Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMka wrote:U mnie jeśli chodzi o prace to właśnie dzis powiedzialam, ale to tylko z tego względu zeby czasem z nienacka nie dowiedzieli się od kadrowej jeśli poczuje się gorzej i np nie pojawię się w pracy.
Niby wszyscy gratuluja ale liczą na to ze bede jak najdłużej... bo to dobre dla firmy
Ja do pracoholików nie należę wiec planuje się zawinąć jak najszybciej. Np w lipcu czyli do 3 miesiąca byc jeszcze w pracy a później papa. I cieszyć się w spokoju latem.
Powiem Wam ze stresuje mnie ten temat ale nie mam skrupułów... teraz to my tu jestesmy najwazniejsze
Ja juz slyszalam serduszko mojego malenstwa ❤ i dostalam tez pytanie o zwolnienie, z którego NA RAZIE nie skorzystałam )
Hahaha, wcale Ci się nie dziwię, poczuć się znowu tak jak wtedy, kiedy było się uczniakiem i miało całe wakacje wolne
Zazdroszczę, że masz już tę wizytę za sobą, ja się strasznie nie mogę doczekać swojej, a to jeszcze tydzień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 17:01
Mka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:Hahaha, wcale Ci się nie dziwię, poczuć się znowu tak jak wtedy, kiedy było się uczniakiem i miało całe wakacje wolne
Zazdroszczę, że masz już tę wizytę za sobą, ja się strasznie nie mogę doczekać swojej, a to jeszcze tydzień...👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Dziewczyny a jak to jest z tymi zwonieniami? Ja to jak juz mi się uda byc w ciąży to z jeden strony bym chciała pracować jak najdłużej żeby nie sprawiać problemu ale z drugiej perspektywa tak długiego urlopu jest kuszaca, zwłaszcza ze odkąd zaczelam prace z utlopem jest problem. Tylko slyszalam ze skoro to zwolnienie to powinno sie byc w domu bo moze byc kontrola z sanepidu? Ale jak to jest? Mogę odpoczywac w tym czasie gdzies czyusze byc miejscu zamieszkania?
-
Cześć dziewczyny, podczytuje was po cichu bo nie uczestniczyłam w wątku 😅 ale widzę, że przerodził się w wątek wczesnociążowy a chętnie bym poprzeżywała z innymi oczekiwania na pierwszą wizytę i dokuczające objawy 😅 mogę się dołączyć? 😁
Kasiekkk, Eve, Dip88 lubią tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualnyKasienka22 wrote:Cześć dziewczyny, podczytuje was po cichu bo nie uczestniczyłam w wątku 😅 ale widzę, że przerodził się w wątek wczesnociążowy a chętnie bym poprzeżywała z innymi oczekiwania na pierwszą wizytę i dokuczające objawy 😅 mogę się dołączyć? 😁
Pewnie! Im nas więcej, tym lepiej! ❤️ Jak się czujesz? Kiedy planujesz pierwszą wizytę u gina? -
Kasienka22 wrote:Cześć dziewczyny, podczytuje was po cichu bo nie uczestniczyłam w wątku 😅 ale widzę, że przerodził się w wątek wczesnociążowy a chętnie bym poprzeżywała z innymi oczekiwania na pierwszą wizytę i dokuczające objawy 😅 mogę się dołączyć? 😁👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Wizytę udało mi się załatwić na 10, więc już odliczam dni, mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie, ale do tego ginekologa u którego chce prowadzić ciążę ciężko złapać termin 😀 co do samopoczucia to mi objawy strasznie dokuczają w życiu 😪 chyba nie jestem silna babką po prostu 😅 a wam bardzo dokuczają?
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Kasienka22 wrote:Wizytę udało mi się załatwić na 10, więc już odliczam dni, mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie, ale do tego ginekologa u którego chce prowadzić ciążę ciężko złapać termin 😀 co do samopoczucia to mi objawy strasznie dokuczają w życiu 😪 chyba nie jestem silna babką po prostu 😅 a wam bardzo dokuczają?
Mi dokuczaja, sniadania nie bylam juz w stanie dzis zjesc, maly obiad jakis udalo mi sie 😅 ale mdlosci daja popalic, klucie w macicy tez. A jakie sa u Ciebie?
A no i jeszcze wszystko mi smierdzi praktycznie 🤣 dobrze, ze chociaz ukochana kawa z mlekiem jakis wchodzi 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 18:11
-
Rosalie wrote:Witamy! 🌹🌹🌹
Mi dokuczaja, sniadania nie bylam juz w stanie dzis zjesc, maly obiad jakis udalo mi sie 😅 ale mdlosci daja popalic, klucie w macicy tez. A jakie sa u Ciebie?
A no i jeszcze wszystko mi smierdzi praktycznie 🤣 dobrze, ze chociaz ukochana kawa z mlekiem jakis wchodzi 😅
Podobnie jak u Ciebie, mdłości okropne, zaparcia, bóle głowy, kłucie w macicy i wstręt do zapachów 😅
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualnyKasienka22 wrote:Wizytę udało mi się załatwić na 10, więc już odliczam dni, mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie, ale do tego ginekologa u którego chce prowadzić ciążę ciężko złapać termin 😀 co do samopoczucia to mi objawy strasznie dokuczają w życiu 😪 chyba nie jestem silna babką po prostu 😅 a wam bardzo dokuczają?
Ja mam 5+3 i wizytę 3 dni wcześniej, więc będziemy w bardzo podobnym czasie ciąży 😊
U mnie bez większych dolegliwości. Tylko senność i czasami wzdęcia, ale moja mama ponoć poza rosnącym brzuchem i brakiem miesiączki nie miała żadnych ciążowych objawów , wiec może mam to po niej, więc bardzo się cieszę, bo zawsze miałam silny pms -
Mka wrote:U mnie 7 tydzien, wiem wcześnie... ale no tak postanowiłam
Axon, może Cię skontrolować ZUS, ale bardziej jeśli będziesz nadużywała zwolnienia np. u jednego pracodawcy będziesz na zwolnieniu a będziesz dorabiała sobie na zleceniu u innego. Polecam tą stronkę https://mamopracuj.pl/kontrola-zwolnien-lekarskich-w-ciazy -
Zazdroszczę bardzo braku objawów 😀
A co do waszego tematu o l4, to uważam, że mimo, że ciaza to nie choroba warto odpocząć jak najwięcej przed porodem 😀 ja chce poczekać do sierpnia na ogłoszenie awansów, bo jak pójdę wcześniej na l4 to nie będę mieć nawet cienia szansy 😅
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Kasienka22 wrote:Cześć dziewczyny, podczytuje was po cichu bo nie uczestniczyłam w wątku 😅 ale widzę, że przerodził się w wątek wczesnociążowy a chętnie bym poprzeżywała z innymi oczekiwania na pierwszą wizytę i dokuczające objawy 😅 mogę się dołączyć? 😁
U mnie z objawów mdłości, mięsowstręt, zawroty głowy i zmęczenie. Na szczęście nie jednocześnie ale na zasadzie pol dnia to pół dnia tamto😂 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny czy można się dołączyć? 🙂 U mnie dzisiaj 6+5 jutro kolejna wizyta i może już będzie serduszko.
Co do objawów to u mnie wzdęcia i większe zmęczenie. Bardziej czuję zapachy, ale nie jest mi niedobrze, po prostu czulszy węch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 18:47
Kasiekkk, Eve, Dip88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBelie wrote:Cześć dziewczyny czy można się dołączyć? 🙂 U mnie dzisiaj 6+5 jutro kolejna wizyta i może już będzie serduszko.
Co do objawów to u mnie wzdęcia i większe zmęczenie. Bardziej czuję zapachy, ale nie jest mi niedobrze, po prostu czulszy węch.
O objawy dokładnie takie jak u mnie Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę, oby było już widoczne serduszkoBelie lubi tę wiadomość