Majowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam do Was pytanko. Moje tsh oscyluje w okolicach 3. Miesiąc temu prawie 2.9. Byłam u dwóch ginekologów i oni twierdzą, że takie tsh jest dobre, a ja się czuje kiepsko przy takim wyniku. No i w ciąże wciąż nie zachodzę. Jestem szczupłą osobą, a cholesterol 198, czyli generalnie dość duży, bo norma do 200. Niedobór witaminy d też duży. No już brak mi sił do tych lekarzy... Zaszła któraś z Was w ciąże z wysokim tsh?
-
Toonney wrote:Wiem ze niby dobry ale klinika ma parcie zeby bylo 25
-
Patrycjael wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanko. Moje tsh oscyluje w okolicach 3. Miesiąc temu prawie 2.9. Byłam u dwóch ginekologów i oni twierdzą, że takie tsh jest dobre, a ja się czuje kiepsko przy takim wyniku. No i w ciąże wciąż nie zachodzę. Jestem szczupłą osobą, a cholesterol 198, czyli generalnie dość duży, bo norma do 200. Niedobór witaminy d też duży. No już brak mi sił do tych lekarzy... Zaszła któraś z Was w ciąże z wysokim tsh?
Niedobór wit d to tez bardzo częste. Suplementuj i tyle -
Hopeless wrote:Zajść to nie jest aż taki problem. Przy dużym tsh można niestety poronic. Tsh powyżej 2.5 jest do zbicia.
Niedobór wit d to tez bardzo częste. Suplementuj i tyle -
Patrycjael wrote:Czyli mogłabym udać się do endo i zająć sie już ta tarczycą? A dodatnie ana2, wiecie czy może przeszkadzać w jakiś sposób w zajściu lub utrzymaniu ciąży?
-
Hopeless wrote:Po pierwsze prog jest wydzielany pulsacyjnie. Po drugie to bardzo wczesna ciąża i on będzie rósł. Jak Cię to tak bardzo niepokoi sprawdź go przy kolejnej becie.
A jesli bierzesz proga dodatkowo, to najlepiej nic nie sprawdzaj, slonko bo zwariujesz.
To jest wczesna ciaza wic prog. nie bedzie mega duzy! trzymam mocno kciuki. -
Patrycjael wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanko. Moje tsh oscyluje w okolicach 3. Miesiąc temu prawie 2.9. Byłam u dwóch ginekologów i oni twierdzą, że takie tsh jest dobre, a ja się czuje kiepsko przy takim wyniku. No i w ciąże wciąż nie zachodzę. Jestem szczupłą osobą, a cholesterol 198, czyli generalnie dość duży, bo norma do 200. Niedobór witaminy d też duży. No już brak mi sił do tych lekarzy... Zaszła któraś z Was w ciąże z wysokim tsh?
-
aria40 wrote:Ja dobrze się czuję przy tsh mniejszym niż 1 Także bierz euthyrox jak nie bierzesz a jak bierzesz to zwiększ dawkę Dla endokrynologa powinno być samopoczucie najważniejsze
-
Hopeless wrote:Tak możesz się udać do endo i powiedzieć ze starasz się o dziecko bo to ważne ino. Dodatnie ana mogą być przyczyną poronien z tego co wiem.
-
justysia 90 wrote:Tak , w ciągu 5min ale to 25czulosc, teraz kupiłam 10, zobaczymy w piątek
-
Patrycjael wrote:Dzięki za info nie zabezpieczamy sie od 2 lat w żaden sposób, od 4 miesięcy staramy się pełną parą i nic. A w poprzednie dwie ciąże zaszłam bez zadnego problemu.
Uda sie na pewno, jak to mowi moj Doktorek udalo sie raz, uda sie kolejny -
WhyMe wrote:Moze zrob somie monitoring owulki. Zbadaj prolaktyne, proga w drugiej fazie cyklu...
Uda sie na pewno, jak to mowi moj Doktorek udalo sie raz, uda sie kolejny -
Patrycjael wrote:Chciałam, ale lekarz powiedział, że na razie nie. nie ma potrzeby, mam sie zrelaksować i kwas foliowy łykać. Prywatnie ile kosztuje prolaktyna i progesteron? W jakimś konkretnym dniu cyklu sie je robi czy ogólnie w drugiej fazie?
Prolaktyna (najlepiej) 2dc-3dc ( dzien wczesniej zero stresu, sexu i duzego wysilku)
Porgesteron 7-8 dni po owulce.. -
Asiafaj wrote:No więc jestem po wizycie:
Doktor na mnie patrzy mi mówi, że progesteron (21.22 nmol./l) mam ok, zupełnie wystarczający i , że bywa, że jest wyższy, raz niższy i nie mam się martwić. Mówi, że owulacja była i jest ok. Trzy razy mi powiedział,. że nie muszę przyjmować progesteronu ( bo nie dawałam mu spokoju), powiedział, że niektórzy lekarze dają "na wszelki wypadek" ale to większego sensu nie ma. No tak powiedział.
Powiedział, że jeśli nie zaszłam w tym cyklu, to mam brać ( dostałam receptę) Clostibegyt i przyjść 14.06 na wizytę, żeby zobaczyć co słychać w jajnikach. Twierdzi, że clo daje tylko dlatego, żebym szybciej zaszła, bo świruje
No i sama nie wiem, co myśleć.O tym prgesteronie mówi zupełnie odwrotnie niż wszyscy Wasi lekarze
Ja miałam proga zawsze w granicach 11-13 ng też mnie to martwiło obleciałam 4 lekarzy (2 z nich uznawanych z jednych z lepszy w moim mieście) wszyscy zgodnie twierdzili, że taki prog jest ok pod warunkiem, ze nie ma innych przesłanek (plamienia w środku cyklu, zbyt krótka fl, zbyt krótkie cykle). Swoja opinie opierali na tym, że u kobiety u której "wszystko" działa sprawie progesteron w ciązy będzie się podnosić - też nie dostałam dupka
Asiafaj lubi tę wiadomość
-
Hopeless wrote:Po pierwsze prog jest wydzielany pulsacyjnie. Po drugie to bardzo wczesna ciąża i on będzie rósł. Jak Cię to tak bardzo niepokoi sprawdź go przy kolejnej becie.
Ale to poziom z 7dpo wtedy tak na dobra sprawdzic ciazy jeszcze nie bylo (jesli na prawde jest ) -
Toonney wrote:Ale to poziom z 7dpo wtedy tak na dobra sprawdzic ciazy jeszcze nie bylo (jesli na prawde jest )
-
Zuza_22 wrote:Ja miałam proga zawsze w granicach 11-13 ng też mnie to martwiło obleciałam 4 lekarzy (2 z nich uznawanych z jednych z lepszy w moim mieście) wszyscy zgodnie twierdzili, że taki prog jest ok pod warunkiem, ze nie ma innych przesłanek (plamienia w środku cyklu, zbyt krótka fl, zbyt krótkie cykle). Swoja opinie opierali na tym, że u kobiety u której "wszystko" działa sprawie progesteron w ciązy będzie się podnosić - też nie dostałam dupka
Dzięki Zuza, uspokoiłaś mnie
1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
staramy się od 2.2017
trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR -
justysia 90 wrote:Byłam pewna , że już powinno być coś bardziej widać a tu taki bladziuch