Majowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
;oniqa wrote:dzięki dziewczyny ja juz powoli świruje gdzie sie nie obróce to babeczka w ciąży
No to jest najgorsze.. u mnie sąsiedzi wszyscy mają... siedzą na placu przed blokiem z maluszkami, a ja przez to nawet na balkon nie lubię wychodzić...wogóle do miasta, tak mnie już to dobijaeunika, samira lubią tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
H30 wrote:z CLO to jest tak że powoduje rośnięcie pęcherzyków i monitoring (czyli USG) jest konieczny aby sprawdzić czy pęcherzyki urosły i najważniejsze czy popękały bo jest ryzyko że powstaną torbiele ja wolałabym mieć rto USG by być spokojną,w zeszłym roku w czasie stymulacji brałam od 5 dnia cyklu przez 5 dni a teraz mam brać od 2 dnia cyklu no i zobaczymy 16.05 jadę na USG
Widzę kochana że też masz tarczyce co Ci endo powiedział o staraniach o dzidzię? mi mówił że na początku moge mieć ciężko ale nie określił się dokładnie oco jej chodziło z tym słowem ciężko czy pół roku czy 2 miech czy dłużej -
;oniqa wrote:Emilka zrób dzisiaj test albo idź na bete
Nie chcę jeszcze..znowu będzie płacz Kochana.Zawsze będziemy Cię kochać !!!
Emilka WSK wrote:;oniqa wrote:Emilka zrób dzisiaj test albo idź na bete
Nie chcę jeszcze..znowu będzie płacz Kochana.
a do gina kiedy sie wybierasz bo jakos mi to wygląda na zieloną kropeczke:) tak samo dużo dziewczyn podczas @ ma wysoka temperature a ja mam normalna chyba ja jestem jakas nienormalna -
;oniqa wrote:Emilka WSK wrote:;oniqa wrote:Emilka zrób dzisiaj test albo idź na bete
Nie chcę jeszcze..znowu będzie płacz Kochana.
a do gina kiedy sie wybierasz bo jakos mi to wygląda na zieloną kropeczke:) tak samo dużo dziewczyn podczas @ ma wysoka temperature a ja mam normalna chyba ja jestem jakas nienormalna
ojoj do gina Skarbie to jak wezmę hormony całe, dzisiaj 7 tabletka z 21. Potem (jeśli nie ma ciąży) przyjdzie @ i od razu do niego na monitoring i Clo.. Więc to wypada ok. 22-26 maja dopiero. Ja tylko teraz przy poronieniu mialam wysokie temp w @ a tak to mam niskie A oprócz tarczycy co Ci dolega Kochana?Zawsze będziemy Cię kochać !!!
moje TSH jest w normie mam za mały poziom FT 4 i stad tabletki od miesiąca no mam nadzieje, że pomogą.zresztą przez te starania to już tyle badań jest wykonanych że ohoho.... gdyby nie to pragnienie bycia mamusią to nie wiedziałabym o tarczycy o hiperinsulinemi bo jakoś specjalnie mi to nie dokuczało... oj mam nadzieje że maj będzie szczęśliwy
-
Emilka WSK wrote:;oniqa wrote:dzięki dziewczyny ja juz powoli świruje gdzie sie nie obróce to babeczka w ciąży
No to jest najgorsze.. u mnie sąsiedzi wszyscy mają... siedzą na placu przed blokiem z maluszkami, a ja przez to nawet na balkon nie lubię wychodzić...wogóle do miasta, tak mnie już to dobija
hej u mnie to samo, dodatkowo jedziemy na wakacje ze znajomymi, którzy mają dwójkę dzieci... a ja nadal nie wiem co z moja owu, z tego co mi się wydaje to jest dziś lub była wczoraj. Mam problem ze śluzem i nie wiem czy dobrze go zaznaczyłam... -
H30 wrote:moje TSH jest w normie mam za mały poziom FT 4 i stad tabletki od miesiąca no mam nadzieje, że pomogą.zresztą przez te starania to już tyle badań jest wykonanych że ohoho.... gdyby nie to pragnienie bycia mamusią to nie wiedziałabym o tarczycy o hiperinsulinemi bo jakoś specjalnie mi to nie dokuczało... oj mam nadzieje że maj będzie szczęśliwy
ja odebrałam wyniki teraz w poniedziałek
THS 1,937 (0,350-4,94)
FT3 2,49 (1,71-3,71)
FT4 1,0 (0,70-1,48)
no i BETA <1,20 -
Emilka ja bym poczekała do 14 dnia od owulacji i wówczas na spokojnie zrobiła test,wtedy musi już wyjść jak jest ciąża..
H30 matko jaki długi cykl....ja miałam 50 dniowy i myślałam,że zeświruję!
;oniqa dziewczyny mają rację, nic nie bierz bo własną rękę, bo tylko gorzej se rozlegulujesz cykl, pogadaj z gin
maximka84 cieszę się,że lepiej się czujesz, kuruj się kochana :*
Wysyłam Wam wiruski ciążowe kobietki :*;oniqa lubi tę wiadomość
-
Jaga wrote:Emilka masz wysokie tempki ale to raczej nie od tabletek co?
Opowiem Wam coś. W I fazie cyklu są niższe temp, każda to wie, a dlaczego? bo rządzą estrogeny. W II fazie wzrasta progesteron i z nim rosna temperatury. Moje tabletki składają się z Estrogenów ( 11 tabletek) i Norgestrelu- pochodnej progesteronu (10 tabletek) i POWINNO SIĘ JE BRAC ZGODNIE Z CYKLEM OD 5 DC. Niestety mój gin kazał mi brać je od 29 dc. Czyli estrogeny z I fazy ja łykam w II. Nie wiem dlaczego tak zdecydował, podejrzewał może że ten cykl tez będzie trwał 70-80 dni i chciał go ukrócić... A co jeśli ten cykl akurat miał być normalny? A on mi go spierdzielił? Bo naprawdę źle ten lek wpływa ( tradzik, wzdęcia, brzuch, opuchlizna...). Możemy sobie tak gdybać, bo ciężko coś przewidzieć. ale pewne jest że Estrogeny które teraz biorę powinny temp obniżać, a moja uparcie stoi w miejscu. O!Zawsze będziemy Cię kochać !!!
HOPE83 wrote:Emilka ja bym poczekała do 14 dnia od owulacji i wówczas na spokojnie zrobiła test,wtedy musi już wyjść jak jest ciąża..
H30 matko jaki długi cykl....ja miałam 50 dniowy i myślałam,że zeświruję!
;oniqa dziewczyny mają rację, nic nie bierz bo własną rękę, bo tylko gorzej se rozlegulujesz cykl, pogadaj z gin
maximka84 cieszę się,że lepiej się czujesz, kuruj się kochana :*
Wysyłam Wam wiruski ciążowe kobietki :*
Hope dzięki i trzymaj sie a Ty jak się czujesz a za wiruski dziękujeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 08:00
-
nick nieaktualnyhej Kochane, jejku potrzebuję Waszej porady, bo w tym cyklu wszystko mi się pomieszało...od tego cyklu postanowiłam brac wiesiołek i castagnus, wczoraj miałam 9 dzien cyklu i test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, wcześniej testów nie robiłam bo wydawało mi się za wcześnie, ale wczoraj zaczęły boleć mnie jajniki i tak mnie tknęło żeby zrobić i wyszły 2 mocne kreski. Dzisiaj natomiast dostałam jakiegoś mocnego plamienia, brzuch mnie pobolewa i nie wiem co się dzieje. Zrobię jeszcze dzisiaj test i zobaczę. Czy to możliwe że po tym castagnusie tak mi się wszystko pomieszało???