Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MAJOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tyle że ja mam pakiet w luxmedzie, dlatego nie chcę płacić. A na nfz się czeka.
    Zastanawiam się, czy gin z luxmedu zleci mi badania jak nie upłynął jeszcze rok starań, może ktoś ma doświadczenie z luxmedem?

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Darunia28 Znajoma

Wysłany: 28 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/fde8ed147aae2.jpg.html

https://zapodaj.net/5d50856f58ed8.jpg.html

Dziewczyny dzisiaj rano taki test. Co myślicie ?
    :) jutro mam wynik bety

iNso87, SylwiaLu, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darunia28 wrote:

ciezko ocenic... jakby troche zalany za mocno

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba jestem w ciąży! Zaniepokoil mnie okres, ktory jest skapy i trwa 8 dni.. zrobilam 3 testy i na wszystkich 2 kreski! Szok! Myslalam, ze nie mialam owulacji ze stresów ślubnych!

iNso877, agniecha2101, kozgo, pumka1990 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • MARIKA12 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darunia28 wrote:

Nie chce.cie martwic ale nie polecam ttch testow. W tamtym miesiacu robilam i tez wyszla mi 2 kreska. Juz myslalam ze wkoncu sie udalo a jednak dostalam okres i to 2 dni szybciej wiec nie byla to ciaza biochemiczna ani nic z tych rzeczy. Ktos nawet mi tu pisal ze jemu kilka razy na tym tescie tez wyszla 2 kreska. Oczywiscie trzymam kciuki aby to byla fasolka

18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie dzis spadek i juz pewnie @ czai sie za rogiem.. takze to juz tylko formalnosc czy dzis lub jutro przyjdzie.

Kto jeszcze do konca miesiaca testuje???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 06:35

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Tak, tyle że ja mam pakiet w luxmedzie, dlatego nie chcę płacić. A na nfz się czeka.
    Zastanawiam się, czy gin z luxmedu zleci mi badania jak nie upłynął jeszcze rok starań, może ktoś ma doświadczenie z luxmedem?
    Koleżanka z pracy ma i mówiła że z żadnymi badaniami nie był problemu. To w końcu prywatne ubezpieczenie.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Nie chce.cie martwic ale nie polecam ttch testow. W tamtym miesiacu robilam i tez wyszla mi 2 kreska. Juz myslalam ze wkoncu sie udalo a jednak dostalam okres i to 2 dni szybciej wiec nie byla to ciaza biochemiczna ani nic z tych rzeczy. Ktos nawet mi tu pisal ze jemu kilka razy na tym tescie tez wyszla 2 kreska. Oczywiscie trzymam kciuki aby to byla fasolka
    Ja robilam te testy i w ciazy bylam... ale stalo sie co sie stało....

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    A ja mam 33 dc, bóle okresowe przeszły :( to czekanie na nieuniknione jest do dupy...
    Myślicie,że zwykły gin z luxmedu może zlecić badania hormonów? Endokrynolog dopiero na wrzesień, a prywatnie nie chcę iść bo nie chcę bulic jak za zboże

Tak, moze :) ja mialam robione badania hormonow w lumedzie zlecone przez gin :) u mnie bylo to w prawdze tylko prolaktyna i TSH ale mysle ze inne tez moze

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Ja mam kochana w luxmedzie abonament, zlecili mi wszystkie badania ale musiałam się naprosić bo dla 4 ginów wszystko było ok. Po badaniach wyszedł problem z progiem i stosunkiem TSH i LH.

Jutro idę na usg, też na skierowanie z Luxmedu.

Nie wiem co się z tą moją tempką dzieje w tym cyklu...

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

• Upragniona niunia Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj jest bardzo przykro i smutno :( mam imieniny i testowalam...10dpo :( i nic, biel... A tak nabrałam sobie juz do głowy ehh

Katti lubi tę wiadomość

Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

Nadzczynnosc GB.
    Zielone światło.
    06.22- 5cykl starań na nowo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    A mi dzisiaj jest bardzo przykro i smutno :( mam imieniny i testowalam...10dpo :( i nic, biel... A tak nabrałam sobie juz do głowy ehh
    ja tez mam dzisiaj imieniny :( i boli mnie glowa i podbrzusze :(

• Iseko Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji imienin :*

|Ja tez dzis 10dpo i biel totalna.

Katti lubi tę wiadomość

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji imienin :*

|Ja tez dzis 10dpo i biel totalna.
    Dziękuję

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny:) głowa do góry ;) 10dpo jeszcze moc mie musi być widać

Mój mąż ma dziś urodziny rano zrobiłam betę jak będzie ujemna to idziemy w tango a co. Po wczorajszym dole stwierdziłam ze kurczę trzeba się cieszyć tym co się ma i życiem bo takie ciagle myślenie i stres zabija cała radość życia. Mam wrażenie ze statoil zrobiłam się strasznie marudna i nieszczęśliwa Bezsensu. Wczoraj mąż jeszcze odebrał wyniki nasienia chyba szału nie ma niby 34% ruchliwych ale tylko 1% szybkich za to ilościowo jakoś ponad 80 mln wiec może jakiś się znajdzie wolny ale do celu :)

Najgorzej ze cały czas wysokie leukocyty wskazujące na przewlekłe zapalenie gruczołu krokowego ostatnio leczenie 1,5 miesiąca antybiotykiem jak widać nie zadziałało

iNso87 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny:) głowa do góry ;) 10dpo jeszcze moc mie musi być widać

Mój mąż ma dziś urodziny rano zrobiłam betę jak będzie ujemna to idziemy w tango a co. Po wczorajszym dole stwierdziłam ze kurczę trzeba się cieszyć tym co się ma i życiem bo takie ciagle myślenie i stres zabija cała radość życia. Mam wrażenie ze statoil zrobiłam się strasznie marudna i nieszczęśliwa Bezsensu. Wczoraj mąż jeszcze odebrał wyniki nasienia chyba szału nie ma niby 34% ruchliwych ale tylko 1% szybkich za to ilościowo jakoś ponad 80 mln wiec może jakiś się znajdzie wolny ale do celu :)

Najgorzej ze cały czas wysokie leukocyty wskazujące na przewlekłe zapalenie gruczołu krokowego ostatnio leczenie 1,5 miesiąca antybiotykiem jak widać nie zadziałało

A jaka morfologia? Bo u nas 150 mln, ale morfologia 1% no i nadziei brak :/
    Wprawdzie wiele milionów tych okrągłych, które są podobno niedojrzałymi formami plemników nowych jeszcze, ( proces spermatogenezy), ale jakoś nadzieje mi odfrunęły jakieś 3 cykle temu. Wracają na chwilę po owu, żeby znowu odlecieć przed @

Macy lubi tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • Upragniona niunia Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia :)

Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

Nadzczynnosc GB.
    Zielone światło.
    06.22- 5cykl starań na nowo.
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie widzę takiego punktu jak morfologia

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Właśnie nie widzę takiego punktu jak morfologia

To dziwne. Inaczej budowwa plemników : prawidłowych....% nieprawidłowych itd. Nie masz tego? To dziwne badanie? Bo to chyba najważniejszy parametr.

7u229jcgzsq578gy.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic mnie tak nie wkurza, jak to pojawiające się i znikające plamienie. Na ciążę to ja nie liczę, ale kurcze @, koniec @ i nowa walka. A nie czekanie, czekanie i czekanie....

7u229jcgzsq578gy.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ