X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty w kreseczki podkuty
Odpowiedz

Luty w kreseczki podkuty

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Ja zaczęłam w tamtym cyklu robic babycheck-1 z krwi, a z moczu to nie mam ulubionej marki. Jaki mam w szafce to robie bo zawsze jakies 2-3 mam schowane wrazie w😂
    Pamiętam jak gdybałam kilka lat temu jakie były by świetne takie testy domowego użytku z krwi! A już w ogóle na zasadzie glukometru, które pokazywały by w domciu jaką mamy betę. :D

Sendi94 lubi tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 20:59

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Krokus85 Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy myślicie, że picie siemienia lnianego wpłynie pozytywnie na śluz? Któraś z Was testowała?

• Myszka29 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wszystkie rady❤
    Na spokojnie sobie wszystko przemyślę i dam znać 😊

Ladinola, Lolipop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokus85 wrote:
    A czy myślicie, że picie siemienia lnianego wpłynie pozytywnie na śluz? Któraś z Was testowała?
    Ja piłam! Potem zamiast picia okropnej mazi mieliłam w młynku i dodawałam do shakeów owocowych. Działał tak, że miałam większą ilość śluzu podczas dni płodnych, albo tak mi się zdawało. Na pewno poprawiło mi to perystaltykę jelit. :)

Krokus85 lubi tę wiadomość

• Krokus85 Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Ja zaczęłam w tamtym cyklu robic babycheck-1 z krwi, a z moczu to nie mam ulubionej marki. Jaki mam w szafce to robie bo zawsze jakies 2-3 mam schowane wrazie w😂
    Jestem w szoku, że takie cuda są 😍 Nie miałam pojęcia 😍

Sendi94 lubi tę wiadomość

• Krokus85 Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja piłam! Potem zamiast picia okropnej mazi mieliłam w młynku i dodawałam do shakeów owocowych. Działał tak, że miałam większą ilość śluzu podczas dni płodnych, albo tak mi się zdawało. Na pewno poprawiło mi to perystaltykę jelit. :)
    To może warto spróbować, skoczę zaraz do sklepu. Będę od jutra testować 😀 Przemęczę się i dam Wam znać, czy warto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokus85 wrote:
    To może warto spróbować, skoczę zaraz do sklepu. Będę od jutra testować 😀 Przemęczę się i dam Wam znać, czy warto.
    Ogólnie warto tak sobie pro zdrowotnie dla jelitek sobie pić, lub dodawać do dań. :)

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokus85 wrote:

Od kilku tygodni piję kisiel z siemienia lanianego/ lnu bardziej ze względu na żołądek (miewam refluks kratniowy bez ciąży :) . Za krótko piję żeby widzieć jakas ogromną różnice ale na pewno jest lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 17:04

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zaczęłam się starać w lipcu 2019 to kupowalam te najtańsze testy z allegro I owulacyjne I ciążowe. Robiłam je jak nienormalna I to wyjście było najbardziej ekonomiczne. Ale wkurzaja mnie te paseczki nie chciałabym żeby moje pierwsze w życiu dwie kreski były na takim teście . Jak to schować na pamiątkę 😂
    Teraz owulacyjne kupiłam w action takie normalne.
    A ciążowe może zamówię na allegro jakieś byle by były w obudowie I miały czułość 10.

👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
    Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
    Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
    Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
    Mutacja Pai 1❌
    BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
    Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
    Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
    W 1 ml 66 mln ✅
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka29 wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za wszystkie rady❤
    Na spokojnie sobie wszystko przemyślę i dam znać 😊

W książce „Hormony” było ze w 1 fazie siemię lniane a w 2 fazie cyklu pestki dyni i orzechy brazylijskie (4szt dziennie), bo wspomagają ciałko żółte

Myszka29, Krokus85 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dodam, że w dniu robieniu tego testu co wrzuciłam zdjęcie beta wyniosła 13,69mIU/ml a sam test niby czułość ma od 25mIU/ml. :) Tak teraz z ciekawości sprawdziłam. :)

Blanka1988 lubi tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna myślimy podobnie 🤣🤣🤣 tak cie czytam i się podpisuje 😆

Co do antyków.. Jasne że warte są każde badania tak czy inaczej.. Czy brać.. Czy przestać czy w ogóle się nie powinno ale jak dobrac bo o to tutaj jak mniemam chodziło z początku dyskusji ?
    Są dwuskładnikowe. Jednoskładnikowe. Gdzie moga różnic się stężeniem a to jak się zareaguje to też w sumie wychodzi po rozpoczeciu ich brania.
    NFZ to mógłby chociaż się z podstawy wywiązać i byłoby fajnie 🤣

Ladinola co do rezygnacji z macierzyństwa z powodów finansowych. nigdy nie mów nigdy. Każdy postępuje własnymi kategoriami ze względu na położenie w jakim się znajduje. Ma swoje cele.. Duże bądź takie aby mieć na opał ale to w większości przypadków jak widać nie blokuję przed macierzyństwem co jest natura wręcz🙈, tym bardziej jeśli znany jest im dany stan rzeczy od samego początku.
    Takie moc kochać bez względu na stan majątkowy.
    Jakby tobie teraz się ta sytuacja finansowa zmienila to zapewne co innego w podejściu do sprawy.. W zależności kto do czego jest przyzwyczajony

Ale nigdy nie mów nigdy i do mnie dotarło w końcu 😆

Mnie dziś kłuję przyjemnie to tu to Tam i piersi dają znać o sobie i jak znów nic z tego to już nie wiem jakie Jeszcze nowe symptomy moga mnie nawiedzic w cyklach nastepnych🤣

Martyna33 lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    Martyna myślimy podobnie 🤣🤣🤣 tak cie czytam i się podpisuje 😆

Co do antyków.. Jasne że warte są każde badania tak czy inaczej.. Czy brać.. Czy przestać czy w ogóle się nie powinno ale jak dobrac bo o to tutaj jak mniemam chodziło z początku dyskusji ?
    Są dwuskładnikowe. Jednoskładnikowe. Gdzie moga różnic się stężeniem a to jak się zareaguje to też w sumie wychodzi po rozpoczeciu ich brania.
    NFZ to mógłby chociaż się z podstawy wywiązać i byłoby fajnie 🤣

Ladinola co do rezygnacji z macierzyństwa z powodów finansowych. nigdy nie mów nigdy. Każdy postępuje własnymi kategoriami ze względu na położenie w jakim się znajduje. Ma swoje cele.. Duże bądź takie aby mieć na opał ale to w większości przypadków jak widać nie blokuję przed macierzyństwem co jest natura wręcz🙈, tym bardziej jeśli znany jest im dany stan rzeczy od samego początku.
    Takie moc kochać bez względu na stan majątkowy.
    Jakby tobie teraz się ta sytuacja finansowa zmienila to zapewne co innego w podejściu do sprawy.. W zależności kto do czego jest przyzwyczajony

Ale nigdy nie mów nigdy i do mnie dotarło w końcu 😆

Mnie dziś kłuję przyjemnie to tu to Tam i piersi dają znać o sobie i jak znów nic z tego to już nie wiem jakie Jeszcze nowe symptomy moga mnie nawiedzic w cyklach nastepnych🤣
    Ale czekaj bo ja trochę nie kumam co masz na myśli, czemu akurat w taki sposób do mnie kierujesz post? :D Oczywiste jest to dla mnie, że każdy postępuje własnymi kategoriami ale nie oznacza to, że ktoś może mnie oceniać przez swój pryzmat. Tego dotyczył mój poprzedni post na temat stwierdzenia, że nie stać mnie na dziecko bo nie stać mnie na in vitro. ;) I jasne jest dla mnie, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Czytam już piąty raz z kolei twój post i dalej nie mogę zrozumieć co chcesz akurat mi przekazać. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 17:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby zmieniła się moja sytuacja finansowa na lepsze to dalej nie wiem co bym myślała o moim macierzyństwie. Nie jestem typem osoby, która sobie gdyba i na tej podstawie ustawia sobie życie. Biorę zawsze pod uwagę co by było gdyby się pogorszyła, i jeśli by się znacznie pogorszyła kiedy zaszłabym w ciąże mamy z tego wyjście. Nie jestem typem kobiety która ma głowie "dziecko ponad wszystko". ;) Jestem osobą rozsądną, bardziej działam rozumem niż sercem. I tak jak też wspomniałam kłopotów finansowych też nie da się do końca przewidzieć, zdarzają się różne sytuację. Wiem, że zmieniają się nasze poglądy w zależności od momentu życia więc zasadę "nigdy nie mów nigdy" mam w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 17:54

abrakadabra lubi tę wiadomość

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Tak właśnie mam ten sam clear, ponoc najlepszy ale ja t tam nie wiem 😂
    A te testy domowe z krwi to jak? Z palca krew czy skad?

Tak z palca jest przekłuwać do paluszka i pipetka do nabierania krwi i można je robic o każdej porze dnia, nie tylko z rana jak siusiane😂🙂

Ladinola lubi tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Tak z palca jest przekłuwać do paluszka i pipetka do nabierania krwi i można je robic o każdej porze dnia, nie tylko z rana jak siusiane😂🙂
    Świetne! :D Tak jak wspomniałam wcześniej, szkoda, że nie ma do tego urządzenia takiego typu glukometr a raczej betometr :D

Sendi94, Blanka1988 lubią tę wiadomość

• Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Laski jestem po monitoringu, dziś 17dc. W czwartek (13dc) pęcherzyk miał 18mm. W sobotę czułam silny ból jajnika.
    Dzisiaj USG wskazało, że owulacja była😍
    Endometrium grubość 10,08mm. To jest dobre czy nie bardzo?

Ten lekarz od monitoringu to jakaś porażka, ale u mnie na odludziu nie mam zbyt wyboru 🙈 a nie będę na monitoring jeździła 100km.
    Jak się nie zapytam, to sam nic nie powie.

Czyli teraz odliczanie do testowania ❤
    Uwielbiam ten czas, pełen nadzei 💚💚💚

Super😆to teraz czekamy na efekty 😄

Blanka1988 lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ