Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MAJOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Poziomka92 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    No idziemy idziemy. Ale aż się odechciewa...

Najbardziej martwią mnie te PLAMIENIA, bo progesteron niby OK, biorę dupka, a miesiąc w miesiąc i tak plamienie zawsze przed @, ciemne, brązowe wręcz.
    Co może być powodem jeśli nie niedomoga?? No bo chyba przyjmowanie dupka powinno niedomogę chyba wyeliminować, prawda??
    Też mam plamienia, okres ma przyjść w czwartek, tylko czekam jak lada dzień pojawią się te plamienia..., a jak na razie srrasznie sucho, zero śluzu.., także plamienia pewnie przyjdą jutro a okres w czwartek :(

Szczęśliwa mężatka od wrzesień 2018 :-)
    Hysteroskopia - luty 2016
    - ponowne starania od maj 2018 :)
    - progesteron 12,04 ng/ml
    - TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
    - badanie nasienia w normie
    - cykle owulacyjne
    - drożne jajowody
    - Hysteroskopia - marzec 2023 - polip 1 cm, adenomioza
  • Poziomka92 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam szczerze, że jestem zdołowana, okresu jeszcze nie ma, a ja czuję że przyjdzie..., zero objawów jakiekolwiek ciąży: (, śluz (a raczej jego brak) wskazuje że okres przyjdzie: ( ehhh

Szczęśliwa mężatka od wrzesień 2018 :-)
    Hysteroskopia - luty 2016
    - ponowne starania od maj 2018 :)
    - progesteron 12,04 ng/ml
    - TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
    - badanie nasienia w normie
    - cykle owulacyjne
    - drożne jajowody
    - Hysteroskopia - marzec 2023 - polip 1 cm, adenomioza
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    No idziemy idziemy. Ale aż się odechciewa...

Najbardziej martwią mnie te PLAMIENIA, bo progesteron niby OK, biorę dupka, a miesiąc w miesiąc i tak plamienie zawsze przed @, ciemne, brązowe wręcz.
    Co może być powodem jeśli nie niedomoga?? No bo chyba przyjmowanie dupka powinno niedomogę chyba wyeliminować, prawda??
    Też mam stwierdzona niedomogę. Monitoring cyklu potwierdza piękne owulację i pekanaie pęcherzyka. Biorę dupka i kontroluje progesteron. W zeszłym miesiącu max stężenie to 11. W tym max to 9.
    Zwiększona dawka duohastonu spowodowała że plamienia jak na razie pojawiły się 2 dni później niż normalnie ale i tak ok 6 dni przed spodziewana @.
    Mam już serdecznie dość.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Też mam stwierdzona niedomogę. Monitoring cyklu potwierdza piękne owulację i pekanaie pęcherzyka. Biorę dupka i kontroluje progesteron. W zeszłym miesiącu max stężenie to 11. W tym max to 9.
    Zwiększona dawka duohastonu spowodowała że plamienia jak na razie pojawiły się 2 dni później niż normalnie ale i tak ok 6 dni przed spodziewana @.
    Mam już serdecznie dość.

Najgorsze, żę ja mam w 7-8 dpo poziom proga od 20-35 ng/ml. To raczej mało niedomogowe. A te plamienia cholerne są, fakt, że trochę krócej teraz trwają, przedtem i 6 dni, a teraz jakieś 2-3 i jest @, ale i tak...Biorę przecież dupka 2x1. A lekarze to olewają. Moje endo też d... nie urywa. Najgrubsze w okolicach owu to 8mm. W tyłku mi się zagnieździ ten zarodek a nie w takim endo :P

No tak! mam PMS, zabijcie mnie!

7u229jcgzsq578gy.png
  • Madalena89 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Czy to normalne, że te testy z allegro w różowym opakowaniu nigdy, przenigdy nie są u mnie białe, tylko zawsze jest ta testowa kreska?

U mnie też zawsze się pojawia - najczęściej dość blada ale dziś wyraźna krecha, co prawda nie pozytyw... 6-7 dpo. A pozytywne testy też wychodziły dyskusyjne. Pieniądze moim zdaniem wyrzucone w błoto.

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Najgorsze, żę ja mam w 7-8 dpo poziom proga od 20-35 ng/ml. To raczej mało niedomogowe. A te plamienia cholerne są, fakt, że trochę krócej teraz trwają, przedtem i 6 dni, a teraz jakieś 2-3 i jest @, ale i tak...Biorę przecież dupka 2x1. A lekarze to olewają. Moje endo też d... nie urywa. Najgrubsze w okolicach owu to 8mm. W tyłku mi się zagnieździ ten zarodek a nie w takim endo :P

No tak! mam PMS, zabijcie mnie!
    Ja też miałam proga nawet 23 i piękne Endo ok 15 mm. Ale dopiero kontrola spadku progesteronu po kilku cyklach stwierdziła niedomogę.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 19:14

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Teoria: masz ok progesteron i nagle przed okresem Ci gwałtownie leci w dół i dlatego plamienia.
    może tak być?

No właśnie chyba nawet musi. Tylko przy braniu dupka powinien spadać? nie dopiero jak odstawię?

7u229jcgzsq578gy.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 19:14

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    No właśnie chyba nawet musi. Tylko przy braniu dupka powinien spadać? nie dopiero jak odstawię?
    No właśnie też nie do końca to ogarniam. Skoro dajemy dupka na uregulowanie tych plamień w związku ze zbyt szybko spadającym progesteronem to jak się to ma do tego że on nie wychodzi w badaniach.

Marilen, a miałaś badanego proga jednorazowo w 21 DC czy po kolejnych 2 dniach też?
    Z tego co m gin mówiła to najwyższe stężenie jest 7 dni przed @. Powinno to sukcesywnie delikatnie spadać, ale nie o 40 -50 % jak u mnie.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Dzieki ci wielkie za pomoc :) a co sądzisz dla męża oba kupic czy wystarczy ten FertilMan ?
    Myśle, ze wystarczy sporo facetów z tego co zaglądam na wątki bierze tylko to bo ma dobry skład,ale mój nic nie brał wiec może wypowie się jeszcze ktoś kto ma większe doświadczenie w suplementacji facetów :)

Katti lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Upragniona niunia Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was jest z szyjka kiedy opada? Ja niby w niedziele okres przewiduje chociaż mam nadzieje ze go nie będzie ale tydzien minął już od owulacji a szyjka wysoko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 17:23

Katti lubi tę wiadomość

Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

Nadzczynnosc GB.
    Zielone światło.
    06.22- 5cykl starań na nowo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wynik beta HCG z wczoraj 12,5 jutro idę powtórzyć wg miesiączki mam 6 tydz ciazy wg beta Hcg 3 tydz ciazy w poniedziałek tydzień temu beta wynosiła <0,1 wiem ze owulacja była późno ale sama nie wiem kiedy

iNso87, SylwiaLu, agniecha2101, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Upragniona niunia Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile dni po owulacji jesteś

Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

Nadzczynnosc GB.
    Zielone światło.
    06.22- 5cykl starań na nowo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Myśle, ze wystarczy sporo facetów z tego co zaglądam na wątki bierze tylko to bo ma dobry skład,ale mój nic nie brał wiec może wypowie się jeszcze ktoś kto ma większe doświadczenie w suplementacji facetów :)
    Dzięki bo czytałam własnie o kilku tego typu tabletkach i chyba skusze się na ten bo inne niby mają podobne skladny o podobnych ilosciach różni sie głownie cena ale mi nie o cene chodzi bo przeliczajac na funty majątek nie wydam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    Dziewczyny a jak u was jest z szyjka kiedy opada? Ja niby w niedziele okres przewiduje chociaż mam nadzieje ze go nie będzie ale tydzien minął już od owulacji a szyjka wysoko
    mi szyjka zazwyczaj opada w dniu @ ale z szyjką u każdej kobiety jest inaczej - obserwuj a bedziesz wiedziala jak twoja reaguje i na jakim etapie opada.

Mi kilka dni przed poronieniem jak sprawdzałam mialam bardzo nisko jakby miała wyjsc na zewnatrz tak blisko nisko byla twarda ale otwarta mega otwarta tak wiec to mnie w ogole upewnilo że krwawienie nadajdzie lada chwila.

• Assunta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Miałam testować 25.05 ale test zrobiłam już 24.05 to było 14 dni po podaniu ovitrelle niestety tylko jedna kreska. A nie pisałam wcześniej bo dopiero wróciłam z wakacji a od wczoraj zacAl się nowy cykl - nowa stymulacja i kolejne testy w czerwcu. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny :)

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka92 wrote:
    Powiem wam szczerze, że jestem zdołowana, okresu jeszcze nie ma, a ja czuję że przyjdzie..., zero objawów jakiekolwiek ciąży: (, śluz (a raczej jego brak) wskazuje że okres przyjdzie: ( ehhh
    Kochana u mnie po okresie owulacyjnych tez było sucho a jak na razie w ciazy jestem nie wiem czy zdrowej nie wiem czy prawidłowej ale jestem

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 33 dc, bóle okresowe przeszły :( to czekanie na nieuniknione jest do dupy...
    Myślicie,że zwykły gin z luxmedu może zlecić badania hormonów? Endokrynolog dopiero na wrzesień, a prywatnie nie chcę iść bo nie chcę bulic jak za zboże

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    A ja mam 33 dc, bóle okresowe przeszły :( to czekanie na nieuniknione jest do dupy...
    Myślicie,że zwykły gin z luxmedu może zlecić badania hormonów? Endokrynolog dopiero na wrzesień, a prywatnie nie chcę iść bo nie chcę bulic jak za zboże
    Mi gin zlecał część hormonów na nfz

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ