Majowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
O facetach to tyle czyli cynk królem! i wit E czyli....można kupić salfazin jako dopalacza, za 100 tabl 26 zł. I wypisałam sobie co ma m jeść no to dzisiaj na obiadek...dzisiaj placki ziemniaczane bo maja http://www.we-dwoje.pl/piec;powodow;zeby;jesc;ziemniaki,artykul,7845.html, czyli skarby wit C i B1, B3, B6 smażone na oleju lnianymZawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
A teraz coś DLA NAS szukam jużZawsze będziemy Cię kochać !!!
Sposoby na naturalną regulację hormonów
*mięta-szczególnie na poprawę owulacji (!!!!!)
*olej z wiesiołka
*siemię lniane
*lukrecja (znacznie zmniejsza poziom testosteronu u kobiet)
*wit.E, ( WITAMINA PŁODNOŚĆI)
*wit PP,
*B-Complex
*koniczyna łąkowa (trifolim pratense)- zawiera substancje o własciwosciach estrogenu, w połaczeniu z herbata miętowa (!!!!!znowu miętka ) pobudza libido.Powinno sie ja stosowac w I fazie cyklu.
*dzięgiel (angelica sinesis)- dobrze wpływa na estrogeny, reguluje cykl, rozrzedza krew dlatego nie powinien byc stosowany podczas menstruacji
*aletra lecznicza (chamaelirium luteum)- reguluje hormony i cykl. Mozna go stosowac przez cały cykl.
*liść maliny czerwonej (rubus idaei) -zawiera fitoprogesteron, jest pomocny w I fazie cyklu
* Pochrzyn włochaty (dioscorea villosa, ang. wild yam) -
może zwiększać produkcję progesteronu, więc jest pomocny przy krótkiej fazie lutealnej lub innych problemach niedomogi lutealnej. Powinien być przyjmowany wyłącznie po owulacji. UWAGA: przyjmowanie przed owulacją może mieć działanie antykoncepcyjne (zapobiegać owulacji).
* Olej z wiesiołka – doskonale wspomaga produkcję płodnego śluzu szyjkowego;
Zalecany jest szczególnie u kobiet mających problemy z suchością pochwy. Można go przyjmować od pierwszego dnia miesiączki do owulacji (może wywoływać skurcze macicy, więc nie jest zalecany w drugiej fazie cyklu).Zawsze będziemy Cię kochać !!!
sylwiunia wrote:dla mnie majowych starań nie będzie, bo jestem po laparoskopii
jakis czas po laparoskopii musisz odczekac co nie ?? czas zleci i do dzieła -
nick nieaktualny
-
DO PICIA I PRZYPRAWY :
przywrotnik (wzmacnia macicę, stymuluje jajeczkowanie, polepsza wytwarzanie progesteronu/gestagenu oraz ma działanie przeciwskurczowe)
aletra lecznicza (wspomaga dojrzewanie pęcherzyka jajnikowe)
rozmaryn (stymuluje owulację)
czarny głóg (zwiększa cyrkulację krwi w macicy)
majeranek (oddziałuje pozytywnie na błonę śluzową oraz środowisko pochwy)
koniczyna czerwona (pomaga w utrzymaniu równowagi hormonalnej).
Poza tym, wspomagająco na układ rozrodczy działają również: pokrzywa, wiesiołek, pluskwica groniasta, dzięgiel.
Bez obaw można pić napary z mięty pieprzowej, cytrusów i imbiru. Bezpieczne są również herbaty czarne, jak Earl Grey czy English Breakfest, jednakże również w umiarkowanej ilości. Starając się o dziecko, nie powinnaś spożywać zbyt dużo kofeiny, a w jednej takiej filiżance herbaty czarnej, może znajdować się od 40 do 60 mg tej substancji.
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
juicca wrote:teraz coś dla Nas Emilka a dzis na obiad naleśniki mam , ale jutro coś z z warzyw strączkowych
Już czytałam, ze dieta endo właśnie pomaga, Naturalnie, Bez ingrencji leków no i poprostu zdrowoZawsze będziemy Cię kochać !!!
Ja teraz jajeczko jemZawsze będziemy Cię kochać !!!
Binek wrote:Dziewczyny dobija mnie to czekanie, na niczym nie mogę się skupić...Na teście wyszła taka druga ledwo widoczna kreseczka (nie wiem czy tylko ja ją widzę ??)Wyczytałam tez gdzieś, że pozytywny test może wyjść przy torbieli jajnika a taki mam, słyszałyście o tym?Poniżej wklejam wykres, czy przy takiej temperaturze mogę być w ciąży?
Ja mam też stosunkowo nie za wysoką tempke i nie trace nadzieji. Możliwe , że taka nasza uroda Trzymam kciuki -
nick nieaktualnyDziewczynki a mam jeszcze takie pytanie:
wczoraj wyszedł mi pozytywny test owulacyjny, dzisiaj pojawiło mi się to dziwne plamienie, więc jeśli do tej pory brałam wiesiołek to powinnam już przestać czy jeszcze mogę brać??? i czy myślicie, że jest jeszcze szansa jakbym dzisiaj coś z mężulkiem zadziałała? bo niestety tylko wczoraj test robiłam, wcześniej nie i nie wiem tak naprawdę czy jestem po owulacji czy przed. -
juicca wrote:na wypisie ze szpitala mam napisane Endometrium niejednorodne o grubości 11mm i tak mnie to zatstanawia. Dtaleto tez tu na forum zapytałam o to bo w necie nie umiałam znaleśc informacji na ten temat i to było tydz po łyżeczkowaniu
Hej ja przed łyzeczkowaniem miałam ednometrium niejednorodne 9 mm i to było juz po podaniu tabletek. Niestety nie dokonca samo sie oczysciło i musieli mnie wyłyzeczkować.