X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty w kreseczki podkuty
Odpowiedz

Luty w kreseczki podkuty

Oceń ten wątek:
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ale czekaj bo ja trochę nie kumam co masz na myśli, czemu akurat w taki sposób do mnie kierujesz post? :D Oczywiste jest to dla mnie, że każdy postępuje własnymi kategoriami ale nie oznacza to, że ktoś może mnie oceniać przez swój pryzmat. Tego dotyczył mój poprzedni post na temat stwierdzenia, że nie stać mnie na dziecko bo nie stać mnie na in vitro. ;) I jasne jest dla mnie, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Czytam już piąty raz z kolei twój post i dalej nie mogę zrozumieć co chcesz akurat mi przekazać. :D
    Ale ja cie nie atakuje 🤣
    Jeszcze raz. Pisałam będąc w pracy więc mogła źle się wyrazić i sama się czytam 🤣

Napisałaś że nie mając kasy nie zdecydowałabyś się na macierzynstwo ale powiem Ci ze nikt z nas nie wie jakby się zachowal w danej sytuacji. Zyjac w biednej rodzinie np. Dlatego napisałam nigdy nie mów nigdy 😆 co nie znaczy że szanuje twoje zdanie;) bo aż czytalam twój post jeszcze raz czy tak się wyraziłaś 🤣🤣🤣

In vitro nie ma tu nic do rzeczy. Co za szuja ci powiedziała że jak nie stać cie na in vitro to nie stać cie na dziecko 🤬
    Brak słów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 18:22

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka29 wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za wszystkie rady❤
    Na spokojnie sobie wszystko przemyślę i dam znać 😊

Hehe ja właśnie wypiłem swoją dzisiejszą porcję😉 ( 2 łyżki miele w młynku i zalewam przefiltrowaną letnia wodą, czasem dorzucam trochę suszonej żurawiny ,zostawiam na parę godzin i pije takiego glutka )

Krokus85, Blanka1988 lubią tę wiadomość

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Otter Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 22:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    Ale ja cie nie atakuje 🤣
    Jeszcze raz. Pisałam będąc w pracy więc mogła źle się wyrazić i sama się czytam 🤣

Napisałaś że nie mając kasy nie zdecydowałabyś się na macierzynstwo ale powiem Ci ze nikt z nas nie wie jakby się zachowal w danej sytuacji. Zyjac w biednej rodzinie np. Dlatego napisałam nigdy nie mów nigdy 😆 co nie znaczy że szanuje twoje zdanie;) bo aż czytalam twój post jeszcze raz czy tak się wyraziłaś 🤣🤣🤣

In vitro nie ma tu nic do rzeczy. Co za szuja ci powiedziała że jak nie stać cie na in vitro to nie stać cie na dziecko 🤬
    Brak słów
    Spokojnie, nie poczułam się atakowana. ;P Ja wiem, że nigdy nie mów nigdy, na szczęście póki co nie żyję w totalnej biedzie, a jako dziecko niestety żyłam. Nie miałam prądu prawie dwa lata jak chodziłam do gimnazjum, nie było często co jeść, rodzice nie dojadali tylko ja jadłam, ojciec był alkoholikiem, stąd moja postawa, że żyjąc w biedzie wolałabym bezpiecznie dokonać aborcji niż sporowadzać dziecko w taką masakrę. Aczkolwiek mam nadzieję, że nigdy mnie to nie spotka. Może nie jest zajebiście ale jakoś sobie radzimy, ale mimo wszystko się martwię czy poradzimy sobie finansowo jeśli się potwierdzi.

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych domowych testach z krwi już dawno słyszałam a słyszałyście o domowych testach proov test na progesteron? Czad 😆

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Czyli jest serio najlepszy podłóg wszystkich :)

Juz mnie tak wkurza to plamienie, wyników dalej nie ma a już 17..

Który to już dzień. 3??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Ladinola, a rozglądałas się może za dofinansowaniem do invitro?? Teraz dużo miast pomoga współfinansować zabiegi 😉
    Dofinansowanie to max 5tys zł a dalej 25tysięcy nie wiem skąd byśmy wzięli. Teraz to nawet nie ma z czego odkładać, dopiero jak wyprowadzimy się z wynajmowanego do starego domu, wyremontujemy go jak należy to dopiero będziemy mogli odkładać pieniądze na takie rzeczy jak ivf.
    A co do dofinansowania to nawet choćbym chciała nie należy nam się, bo to dofinansowania miejskie czyli np dla mieszkańców miasta Gdańsk, trzeba od co najmniej roku mieszkać i w tym mieście być podatnikiem. A ja mieszkam w marnej mieścinie 60km od Gdańska. ;)

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Sa tak samo skuteczne? Czy tez moga sie mylić?
    U mnie pokazał cień mimo że nie było ciąży i wiele dziewczyn tak mówiło, że je oszukał. Nie mowiac jaki to problem za pierwszym razem zrobić ten test 🙈
    krem nie leci, krew krzepnie, za mało krwi a już zaschła itd... Pipetką osobiście mi było gorzej, ale dopiero przy drugim to odkryłam że lepiej jest krew nanieść bezpośrednio bez pipetki.
    Wszystkie palce miałam poklute, a potem mnie oszukał 🤦🏻‍♀️
    https://naforum.zapodaj.net/ed9bd6160e4e.jpg.html
    Drugi już mi lepiej poszedł ale też był cień cienia...
    cykl miałam wtedy bezowulacyjny i się ciągnął i ciągnął - nie było ciąży,
    Już go nie kupię bo się nie polubiliśmy 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 18:38

Domistr lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Spokojnie, nie poczułam się atakowana. ;P Ja wiem, że nigdy nie mów nigdy, na szczęście póki co nie żyję w totalnej biedzie, a jako dziecko niestety żyłam. Nie miałam prądu prawie dwa lata jak chodziłam do gimnazjum, nie było często co jeść, rodzice nie dojadali tylko ja jadłam, ojciec był alkoholikiem, stąd moja postawa, że żyjąc w biedzie wolałabym bezpiecznie dokonać aborcji niż sporowadzać dziecko w taką masakrę. Aczkolwiek mam nadzieję, że nigdy mnie to nie spotka. Może nie jest zajebiście ale jakoś sobie radzimy, ale mimo wszystko się martwię czy poradzimy sobie finansowo jeśli się potwierdzi.
    Skoro zylas jak zylas to jesteś osobą która walczy wiec
    Napewno sobie poradzicie. Sytuacja materialna potrafi bardzo szybko zmienić się w każdą ze stron niestety.

Mój mąż ostatnio miał wypadek i 3.5 tyg nie mógł pracować. Ubezpieczenie mamy ale za krótko nie pracował aby się należało 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    O tych domowych testach z krwi już dawno słyszałam a słyszałyście o domowych testach proov test na progesteron? Czad 😆
    Ja pierwsze słyszę, właśnie sprawdzam! :D Ale jajca, to może moja wizja betometrów też szybko stanie się "codziennością" dla staraczek. :D

Sendi94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    Skoro zylas jak zylas to jesteś osobą która walczy wiec
    Napewno sobie poradzicie. Sytuacja materialna potrafi bardzo szybko zmienić się w każdą ze stron niestety.

Mój mąż ostatnio miał wypadek i 3.5 tyg nie mógł pracować. Ubezpieczenie mamy ale za krótko nie pracował aby się należało 😆
    Ja chciałam z mężem wyjechać do NL tzn dojechać do męża ale zaczęła się akcja koronawirus i zaczęło być cienko z pracą. Mężowi też skończyła się tam praca i teraz żyjemy sobie na polskich realiach za najniższą krajową. Także było spoko a teraz znowu lipa także dobrze wiemy jak sytuacja może się diametralnie z dnia na dzień się zmienić. ;)

• Otter Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 20:59

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Gdańsk ❤️ moje miasto ❤️

Skąd te 25tys? 😲 Byłam ostatnio w klinice i widziałam cennik i zaczynały się kwoty od 8tys za standard... Plus badania to wiadomo że więcej, ale 25tys zł 😢
    Za standard... u nas cała procedura jest bardziej skomplikowana... in vitro z diagnostyką preimplantacyjną. Nam lekarz powiedział, że to kwota od 22tys ale może nawet do 30tys. Pakiet dla osób takich jak my to taki:
    Program In Vitro All Inclusive Genetics NGS+
    zawiera: wizyty, badania laboratoryjne, znieczulenie ogólne, pobranie komórek, zapłodnienie komórek metodą ICSI, hodowla do blastocysty, biopsja zarodka, PGT-A (PGS) skrinning chromosomów(24 chromosomy) od 1 zarodka, mrożenie zarodków, transfer mrożonego zarodka, nadzór nad implantacją - opieka nad Pacjentką do 6 tygodnia ciąży, leki koszt: od 22120zł

w rozmowach o cenie było też mówione o komórce jajowej dawczyni, to wtedy od 25tys zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 18:41

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja chciałam z mężem wyjechać do NL tzn dojechać do męża ale zaczęła się akcja koronawirus i zaczęło być cienko z pracą. Mężowi też skończyła się tam praca i teraz żyjemy sobie na polskich realiach za najniższą krajową. Także było spoko a teraz znowu lipa także dobrze wiemy jak sytuacja może się diametralnie z dnia na dzień się zmienić. ;)
    O kurde mol

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Moj facet tez za granicą pracował, mieliśmy być tam teraz razem. Ale stwierdził, ze to bez sensu. Wrócił na stałe do Polski. Może nie zarabia takich kokosow jak tam, ale jest szczęśliwy bo w końcu możemy być ciągle razem.
    Mój po powrocie też powiedział, że już nigdy takich rozłąk. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam pierwszy ból brzucha na @. xD

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Otter Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ