Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
slodka100 wrote:dziewczyny źle mnie zrozumialyscie mi nie chodzi o kawe jak o kawe bo ja pije tylko, ze zbozowa hehe bo taka lubie najbardziej potrzebuje pomocy odnoscie tych testow ovu zadna mi nie doradzi? ;(
-
julita dzięki za twoja opinie moze te moje testy sa jakies do du... mam z firmy Amil. Jestem bardzo ciekawa co dzisiaj wyjdzie ale sama nie wiem co chce zobaczyc bo jak dzis kreska bedzie ciemniejsza tzn niby ze owu idzie ale tak pozno? ;/ masakra to nie bede miala zadnych szans na ciaze bo za krotka fl;/ @ ma termin na 14 ;/
Kurcze a moze jakby ta kreska sie robila ciemniejsza to moze szansa jest ze przez hormon hcg ze jestem juz w ciazy? ;P ale w to raczej nie wierze bo pewnie sie nie uda;/ jak zwykle choc te objawy hmmm... ;P e tam nie ma co sie nastwiacWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:03
-
slodka100 wrote:dziewczyny źle mnie zrozumialyscie mi nie chodzi o kawe jak o kawe bo ja pije tylko, ze zbozowa hehe bo taka lubie najbardziej potrzebuje pomocy odnoscie tych testow ovu zadna mi nie doradzi? ;(
Moim zdaniem ciężko stwierdzić jednoznaczną przyczynę
Równie dobrze powodem "ciemnienia" kreski może być zbliżająca się prostu każdego dnia owulacja i co za tym idzie wzrost stężenia LH...
Ja robiłam testy pierwszy raz w tym cyklu, także ekspertem nie jestem Jeszcze Ale ja starałam się mniej więcej o tej samej porze (nie z zegarkiem w ręku) i po prostu ograniczałam spożywanie napoi przez te 2 godzinki przed (nie wyeliminowałam całkowicie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:05
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Dziewczyny jaki test ciazowy kupic? Nie znam sie na tym w ogole bo bede testowac pierwszy raz wiem ze sa plytkowe, strumieniowe i tylko tyle. A jaka marka jest najlepsza ?
czułości ma 25mlU/ml,moja siostra nim testowała i było ok -
01.05 Agnieszka GreenApple (@), A.loth , aniafk
02.05 Misia79 (-), jessieq
03.05 kwiatuszek789, inezka (@), CassieMK (-)
04.05 Lenuś, agnesik , Brawurka
05.05 Iwka (-), Nenaaa (@), zizia_a (@), mar (@), pinia108 , Anuśka
06.05 katarinka79 (@), zielarka , słoneczna 85(-), klara22
07.05 Cynamonek30
08.05 Kaśka, Tosia 1981, Lila84, zonaboba
09.05 potforzasta, Przedszkolanka, Mua, ewcia21k,
10.05 Gosiacu, Gwiazdeczka27, paaulla84
11.05 Olivia89, Tygrysek 89, sylwiaśta 159
12.05 ewelina 27, waszka88, Ofelaine, anka8820
13.05 isabelle, kasiatoja, Betty Boop
14.05 Ewik, Welonisia, Monifah, munirka, Lulu, belldandy, I termin - Anutka
15.05 slodka100, Brawurka84, polkosia
16.05 Landryneczka, rastafanka, Ewa99
17.05 M4DZI4, kamciaaaa5, Rubi, olencja
18.05 Anutka [II termin], aniulkab86, kierzynka, natt, kasiuleks, maja35
19.05 Kkarolinaaaa, szpilka
20.05 ewcia21k, Ania1986, JusWik
21.05
22.05 Anastazjaaa
23.05 chmurreczkaa, Dariaa, madzianka, la,
24.05 ara
25.05 Japoneczka z Porcelany, rotaszek, kejti91, lemurek, julita
26.05 justta, BATTINKA, Vaniliaa, Mychaa22
27.05
28.05
29.05
30.05
31.05 Daisy, aisza, Rybeńka, Nenaaa -
kasiatoja wrote:Moim zdaniem ciężko stwierdzić jednoznaczną przyczynę
Równie dobrze powodem "ciemnienia" kreski może być zbliżająca się prostu każdego dnia owulacja i co za tym idzie wzrost stężenia LH...
Ja robiłam testy pierwszy raz w tym cyklu, także ekspertem nie jestem Jeszcze Ale ja starałam się mniej więcej o tej samej porze (nie z zegarkiem w ręku) i po prostu ograniczałam spożywanie napoi przez te 2 godzinki przed (nie wyeliminowałam całkowicie)
Może zależy jakie testy owulacyjne. Na moich na ulotce tez jest napisane żeby ograniczyć spożywanie napojów dwie godziny przed testowaniem. Co do pory to absolutnie nie ma tam nic o podobnej porze testowania, tylko żeby nie robić rano z pierwszego moczu i najlepiej między 10:00 a 20:00.
Także nie sądzę aby te 10 minut miało jakiekolwiek znaczenie a i kawa (tym bardziej zbożowa) raczej też nie. Ale to tylko moje przypuszczenia.slodka100, kasiatoja lubią tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Dziewczyny jaki test ciazowy kupic? Nie znam sie na tym w ogole bo bede testowac pierwszy raz wiem ze sa plytkowe, strumieniowe i tylko tyle. A jaka marka jest najlepsza ?
pepino też pokazał i 3 dni przed spodziewana @ -
Krokodylica wrote:U mnie tempka jakieś figle mi płata. Myślałam że @ stoi za rogiem a teraz nie mam przekonania. Może będę mieć jakiś długi cykl?
Krokodylku, bierzesz leki i miałaś infekcję, to mogło mocno namieszać
ale... ja bym na Twoim miejscu zrobiła teścik -
Dobra, ja mam doła. Kompletnego, idealnego doła. Temperatura dziś znowu wzrosła, czyli albo miałam już owulację, albo termometr mi się popsuł, w każdym razie nici z dziecka w tym cyklu.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań.