X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny chyba jestem nienormalna. Jak zerkam do kwietniówek i widze tyle tych <3 przy nickach to z jednej strony strasznie sie ciesze ze tyle dziewczyn jest szczesliwych i zazdroszcze im pozytywnie bardzo i życze spokojnej ciazy i slicznych, zdrowych maluchow a z drugiej strony tak mi strasznie smutno ze nie moge sobie tego <3 wpisac i pewnie szybko nie wpisze. Pierwszy raz jakos mnie to zdołowało i mam podzielone uczucia :( mozecie stwierdzic ze jestem jakas nienormalna ale jakos ak to przed chwilka poczulam, taki smutek ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 20:21

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie kiedy mogę testować ?? 12 kwietnia dostałam krwawienie z odstawienia tabletek które trwało 5 dni. Przed braniem tabsów mój cykl miał 29-30 dni- miesiączki wystepowały regularnie. Czy moge przyjac date 12 maja?

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Kurcze dziewczyny chyba jestem nienormalna. Jak zerkam do kwietniówek i widze tyle tych <3 przy nickach to z jednej strony strasznie sie ciesze ze tyle dziewczyn jest szczesliwych i zazdroszcze im pozytywnie bardzo i życze spokojnej ciazy i slicznych, zdrowych maluchow a z drugiej strony tak mi strasznie smutno ze nie moge sobie tego <3 wpisac i pewnie szybko nie wpisze. Pierwszy raz jakos mnie to zdołowało i mam podzielone uczucia :( mozecie stwierdzic ze jestem jakas nienormalna ale jakos ak to przed chwilka poczulam, taki smutek ;(

też żałuję, że nie mogę być na tej liście z zaznaczonym <3 ale miejmy nadzieję, że w maju bedzie lista pełna <3 :)

atdc8iikup31msj2.png

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bedzie, chyba ze sie wypisze i nie wstawie sobie (-)
    Sorka dziewczyny za wprowadzanie negatywnej atmosfery ale jakos zwatpiłam od kilku godzin ze jest szansa na powodzenie jakiekolwiek w tym cyklu :(

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Dziewczyny jak myślicie kiedy mogę testować ?? 12 kwietnia dostałam krwawienie z odstawienia tabletek które trwało 5 dni. Przed braniem tabsów mój cykl miał 29-30 dni- miesiączki wystepowały regularnie. Czy moge przyjac date 12 maja?
    Myśle ze jak najbardziej, możesz wtedy testowac :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek, rozumiem Twoje poirytowanie , pewnie dlatego, że patrzysz na swój wykres i zaczynać wątpić w cykl owulacyjny. Jeżeli masz długie cykle to i jest możliwość, że owulacja wystąpi nawet 24 dc. Mierz tak czy owak temp. do końca, bo może pojawi się skok i wówczas nabierzesz ochoty na igraszki :)
    Ja jak głupia czasami patrzę na wykresy zakończone zielonym kropkiem i też tak sobie marze, żeby i mi się to przytrafiło jak najszybciej. W końcu się uda zobaczysz. Tylko nie wolno się poddawać i działać. Jak rybak chce złowić rybę to musi wędkę zarzucić... Będzie dobrze ja to wiem, i wiem że każdej z nas się uda.

kasiatoja lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też damy czadu majóweczki :)

Zielone kopki będą wyskakiwać jeden po drugim a-kuku.gif a-kuku.gif a-kuku.gif a-kuku.gif a-kuku.gif....
    Czego sobie i Wam życzę z całego serca :)

kwiatuszek789, olencja, Gwiazdeczka27, isabelle, Agnieszka GreenApple, Tamka, Lila84, Kaśka, Laura lubią tę wiadomość

211042976e.png

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni cykl miał 30 dni, poprzedni 33, wczesniejszy 28 wiec owulki tak pozno nie powinno być. Tym bardziej poprzednio byla teoretycznie 15 dc a we wczesniejszym cyklu jeszcze wczesniej. Stad moje smutki.
    A chyba wole nastawić sie na porazke nic sie pozniej rozczarowac.

Ale Wam wszystkim bez wzgledu jak bedzie u mnie życze Fasolek :) i bede bardzo Wam kibicowac :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Ci kwiatuszku: "Niezbadana jest siła konia i organizm kobiety" ;)

Cuda wianki dziewczyny na Ovf przerabiały... I z wydawałoby się bezowulacyjnych cykli piękne fasolki zakwitały :)

Głowa do góry! :)

olencja, kwiatuszek789, Gwiazdeczka27, zielarka, Tamka, Laura lubią tę wiadomość

211042976e.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszku,bierzesz dupka wiec moze byc bezowulacyjny,jesli dobrze rozkminiam dzialanie progesteronu w tabsach :D jak skonczysz kuracje to bedzie i owulejszon:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

u5cvp2.png

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja, dupek byl w poprzednih cyklach i owu byla, przynajmniej dalo sie ja wyznaczyc. Chyba, ze rzeczywiscie organizm juz zaczal inaczej reagowac na dupka i sie zablokowal. dupka to ja bede brala caly zcas pewnie bo przy nim jeszcze nie wyregulowala sie @

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze faktycznie tam u kwietniówek czerwono się zrobiło od wstawionych serduszek...... to jakiś cud normalnie. ALE jest i nadzieja, że i u nas jest to możliwe!!!

isabelle lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka od ktorego dc mierzysz juz normalnie temp? Bo chyba nie od pierwszego? :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    To znalazłam:
    Obniżony poziom estradiolu obserwowany jest w przebiegu zespołu Turnera. Niski poziom estradiolu związany jest w istnieniem takich chorób, jak hipogonadyzm (niedoczynność gonad), zespół policystycznych jajników, niedoczynność przysadki. Poziom estradiolu może się obniżyć w wyniku zaburzenia odżywiania (np. anoreksja) lub bardzo dużego wysiłku fizycznego.

Dziewczyny na OF chwalą czerwone wino na poprawę endo.

Jestem w trakcie kuracji: czerwone wino wytrawne, migdały, orzechy, do tego witaminy B i A+E :) A wysiłek fizyczny...hmm starania to nie przelewki :D

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka prosi o wiruski na majówkach :)
    wysyłam bardzo duzo. <3 ********************************

kwiatuszek789, Gwiazdeczka27, kasiatoja, Anastazjaaa, Tamka, Lila84 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kochane :) dzielcie sie tymi serduchami :)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga kaarolaa gratuluje :) podczytywałam Was troszke w kwietnioweczkach ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korci mnie castagnus:/ w sumie niewiem po co mi,boje sie ze sie rozreguluje calkowicie ale z drugiej strony moze by pomogl

u5cvp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pięknego słonecznego dnia <3 a ja po woli godzę się ze świadomością, że chyba jednak nie będę w maju testowała .. mój wykres prawie płaski jak od linijki :| i chyba znowu będzie bezowulacyjny cykl.. :O aczkolwiek do prawdopodobnej owulacji mam jeszcze 3/4dni.. w sb mam usg to mam nadzieję, że już wszystko się rozjaśni i albo tutaj zostanę albo będę musiała się usunąć :( 2134692i1efm9d6gf.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skacze jak glupia ta temp ale owulki nie ma. Zaluje ze na testy owu sie nie zdecydowalam :-\ nie chcialam sie nakrecac a tak naprawde to teraz jesrem bardziej zestresowana niz jakbym je robila. Ale coz. Czekam na @ i bede myslala co zrobic z dupkiem czy go przesunac czy ryzykowac jeszcze jeden cykl.

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ