Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MAJOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung
    ja nie mam tarczycy i mam przepisany od 8lat euthyrox w dawce 200mg tak by TSH było niemal zerowe. To mnie chroni przed wznową ( zapobiega odrastaniu tarczycy). TSH muszę podnieść do laparo bo anestezjolodzy nie zgadzają się z takim zerowym na narokozę. Ft3 badam razem z tsh ale ono jest w normie 2.95pg/ml. TSH po 4 tygodniach schodzenia do dawki 125mg wynosi 0.074qlU/ml (zaczynałam od 0.008). Więc to jest proces. Mam spory zapas w organizmie hormonu i zanim ruszy trzeba czasu. Nie mogę gwałtownie obniżyć leku bo mi wywieje w drugą stronę (już tak raz miałam). Ja FT4 nie badam bo moj endo twierdzi że wynik jest nie miarodajny przy braniu leku:)
    Co do ciąży i zachodzenia w nią to nie jest problemem ale przy narkozach stanowi wg lekarzy zagrożenie. A laparo mam przesunięte do czasu podwyższenia tsh:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 09:18

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wrote:
    W Tesco są dwupaki testów za 3 funty!
    drogo :) tylko 2 testy za 3 funty i to gowna sa te testy akurat :D ja za 3 funty to mam 9 testów xD

• Grzechotka Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    drogo :) tylko 2 testy za 3 funty i to gowna sa te testy akurat :D ja za 3 funty to mam 9 testów xD

nie mam przekonania czy więcej testów w tej samej cenie będzie mniej gówniana ;)

Katti lubi tę wiadomość

Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Sung
    ja nie mam tarczycy i mam przepisany od 8lat euthyrox w dawce 200mg tak by TSH było niemal zerowe. To mnie chroni przed wznową ( zapobiega odrastaniu tarczycy). TSH muszę podnieść do laparo bo anestezjolodzy nie zgadzają się z takim zerowym na narokozę. Ft3 badam razem z tsh ale ono jest w normie 2.95pg/ml. TSH po 4 tygodniach schodzenia do dawki 125mg wynosi 0.074qlU/ml (zaczynałam od 0.008). Więc to jest proces. Mam spory zapas w organizmie hormonu i zanim ruszy trzeba czasu. Nie mogę gwałtownie obniżyć leku bo mi wywieje w drugą stronę (już tak raz miałam). Ja FT4 nie badam bo moj endo twierdzi że wynik jest nie miarodajny przy braniu leku:)
    Co do ciąży i zachodzenia w nią to nie jest problemem ale przy narkozach stanowi wg lekarzy zagrożenie. A laparo mam przesunięte do czasu podwyższenia tsh:/

Oczywiście że ft4 jest miarodajne. Dziwne stwierdzenie... jak niby inaczej sprawdzić poziom hormonów??
    Ale nie wiem jak to jest przy braku tarczycy... a masz objawy nadczynności?
    Trochę to okrutne kazać Ci wejść w niedoczynność dla 1 badania :(
    Współczuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wrote:
    nie mam przekonania czy więcej testów w tej samej cenie będzie mniej gówniana ;)
    ja sprawdzalam te z tesco o ktorych piszesz i one są gorsze niż te gówna z allegro :) dlatego osobiscie wiem ze te paskowe ktore kupowalam sa o wiele lepsze i tu nie chodzi tylko o ilosc. A jak miałabym wydawac 3 funty za 2 testy i to gowniane testy to wole kupic te paskowe nawet jesli byłby tak samo gowniane jak te tesco to chociaz masz ich wiecej tego gowniaka i zawsze masz na wiecej dni :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    To jeszcze trochę czasu jest ale bede trzymac mocno kciuki :*

Tarczyca w miare ok (1,75)- lekarz nic nie przepisał, cukrów nie zlecił bo stwierdził ze jak mam naturalne owulacje to nie ma takie potrzeby (tak jak tych badań na MUCHe czy jakiś tak), o tej trombofilii pierwsze slysze... miałam tylko podstawowe hormony. Progesteron z 21dc był dwa razy ponad 13 i martwi mnie to trochę bo wydaje mi się ze powinien być wyższy ale z tym gin tez nie widział problemu... w czerwcu mam HSG i teraz chce zrobić na własna ramę reszte hormonów (aspat, alat, kreatyninę, dheas, DHEA, shbg, androstendion i 17-oh-progesteron) i te MUCHe i pójść na konsultacje do innego gina. A przy okazji, orientujesz się czy te wszystkie powyższe hormony moge zrobić 3dc?

Ręce opadają na tych lekarzy... ja mam piękne owulacje i w ciąże zachodze a mam hiperinsulinemie.
    Progesteron i estrogen w 7 dpo. Reszta obojętnie.

Natalia91! lubi tę wiadomość

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Hej.
    Wlasnie zatestowalam. Ta sama sytuacja. ALE uzylam tego samego testu, myslalam ze mam jeszcze inny i zrobie dwa jednoczesnie.
    Dzisiaj wg aplikacji 11dpo. Ja mysle ze 12.
    Narazie sie nie nastawiam chociaz mam duza nadzieje ze moze jednak. W 1 ciazy robilam test dzien po @ a moja kreseczka i tak byla bardzo bardzo blada wiec teraz z racji tego ze jeszcze 3dni tli sie we mnie iskierka nadzieji :)
    Zatestuje w czwartek lub pt

Trzymam kciuki by tak bylo

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Do znudzenia powtarzam, że samego tsh się nie robi.

A, zosiak, witaj :D

Jak mi lekarz daje skierowanie na samo tsh to myślałam, że wie co robi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś temp. w dół. Pleecy już nie bolą ale jednak nie robię testu bo to nie ma sensu.Pozdrawiam momozna mi wpisać buzke :-(

• katepr Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka Twój wykres wyglada troche jakby 15 dpo bylo zagniezdzenie a potem.odbicie temp do góry :p moze pozniejsza owulacja?
    W galerii jest kilka takich wykresów z negatywnymi testami

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka, ale @ nie ma? pamietaj póki jej nie ma to zawsze jest nadzieja wiem że czasami lepiej na chłodno podchodzic do sprawy ... ale jakoś miałam nadzieję że się uda :) wszystko tak fajnie zapowiadało :)
    3mam kciuki mimo wszystko :)

Staramy się o dzidziusia :)
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, byłam wczoraj u ginekolog i na usg wychodzi 4 tydz. nie chciała nic więcej mówić, bo to wczesna ciąża. żadnych badań ani leków. przy usg powiedziała tylko:"no jest". jestem tą wizytą rozczarowana. dostałam L4 na 2 tygodnie i 21 maja kolejna wizyta.
    o zwolnienie poprosiłam z racji wykonywanego zawodu. na razie dobrze się czuję, ale wg mnie to nie jest 4 tydz tylko 5. już zaczełam się zastanawiać czy wszystko jest dobrze...

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • MARIKA12 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek napewno wszytsko jest ok!
    Z 1 wizyta nie ma co sie spieszyc. Ja tez poszlam w 4 tyg ale u mnie nie bylo jeszcze nic widac wiec zaplacilam i nic sie nie dowiedzialam, pozatym ze trzeba czekac

18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tą wizytą zamiast się pocieszyć to zdołowana jestem. chętnie zmieniłabym ginekologa, ale na dobrego to jeszcze nie trafiłam.
    za 2 tyg wszystko się okaże. trzeba być cierpliwym...

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    tą wizytą zamiast się pocieszyć to zdołowana jestem. chętnie zmieniłabym ginekologa, ale na dobrego to jeszcze nie trafiłam.
    za 2 tyg wszystko się okaże. trzeba być cierpliwym...
    Prosze cie ty chociaz masz potwierdzenie od gin ze jest ciaża a ja jestem prawie w 11 tyg i nic nie wiem jeszcze nawet USG nie mialam pierwszego :)

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Oczywiście że ft4 jest miarodajne. Dziwne stwierdzenie... jak niby inaczej sprawdzić poziom hormonów??
    Ale nie wiem jak to jest przy braku tarczycy... a masz objawy nadczynności?
    Trochę to okrutne kazać Ci wejść w niedoczynność dla 1 badania :(
    Współczuję

ja nie mam objawów nadczynności no chyba że się przez tyle lat przyzwyczaiłam:) teraz mam nie wchodzić w niedoczynność tylko w normę dla zdrowgo człowieka czyli tak najlepiej pomiędzy 1 a 2 jeśli chodzi o TSH:)
    a ft4 nie bada się rzekomo u osób bez tarczycy bo przyjmuje się tyroksyne i ona nie wychodzi prawidłowo (pewnie co innego jest u osob z tarczycą i na lekach) . Chodze do bardzo dobrego endo w Poznaniu więc mu ufam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 10:48

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Grzechotka Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Grzechotka Twój wykres wyglada troche jakby 15 dpo bylo zagniezdzenie a potem.odbicie temp do góry :p moze pozniejsza owulacja?
    W galerii jest kilka takich wykresów z negatywnymi testami

Ale to raczej nie możliwe żeby zagnieżdżenie bo plemniki by musiały baaaardzo długo sobie siedzieć i cierpliwie czekać na swój dzień :D

Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Almond Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wpadam zostawic wiruski @€&¥<¥%+%¥%¥>¥}+{*{ i trzymam mocno kciuki za wszytstkie testujace w Maju:) to piekny miesiac, musi byc duzo pozytywow:-)

Marudaruda, zosiak88, trzydziecha, Mordeczka, pumka1990 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mieszkam w UK i wiem jak jest z betą. W poprzedniej ciąży kupiłam sobie test Celarblue, który pokazuje tygodnie ciąży i on był dla mnie najbardziej wiarygodny. 14 dpo pokazał mi 3-4 tydzień ciąży.

Katti. Kiedy masz pierwszy scan? Ja miałam 12 tc, ale poszłam prywatnie 7 tc usłyszeć serduszko, bo bym się nie doczekała ;)

U mnie dziś 3 dpo, ale marne szanse na dwie kreski ;)

Katti lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja też mieszkam w UK i wiem jak jest z betą. W poprzedniej ciąży kupiłam sobie test Celarblue, który pokazuje tygodnie ciąży i on był dla mnie najbardziej wiarygodny. 14 dpo pokazał mi 3-4 tydzień ciąży.

Katti. Kiedy masz pierwszy scan? Ja miałam 12 tc, ale poszłam prywatnie 7 tc usłyszeć serduszko, bo bym się nie doczekała ;)

U mnie dziś 3 dpo, ale marne szanse na dwie kreski ;)
    Ja ten test o ktorym piszesz robiłam w drugiej ciaży ;) i też potwierdzam jest najlepszy <3
    Mam 21 maja moje pierwsze USG gentyczne od razu... mogłam sie nie zgodzic ale wtedy musialabym czekac az do 22 tyg na scan :/
    Sama wiesz w takim razie jak w UK jest....ja prywatnie nie wybieralam sie bo mam strasznie daleko do prywatnej kliniki no i ceny też pewnie mają ładne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 11:42

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ