MAJOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
magdaaa88 wrote:Nie dziękuję mam nadzieje, że wszystko będzie ok. Sorki za głupie pytanie ale czytałam ze najlepiej robić betę po 48h a potem 72h. Po 48h nie dam rady (święto) czyli zrobię w piątek ale to ma być rowno 72h? Bo ja robiłam dzisiaj betę po pracy ok godziny 16:00 to czyli rozumiem że lepiej zrobić w piątek tez o podobnej godzinie?32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
nick nieaktualnyJest mi cholernie złe... cały dzien w pracy dobra mina do złej gry wieczorem puściły emocje... dziewczyny ale taki progesteron??? Dwa miesiące temu robiłam badania progesteronu było wszystko w porzadku gdybym miała nadzieje na ten cykl to bym brała duphaston moze bo mam nawet w domu ale co on by dał? Jak ciąża byłaby zdrowa to i sama by sie utrzymała
Dalej zero krwawienia chciałabym mieć to za sobą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:A zapomniałam w zeszłym misiacu robiłam przed okresem tak z tydzień proga i tez był normalny ... a dzisiaj taka wartość . Ale jak beta soda to nic z tego nie bedzie prawda ? Nawet duphaston juz nic nie zrobi
Jak beta spada to dupek już nie pomoże.
Ciąża się nie utrzymała przez niski progesteron który zapewne za szybko zaczął spadać...
Teraz masz jasność co do problemu i musisz po owulacji brać dupka albo luteinę.
Najlepiej jak poradzisz się jeszcze lekarza.
Trzymaj się kochana, następny cykl będzie twój!
-
nick nieaktualnyDarunia28 wrote:Hej dziewczyny . Także jestem po becie i nie jestem w ciąży . Miałyście racje betę mam negatywna . Tak naprawdę to nie ma ci się nastawiać na testy . Nawet one nie dają 100% pewności . Ja już sobie kompletnie odpuściłam ponieważ staramy się ponad rok , wszystkie badania ok a ciąży nie ma. Także chyba nie ma dobrej metody nawet w postaci testów na potwierdzenie ciąży bo człowiek robi sobie tylko nadzieje . Raz udało się ale niestety po kilku dniach dostałam miesiączkę . Chyba najlepszym potwierdzeniem jest jej brak i wynik z krwi . Szkoda czasu na sikance. Testy się tak często myła mimo ze producent zapewnia o ich wiarygodności . Te testy kupuje w Niemczech kosztują strasznie dużo , chciałam wybrać najlepsza jakość . No także , trzymam za was kciuki ! Tylko nie fiksujcie się tak nad objawami . Ja je w każdym miesiącu miałam a w ciąży nie byłam
Ja tez podobna sytuacje mialam tyle ze bety nie robilam bo doswiadczenie mnie nauczylo ze trzeba czekac. Niestety dol przyszedl bo zrobilam wczesniej test 11 dpo ale zastrzyk ovitrelle sie jeszcze utrzymywal juz sie cieszylam ze ciaza ale z dnia na dzien bladl az dostalam @ takze kochane cierpliwosci czekamy na termin @ albo po terminie robimy sikanca wczesniej nie ma sensu bo psychika potem chora. Powodzenia nastepny cykl Wasz;) -
Ja też już wcześnie nie będę testować. Chyba, że cycki będą boleć. To u mnie może oznaczać ciążę bo przed @ nie bolą. Jak karmelka uważam, że ciąża zdrowa sama się utrzyma. W pierwszej ciąży test zrobiłam tydzień po terminie, nie lecialam na bete, poszłam do gina po 3 tyg od terminu.
Ja nie mam siły poprostu na te negatywy. Na szczęście bledny pozytyw mi się nie zdarzył, i dobrze33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
KAL wrote:Karmelllka90 przykro mi
Ja po usg i są dwa jaja jedno na prawym (w końcu księciunio się obudził) 12mm i na lewym 13mm tylko endo cienkie ehhh tylko 5.6mm gin mówi że nie jest źle że do wielkosci jaj może być... Owu przewidziana na poniedziałek i w tedy na kolejny monit dzisiaj miałam pobierane posiew na czystość pochwa i MUCHę i za wizytę prawie 400 zł ehhh... No i mam przez 8 dni plastry z estrogenem.
Też mnie ten wydatek czeka w następnym cyklu, a plastry to na endo? Ja miałam identycznie w tym cyklu, 12 i 12,7 i endo 5,6mm. Do dnia po owu urosło do 8mm -
kozgo wrote:iNso a Ty jeszcze testujesz?
Katti przykro mi:/ -
Marilen wrote:A u mnie plamienia brak, temp.37. Rozkręci się na bank, tylko to wciąż zmarnowany czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 05:12
-
Tak pomyslalam,ze dzis odpuszcze jeszcze z testem. Wracam do pierwotnego terminu testowania czyli jutro;) Widocznie @ przyjdzie jak w zegarku w 29dc. Jutro najwyzej rano jak bedzie dalej tak temperatura ze mna sie bawic to zatestuje. Zamykam miesiac;)
Edit
Aha zapomnialam napisac,ze od wczoraj na nos cos mi sie rzuca..normalnie jak pies poczuje smrod z 10000000tys km;/ wczoraj mnie az dusilo w nosie. Dzis wstalam i teraz grzeje malej parowki i odrazu smrod poczulam..masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 06:27
-
nick nieaktualny
-
Grzechotka2 wrote:Dla formalności. Pozytywny?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4e8367975d1.jpg
Karmelllka90l, trzymaj się. Jesteśmy z Tobą :*
A to test z porannego moczu? Niby nie powinno się robić bo daje przekłamane wyniki. Jeśli nie to 101% pozytyw Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 08:50
-
Madalena89 wrote:A to test z porannego moczu? Niby nie powinno się robić bo daje przekłamane wyniki. Jeśli nie to 101% pozytyw Powodzenia!
Z drugiego porannego. Robię testy 3x dziennie i zawsze ten pierwszy jest najczytelniejszy. Bo potem dużo piję.
-
nick nieaktualnyByłam na wizycie dzisiaj tez zrobiłam betę i proga czekam na wyniki w piątek idę znowu na wizytę mam nadzieje ze juz okres przyjdzie do tego czasu dostałam L4 bo psychicznie cieżko znoszę jestem za słaba na takie przeżycia. ale powiedziała ze jak sie krwawienie sie skończy i wszytsko szczęśliwie to przyszły cykl będziemy obserwować i od razu po owulacji jesli tylko bedzie progesteron wchodzi. Ten cykl cały był i za długi i pęcherzyk był mały i ehh