Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladinola wrote:No mi w brussie odmówili prywatnie, chcieli kwitu od lekarza, w tutejszym tzw lam'ie też powiedziała mi, że bez skierowania nie zrobi, zostaje mi diagnostyka u nas w mieście żeby pójść się zapytać. 😂
Ja robilam w Gdansku na Grunwaldzkiej. Moze sie zmienily ogolne zasady, bo to juz prawie 3 lata 🤭
W tym cyklu jednak odpuscilam badania w 3-5dc, moze sie skusze za miesiac jak sie teraz nie uda 😀
Biore tylko ovarin, kwas foliowy i NAC od wczoraj.
Polecacie jeszcze jakies suple?
Sendi94 lubi tę wiadomość
Starania o 2 maluszka od 01.2021
-
nick nieaktualnyweronika_weronika wrote:Ja robilam w Gdansku na Grunwaldzkiej. Moze sie zmienily ogolne zasady, bo to juz prawie 3 lata 🤭
W tym cyklu jednak odpuscilam badania w 3-5dc, moze sie skusze za miesiac jak sie teraz nie uda 😀
Biore tylko ovarin, kwas foliowy i NAC od wczoraj.
Polecacie jeszcze jakies suple? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ulalala wrote:Cześć dziewczyny 😀 ja nie biorę póki co żadnych suplementów, może czas o tym pomyśleć 🤔 jutro powinna być ovu ale narazie ani wody ani słuchu... Testy owulacyjne jeszcze negatywne. Może się opóźni... Zobaczymy.
Pozdrawiam ☺️ -
Ja mam tylko biały i wodnisty w ogromnej ilości😜24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
nick nieaktualnyPaulina95 wrote:Dobry wieczór staraczki! ☺️
Mam pytanko do Was.
Jaki macie śluz podczas owulacji?
Rodzaje śluzu w cyklu: jak odróżnić śluz płodny od spermy?
Wiele kobiet ma problemy z odróżnieniem śluzu płodnego od spermy, gdyż wyglądają one bardzo podobnie. Jest to związane ze zbliżoną funkcją jaką pełnią w naszym organizmie, a mianowicie ułatwiają transport plemników do komórki jajowej. Jest jednak kilka sposobów mogących pomóc w rozróżnieniu śluzu płodnego od spermy:
- śluz płodny jest o wiele bardziej elastyczny niż sperma. Z łatwością rozciąga się pomiędzy palcami, podczas gdy sperma jest słabo rozciągliwa i szybko się rwie. Sperma również dużo szybciej wysycha, podczas gdy śluz płodny długo pozostaje wilgotny.
- śluz płodny jest śliski i przeźroczysty. Mimo że, sperma sprawia wrażenie że jest śliska, jest również bardziej biała, mętna i nie tak przeźroczysta (klarowna) jak śluz.
- śluz płodny wolno się wchłania - możesz zrobić łatwy test będąc w toalecie. Jeśli zaobserwujesz śluz na papierze, poczekaj kilka minut. Sperma szybko wniknie w papier, podczas gdy śluz płodny pozostanie na powierzchni.
- śluz płodny inaczej zachowuje się w wodzie. Jeśli zawiesina zmieni się w kuleczkę i utonie, najprawdopodobniej jest to śluz płodny. Sperma pod wpływem wody szybko rozpuści się.
Pomimo tych wskazówek, odróżnienie śluzu płodnego od spermy nie zawsze jest łatwe, dlatego też podczas obserwacji kieruj się nie tylko tym co widzisz, ale również tym co czujesz. Zastanów się czy masz uczucie ogólnego nawilżenia i mokrości. Słuchaj również swojej intuicji. Jeśli mimo wszystko nie jesteś pewna, aby nie przegapić swojej szansy zaznacz śluz płodny i uważnie sprawdź dodatkowe wskaźniki płodności (np. objawy, nastrój, libido, czy wynik testu owulacyjnego)..Magda_Lena, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
U mnie zaraz przed owulacją wodnisty, w dniu owulacji rozciągliwy.
-
Ladinola wrote:Ja ostatnio spróbowałam i myślałam, że zwymiotuje. 😂 Muszę jakoś inaczej go przemycać.
W czwartek pojadę po odbiór niektórych wyników, chyba oprócz toxo bo na to czeka się 3 tygodnie.Ladinola lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:U mnie zaraz przed owulacją wodnisty, w dniu owulacji rozciągliwy.
No właśnie dzisiaj taki zaobserwowałam, bardzo wodnisty śluz.
Czyli możliwe że owulacja się zbliża.
Nie robiłam testów, nie mierzyłam temperatury. Co będzie to będzie -
Dziewczyny jutro mam monitoring i tak zastanawiam się, czy lekarz może ocenić mniej więcej kiedy była owulka? Czy tylko po prostu widzi ciałko żółte, płyn w zatoce i stwierdza, że była. Sama nie wiem kiedy dokładnie była (czy była), ale obstawiałabym niedzielę, ewentualnie sobotę i jestem ciekawa, czy to się da zobaczyć, czy była np 5 dni temu czy 2, czy wczoraj. 🤔33l. ♀ ➥PCOS