Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie :)
Odpowiedz

Majowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no ja właśnie jutro testuje, dzisiaj brązowo beżowy śluz. Więc pewnie małpa się dzisiaj rozkręci, ale tescik w pogotowiu czeka 🙂

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Hej, no ja właśnie jutro testuje, dzisiaj brązowo beżowy śluz. Więc pewnie małpa się dzisiaj rozkręci, ale tescik w pogotowiu czeka 🙂

Też tak miałam, @ wcale nie przybyła krecha widoczna na kilometr, trzymam żeby u Ciebie tak było🙂

Pani Ciasio, Nera1986 lubią tę wiadomość

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Też tak miałam, @ wcale nie przybyła krecha widoczna na kilometr, trzymam żeby u Ciebie tak było🙂
    Dziękuję, dałaś mi nadzieję 😘

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenko- życzę Ci aby nie przylazła mimo wszystko ♡

Bożenka lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Akmelap Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam was od jakiegoś czasu.. udzielałam się chyba jeszcze na lutowym testowaniu no i tak z miesiąca na miesiąc przeskakuje tylko z nagłówków .. wczoraj zrobiłam test po południu Co prawda więc może tylko moja wyobraźnia działa.. proszę oceńcie. Dodam że zdjęcie zrobione po 5 min odczekania jak na ulotce.

https://naforum.zapodaj.net/278922c3c713.jpg.html

Robiłam kolejny test dziś rano Ale chyba był jakiś wadliwy bo miały być trzy kropelki ale nic nie szło więc wyszło na to że dałam pięć I test negatywny. Miesiączka się spóźnia już 3 dzień. Co o tym myślicie .. widać coś na tym wczorajszym czy po prostu chce to widzieć ..

Pozdrawiam ciepło ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 15:04

• Cichosza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory dziewczyny za wczoraj ale miałam jakiegoś mega doła... I bardzo dziękuję za wsparcie:* ja jadę właśnie na te badania do kliniki ale zwariowalam dziś na widok owulaka(bo kupiłam hurtem i robię co 2 dni lub codziennie) i wyszedł pozytywny! Czy to możliwe? Bo 2 dni temu był negatyw wczoraj nie robiłam a dzis szok... Przecież to chyba nie możliwe żebym miała teraz mieć owulacje zwłaszcza że normalnie mam ok 15dc a dziś jest 8dc i gin wczoraj też jak zapytałam o owu to powiedział żebym zapomniała a przecież widział jajniki to chyba by mi powiedział?

• SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać cień, ale też jest trochę zalany przy kresce kontrolnej, więc różnie może być.
    Masz jeszcze jeden na jutro? ;)

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Akmelap Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Widać cień, ale też jest trochę zalany przy kresce kontrolnej, więc różnie może być.
    Masz jeszcze jeden na jutro? ;)

Pewnie, że mam. Ostatnio się śmiałam ze mogłabym być na okładkach testów tak jak ten chłopiec na kinder czekoladkach 😂

• Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Sory dziewczyny za wczoraj ale miałam jakiegoś mega doła... I bardzo dziękuję za wsparcie:* ja jadę właśnie na te badania do kliniki ale zwariowalam dziś na widok owulaka(bo kupiłam hurtem i robię co 2 dni lub codziennie) i wyszedł pozytywny! Czy to możliwe? Bo 2 dni temu był negatyw wczoraj nie robiłam a dzis szok... Przecież to chyba nie możliwe żebym miała teraz mieć owulacje zwłaszcza że normalnie mam ok 15dc a dziś jest 8dc i gin wczoraj też jak zapytałam o owu to powiedział żebym zapomniała a przecież widział jajniki to chyba by mi powiedział?

Cichosza na dwoje babka wróżyła :/ Może gin jest niekompetentny (a nie lubię go po tym jak Ci powiedział, żebyś zapomniała o owulacji :p ), może ma przestarzały sprzęt, a może test się myli. Mi w niedzielę wyszedł pozytywny owulak, a w poniedziałek gin zobaczyl dwa pęcherzyki które potrzebują jeszcze chwili. Następnego dnia owulak tego samego typu BARDZO negatywny. Owulaki cyfrowe z kolei wskazały wysoka płodność, ale jeszcze chwilę do owu :) A oprócz tego już mnie od dwóch dni zalewa i szyjka jakby gotowa ;) Więc bądź tu człowieku mądry ;)

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Cichosza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Cichosza na dwoje babka wróżyła :/ Może gin jest niekompetentny (a nie lubię go po tym jak Ci powiedział, żebyś zapomniała o owulacji :p ), może ma przestarzały sprzęt, a może test się myli. Mi w niedzielę wyszedł pozytywny owulak, a w poniedziałek gin zobaczyl dwa pęcherzyki które potrzebują jeszcze chwili. Następnego dnia owulak tego samego typu BARDZO negatywny. Owulaki cyfrowe z kolei wskazały wysoka płodność, ale jeszcze chwilę do owu :) A oprócz tego już mnie od dwóch dni zalewa i szyjka jakby gotowa ;) Więc bądź tu człowieku mądry ;)
    Święta racja, za szybko się nakrecilam :D ja już po badaniu mój biedny M za to nadal w pokoiku produkuje się żeby mieli co badac:D szczerze to mu współczuję bo ja bym nie dała rady pod taką presją :))

• Malamia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:14

Cichosza, Pani Ciasio, Nera1986, Shas91, Agafiga lubią tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Święta racja, za szybko się nakrecilam :D ja już po badaniu mój biedny M za to nadal w pokoiku produkuje się żeby mieli co badac:D szczerze to mu współczuję bo ja bym nie dała rady pod taką presją :))

I jak badanie? Co powiedział lekarz?
    Kciuki za męża ;)
    Fakt, badanie krępujące, ale myślę że my i tak mamy gorzej ;) Tak patrząc po sobie to ja co chwilę jakies wizyty, a teraz doszły do tego codzienne zastrzyki i być może wycięcie polipa, a więc zabieg w znieczuleniu ogólnym. Więc jak mój mąż mówi że mu się nie chce, to mam ochotę zagryźć :P
    A gdyby Twój małż narzekał, to poinformuj go, że i tak miał szczęście, bo lekarze chcą czasem, by mężczyzna odwiedził także androloga- a tam czeka na niego sonda transrektalna. Także tego :D

Malamia dziękujemy :*

Malamia lubi tę wiadomość

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Malamia :)

Malamia lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety @ rozkręciła się na maksa. I do tego jest cholernie bolesna. Trzymam kciuki za was dziewczyny 😚

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej :( przykro mi Bożenko

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Ojej :( przykro mi Bożenko
    To nic. Może w przyszłym cyklu się uda 🙂

Nera1986 lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn w tym cyklu 😀

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    To nic. Może w przyszłym cyklu się uda 🙂
    Życzę Ci tego ♡ ja już żyje od @ do @ bez złudzeń i myśli czy się udało. A teraz jeszcze ta majówka - smutny czas dla mnie,obraz wraca

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj przykro Bożenko, następny będzie Twój😘

Ja tak licze na ten maj🤔

Bożenka lubi tę wiadomość

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Życzę Ci tego ♡ ja już żyje od @ do @ bez złudzeń i myśli czy się udało. A teraz jeszcze ta majówka - smutny czas dla mnie,obraz wraca

Kochana wierzę, że musi być Ci ciężko. Życzę Ci z całego serducha, aby ten maj zakończył się tak jak tego pragniesz. Aby był od teraz szczęśliwym majem.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ