X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka wrote:
    U mnie 7 tydzien, wiem wcześnie... ale no tak postanowiłam ;)

Ja sie wcale nie dziwie i popieram ;) a wizyty tez zazdroszcze, ja jeszcze musze poczekac z 3 tygodnie :(

Mka lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Axon Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tymi zwonieniami? Ja to jak juz mi się uda byc w ciąży to z jeden strony bym chciała pracować jak najdłużej żeby nie sprawiać problemu ale z drugiej perspektywa tak długiego urlopu jest kuszaca, zwłaszcza ze odkąd zaczelam prace z utlopem jest problem. Tylko slyszalam ze skoro to zwolnienie to powinno sie byc w domu bo moze byc kontrola z sanepidu? Ale jak to jest? Mogę odpoczywac w tym czasie gdzies czyusze byc miejscu zamieszkania?

preg.png
    age.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuje was po cichu bo nie uczestniczyłam w wątku 😅 ale widzę, że przerodził się w wątek wczesnociążowy a chętnie bym poprzeżywała z innymi oczekiwania na pierwszą wizytę i dokuczające objawy 😅 mogę się dołączyć? 😁

Kasiekkk, Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuje was po cichu bo nie uczestniczyłam w wątku 😅 ale widzę, że przerodził się w wątek wczesnociążowy a chętnie bym poprzeżywała z innymi oczekiwania na pierwszą wizytę i dokuczające objawy 😅 mogę się dołączyć? 😁

Pewnie! Im nas więcej, tym lepiej! ❤️ Jak się czujesz? Kiedy planujesz pierwszą wizytę u gina?

• Eve Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Zapraszamy. Rozgośc się 🙂

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę udało mi się załatwić na 10, więc już odliczam dni, mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie, ale do tego ginekologa u którego chce prowadzić ciążę ciężko złapać termin 😀 co do samopoczucia to mi objawy strasznie dokuczają w życiu 😪 chyba nie jestem silna babką po prostu 😅 a wam bardzo dokuczają?

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Wizytę udało mi się załatwić na 10, więc już odliczam dni, mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie, ale do tego ginekologa u którego chce prowadzić ciążę ciężko złapać termin 😀 co do samopoczucia to mi objawy strasznie dokuczają w życiu 😪 chyba nie jestem silna babką po prostu 😅 a wam bardzo dokuczają?
    Witamy! 🌹🌹🌹
    Mi dokuczaja, sniadania nie bylam juz w stanie dzis zjesc, maly obiad jakis udalo mi sie 😅 ale mdlosci daja popalic, klucie w macicy tez. A jakie sa u Ciebie?
    A no i jeszcze wszystko mi smierdzi praktycznie 🤣 dobrze, ze chociaz ukochana kawa z mlekiem jakis wchodzi 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 18:11

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Witamy! 🌹🌹🌹
    Mi dokuczaja, sniadania nie bylam juz w stanie dzis zjesc, maly obiad jakis udalo mi sie 😅 ale mdlosci daja popalic, klucie w macicy tez. A jakie sa u Ciebie?
    A no i jeszcze wszystko mi smierdzi praktycznie 🤣 dobrze, ze chociaz ukochana kawa z mlekiem jakis wchodzi 😅

Podobnie jak u Ciebie, mdłości okropne, zaparcia, bóle głowy, kłucie w macicy i wstręt do zapachów 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Podobnie jak u Ciebie, mdłości okropne, zaparcia, bóle głowy, kłucie w macicy i wstręt do zapachów 😅
    O tak, zaparcia czasem tez. No coz, takie uroki 😅 nie moge sie doczekac wizyty, chcialabym juz isc 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:

Ja mam 5+3 i wizytę 3 dni wcześniej, więc będziemy w bardzo podobnym czasie ciąży 😊

U mnie bez większych dolegliwości. Tylko senność i czasami wzdęcia, ale moja mama ponoć poza rosnącym brzuchem i brakiem miesiączki nie miała żadnych ciążowych objawów , wiec może mam to po niej, więc bardzo się cieszę, bo zawsze miałam silny pms

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka wrote:
    U mnie 7 tydzien, wiem wcześnie... ale no tak postanowiłam ;)
    Oo to tak jak ja! Zazdroszcze troszeczke postanowienia. Z jednej strony tez bym tak chętnie zrobiła ale nie chce nadużywać sytuacji w firmie. Później jak wrócę to się na słucham...
    Axon, może Cię skontrolować ZUS, ale bardziej jeśli będziesz nadużywała zwolnienia np. u jednego pracodawcy będziesz na zwolnieniu a będziesz dorabiała sobie na zleceniu u innego. Polecam tą stronkę https://mamopracuj.pl/kontrola-zwolnien-lekarskich-w-ciazy

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę bardzo braku objawów 😀

A co do waszego tematu o l4, to uważam, że mimo, że ciaza to nie choroba warto odpocząć jak najwięcej przed porodem 😀 ja chce poczekać do sierpnia na ogłoszenie awansów, bo jak pójdę wcześniej na l4 to nie będę mieć nawet cienia szansy 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Witamy!! Gratuluję i życzę spokojnej ciąży :)
    U mnie z objawów mdłości, mięsowstręt, zawroty głowy i zmęczenie. Na szczęście nie jednocześnie ale na zasadzie pol dnia to pół dnia tamto😂

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, myślisz że wyniki będą dziś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy można się dołączyć? 🙂 U mnie dzisiaj 6+5 jutro kolejna wizyta i może już będzie serduszko.

Co do objawów to u mnie wzdęcia i większe zmęczenie. Bardziej czuję zapachy, ale nie jest mi niedobrze, po prostu czulszy węch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 18:47

Kasiekkk, Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Cześć dziewczyny czy można się dołączyć? 🙂 U mnie dzisiaj 6+5 jutro kolejna wizyta i może już będzie serduszko.

Co do objawów to u mnie wzdęcia i większe zmęczenie. Bardziej czuję zapachy, ale nie jest mi niedobrze, po prostu czulszy węch.

O objawy dokładnie takie jak u mnie :D Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę, oby było już widoczne serduszko <3

Belie lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:

Cześć! Zapraszamy do wątku :)

Trzymam kciuki za serduszko):)

Belie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Rosalie, myślisz że wyniki będą dziś?
    Mysle, ze tak, bo ostatnio mialam w ten sam :) czekam, moze kolo 22 beda

nulka_23, Dip88, Sparky, Kasiekkk lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie, że dołączacie do nas 😉 Im nas więcej tym lepiej. Ja dziś cały dzień co chodzę po domu to cokolwiek poczuje to mnie cofa 🤦🏼‍♀️ Jutro chyba kupie Colę, bo za bardzo mdłości mi dokuczają, może i tym razem trochę pomoże 🤷🏻‍♀️

Rosalie kciuków nie puszczam, cały czas mocno trzymam ✊✊

Rosalie lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Jak fajnie, że dołączacie do nas 😉 Im nas więcej tym lepiej. Ja dziś cały dzień co chodzę po domu to cokolwiek poczuje to mnie cofa 🤦🏼‍♀️ Jutro chyba kupie Colę, bo za bardzo mdłości mi dokuczają, może i tym razem trochę pomoże 🤷🏻‍♀️

Rosalie kciuków nie puszczam, cały czas mocno trzymam ✊✊
    Dziękuję dziewczyny za kciuki ❤ jak będzie wynik to od razu dqm znać

Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ