MAJOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Sung
ja nie mam tarczycy i mam przepisany od 8lat euthyrox w dawce 200mg tak by TSH było niemal zerowe. To mnie chroni przed wznową ( zapobiega odrastaniu tarczycy). TSH muszę podnieść do laparo bo anestezjolodzy nie zgadzają się z takim zerowym na narokozę. Ft3 badam razem z tsh ale ono jest w normie 2.95pg/ml. TSH po 4 tygodniach schodzenia do dawki 125mg wynosi 0.074qlU/ml (zaczynałam od 0.008). Więc to jest proces. Mam spory zapas w organizmie hormonu i zanim ruszy trzeba czasu. Nie mogę gwałtownie obniżyć leku bo mi wywieje w drugą stronę (już tak raz miałam). Ja FT4 nie badam bo moj endo twierdzi że wynik jest nie miarodajny przy braniu leku:)
Co do ciąży i zachodzenia w nią to nie jest problemem ale przy narkozach stanowi wg lekarzy zagrożenie. A laparo mam przesunięte do czasu podwyższenia tsh:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 09:18
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
nick nieaktualny
-
Katti wrote:drogo tylko 2 testy za 3 funty i to gowna sa te testy akurat ja za 3 funty to mam 9 testów xD
nie mam przekonania czy więcej testów w tej samej cenie będzie mniej gównianaKatti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati88 wrote:Sung
ja nie mam tarczycy i mam przepisany od 8lat euthyrox w dawce 200mg tak by TSH było niemal zerowe. To mnie chroni przed wznową ( zapobiega odrastaniu tarczycy). TSH muszę podnieść do laparo bo anestezjolodzy nie zgadzają się z takim zerowym na narokozę. Ft3 badam razem z tsh ale ono jest w normie 2.95pg/ml. TSH po 4 tygodniach schodzenia do dawki 125mg wynosi 0.074qlU/ml (zaczynałam od 0.008). Więc to jest proces. Mam spory zapas w organizmie hormonu i zanim ruszy trzeba czasu. Nie mogę gwałtownie obniżyć leku bo mi wywieje w drugą stronę (już tak raz miałam). Ja FT4 nie badam bo moj endo twierdzi że wynik jest nie miarodajny przy braniu leku:)
Co do ciąży i zachodzenia w nią to nie jest problemem ale przy narkozach stanowi wg lekarzy zagrożenie. A laparo mam przesunięte do czasu podwyższenia tsh:/
Oczywiście że ft4 jest miarodajne. Dziwne stwierdzenie... jak niby inaczej sprawdzić poziom hormonów??
Ale nie wiem jak to jest przy braku tarczycy... a masz objawy nadczynności?
Trochę to okrutne kazać Ci wejść w niedoczynność dla 1 badania
Współczuję -
nick nieaktualnyGrzechotka wrote:nie mam przekonania czy więcej testów w tej samej cenie będzie mniej gówniana
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia91! wrote:To jeszcze trochę czasu jest ale bede trzymac mocno kciuki :*
Tarczyca w miare ok (1,75)- lekarz nic nie przepisał, cukrów nie zlecił bo stwierdził ze jak mam naturalne owulacje to nie ma takie potrzeby (tak jak tych badań na MUCHe czy jakiś tak), o tej trombofilii pierwsze slysze... miałam tylko podstawowe hormony. Progesteron z 21dc był dwa razy ponad 13 i martwi mnie to trochę bo wydaje mi się ze powinien być wyższy ale z tym gin tez nie widział problemu... w czerwcu mam HSG i teraz chce zrobić na własna ramę reszte hormonów (aspat, alat, kreatyninę, dheas, DHEA, shbg, androstendion i 17-oh-progesteron) i te MUCHe i pójść na konsultacje do innego gina. A przy okazji, orientujesz się czy te wszystkie powyższe hormony moge zrobić 3dc?
Ręce opadają na tych lekarzy... ja mam piękne owulacje i w ciąże zachodze a mam hiperinsulinemie.
Progesteron i estrogen w 7 dpo. Reszta obojętnie.Natalia91! lubi tę wiadomość
-
MARIKA12 wrote:Hej.
Wlasnie zatestowalam. Ta sama sytuacja. ALE uzylam tego samego testu, myslalam ze mam jeszcze inny i zrobie dwa jednoczesnie.
Dzisiaj wg aplikacji 11dpo. Ja mysle ze 12.
Narazie sie nie nastawiam chociaz mam duza nadzieje ze moze jednak. W 1 ciazy robilam test dzien po @ a moja kreseczka i tak byla bardzo bardzo blada wiec teraz z racji tego ze jeszcze 3dni tli sie we mnie iskierka nadzieji
Zatestuje w czwartek lub pt
Trzymam kciuki by tak byloSzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ikulinka, ale @ nie ma? pamietaj póki jej nie ma to zawsze jest nadzieja wiem że czasami lepiej na chłodno podchodzic do sprawy ... ale jakoś miałam nadzieję że się uda wszystko tak fajnie zapowiadało
3mam kciuki mimo wszystkoStaramy się o dzidziusia -
hejka, byłam wczoraj u ginekolog i na usg wychodzi 4 tydz. nie chciała nic więcej mówić, bo to wczesna ciąża. żadnych badań ani leków. przy usg powiedziała tylko:"no jest". jestem tą wizytą rozczarowana. dostałam L4 na 2 tygodnie i 21 maja kolejna wizyta.
o zwolnienie poprosiłam z racji wykonywanego zawodu. na razie dobrze się czuję, ale wg mnie to nie jest 4 tydz tylko 5. już zaczełam się zastanawiać czy wszystko jest dobrze... -
Asioczek napewno wszytsko jest ok!
Z 1 wizyta nie ma co sie spieszyc. Ja tez poszlam w 4 tyg ale u mnie nie bylo jeszcze nic widac wiec zaplacilam i nic sie nie dowiedzialam, pozatym ze trzeba czekac18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
tą wizytą zamiast się pocieszyć to zdołowana jestem. chętnie zmieniłabym ginekologa, ale na dobrego to jeszcze nie trafiłam.
za 2 tyg wszystko się okaże. trzeba być cierpliwym... -
nick nieaktualnyasioczek86 wrote:tą wizytą zamiast się pocieszyć to zdołowana jestem. chętnie zmieniłabym ginekologa, ale na dobrego to jeszcze nie trafiłam.
za 2 tyg wszystko się okaże. trzeba być cierpliwym... -
Sung wrote:Oczywiście że ft4 jest miarodajne. Dziwne stwierdzenie... jak niby inaczej sprawdzić poziom hormonów??
Ale nie wiem jak to jest przy braku tarczycy... a masz objawy nadczynności?
Trochę to okrutne kazać Ci wejść w niedoczynność dla 1 badania
Współczuję
ja nie mam objawów nadczynności no chyba że się przez tyle lat przyzwyczaiłam:) teraz mam nie wchodzić w niedoczynność tylko w normę dla zdrowgo człowieka czyli tak najlepiej pomiędzy 1 a 2 jeśli chodzi o TSH:)
a ft4 nie bada się rzekomo u osób bez tarczycy bo przyjmuje się tyroksyne i ona nie wychodzi prawidłowo (pewnie co innego jest u osob z tarczycą i na lekach) . Chodze do bardzo dobrego endo w Poznaniu więc mu ufam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 10:48
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
katepr wrote:Grzechotka Twój wykres wyglada troche jakby 15 dpo bylo zagniezdzenie a potem.odbicie temp do góry :p moze pozniejsza owulacja?
W galerii jest kilka takich wykresów z negatywnymi testami
Ale to raczej nie możliwe żeby zagnieżdżenie bo plemniki by musiały baaaardzo długo sobie siedzieć i cierpliwie czekać na swój dzień -
Hej dziewczyny, wpadam zostawic wiruski @€&¥<¥%+%¥%¥>¥}+{*{ i trzymam mocno kciuki za wszytstkie testujace w Maju:) to piekny miesiac, musi byc duzo pozytywow:-)
Marudaruda, zosiak88, trzydziecha, Mordeczka, pumka1990 lubią tę wiadomość
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
Ja też mieszkam w UK i wiem jak jest z betą. W poprzedniej ciąży kupiłam sobie test Celarblue, który pokazuje tygodnie ciąży i on był dla mnie najbardziej wiarygodny. 14 dpo pokazał mi 3-4 tydzień ciąży.
Katti. Kiedy masz pierwszy scan? Ja miałam 12 tc, ale poszłam prywatnie 7 tc usłyszeć serduszko, bo bym się nie doczekała
U mnie dziś 3 dpo, ale marne szanse na dwie kreskiKatti lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Ja też mieszkam w UK i wiem jak jest z betą. W poprzedniej ciąży kupiłam sobie test Celarblue, który pokazuje tygodnie ciąży i on był dla mnie najbardziej wiarygodny. 14 dpo pokazał mi 3-4 tydzień ciąży.
Katti. Kiedy masz pierwszy scan? Ja miałam 12 tc, ale poszłam prywatnie 7 tc usłyszeć serduszko, bo bym się nie doczekała
U mnie dziś 3 dpo, ale marne szanse na dwie kreski
Mam 21 maja moje pierwsze USG gentyczne od razu... mogłam sie nie zgodzic ale wtedy musialabym czekac az do 22 tyg na scan
Sama wiesz w takim razie jak w UK jest....ja prywatnie nie wybieralam sie bo mam strasznie daleko do prywatnej kliniki no i ceny też pewnie mają ładne .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 11:42