Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
olencja wrote:To jak tam krokodylku,bedzie zielone z nocy poslubnej?
olencja raczej nie, dopiero zaczęliśmy starania a już musieliśmy przerwać bo dostałam jakiej okropnej przypadłości, w czwartek wieczorem miałam krew w moczu i bardzo bolało przy sikaniu, w piątek zaniosłam mocz do badania i coś tam nie za dobrze powychodziło, dalej boli przy sikaniu, ale przynajmniej krwi już nie ma.
Panie z laboratorium sugerowały usg, także w poniedziałek idę a na razie muszę przecierpieć. Są dwie wersje: albo przeziębiony pęcherz albo kamyki w nerkach.
Ja jeszcze znalazłam że to może być zapalenie przydatków, bo mi objawy pasują, więc pewnie będzie też wizyta u ginekologa. O i tak to jest.
Właśnie pisałam na innym wątku moje ulubione powiedzenie w takich sytuacjach:
"Dół. Dół jak ch*j". -
Chmureczka chyba oszalałas ze Cie wypiszemy!! Pfff wymyśliła sobie nie ma takiej opcji i bez dyskusji to samo powinnam powiedziec zeby mnie wypisac bo owulacji nie bylo u mnie. Ale zostajemy z dziewczynami i tyle ktoś musi im kibicowac i chuchac, dmuchac za ich wiruski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 13:10
Krokodylica, chmurreczkaa, Tamka lubią tę wiadomość
-
a no chyba żeby kibicować to ok, zostaję
kwiatuszek789, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
kasiatoja wrote:Potforku A czy Ty widziałaś wykres Qrczaka z kwietnióweczek? U niej była sytuacja podobna do Twojej. 1 dwa dni przed ovu i proszę jaka fasola piękna zakwitła
Never say never Bejbe! -
chmurreczkaa wrote:Normalnie Kocham Was dziewczynki Jak chcecie, bym psuła statystyki, to nie wykreślajcie Ja tam wolałabym zrobić niespodziankę, ale chyba rzeczywiście szanse widzę dopiero na lipiec, może Mężuś podleczy armię do tego czasu Was będę podglądać i kibicować - Tamka, Nenaaa - tu ma być zielono
-
kwiatuszek789 wrote:usiądziemy na "trybunach" weźmiemy pompony i bedziemy jak Cheerleaderki kibicowały
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Jak możecie to wykreślcie mnie z testowania albo postawcie już (-) bo raczej w maju testu nie będzie..po dzisiejszej wizycie takie info. : na 90% spełniły się moje przypuszczenia o cyklu bezowulacyjnym...dziś 16dc a na usg w obu jajnikach po pęcherzyku o ok.10mm, w żadnym nie ma tego dominującego. Jedyny plus taki, że poprzedni niepęknięty się wchłonął więc jest "czysto" bez torbieli i po poprzedni cykl bezowulacyjny mógł być skutkiem tab.anty. A co do tego cyklu to albo 90% bezowulacyjny albo może się bardzo wydłużyć i cykl, ale lekarz raczej obstawia bezowulacyjny...no i chyba dzięki temu, że miałam to usg na naturalnym cyklu znamy przyczynę Naszych niepowodzeń. Po prostu jestem niewydolna pęcherzykowo..znaczy naturalnie one nie rosną do odpowiednich rozmiarów...więc bez CLO się nie obejdzie. W pn będę dzwoniła żeby umówić się na wizytę przed @, która ma być teoretycznie pomiędzy 8/12 maja..więc lekarz stwierdził, że wtedy jeszcze zobaczymy czy może jednak coś tam urosło...no ale chyba dobrze, że w końcu wiem dlaczego się nie udawało..tylko znowu te tabl...wymiękam
życzę Wam powodzenia -
dziewczyny głowa do góry nie ten to następny wiem jak to brzmi ale i na nas przyjdzie czas i niedługo przytulimy dzidzię. życzę to wszystkim staraczką ale i też sobie bo po 16 cyklach nieudanych starań nigdy nie tracę nadziei:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 13:49
To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
Ofelaine wrote:Hej dziewczyny wpiszcie mnie na 12 maja To będzie moje pierwsze testowanko w życiu Ekscytująca sprawa
Proszę bardzo
01.05 Agnieszka GreenApple,
02.05 Misia79, mar,Vaniliaa
03.05 kwiatuszek789, inezka,
04.05 Lenuś
05.05 Iwka, Nenaaa, zizia_a
06.05 katarinka79, zielarka
07.05
08.05 Kaśka, Tosia 1981, Lila84
09.05 potforzasta, Przedszkolanka
10.05 Gosiacu, Gwiazdeczka27,paaulla84
11.05 Krokodylica, Magda_lena88, Olivia89
12.05 ewelina 27, waszka88, Ofelaine
13.05 isabelle, kasiatoja, Betty Boop,
14.05 Ewik, Welonisia, Monifah, munirka, Lulu
15.05 slodka100, Brawurka84, sylwiaśta 159, polkosia,
16.05 Landryneczka, rastafanka, Ewa99
17.05 M4DZI4, kamciaaaa5
18.05 Anutka, aniulkab86, kierzynka, olencja
19.05 Kkarolinaaaa
20.05 ewcia21k,Ania1986
21.05
22.05 Anastazjaaa,
23.05 chmurreczkaa,Dariaa
24.05
25.05 Japoneczka z Porcelany,rotaszek
26.05
27.05
28.05
29.05
30.05
31.05 Daisy -
zonaboba wrote:dziewczyny głowa do góry nie ten to następny wiem jak to brzmi ale i na nas przyjdzie czas i niedługo przytulimy dzidzię. życzę to wszystkim staraczką ale i też sobie bo po 16 cyklach nieudanych starań nigdy nie tracę nadziei:)
Krokodylica, sylwiaśta159, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Magda_lena88 wrote:Jak możecie to wykreślcie mnie z testowania albo postawcie już (-) bo raczej w maju testu nie będzie..po dzisiejszej wizycie takie info. : na 90% spełniły się moje przypuszczenia o cyklu bezowulacyjnym...dziś 16dc a na usg w obu jajnikach po pęcherzyku o ok.10mm, w żadnym nie ma tego dominującego.
życzę Wam powodzenia
Magdalena, no ja powtarzam jak mantrę - odczepcie się od sztywnego dnia owulacji! ja miałam i w 11 i w 21! nasz organizm to nie maszyna, wszystko się może zdarzyć, 10 mm to bardzo ładnie, pęcherzyki rosną nawet 3 mm na dobę! będzie dobrze !Nenaaa, kasiatoja lubią tę wiadomość