Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po monitoringu. Jajko pękło :) Teraz tylko czekać, czy się udało.

Patka22, Vivian, Iskra444, KaJa, Dip88, Syla87, Magda_Lena lubią tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja robię na nfz do ginekologa i odbieram wyniki dzień, lub dwa po pobraniu. Moje wyniki badań są moją własnością. Właśnie jutro jadę odebrać. Też pierwsze słyszę, żeby umawiać się na jakąś poradę. Nawet w przychodni rodzinnej wyniki odbiera się w rejestracji i albo pójdziesz z nimi do lekarza/zadzwonisz do niego albo nie. 🤷‍♀️

To ja na NFZ trafiam na samych takich lekarzy, ale tak samo jak jeden wypisze skierowanie na różne badania a drugi nie chce i wez tu się kłuć z nimi. I tak z reguły chodze prywatnie

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:

Gratulacje 💪🏼 Teraz najgorszy czas- czekanie 😬 testujemy chyba w podobnym czasie 🍀

Morgana lubi tę wiadomość

• Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam ogromne przeczucie ze po 3 razach z ovitrelle chyba się udało czekam z testowaniem do 3 maja do okresu ale mam dziwne objawy nogi mam mega ciężkie, lekkie brązowe plamki od wczoraj , straszne koszmary , czasami mam mdłości , mam nadzieję że udało się po ponad roku starań

KaJa, Dip88, Magda_Lena, Kasiekkk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, Kaskaes trzymam mocno kciuki !

Kaskaes, Morgana lubią tę wiadomość

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Kaskaes, Morgana lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaskaes wrote:
    Hej dziewczyny ja mam ogromne przeczucie ze po 3 razach z ovitrelle chyba się udało czekam z testowaniem do 3 maja do okresu ale mam dziwne objawy nogi mam mega ciężkie, lekkie brązowe plamki od wczoraj , straszne koszmary , czasami mam mdłości , mam nadzieję że udało się po ponad roku starań
    Oby przeczucie się potwierdziło 👶🏻

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Oby przeczucie się potwierdziło 👶🏻

Oby, mąż ma badanie nasienia akurat 4 maja więc może nie potrzebnie ale niech zrobi bo przez covid ponad miesiąc czasu go odkladali...

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaskaes wrote:

Trzymam kciuki a od kiedy masz takie objawy? Ja tez miałam ovitrelle i pękł mi pęcherzyk tydzień temu w środę, ale żadnych objawów nie mam :( tylko tyle ze od owulacji mam większe piersi i mnie bola ale to chyba przez stymulację

• Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile dni wychodzą wam testy owulacyjne pozytywne?

oar843r8e9ikr3dd.png
  • Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Trzymamy mocno kciuki 🤞🤞🤞
    Kiedy testujesz?

oar843r8e9ikr3dd.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    A ile dni wychodzą wam testy owulacyjne pozytywne?
    Mi 1-2 dni wychodzą pozytywne. Ogólnie to w okolicach owu robię test 2 razy w ciągu dnia, bo np potrafi mi rano wyjść mega pozytywny, a wieczorem już nie i na odwrót 😉 A czasem się zdarzy, że rano mam pozytywny, wieczorem i jeszcze kolejnego dnia popołudniu 🤷🏻‍♀️

Aa i dziewczyny też trzymam kciuki za was ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 14:44

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Trzymam kciuki a od kiedy masz takie objawy? Ja tez miałam ovitrelle i pękł mi pęcherzyk tydzień temu w środę, ale żadnych objawów nie mam :( tylko tyle ze od owulacji mam większe piersi i mnie bola ale to chyba przez stymulację

Zastrzyk dostałam 15 kwietnia okres wypada mi za 6 dni i mam dlugie cykle bo 34, objawy mam tak od 3-4dni koszmary takie ze masakra, mdłości , brzuch boli tak jakby w środku coś pecznialo, no i wczoraj i dziś jak Badałam śluz palcem to miałam brązowa plamkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 15:14

Patka22 lubi tę wiadomość

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaskaes wrote:
    Zastrzyk dostałam 15 kwietnia okres wypada mi za 6 dni i mam dlugie cykle bo 34, objawy mam tak od 3-4dni koszmary takie ze masakra, mdłości , brzuch boli tak jakby w środku coś pecznialo, no i wczoraj i dziś jak gadałam śluz palcem to miałam brązowa plamkę

Coś jest na rzeczy 👍🏼

Kaskaes lubi tę wiadomość

• Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Coś jest na rzeczy 👍🏼

Tak bardzo bym się cieszyła rok starań i nic, po 1 zastrzyku poronilam w 5tyg, drugi raz z zastrzykiem był beznadziejny okres przyszedł wcześniej niż powininen owulacja minęła chyba organizm się sam regenerowal , trzeci raz wszystko jak w zegarku ale boję się znów rozczarowania...

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny trzymam kciuki! ☺️ Oby w majówkę były dobre wieści 👍

Kaskaes, Izi lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa i pół dnia do maja i oby rozpoczęła się obwita w dwie kreski wiosna! :)
    Maj zawsze jakoś napawał mnie nadzieją, życiem i przynosił coś dobrego. Jak nie fasolkę, to może chociaż udałoby się mi uporządkować kwestie badań i konsultacji zawsze coś do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 15:31

Kaskaes, Dip88, Vivian lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    dwa i pół dnia do maja i oby rozpoczęła się obwita w dwie kreski wiosna! :)
    Maj zawsze jakoś napawał mnie nadzieją, życiem i przynosił coś dobrego. Jak nie fasolkę, to może chociaż udałoby się mi uporządkować kwestie badań i konsultacji zawsze coś do przodu :)

Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki 😘

Izi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was bada szyjke? Macie jakieś spostrzeżenia jaką macie przed okresem a jaką miałyście na początku ciąży? Wiem, że niektóre z Was były w ciąży więc może macie jakieś wskazówki. Pytam ponieważ w pierwszej ciaży szyjki nie badałam ale przed tamtą ciążą badałam regularnie i teraz też ją badam. Zawsze miałam dużo śluzu nawet przed samym okresem i szyjke nisko a teraz jest wysoko, twarda i jest sucho całkiem od 3 dni 😒 jedynie po treningu (ok 1h dziennie) zaczyna wydzielać sie troche wiecej kremowego śluzu i zaczyna być mokro w majtkach 🤣 szyjka raczej zamknięta ale jest tak wysoko że ciężko wyczuć zwłaszcza że jest wygięta bardziej w strone pleców. Miałam testować 1ego ale sama nie wiem czy jest sens bo dziewczyny w ciąży zawsze piszą że miały dużo śluzu na początku a u mnie taka susza 🥺 nie biorę pod uwagę swojej pierwszej ciąży bo wtedy śluzu miałam dużo z powodu infekcji
    Ja niestety nie wiem jak to jest na początku ciąży, ale badam już od długiego czasu szyjkę, mam długi z tym staż. Koleżanka, która też bada ma szyjkę w ciąży od momentu po owulacji twardą, wysoko i zamknięta, teraz w 6tc mega twarga. A na okres tak jak i u mnie od owulacji robiła się twarda na chwilę i schodizla powoli w dół, po czym już tak 10dpo robiła się coraz bardziej miękka i coraz bardziej niżej i powoli się otwierała.

KaJa, Dip88, Izi lubią tę wiadomość

• Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Mi 1-2 dni wychodzą pozytywne. Ogólnie to w okolicach owu robię test 2 razy w ciągu dnia, bo np potrafi mi rano wyjść mega pozytywny, a wieczorem już nie i na odwrót 😉 A czasem się zdarzy, że rano mam pozytywny, wieczorem i jeszcze kolejnego dnia popołudniu 🤷🏻‍♀️

Aa i dziewczyny też trzymam kciuki za was ✊✊✊

Właśnie też powtórzę 3 raz wieczorem 😂
    No tak jesli od testu pozytywnego owulacja następuje w ciągu 24-36 godzin to zapewne będą wychodzić około dwóch dni.
    Ale czuję chyba że owulacja dzisiaj, jajnik po lewej stronie tak szaleje, że czasami się zginam z bólu 🙈

Dip88 lubi tę wiadomość

oar843r8e9ikr3dd.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ