Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ja mysle, ze do konca 5 miesiaca, chce zachowac urlop, zeby mi firma wyplacila kase. A jak jakis lekarz zaproponuje szybciej to i chetnie, jakos nie mam skrupulow 🤷🏼‍♀️
    A jeśli mogę zapytać, masz pracę biurową?

• Rosalie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotes wrote:
    Ja mimo ze jeszcze w ciazy nie jestem, to wiem ze na pewno zrobię nifty. Dla spokoju, jednak żadne badanie nie daje tak dużej pewności :) ale wiadomo, każda kobieta wybierze to co dla niej najlepsze
    No ja wlasnie chyba zrobie, wole wiedziec, zebym mogla w razie czego zareagowac...

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    A jeśli mogę zapytać, masz pracę biurową?
    Tam, i do tego Homeoffice, ale troche stresu jednak jest

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Oho a patrzac po tym jak pary przekładały śluby to ten sezon się skończy? Brałam ślub w zeszłym roku, akurat jak byłam na sali nakrywając stoły na 150 osób to trwała konferencja że ograniczają wesela do 50 osób, co przeżyłam to moje. Jak teraz słucham jak ludzie przekładają to mi się serce kraje. Ile to stresów dla młodych 😟 słyszałam że już nawet terminy na środy są zaklepywane 😟
    Oo już nie pamiętam kiedy byłam w 5 tygodniu😂 ale do usg czas mi leciał szybko a teraz...

Wiesz co, wydaje mi się, że ludzie mają na tyle dosyć tego stresu, że już nie zwracają uwagi na te obostrzenia, bo u nas zrezygnowała tylko jedna para, gdzie rodzina Pana Młodego jest z Niemiec, reszta nie przekłada. Jak jeździmy do rodziny, to po drodze mijamy kilka sal, zawsze w weekendy parkingi są zastawione na sztywno. I szczerze, to całkowicie rozumiem, ślub i wesele to nie są wydarzenia, które planuje się tydzień przed, goście na pewno są od dawna zaproszeni i weź powiedz większości, żeby jednak nie przyjeżdżali, bo nie ma dla nich miejsca :/

No ale kolejnych par już na ten rok i na przyszły nie przyjmujemy właśnie ze względu na ciążę, więc na pewno sezon skończy się z końcem października :) Bardziej boję się przyszłego roku i jak ja zostawię 2-miesięczne maleństwo na całą noc :/

To teraz spójrz na to z innej strony, że może i jesteś po usg, ale to też zawsze przed następnym, może skoro czekając na usg czas Ci szybciej leci, to czekaj cały czas na następne :D

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, czyli tak samo jak ja. Liczyłam że do końca października popracuje - byłabym wtedy w 28 tygodniu i tak dumam czy nie przesadzam. Mam specyficzną menagerke i jak sobie wyobrażę jej teksty o ciąży to mi słabo. Kobieta ma dwójkę dorosłych dzieci, z którymi ma słaby kontakt bo wychowywane były przez męża i uważa że sensem życia kobiety jest praca :(

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Hohoho, to Ty i tak jesteś hen daleko. U mnie dopiero 5+3. Plan jest do końca sezonu ślubnego, czyli to byłaby końcówka 6-ego miesiąca i jeśli nie będzie zagrożenia utraty ciąży, to nie mam za bardzo wyjścia, wiążą mnie umowy z klientami 🤷
    A ja już nie wiem jak z tymi tygodniami, chyba dopiero na usg się okaże 😂😂 Na Ovu jak zaznaczam żeby liczyło wg OM to wychodzi 5+4, a jak zaznaczę wg owulacji to pokazuje 6+0 🤷🏻‍♀️

Co do pracy to ja póki co siedzę i obijam się z 2,5 latkiem w domu, więc mnie temat nie dotyczy 😂😂 O ile można to tak nazwać, bo czasami nieźle daje popalić 🙈

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    A ja już nie wiem jak z tymi tygodniami, chyba dopiero na usg się okaże 😂😂 Na Ovu jak zaznaczam żeby liczyło wg OM to wychodzi 5+4, a jak zaznaczę wg owulacji to pokazuje 6+0 🤷🏻‍♀️

Co do pracy to ja póki co siedzę i obijam się z 2,5 latkiem w domu, więc mnie temat nie dotyczy 😂😂 O ile można to tak nazwać, bo czasami nieźle daje popalić 🙈

To u mnie według owulacji to 5+5, więc to tylko dwa dni różnicy, więc póki co liczę tak jak lekarka, czyli wg ostatniej miesiączki. Jakoś wszyscy lekarza się na mnie dziwnie patrzą, jak mówię, że wyznaczam owulację mierząc ptc i nie biorą tego pod uwagę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Rosalie, czyli tak samo jak ja. Liczyłam że do końca października popracuje - byłabym wtedy w 28 tygodniu i tak dumam czy nie przesadzam. Mam specyficzną menagerke i jak sobie wyobrażę jej teksty o ciąży to mi słabo. Kobieta ma dwójkę dorosłych dzieci, z którymi ma słaby kontakt bo wychowywane były przez męża i uważa że sensem życia kobiety jest praca :(

To była jedna z wielu rzeczy, których tak bardzo nie lubiłam na etacie. Kurde, prawie każda kobieta rodzi dzieci, mężczyźni też zostają ojcami i naprawdę nie mogłam pojąć, skąd ta wrogość dla kobiet w ciąży. W firmie, w której wcześniej pracowałam, każda dziewczyna w ciąży musiała nieźle się nakombinować, a każda dziewczyna, która wychodziła za mąż zaraz miała mnóstwo nieprzyjemności, żeby sama z siebie zrezygnowała z pracy, zanim zajdzie w ciążę :/

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Mysle, ze jesli mialabys miec problemy i sie denerwowac, to nie warto. To tylko praca. Poza tym, wiekszosc pracodawcow ani sie nami nie przejmuje, ani za bardzo nawet nie docenia tych poswiecen, to po co? U mnie tez sytuacja, ze w raz z koncem macierzynskiego wygaslaby mi umowa i jestem niemal pewna, ze nie przedluza, wiec mam to w dupie. Ale to moje zdanie :D jak tylko ktos spyta, czy chce zwolnienie to sie zgodze i juz

Mka lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk, zostawienie takiego maleństwa na pewno nie będzie łatwe ale nie niemożliwe. Moja fotograf też miała takie maleństwo w domu i stwierdziła że ona żadnego problemu nie widzi 😮 ale u niej to było drugie dziecko więc może łatwiej 😂
    Rosalie, właśnie zaprzyjaźniona menagerka z innej lokalizacji mi powiedziała że ona się cieszyła z każdej ciąży swojej podwładnej i sama te dziewczyny wysyła na zwolnienia (ale to menagerka która była wieloletnią staraczką która się poddała więc może stąd takie podejście).
    Dip, to też praca ale od niej L4 nie weźmiesz 😂

Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Kasiekkk, zostawienie takiego maleństwa na pewno nie będzie łatwe ale nie niemożliwe. Moja fotograf też miała takie maleństwo w domu i stwierdziła że ona żadnego problemu nie widzi 😮 ale u niej to było drugie dziecko więc może łatwiej 😂
    Rosalie, właśnie zaprzyjaźniona menagerka z innej lokalizacji mi powiedziała że ona się cieszyła z każdej ciąży swojej podwładnej i sama te dziewczyny wysyła na zwolnienia (ale to menagerka która była wieloletnią staraczką która się poddała więc może stąd takie podejście).

Może właśnie chodzi o to, że to drugie, ale serio, ja jak teraz o tym myślę, to chce mi się płakać, a co dopiero jak do tego faktycznie dojdzie 😂

nulka_23, Dip88 lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    To była jedna z wielu rzeczy, których tak bardzo nie lubiłam na etacie. Kurde, prawie każda kobieta rodzi dzieci, mężczyźni też zostają ojcami i naprawdę nie mogłam pojąć, skąd ta wrogość dla kobiet w ciąży. W firmie, w której wcześniej pracowałam, każda dziewczyna w ciąży musiała nieźle się nakombinować, a każda dziewczyna, która wychodziła za mąż zaraz miała mnóstwo nieprzyjemności, żeby sama z siebie zrezygnowała z pracy, zanim zajdzie w ciążę :/
    O jej to u mnie w firmie nie jest tak źle, wyjątkiem jest kilka zespołów, w tym mój nietety. Jestem na etapie takim że boję się menagerce przyznać i planuje to trzymać w tajemnicy do sierpnia 😂 kiedyś usłyszałam że szkolenie roczne poprowadzę chociażby z porodówki

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Może właśnie chodzi o to, że to drugie, ale serio, ja jak teraz o tym myślę, to chce mi się płakać, a co dopiero jak do tego faktycznie dojdzie 😂

To ja mam identycznie, dlatego siedzę jeszcze z małym w domu 🙈 Ale wiadomo nie każdy też może sobie na to pozwolić i każdy też ma inną sytuacje. Z kolejnym też planuje 2-3 lata zostać w domu. Dla mnie macierzyństwo to jest mega wyjątkowy czas, jeden jedyny, który już nie wróci i chce każdą możliwą chwile spędzić z dzieckiem, obserwować jak rośnie, rozwija się, uczy się codziennie nowych umiejętności i być przy nim w tych chwilach ❤️ Jedynie z najstarszym synem szybko wróciłam do pracy, bo miał niecały roczek, ale myśle, że dlatego, bo to było 13 lat temu, byłam dużo młodsza, miałam inne podejście i już poprostu wtedy wysiedzieć w domu nie mogłam 😂😂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Roznie jest, zalezy jak sie trafi wlasnie. Ale pozniej i tak Ci nikt nie podziekuje, ze zostalas dluzej, a lepiej sie przygotowac i zadbac o siebie i malucha. Ale kazdy robi jak uwaza 😊

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się zastanowić jeszcze ale może faktycznie pójdę miesiąc wcześniej... W sumie i tak mam umowę na czas nieokreślony a we wrześniu będę kończyła 6 miesiąc więc ponad połowę ciąży będę pracowała

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Muszę się zastanowić jeszcze ale może faktycznie pójdę miesiąc wcześniej... W sumie i tak mam umowę na czas nieokreślony a we wrześniu będę kończyła 6 miesiąc więc ponad połowę ciąży będę pracowała

Na Twoim miejscu pewnie bym poszła wcześniej, żeby z tą managerką mieć jak najkrócej do czynienia :P Ale prawda jest taka, że pewnie to będzie zależało od tego, jak będziesz się czuła.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, na zdalnej też jest inaczej trochę. Praca ma być zrobiona, jeśli rano czuję się źle to tylko fizycznie jestem przed laptopem odpowiadając na bieżące tematy a pozostałe rzeczy kończę później. Wiadomo że szefowej tego nie mówię

• Mka Znajoma

Wysłany: 31 maja 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli chodzi o prace to właśnie dzis powiedzialam, ale to tylko z tego względu zeby czasem z nienacka nie dowiedzieli się od kadrowej jeśli poczuje się gorzej i np nie pojawię się w pracy.
    Niby wszyscy gratuluja ale liczą na to ze bede jak najdłużej... bo to dobre dla firmy
    Ja do pracoholików nie należę wiec planuje się zawinąć jak najszybciej. Np w lipcu czyli do 3 miesiąca byc jeszcze w pracy a później papa. I cieszyć się w spokoju latem.
    Powiem Wam ze stresuje mnie ten temat ale nie mam skrupułów... teraz to my tu jestesmy najwazniejsze :)

Ja juz slyszalam serduszko mojego malenstwa ❤ i dostalam tez pytanie o zwolnienie, z którego NA RAZIE nie skorzystałam ;))

Dip88, Rosalie, Kasiekkk, Eve lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka w którym jesteś tygodniu?

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka wrote:
    U mnie jeśli chodzi o prace to właśnie dzis powiedzialam, ale to tylko z tego względu zeby czasem z nienacka nie dowiedzieli się od kadrowej jeśli poczuje się gorzej i np nie pojawię się w pracy.
    Niby wszyscy gratuluja ale liczą na to ze bede jak najdłużej... bo to dobre dla firmy
    Ja do pracoholików nie należę wiec planuje się zawinąć jak najszybciej. Np w lipcu czyli do 3 miesiąca byc jeszcze w pracy a później papa. I cieszyć się w spokoju latem.
    Powiem Wam ze stresuje mnie ten temat ale nie mam skrupułów... teraz to my tu jestesmy najwazniejsze :)

Ja juz slyszalam serduszko mojego malenstwa ❤ i dostalam tez pytanie o zwolnienie, z którego NA RAZIE nie skorzystałam ;))
    Kurcze ta perspektywa cieszenia sie latem jest zachecajaca 😅

Ja juz po pobraniu, niecierpliwie czekam na wyniki

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ