Forum Starając się - ogólne Majowe starania
Odpowiedz

Majowe starania

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ja juz powoli świruje gdzie sie nie obróce to babeczka w ciąży :(

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka zrób dzisiaj test albo idź na bete :)

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    dzięki dziewczyny ja juz powoli świruje gdzie sie nie obróce to babeczka w ciąży :(

    No to jest najgorsze.. u mnie sąsiedzi wszyscy mają... siedzą na placu przed blokiem z maluszkami, a ja przez to nawet na balkon nie lubię wychodzić...wogóle do miasta, tak mnie już to dobija

    eunika, samira lubią tę wiadomość

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    z CLO to jest tak że powoduje rośnięcie pęcherzyków i monitoring (czyli USG) jest konieczny aby sprawdzić czy pęcherzyki urosły i najważniejsze czy popękały bo jest ryzyko że powstaną torbiele :-( ja wolałabym mieć rto USG by być spokojną,w zeszłym roku w czasie stymulacji brałam od 5 dnia cyklu przez 5 dni a teraz mam brać od 2 dnia cyklu no i zobaczymy 16.05 jadę na USG

    Widzę kochana że też masz tarczyce co Ci endo powiedział o staraniach o dzidzię? mi mówił że na początku moge mieć ciężko ale nie określił się dokładnie oco jej chodziło z tym słowem ciężko czy pół roku czy 2 miech czy dłużej :/

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Emilka zrób dzisiaj test albo idź na bete :)

    Nie chcę jeszcze..znowu będzie płacz Kochana.

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje THS było około 11 później po 2 miesiącach spadło do 4,95 po kolejnych 2 miesiącach i zwiększonej dawce spadło do 0,1 i to za mało a w poniedziałek teraz odebrałam wyniki i jest idealna 1,94 :)

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    ;oniqa wrote:
    Emilka zrób dzisiaj test albo idź na bete :)

    Nie chcę jeszcze..znowu będzie płacz Kochana.

    a do gina kiedy sie wybierasz bo jakos mi to wygląda na zieloną kropeczke:) tak samo dużo dziewczyn podczas @ ma wysoka temperature a ja mam normalna chyba ja jestem jakas nienormalna :D

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Emilka WSK wrote:
    ;oniqa wrote:
    Emilka zrób dzisiaj test albo idź na bete :)

    Nie chcę jeszcze..znowu będzie płacz Kochana.

    a do gina kiedy sie wybierasz bo jakos mi to wygląda na zieloną kropeczke:) tak samo dużo dziewczyn podczas @ ma wysoka temperature a ja mam normalna chyba ja jestem jakas nienormalna :D

    ojoj do gina Skarbie to jak wezmę hormony całe, dzisiaj 7 tabletka z 21. Potem (jeśli nie ma ciąży) przyjdzie @ i od razu do niego na monitoring i Clo.. Więc to wypada ok. 22-26 maja dopiero. Ja tylko teraz przy poronieniu mialam wysokie temp w @ a tak to mam niskie ;) A oprócz tarczycy co Ci dolega Kochana?

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Jaga Autorytet
    Postów: 1171 1651

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka masz wysokie tempki ale to raczej nie od tabletek co?

    Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    prócz tarczycy to troche za wysoka prolaktyna i jakis czas temu miałam zapalenie jajnika może to wpływa na to że nie ma dzidziusia

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
  • H30 Autorytet
    Postów: 349 123

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje TSH jest w normie mam za mały poziom FT 4 i stad tabletki od miesiąca no mam nadzieje, że pomogą.zresztą przez te starania to już tyle badań jest wykonanych że ohoho.... gdyby nie to pragnienie bycia mamusią to nie wiedziałabym o tarczycy o hiperinsulinemi bo jakoś specjalnie mi to nie dokuczało... oj mam nadzieje że maj będzie szczęśliwy :-)

    f2w3dqk3c83qeku9.png
  • eunika Autorytet
    Postów: 586 476

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    ;oniqa wrote:
    dzięki dziewczyny ja juz powoli świruje gdzie sie nie obróce to babeczka w ciąży :(

    No to jest najgorsze.. u mnie sąsiedzi wszyscy mają... siedzą na placu przed blokiem z maluszkami, a ja przez to nawet na balkon nie lubię wychodzić...wogóle do miasta, tak mnie już to dobija

    hej :) u mnie to samo, dodatkowo jedziemy na wakacje ze znajomymi, którzy mają dwójkę dzieci... a ja nadal nie wiem co z moja owu, z tego co mi się wydaje to jest dziś lub była wczoraj. Mam problem ze śluzem i nie wiem czy dobrze go zaznaczyłam...

    1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • eunika Autorytet
    Postów: 586 476

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpisałam wodnisty ale nie wiem czy dobrze, rozciągliwego to nigdy nie mam a dzis jest go dużo, koloru białego ale rzadki bardzo

    1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    moje TSH jest w normie mam za mały poziom FT 4 i stad tabletki od miesiąca no mam nadzieje, że pomogą.zresztą przez te starania to już tyle badań jest wykonanych że ohoho.... gdyby nie to pragnienie bycia mamusią to nie wiedziałabym o tarczycy o hiperinsulinemi bo jakoś specjalnie mi to nie dokuczało... oj mam nadzieje że maj będzie szczęśliwy :-)

    ja odebrałam wyniki teraz w poniedziałek
    THS 1,937 (0,350-4,94)
    FT3 2,49 (1,71-3,71)
    FT4 1,0 (0,70-1,48)
    no i BETA <1,20 :(

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dzisiaj mąż wróci z pracy to powiem mu że od 12 maja ma zakaz spożywania alkoholu w większych dawkach niż 2 piwka bo to tez ma wpływ słyszałam :D no ale człowiek po małych % jest bardziej rozluźniony

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
  • HOPE83 Autorytet
    Postów: 433 412

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja bym poczekała do 14 dnia od owulacji i wówczas na spokojnie zrobiła test,wtedy musi już wyjść jak jest ciąża..
    H30 matko jaki długi cykl....ja miałam 50 dniowy i myślałam,że zeświruję!
    ;oniqa dziewczyny mają rację, nic nie bierz bo własną rękę, bo tylko gorzej se rozlegulujesz cykl, pogadaj z gin
    maximka84 cieszę się,że lepiej się czujesz, kuruj się kochana :*

    Wysyłam Wam wiruski ciążowe kobietki :*

    ;oniqa lubi tę wiadomość

    82doi09kxiyf6x26.png
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi Kochane co jest lepsze bo ja sobie kupiłam tabletki firmy oeparol femina moc wiesiołka wzbogacona omega-3 czy olej z wiesiołka ?

    Emilka WSK lubi tę wiadomość

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
  • Emilka WSK Autorytet
    Postów: 1184 906

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Emilka masz wysokie tempki ale to raczej nie od tabletek co?

    Opowiem Wam coś. W I fazie cyklu są niższe temp, każda to wie, a dlaczego? bo rządzą estrogeny. W II fazie wzrasta progesteron i z nim rosna temperatury. Moje tabletki składają się z Estrogenów ( 11 tabletek) i Norgestrelu- pochodnej progesteronu (10 tabletek) i POWINNO SIĘ JE BRAC ZGODNIE Z CYKLEM OD 5 DC. Niestety mój gin kazał mi brać je od 29 dc. Czyli estrogeny z I fazy ja łykam w II. Nie wiem dlaczego tak zdecydował, podejrzewał może że ten cykl tez będzie trwał 70-80 dni i chciał go ukrócić... A co jeśli ten cykl akurat miał być normalny? A on mi go spierdzielił? Bo naprawdę źle ten lek wpływa ( tradzik, wzdęcia, brzuch, opuchlizna...). Możemy sobie tak gdybać, bo ciężko coś przewidzieć. ale pewne jest że Estrogeny które teraz biorę powinny temp obniżać, a moja uparcie stoi w miejscu. O!

    Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

    a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Emilka ja bym poczekała do 14 dnia od owulacji i wówczas na spokojnie zrobiła test,wtedy musi już wyjść jak jest ciąża..
    H30 matko jaki długi cykl....ja miałam 50 dniowy i myślałam,że zeświruję!
    ;oniqa dziewczyny mają rację, nic nie bierz bo własną rękę, bo tylko gorzej se rozlegulujesz cykl, pogadaj z gin
    maximka84 cieszę się,że lepiej się czujesz, kuruj się kochana :*

    Wysyłam Wam wiruski ciążowe kobietki :*

    Hope dzięki i trzymaj sie a Ty jak się czujesz :) a za wiruski dziękuje :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 08:00

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2013, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane, jejku potrzebuję Waszej porady, bo w tym cyklu wszystko mi się pomieszało...od tego cyklu postanowiłam brac wiesiołek i castagnus, wczoraj miałam 9 dzien cyklu i test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, wcześniej testów nie robiłam bo wydawało mi się za wcześnie, ale wczoraj zaczęły boleć mnie jajniki i tak mnie tknęło żeby zrobić i wyszły 2 mocne kreski. Dzisiaj natomiast dostałam jakiegoś mocnego plamienia, brzuch mnie pobolewa i nie wiem co się dzieje. Zrobię jeszcze dzisiaj test i zobaczę. Czy to możliwe że po tym castagnusie tak mi się wszystko pomieszało???

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego