się takie historie ze implantacja 13dpo to pikuś 😂 także trzymam kciukiHalmaanam lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Halmaanam wrote:Hmmm... jestem 13 dni po owulacji, test negatywny. Normalnie miałabym już dziś okres, a pojawiła mi się tylko raz w ciągu dnia brazowa plama i dalej nic. Może jest jeszcze szansa, że to implantacja? Czy już za późno... mialyscie może podobnie ?
Dopóki nie ma @ szansa jest zawsze
Aczkolwiek u mnie takie plamienia przepowiadają okres za 2 dni a ja i tak jak głupia robię milion testów i szukam cienia 😀
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
maciejka wrote:Dokładnie o to mi chodziło. To nie jest Moje widzimisię że biore duphaston, ale jeśli ktoś bierze bez wskazań to trochę to ryzyko. Lekarz dopiero w 5 cyklu mi go przepisał bo widział że wszystko ksiażkowo(Owulacja) a ciaży nie ma. No I te plamienia były najbardziej wkurzajace bo wiedziałam że kolejny raz się nie udało. Ale Teraz się udało I czekam na dalszy rozwój sytuacji😁
@maciejka mogłabyś napisać jakie plamienia i kiedy miewałaś?
-
Dziewczyny gratulacje ⏸😊
Ginekologa mam, który pracuje w szpitalu i akurat przy pierwszym porodzie udało się, że miał właśnie dyżur i odbierał. Mam nadzieję, że i tym razem tak bedzie, a jeśli nie, to położne mówiły, że mogą zadzwonić po lekarza prowadzącego i może przyjechac, jesli oczywiscie ma na to czas i chęć.
Jeśli możecie, to trzymajcie jutro kciuki za dobre wyniki badań, bo coś mi układ moczowy zaniemógł 🙁futuremama, Karooolcia :), Juliet, Kira, Karo123 lubią tę wiadomość
-
Midzia kciuki za wyniki
Co do lekarza czasem jest tak że nawet jak nie jest na miejscu to jak wiedzą kto Cię prowadzi i już inne traktowanie jest.
Ja miałam lekarza który pracował w szpitalu ale w innym mieście, chciałam tam rodzić ale cóż... tak zwlekałam że ledwo zdążyliśmy do najbliższego szpitala🙈midzia, Kira lubią tę wiadomość
-
tylko_czytam wrote:Dopóki nie ma @ szansa jest zawsze
Aczkolwiek u mnie takie plamienia przepowiadają okres za 2 dni a ja i tak jak głupia robię milion testów i szukam cienia 😀 -
Halmaanam wrote:No też raczej się ku temu skłaniam, ale piątek jest i nie wiem, czy wino otwierać 🤪 czy się dalej łudzić
Kochana ja w ciąży pierwszej przeżyłam impreze życia, już kilka razy o tym pisałam na tej grupie, bo test w 10dpo wyszedł bielusieńki. Poleciałam w 7dniową majówkę na ostro!
Otwieraj wino dziewczyno! Pij i relaksuj się. 😍
Co ma być to będzie. Na tym etapie wino nie zaszkodzi.
Tak. Tak. Wiem, że niektórzy uważają że nawet lampka wina może zaszkodzić. Więc zrób tak jak czujesz.Halmaanam, Kira, Coco31 lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Olenka, a co ty już na marcowkach?? Nie rodzisz z nami w październiku ??
futuremama, Martyna33, Nynka, Kira, Blanka1988, Coco31, wariancja, Monika7 lubią tę wiadomość
-
Otter, trzymam kciuki za bete, oby wyszła ciazowo 🤞❤️
Tak się dużo tu uczę jak Was czytam, choć mało pisze, że mam Sajgon w pracy.. 😕 Jesli chodzi o progesteron to też jestem zdania Blanki, że im mniej ingerencji tym lepiej, ale na pewno po przeczytaniu postów zrobię sobie badania 7 dni po owulacji żeby sprawdzić wynik i będę myśleć dalej.
Jeśli chodzi o ginekologa to ja jak będę w ciąży pójdę do takiego co mieszka za rogiem mojego mieszkania, ma bardzo dobre opinie i bardzo mnie pocieszył ostatnio, bo powiedział, że sam starał się o pierwsze dziecko rok 😄
Ale mam koleżanki które chwalily sobie pójście do ginekologa, który potem był też przy porodzie. Na szczęście moja siostra jest położną, więc mam nadzieję, że zadba o mnie ♥️
Gratuluję ⏸️. Cudowny ten wątek lutowy, obym mogła zostać tu dłużej 😘midzia, Otter, Blanka1988 lubią tę wiadomość
2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍 -
Ja z tym progesteronem mam zagwostkę. Nigdy nie badałam bo wydaje mi się to bez sensu, zwłaszcza że może mieć różne wartości w ciągu dnia nawet.
Z drugiej strony po tych dwóch historiach może powinnam?
Ale przecież jak ciąża jest prawidłowa to powinno go być wystarczająco, a jak nie jest prawidłowa to bez sensu ją sztucznie utrzymywać...
I tak... niech już będzie poniedziałek -
Dziewczyny, macie jakieś rady jeśli chodzi o dietę przy staraniu? Naczytałam się o jedzeniu ananasa w drugiej fazie, coś jeszcze polecacie? 😄
-
futuremama wrote:Ja z tym progesteronem mam zagwostkę. Nigdy nie badałam bo wydaje mi się to bez sensu, zwłaszcza że może mieć różne wartości w ciągu dnia nawet.
Z drugiej strony po tych dwóch historiach może powinnam?
Ale przecież jak ciąża jest prawidłowa to powinno go być wystarczająco, a jak nie jest prawidłowa to bez sensu ją sztucznie utrzymywać...
I tak... niech już będzie poniedziałek
To jest tak, ze jeśli twoja faza lutelna trwa ponad 11 dni i nie masz plamien przed okresem- od razu wykluczasz niedomoge i nie bawisz się w badania proga. Jeśli np Twoja faza lutealna ma 10, przed tym plamienia to wtedy można coś podejrzewać. Tak czytałam, pod kontem siebie.
Badanie proga nie ma sensu. Chyba ze chcesz potwierdzić owu. Ale to tez nie wiadomo tak naprawdę od jakiej wartości owu się potwierdza. Po drugie o godzinie dziesiątej przy badaniu krwi może Ci wyjąc próg 9, a o 11 już 14. No i tyle się dowiesz ze nic się nie dowiesz 🤷🏼♀️
A ciąża się utrzyma i z niskim i wysokim progiem wiec tez nie ma co badać. Jednym słowem lepiej kasę przeznaczoną na badanie proga odłożyć na wyprawkę 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 20:26
futuremama, Kira lubią tę wiadomość
Julkaaa wrote:Dziewczyny, macie jakieś rady jeśli chodzi o dietę przy staraniu? Naczytałam się o jedzeniu ananasa w drugiej fazie, coś jeszcze polecacie? 😄
Ja słyszałam że to zależy od fazy cyklu. Po owulacji powinno się jeść dużo błonnika (pełnoziarniste pokarmy, płatki, chleby razowe), żeby wszystko dobrze oczyścić (to ważne przed kolejnym miesiącem starań, jeśli nie doszło do zapłodnienia, a w ciąży też nie zaszkodzi), a w fazie przed owulacja gdy komórka dorasta trzeba ja:
-ochronić (antyoksydanty : np.🍇 winogrona, borówki )
- dobrze odżywić (zielone produkty przede wszystkim np. Szpinak, jarmoz, sałata itp).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 20:34
Julkaaa lubi tę wiadomość
2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍 -
Julkaaa wrote:Dziewczyny, macie jakieś rady jeśli chodzi o dietę przy staraniu? Naczytałam się o jedzeniu ananasa w drugiej fazie, coś jeszcze polecacie? 😄
Ja polecam
1 faza cyklu: siemię lniane i pestki dyni + aktywność fizyczna na lepszy wzrost jajeczek
2 faza: ziarna słonecznika, sezamu, 4 dziennie orzechy brazylijskie (na wsparcie pracy cialka żółtego, czyt. wsparcie wytwarzania progesteronu) + medytacje żeby nie zwariować 😂Julkaaa, Morgana, Oliwka91, Coco31 lubią tę wiadomość
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia