Majowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
;oniqa wrote:a powiedzcie mi Kochane co jest lepsze bo ja sobie kupiłam tabletki firmy oeparol femina moc wiesiołka wzbogacona omega-3 czy olej z wiesiołka ?
To to samo kochanie, oeparol oprócz wiesiołka ma też właśnie dodatki w postaci omega-3 i olej lniany z tego co pamietam, a w oleju z wiesiołka masz tylko wiesiołka i postać ( plynna, smak wątpliwy) jest jak dla mnie gorsza ja też mam tego wiesiolka i czekam na nowy cykl żeby go brać.;oniqa lubi tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Nusia wrote:hej Kochane, jejku potrzebuję Waszej porady, bo w tym cyklu wszystko mi się pomieszało...od tego cyklu postanowiłam brac wiesiołek i castagnus, wczoraj miałam 9 dzien cyklu i test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, wcześniej testów nie robiłam bo wydawało mi się za wcześnie, ale wczoraj zaczęły boleć mnie jajniki i tak mnie tknęło żeby zrobić i wyszły 2 mocne kreski. Dzisiaj natomiast dostałam jakiegoś mocnego plamienia, brzuch mnie pobolewa i nie wiem co się dzieje. Zrobię jeszcze dzisiaj test i zobaczę. Czy to możliwe że po tym castagnusie tak mi się wszystko pomieszało???
Hmm, osobiście brałam Castagnusa 3 miesiące i pokładałam w nim wszystkie swoje nadzieje...jak widać ze skutkiem mizernym, nie dość ze wydłużał mi cykle (do 70-80 dni), to ciąży nie dał. Ale zespołu napięcia przedmiesiączkowego nie miałam, teraz mam 1 miesiąc przerwy w braniu. A plamienie często jest właśnie przy owulacjiZawsze będziemy Cię kochać !!!
Emilka WSK wrote:;oniqa wrote:a powiedzcie mi Kochane co jest lepsze bo ja sobie kupiłam tabletki firmy oeparol femina moc wiesiołka wzbogacona omega-3 czy olej z wiesiołka ?
To to samo kochanie, oeparol oprócz wiesiołka ma też właśnie dodatki w postaci omega-3 i olej lniany z tego co pamietam, a w oleju z wiesiołka masz tylko wiesiołka i postać ( plynna, smak wątpliwy) jest jak dla mnie gorsza ja też mam tego wiesiolka i czekam na nowy cykl żeby go brać.
dzięki Emilko a już myślałam że coś źle kupiłam ja zaraz będe buszować po allegro chce kupić testy owulacyjne znacie jakąś dobrą firme no i inny termometr do 2 miejsc po przecinku za ten cykl się wzięłam -
HOPE83 wrote:Emilka - tym bardziej rób test w 14 dniu po owulacji !!!
;oniqa - mnie nadal boli brzuch i nadal biorę duphaston i n-ospę, ale wierzę,że będzie dobrze i czekam na wizytę i pierwsze usg 13 maja
Kochana będzię dobrze tylko żeby Cie brzuszek przestał boleć -
juicca wrote:ja z innej beczki , już wczesniej pisałam (pytałam) co oznacza endometrium niejednorodne ?
Z tego co wiem to przerasta blona wyścielająca macicę i wtedy bona jest niejednorodna i sie robi abrazję, ale szukałam czegoś w googlach i średnio znalazłoZawsze będziemy Cię kochać !!!
;oniqa wrote:jakich testów owulacyjnych używacie ?
ja tych z allegro ( chyba 10 szt za...nie wiem moze 5 zł) ale mi pokazywały owu w co drugi dzień, może to wina cyklów poprostu;oniqa lubi tę wiadomość
juicca- z tego co mi kiedyś gin mówiła, to endometrium niejednorodne jest po owulacji a potem powinno zmieniać się w jednorodne, jeśli tak nie jest to może to świadczyć o problemach z owulacją, ale nie musi...
;oniqa- dziękuję kochana :* Ja używałam ten: http://www.doz.pl/apteka/p2947-LH_Test_owulacyjny_1_opakowanie__5_testow
u mnie działał bez zarzutuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 08:17
-
nick nieaktualnyEmilka WSK wrote:Nusia wrote:hej Kochane, jejku potrzebuję Waszej porady, bo w tym cyklu wszystko mi się pomieszało...od tego cyklu postanowiłam brac wiesiołek i castagnus, wczoraj miałam 9 dzien cyklu i test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, wcześniej testów nie robiłam bo wydawało mi się za wcześnie, ale wczoraj zaczęły boleć mnie jajniki i tak mnie tknęło żeby zrobić i wyszły 2 mocne kreski. Dzisiaj natomiast dostałam jakiegoś mocnego plamienia, brzuch mnie pobolewa i nie wiem co się dzieje. Zrobię jeszcze dzisiaj test i zobaczę. Czy to możliwe że po tym castagnusie tak mi się wszystko pomieszało???
Hmm, osobiście brałam Castagnusa 3 miesiące i pokładałam w nim wszystkie swoje nadzieje...jak widać ze skutkiem mizernym, nie dość ze wydłużał mi cykle (do 70-80 dni), to ciąży nie dał. Ale zespołu napięcia przedmiesiączkowego nie miałam, teraz mam 1 miesiąc przerwy w braniu. A plamienie często jest właśnie przy owulacji
hmm, to mam nadzieję, że to rzeczywiście plamienie okołoowulacyjne...bo się przestraszyłam ja zobacze jak mi w tym cyklu ten castagnus podziała bo nigdy wcześniej go nie brałam.
jedynie co mnie martwi, to że brzuch mnie boli dosyc mocno, tak okresowo i że plamienie się nasila -
na wypisie ze szpitala mam napisane Endometrium niejednorodne o grubości 11mm i tak mnie to zatstanawia. Dtaleto tez tu na forum zapytałam o to bo w necie nie umiałam znaleśc informacji na ten temat i to było tydz po łyżeczkowaniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 08:21
-
Anika ma bete 528!!!! musiałam to powiedzieć
annia, Matylda36, mikusia, AnMi, Fedra, H30, anika, samira, Iwka lubią tę wiadomość
Ciekawe kiedy nam się pochwali Ja dziewczyny odpuszczam już. Dzis ostatni dzień mierzyłam temp. Mam dość nerwów na wykres, sex co 2 dni, lekarz i wystarczy... Tylko jak nakłonić m do sexu co 2 dni? On naprawdę musi codziennie a to nie dobrze przecież..Zawsze będziemy Cię kochać !!!
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!