Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak123 wrote:Dziewczyny możecie zerknąć na mój wykres na tablicy? Podejrzewam że miałam jednak cykl bezowulacyjny bo te temperatury takie niskie po owulacji 😕 a przed samą owulacja byłam przeziebiona kilka dni stad te wysokie temperatury, może to spowodowało że nie było owulacji. Już sama nie wiem 🤷🏻♀️
Wygląda, że owulacji raczej nie było. A może się po tym przeziębieniu przesunęła i dopiero będzie. Oby tak było ✊🍀Gosiak123 lubi tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
Paulina95 wrote:Dzień dobry!
Kochane zrobiłam test owulacyjny
Właśnie przed chwilą.
Nie miałam zamiaru robić w tym cyklu, ale jakoś mnie pokusiło.
https://zapodaj.net/0d58c93eb26d9.jpg.html
Co myślicie?
Myślę że już wczoraj mógłby być taki ciemny, bo pierwszy raz mam tak piękny pozytywny test owulacyjny.
Mam nadzieję, że wczorajsze przytulanki zadziałają 🤞
Mega pozytyw. Nic tylko działać 💚💚✊Magda_Lena lubi tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
Morgana wrote:Wygląda, że owulacji raczej nie było. A może się po tym przeziębieniu przesunęła i dopiero będzie. Oby tak było ✊🍀👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Izi wrote:Poszłam wczoraj odebrać wyniki podstawowych badań krwi, moczu i tam miałam żelazo itp. nie wiele badań mi wpisała pani doktor... Po pobraniu spytałam kiedy będą wyniki, usłyszałam, że można by się na teleporadę umówić, ale odebrać mogę następnego dnia po 12.
Idę, proszę "przemiłą" panią w okienku o wyniki, a ona "przemile" na mnie się rzuciła, że nie da mi bo muszę je najpierw skonsultować na teleporadzie, a ona się nie zna na wynikach i mi ich nie wyda.
także tak...
czas umówić się do Pani, która nie umiała wystawić e-skierowania i czekać aż moja pani doktor wróci z macierzyńskiego..
Nie wiem czy mają wgl prawo odmówić mi dostępu do wyników badań...
Pierwszy raz sie spotykam z czyms takim😳 ja bym poszła zrobić awanture😅 ja zawsze wyniki odbierałam w okienku w recepcji i sama musiałam sie umówić na wizyte, jeśli CHCIAŁAM! Co to w ogóle za przymuszanie jest. Mówię Ci idź tam jeszcze raz, postrasz "przemiłą" panią że złożysz na nią skarge i Ci da. Masz pełne prawo do wglądu w swoją dokumentacje medyczną.Ladinola, Izi lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Morgana wrote:Wygląda, że owulacji raczej nie było. A może się po tym przeziębieniu przesunęła i dopiero będzie. Oby tak było ✊🍀
A czemu nie było?
Temperatury niewiele, ale jednak są wyższe, nie zawsze musi to być mocny skok;
owulak też pozytywny;
aplikacja wyznaczyła linię;
ja bym zakładała, że jednak była... 🙂Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Magda_Lena wrote:A czemu nie było?
Temperatury niewiele, ale jednak są wyższe, nie zawsze musi to być mocny skok;
owulak też pozytywny;
aplikacja wyznaczyła linię;
ja bym zakładała, że jednak była... 🙂
U mnie dokładnie tak wyglądały wykresy bezowulacyjne, więc piszę na własnym przykładzie. Może faktycznie była owu, tylko ten skok taki niepozorny. Może jeszcze podskoczy. Wszystko jest możliwe33l. ♀ ➥PCOS -
KaJa wrote:Pierwszy raz sie spotykam z czyms takim😳 ja bym poszła zrobić awanture😅 ja zawsze wyniki odbierałam w okienku w recepcji i sama musiałam sie umówić na wizyte, jeśli CHCIAŁAM! Co to w ogóle za przymuszanie jest. Mówię Ci idź tam jeszcze raz, postrasz "przemiłą" panią że złożysz na nią skarge i Ci da. Masz pełne prawo do wglądu w swoją dokumentacje medyczną.
Niestety ale u mnie tez tak jest jeśli robi się prywatnie to odbiór wyników w tym samym dniu a jeśli na fundusz to tylko teleporada i nawet po niej nie mogę odebrać ostatnio mi lekarka powiedziała- wyniki ok do widzenia.. 🤬
Ja jedynie robię tak bo mam koleżankę która pracuje w szpitalu to jak mi trzeba to mi kseruje wyniki -
nick nieaktualnyPatka22 wrote:Niestety ale u mnie tez tak jest jeśli robi się prywatnie to odbiór wyników w tym samym dniu a jeśli na fundusz to tylko teleporada i nawet po niej nie mogę odebrać ostatnio mi lekarka powiedziała- wyniki ok do widzenia.. 🤬
Ja jedynie robię tak bo mam koleżankę która pracuje w szpitalu to jak mi trzeba to mi kseruje wynikiIzi lubi tę wiadomość
-
Czy zdarzyło się którejś z Was ze biorąc olej z wiesiołka przyspieszyło Wam się owu? Zawsze miałam około 18dc, dziś 9dc a mnie już jajnik boli... 🤭🤔
-
Ja właśnie w rodzinnej przychodni i tak mnie zbiła babka z tropu i taki miałam też dzień, że wyszłam po prostu i umówiłam się. Też 1 raz taką sytuację miałam...
Jak będzie problem to już znalazłam wyjaśnienie na stronie rządu i powołanie się na prawa pacjenta, że musi mi wydać jak chcę do wglądu bądź kopię... ręce opadają mi czasami jak ludzie utrudniają sobie i innym życie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 11:15
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Iskra444 wrote:Czy zdarzyło się którejś z Was ze biorąc olej z wiesiołka przyspieszyło Wam się owu? Zawsze miałam około 18dc, dziś 9dc a mnie już jajnik boli... 🤭🤔👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Iskra444 wrote:Czy zdarzyło się którejś z Was ze biorąc olej z wiesiołka przyspieszyło Wam się owu? Zawsze miałam około 18dc, dziś 9dc a mnie już jajnik boli... 🤭🤔
-
Ok dzieki dziewczyny, może po prostu je czuję, a owu i tak przyjdzie w swoim czasie. W razie czego zrobiłam tez test i wyszedł negatywny na razie
-
Ja dziś mam monit w przychodni na enel med 😆 coś czuję, że będę klnęła do Was tego lekarza😆😂[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Dziewczyny czy któraś z Was bada szyjke? Macie jakieś spostrzeżenia jaką macie przed okresem a jaką miałyście na początku ciąży? Wiem, że niektóre z Was były w ciąży więc może macie jakieś wskazówki. Pytam ponieważ w pierwszej ciaży szyjki nie badałam ale przed tamtą ciążą badałam regularnie i teraz też ją badam. Zawsze miałam dużo śluzu nawet przed samym okresem i szyjke nisko a teraz jest wysoko, twarda i jest sucho całkiem od 3 dni 😒 jedynie po treningu (ok 1h dziennie) zaczyna wydzielać sie troche wiecej kremowego śluzu i zaczyna być mokro w majtkach 🤣 szyjka raczej zamknięta ale jest tak wysoko że ciężko wyczuć zwłaszcza że jest wygięta bardziej w strone pleców. Miałam testować 1ego ale sama nie wiem czy jest sens bo dziewczyny w ciąży zawsze piszą że miały dużo śluzu na początku a u mnie taka susza 🥺 nie biorę pod uwagę swojej pierwszej ciąży bo wtedy śluzu miałam dużo z powodu infekcji24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Dziewczyny czy któraś z Was bada szyjke? Macie jakieś spostrzeżenia jaką macie przed okresem a jaką miałyście na początku ciąży? Wiem, że niektóre z Was były w ciąży więc może macie jakieś wskazówki. Pytam ponieważ w pierwszej ciaży szyjki nie badałam ale przed tamtą ciążą badałam regularnie i teraz też ją badam. Zawsze miałam dużo śluzu nawet przed samym okresem i szyjke nisko a teraz jest wysoko, twarda i jest sucho całkiem od 3 dni 😒 jedynie po treningu (ok 1h dziennie) zaczyna wydzielać sie troche wiecej kremowego śluzu i zaczyna być mokro w majtkach 🤣 szyjka raczej zamknięta ale jest tak wysoko że ciężko wyczuć zwłaszcza że jest wygięta bardziej w strone pleców. Miałam testować 1ego ale sama nie wiem czy jest sens bo dziewczyny w ciąży zawsze piszą że miały dużo śluzu na początku a u mnie taka susza 🥺 nie biorę pod uwagę swojej pierwszej ciąży bo wtedy śluzu miałam dużo z powodu infekcji
KaJa lubi tę wiadomość
-
Ulalala wrote:U mnie albo owulacja się przesunie (a i tak wypada na 18dc) ale będzie cykl bezowulacyjny. Powinna być dziwna testy negatywne, kreska blada, objawów też żadnych ... 😔
Może sie przesunie, myśl pozytywnie. Będzie dobrze😁😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️