MACA - czy taka super?
-
WIADOMOŚĆ
-
NO myw tym cyklu wyprobowalismy zel i mace wiec zobaczymy choc poki co to owulka bawi sie ze mna w kotka i myszke ;/
-
misiaa wrote:Jaki żel?? No faktycznie szalony ten Twój wykres.. może 17dc była?
a zelik zastosowalismy concive plus -
Ania_84 wrote:wg mnei byla albo 17 albo 18 dc
a zelik zastosowalismy concive plus
To jest żel intymny który używa się podczas stosunku? Czy aplikuję się dopochwowo? Stosujesz go podczas każdego stosunku czy tylko koło owulacji? Jaki jest koszt takiego żelu?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
PIerwszy raz go stosowalam w aplikattorach - chcialam wyprobowac w okresie okoloowulacyjnych - ale ze po antybiotykach mialam sahare a nie sluz to uzylam aplikatory sa dopochwowe- ale jest tez taki zel na codzien
i powiem szczerze ze chyba sobie kupie bo nie raz jest tak ze ma sie ochote a tu brak sluzu i wtedy to sie przdaje a nie szkodzi plemnikom
koszt jest spory bo ja za 3 aplikatory zaplacilam 43 zł ;/
a zel w tubie kosztuje chyb a65 czy jakos tak ale bardziej sie oplaca kupic w tubie jest watek o tym -
Hmm no faktycznie nie tanie.. ale te aplikatory to chyba bardziej skuteczne są tak mi się wydaje
Kurcze nie stać mnie teraz na takie wydatki niestety.. ale napewno się przyda taka informacja, kiedyś skorzystam jak nie bedzie sie udawać dłużej..Ania_84 lubi tę wiadomość
-
hej
ja tez dzis zakupiłam mace nazywa sie Maca Vita i jest jeszcze dodatkowo z soja i czymś tam jeszcze
http://www.i-apteka.pl/product-pol-28324-MACA-Vita-250g-30g.html tu jest o niej opisane dalam 35 zł.
Mam nadzieje ze taka też ma te smae własciwości jak myslicie?
Kupiłam w proszku bo z męzem łykamy juz tyle tych tabsow że niedługo nam wątroby wysiadą ale nawet nie jest złe dodalam do mleka i całkiem meżowi smakowało
MAM NADZIEJE E POMOŻE NA PLEMNICZKI I ŻE BBĘDZIE MU SIE BARDZIEJ CHCIAŁO
a tak wogole to my już tyle tych rożnosci zjadamy ze nie potrzeba nam będzie niedłgo nic innego do jedzenia hehe:
kwas foliowy ( chyba tonę juz zjadłam )
wit. B6
magnez ( mąż z potasem )
wit. C
kwas omega 3
cynk
selen + wit. E
siemie lniane ( maż czasem tylko )
no i teraz maca -
Słyszałam że w proszku jest nawet lepsza
No widzę cały arsenał.. Heh mój bierze profertil i wit. C 1000mg do tego dołoże jeszcze mace.. Na razie kieszeń nie puszcza na więcej, kuracja profertilem jest bardzo droga ale na szczęscie już trzeci miesiąc bierze Ja zaczełam pić siemie lniane do tego wiesiołek z kwasami omega i magnez oraz witaminki.. na mace się też skuszę Z śluzem ostatnio mam problem więc mam nadzieje ze siemie z wiesiołkiem pomogą i plemniczki już troszkę w lepszej kondycji w końcu dotrą do celu -
kochana ja w aptece to tylko sie za portfel trzymam bo to wszystko cholerstwo takie drogie ale czego sie nie robi dla spełnienia marzenia
no to profertil pewnie zawiera to co i moj bierze i pewnie jakby to wszystko dodał to cenowo podobnie by wyszło
ja brałam wiesiołka w poprzednich cyklach i miałam ładny rozciągliwy śluz chociaz bez niego tez bywał dość rozciągliwy teraz nie biore wiesiołka pije tylko siemie robię takie bardziej gęste ze wygląda jak...jak ten sluz rozciągliwy właśnie ( sorki ) ledwo mi przechodzi przez gardło ale daje radę -
hehe no Kochana ja zaczełam brac siemie od tego cyklu i powiem szczerze nie jest złe Najlepiej robić na mleku nie na wodzie i troszke posłodzic Smakuje jak kaszka dla dzidzi heheh No tylko wiadomo trochę inna konsystencja ale z takim smakiem idzie gładko
-
wiecie cio tak troche pogrzebałam w necie i nie wiem czy dobrze zrobiła ze kupiłam tą macę z soja bo podobno soja nie jest dobra dla facetow nie wiem co mysleć czy dawać mu to czy nie? słyszałyście cos o tej soi?
-
A ja dzisiaj kupiłam tabletki dla mojego M. Zanim zamówiłam to przeczytałam chyba całe Ovu. Przespałam się z tematem i w końcu wybrałam:
FERTIMEN 30 kapsułek
MACA 80 kapsułek
BONIMEL miód pszczeli z dodatkiem mleczka pszczelego 250 g
FOLICUM ACIDUM 270 tabletek
Witamina C rozpuszczalna
Zamówiłam to na tania-apteka.pl którą polecam. Mają tanie leki.
Może uda mi się go namówić aby brał skoro już kupiłam bo jak narazie taki bardzo chętny nie jest he heKatha81 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
witam was
ja wlasnie zamowilam mace. bedzie na czwartek jestem ciekawa czy pomoze. Mam zamiar brac ja razem z mezem.
Wyczytalam ze m.in:
1.pobudza energetycznie i wzmacnia wytrzymałość fizyczną organizmu,
2.poprawia funkcje seksulane i libido u kobiet i meżczyzn,
3.w znacznym stopniu poprawia płodność u ludzi i zwierząt
(stwierdzono znaczną poprawę parametrów nasienia u "zdrowych" mężczyzn; uzyskano około 80-90% wzrost liczby plemników w ejakulacie przy jednoczesnym zwiększeniu ich ruchliwości; istnieją również doniesienia, że w przypadku mężczyzn ze znacznie obniżoną liczbą i jakością plemników uzyskiwano nawet 300-400% wzrost ilości plemników; sugeruje się, że Maca działa jak progesteron, ułatwiając zagniezdżenie się zarodka w ścianie macicy i zwiększając szanse jego przeżycia)
4.działa korzystnie na gospodarkę hormonalną,
5.znacząco zmniejsza ryzyko zachorowań na raka
6.spowalnia procesy starzenia,
teraz mam pytanie...czy ktoras w Was ma wieksze doswiadczenie? Chodzi mi o punkt 3. a szczegolnie o wzrost ilosci plemnikow.. czy to naprawde pomaga?
pozdrawiam -
Katha81 wrote:
teraz mam pytanie...czy ktoras w Was ma wieksze doswiadczenie? Chodzi mi o punkt 3. a szczegolnie o wzrost ilosci plemnikow.. czy to naprawde pomaga?
pozdrawiam
Nie wiem z własnego doświadczenia bo sama też dopiero zacznę zażywać z męzem macee ale z wypowiedzi dziewczyn, które zauważyły że nasienia jest wiecej więc chyba by się zgadzałoKatha81 lubi tę wiadomość