MAJOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Marilen hehehe kupione w lutym 2015... ha ha ;d
A dzis kurde zapomnialam kupic nowe..tyle mialam na glowie,ze jak tylko weszlam do domu to..dopiero sobie przypomnialam:/ no trudno. Juz nigdzie nie jade. Siedze i pije wino na rozluznienie ;p
Edit.
To sa te najtansze z allegro. Byly pomieszane, jedne zielone, drugie niebieskie.
Gratuluje fasolek:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 18:01
-
nick nieaktualny
-
Klamka82 wrote:KlaudyŚ mega gratuluję!!!
Ja mam wyniki do doopy fsh i lh.
W stopce podałam.
Czyli progesteron i lh leżą.
Już wiem czemu nie dane mi zostać matką po raz drugi
A w ktorym dc robilas progesteron?Szymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Klamka82 wrote:KlaudyŚ mega gratuluję!!!
Ja mam wyniki do doopy fsh i lh.
W stopce podałam.
Czyli progesteron i lh leżą.
Już wiem czemu nie dane mi zostać matką po raz drugi
Trochę jakby niewydolność przysadki. Stosunek masz 0,41 więc dosyć nisko.
To by wyjaśniało dlaczego masz tak niskiego proga.
Ale skonsultuj wyniki z lekarzem, bo dzisiaj już nie trzymają się tak kurczowo tych norm.
Jesteśmy coraz mniej płodnym społeczeństwem, więc normy normami...
Głowa do góry!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarilen wrote:Trochę jakby niewydolność przysadki. Stosunek masz 0,41 więc dosyć nisko.
To by wyjaśniało dlaczego masz tak niskiego proga.
Ale skonsultuj wyniki z lekarzem, bo dzisiaj już nie trzymają się tak kurczowo tych norm.
Jesteśmy coraz mniej płodnym społeczeństwem, więc normy normami...
Głowa do góry!!
Ten cykl nawalam luteinę więc może coś ... Kurde jakoś 12 lat temu się udało.
3 lata temu też tylko długo to nie trwało.
Sprawdzę LH jeszcze po teście owu. Jest sens? -
Klamka82 wrote:Pierwszy termin do endokrynologa na 22.06... w poprzednim cyklu miałam proga 12,8 ng/ml
Ten cykl nawalam luteinę więc może coś ... Kurde jakoś 12 lat temu się udało.
3 lata temu też tylko długo to nie trwało.
Sprawdzę LH jeszcze po teście owu. Jest sens?
Klamka a może to był cykl bezowulacyjny? Niskie LH i jajo nie wyszło, to i progesteron niski, bo ciałka żółtego brakWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 08:58
-
nick nieaktualnyMarilen wrote:Klamka a może to był cykl bezowulacyjny? Niskie LH i jajo nie wyszło
W kwietniu miałam 12,8 ng/ml więc owulacja była raczej.
No nic, trzeba liczyć na to, że jakimś cudem lh skoczy ok 16dc i wystarczy na pęknięcie jaja a potem koksuję luteiną.
5.06 mam usg to zobaczy czy była owulka.
Też tak macie, że czasami już brak sił na walkę? ...
-
Klamka82 no owszem czasem tej siły brakuje ale nas organizm działa cyklicznie i przed każdym terminem owulacji znowu pojawia się nadzieja i chęć walki i że trzeba działać że może teraz się uda.
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
A mam pytanie czy któraś z was miała zastrzyk ovitrelle i kiedy najwcześniej robiliście betę? Bo ja dostałam ovitrelle 8.05 a 20 wyjeżdżam na urlop i zastanawiam się czy nie zbadac bety 19.05 ale to będzie dopiero 12 dzień od zastrzyku. Lekarz w moim wypadku zalecił test sikany dopiero 25.05 A ja jakoś taka niecierpliwa teraz jestemJeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Klamka82 wrote:
Też tak macie, że czasami już brak sił na walkę? ...
W tym. Miesiącu 2 piękne pęcherzyki na obu jajnikach a już wiem że raczej nic z tego.Natala1906 lubi tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Isaura81 wrote:W tym miesiącu już tak mam. Teoretycznie według monitoringu ovulka dzisiaj. A nie ma czasu i możliwości. Dodatkowo wkurzam się na rzeczy niezależne od nas i takie co potem mam wyrzuty sumienia bo mąż jest chory. Wogole nie powinien się kochać bez prezerwatywy i takie robienie dziecka codziennie to ryzyko i stres który odbija się potem na nas i ma efekcie końcowym. Mam już dość pomimo że to dopiero 4 CS. Te wszystkie badania, monitoringi i bzykanie na zawołanie mnie dobijają.
W tym. Miesiącu 2 piękne pęcherzyki na obu jajnikach a już wiem że raczej nic z tego.
Też mam miesiąc załamania. Już mam tego dość... Na początku miałam nadzieję, ale im bliżej @ tym bardziej ją tracę... Widocznie nie jest mi dane...