Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po monitoringu. Jajko pękło :) Teraz tylko czekać, czy się udało.

Patka22, Vivian, Iskra444, KaJa, Dip88, Syla87, Magda_Lena lubią tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja robię na nfz do ginekologa i odbieram wyniki dzień, lub dwa po pobraniu. Moje wyniki badań są moją własnością. Właśnie jutro jadę odebrać. Też pierwsze słyszę, żeby umawiać się na jakąś poradę. Nawet w przychodni rodzinnej wyniki odbiera się w rejestracji i albo pójdziesz z nimi do lekarza/zadzwonisz do niego albo nie. 🤷‍♀️

To ja na NFZ trafiam na samych takich lekarzy, ale tak samo jak jeden wypisze skierowanie na różne badania a drugi nie chce i wez tu się kłuć z nimi. I tak z reguły chodze prywatnie

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:

Gratulacje 💪🏼 Teraz najgorszy czas- czekanie 😬 testujemy chyba w podobnym czasie 🍀

Morgana lubi tę wiadomość

• Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam ogromne przeczucie ze po 3 razach z ovitrelle chyba się udało czekam z testowaniem do 3 maja do okresu ale mam dziwne objawy nogi mam mega ciężkie, lekkie brązowe plamki od wczoraj , straszne koszmary , czasami mam mdłości , mam nadzieję że udało się po ponad roku starań

KaJa, Dip88, Magda_Lena, Kasiekkk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, Kaskaes trzymam mocno kciuki !

Kaskaes, Morgana lubią tę wiadomość

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Kaskaes, Morgana lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaskaes wrote:
    Hej dziewczyny ja mam ogromne przeczucie ze po 3 razach z ovitrelle chyba się udało czekam z testowaniem do 3 maja do okresu ale mam dziwne objawy nogi mam mega ciężkie, lekkie brązowe plamki od wczoraj , straszne koszmary , czasami mam mdłości , mam nadzieję że udało się po ponad roku starań
    Oby przeczucie się potwierdziło 👶🏻

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Oby przeczucie się potwierdziło 👶🏻

Oby, mąż ma badanie nasienia akurat 4 maja więc może nie potrzebnie ale niech zrobi bo przez covid ponad miesiąc czasu go odkladali...

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaskaes wrote:

Trzymam kciuki a od kiedy masz takie objawy? Ja tez miałam ovitrelle i pękł mi pęcherzyk tydzień temu w środę, ale żadnych objawów nie mam :( tylko tyle ze od owulacji mam większe piersi i mnie bola ale to chyba przez stymulację

• Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile dni wychodzą wam testy owulacyjne pozytywne?

oar843r8e9ikr3dd.png
  • Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Trzymamy mocno kciuki 🤞🤞🤞
    Kiedy testujesz?

oar843r8e9ikr3dd.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    A ile dni wychodzą wam testy owulacyjne pozytywne?
    Mi 1-2 dni wychodzą pozytywne. Ogólnie to w okolicach owu robię test 2 razy w ciągu dnia, bo np potrafi mi rano wyjść mega pozytywny, a wieczorem już nie i na odwrót 😉 A czasem się zdarzy, że rano mam pozytywny, wieczorem i jeszcze kolejnego dnia popołudniu 🤷🏻‍♀️

Aa i dziewczyny też trzymam kciuki za was ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 14:44

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Trzymam kciuki a od kiedy masz takie objawy? Ja tez miałam ovitrelle i pękł mi pęcherzyk tydzień temu w środę, ale żadnych objawów nie mam :( tylko tyle ze od owulacji mam większe piersi i mnie bola ale to chyba przez stymulację

Zastrzyk dostałam 15 kwietnia okres wypada mi za 6 dni i mam dlugie cykle bo 34, objawy mam tak od 3-4dni koszmary takie ze masakra, mdłości , brzuch boli tak jakby w środku coś pecznialo, no i wczoraj i dziś jak Badałam śluz palcem to miałam brązowa plamkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 15:14

Patka22 lubi tę wiadomość

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaskaes wrote:
    Zastrzyk dostałam 15 kwietnia okres wypada mi za 6 dni i mam dlugie cykle bo 34, objawy mam tak od 3-4dni koszmary takie ze masakra, mdłości , brzuch boli tak jakby w środku coś pecznialo, no i wczoraj i dziś jak gadałam śluz palcem to miałam brązowa plamkę

Coś jest na rzeczy 👍🏼

Kaskaes lubi tę wiadomość

• Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Coś jest na rzeczy 👍🏼

Tak bardzo bym się cieszyła rok starań i nic, po 1 zastrzyku poronilam w 5tyg, drugi raz z zastrzykiem był beznadziejny okres przyszedł wcześniej niż powininen owulacja minęła chyba organizm się sam regenerowal , trzeci raz wszystko jak w zegarku ale boję się znów rozczarowania...

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny trzymam kciuki! ☺️ Oby w majówkę były dobre wieści 👍

Kaskaes, Izi lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa i pół dnia do maja i oby rozpoczęła się obwita w dwie kreski wiosna! :)
    Maj zawsze jakoś napawał mnie nadzieją, życiem i przynosił coś dobrego. Jak nie fasolkę, to może chociaż udałoby się mi uporządkować kwestie badań i konsultacji zawsze coś do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 15:31

Kaskaes, Dip88, Vivian lubią tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    dwa i pół dnia do maja i oby rozpoczęła się obwita w dwie kreski wiosna! :)
    Maj zawsze jakoś napawał mnie nadzieją, życiem i przynosił coś dobrego. Jak nie fasolkę, to może chociaż udałoby się mi uporządkować kwestie badań i konsultacji zawsze coś do przodu :)

Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki 😘

Izi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was bada szyjke? Macie jakieś spostrzeżenia jaką macie przed okresem a jaką miałyście na początku ciąży? Wiem, że niektóre z Was były w ciąży więc może macie jakieś wskazówki. Pytam ponieważ w pierwszej ciaży szyjki nie badałam ale przed tamtą ciążą badałam regularnie i teraz też ją badam. Zawsze miałam dużo śluzu nawet przed samym okresem i szyjke nisko a teraz jest wysoko, twarda i jest sucho całkiem od 3 dni 😒 jedynie po treningu (ok 1h dziennie) zaczyna wydzielać sie troche wiecej kremowego śluzu i zaczyna być mokro w majtkach 🤣 szyjka raczej zamknięta ale jest tak wysoko że ciężko wyczuć zwłaszcza że jest wygięta bardziej w strone pleców. Miałam testować 1ego ale sama nie wiem czy jest sens bo dziewczyny w ciąży zawsze piszą że miały dużo śluzu na początku a u mnie taka susza 🥺 nie biorę pod uwagę swojej pierwszej ciąży bo wtedy śluzu miałam dużo z powodu infekcji
    Ja niestety nie wiem jak to jest na początku ciąży, ale badam już od długiego czasu szyjkę, mam długi z tym staż. Koleżanka, która też bada ma szyjkę w ciąży od momentu po owulacji twardą, wysoko i zamknięta, teraz w 6tc mega twarga. A na okres tak jak i u mnie od owulacji robiła się twarda na chwilę i schodizla powoli w dół, po czym już tak 10dpo robiła się coraz bardziej miękka i coraz bardziej niżej i powoli się otwierała.

KaJa, Dip88, Izi lubią tę wiadomość

• Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Mi 1-2 dni wychodzą pozytywne. Ogólnie to w okolicach owu robię test 2 razy w ciągu dnia, bo np potrafi mi rano wyjść mega pozytywny, a wieczorem już nie i na odwrót 😉 A czasem się zdarzy, że rano mam pozytywny, wieczorem i jeszcze kolejnego dnia popołudniu 🤷🏻‍♀️

Aa i dziewczyny też trzymam kciuki za was ✊✊✊

Właśnie też powtórzę 3 raz wieczorem 😂
    No tak jesli od testu pozytywnego owulacja następuje w ciągu 24-36 godzin to zapewne będą wychodzić około dwóch dni.
    Ale czuję chyba że owulacja dzisiaj, jajnik po lewej stronie tak szaleje, że czasami się zginam z bólu 🙈

Dip88 lubi tę wiadomość

oar843r8e9ikr3dd.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ