Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka wrote:
    U mnie jeśli chodzi o prace to właśnie dzis powiedzialam, ale to tylko z tego względu zeby czasem z nienacka nie dowiedzieli się od kadrowej jeśli poczuje się gorzej i np nie pojawię się w pracy.
    Niby wszyscy gratuluja ale liczą na to ze bede jak najdłużej... bo to dobre dla firmy
    Ja do pracoholików nie należę wiec planuje się zawinąć jak najszybciej. Np w lipcu czyli do 3 miesiąca byc jeszcze w pracy a później papa. I cieszyć się w spokoju latem.
    Powiem Wam ze stresuje mnie ten temat ale nie mam skrupułów... teraz to my tu jestesmy najwazniejsze :)

Ja juz slyszalam serduszko mojego malenstwa ❤ i dostalam tez pytanie o zwolnienie, z którego NA RAZIE nie skorzystałam ;))

Hahaha, wcale Ci się nie dziwię, poczuć się znowu tak jak wtedy, kiedy było się uczniakiem i miało całe wakacje wolne :D

Zazdroszczę, że masz już tę wizytę za sobą, ja się strasznie nie mogę doczekać swojej, a to jeszcze tydzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 17:01

Mka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Kurcze ta perspektywa cieszenia sie latem jest zachecajaca 😅

Ja juz po pobraniu, niecierpliwie czekam na wyniki

Trzymam mocno kciuki, na pewno będzie super przyrost!

• Mka Znajoma

Wysłany: 31 maja 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Mka w którym jesteś tygodniu?

U mnie 7 tydzien, wiem wcześnie... ale no tak postanowiłam ;)

• Eve Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Hahaha, wcale Ci się nie dziwię, poczuć się znowu tak jak wtedy, kiedy było się uczniakiem i miało całe wakacje wolne :D

Zazdroszczę, że masz już tę wizytę za sobą, ja się strasznie nie mogę doczekać swojej, a to jeszcze tydzień...
    Ja też mam taką wizytę przed sobą ale dziś dopiero podpisałam kolejną umowę haha planuje pracować do końca lipca może parę dni sierpnia. Żeby nie burzyć organizacji na nowy rok szkolny od września 😜

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka wrote:

Ja sie wcale nie dziwie i popieram ;) a wizyty tez zazdroszcze, ja jeszcze musze poczekac z 3 tygodnie :(

Mka lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Axon Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tymi zwonieniami? Ja to jak juz mi się uda byc w ciąży to z jeden strony bym chciała pracować jak najdłużej żeby nie sprawiać problemu ale z drugiej perspektywa tak długiego urlopu jest kuszaca, zwłaszcza ze odkąd zaczelam prace z utlopem jest problem. Tylko slyszalam ze skoro to zwolnienie to powinno sie byc w domu bo moze byc kontrola z sanepidu? Ale jak to jest? Mogę odpoczywac w tym czasie gdzies czyusze byc miejscu zamieszkania?

preg.png
    age.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuje was po cichu bo nie uczestniczyłam w wątku 😅 ale widzę, że przerodził się w wątek wczesnociążowy a chętnie bym poprzeżywała z innymi oczekiwania na pierwszą wizytę i dokuczające objawy 😅 mogę się dołączyć? 😁

Kasiekkk, Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuje was po cichu bo nie uczestniczyłam w wątku 😅 ale widzę, że przerodził się w wątek wczesnociążowy a chętnie bym poprzeżywała z innymi oczekiwania na pierwszą wizytę i dokuczające objawy 😅 mogę się dołączyć? 😁

Pewnie! Im nas więcej, tym lepiej! ❤️ Jak się czujesz? Kiedy planujesz pierwszą wizytę u gina?

• Eve Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Zapraszamy. Rozgośc się 🙂

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę udało mi się załatwić na 10, więc już odliczam dni, mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie, ale do tego ginekologa u którego chce prowadzić ciążę ciężko złapać termin 😀 co do samopoczucia to mi objawy strasznie dokuczają w życiu 😪 chyba nie jestem silna babką po prostu 😅 a wam bardzo dokuczają?

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Wizytę udało mi się załatwić na 10, więc już odliczam dni, mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie, ale do tego ginekologa u którego chce prowadzić ciążę ciężko złapać termin 😀 co do samopoczucia to mi objawy strasznie dokuczają w życiu 😪 chyba nie jestem silna babką po prostu 😅 a wam bardzo dokuczają?
    Witamy! 🌹🌹🌹
    Mi dokuczaja, sniadania nie bylam juz w stanie dzis zjesc, maly obiad jakis udalo mi sie 😅 ale mdlosci daja popalic, klucie w macicy tez. A jakie sa u Ciebie?
    A no i jeszcze wszystko mi smierdzi praktycznie 🤣 dobrze, ze chociaz ukochana kawa z mlekiem jakis wchodzi 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 18:11

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Witamy! 🌹🌹🌹
    Mi dokuczaja, sniadania nie bylam juz w stanie dzis zjesc, maly obiad jakis udalo mi sie 😅 ale mdlosci daja popalic, klucie w macicy tez. A jakie sa u Ciebie?
    A no i jeszcze wszystko mi smierdzi praktycznie 🤣 dobrze, ze chociaz ukochana kawa z mlekiem jakis wchodzi 😅

Podobnie jak u Ciebie, mdłości okropne, zaparcia, bóle głowy, kłucie w macicy i wstręt do zapachów 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Podobnie jak u Ciebie, mdłości okropne, zaparcia, bóle głowy, kłucie w macicy i wstręt do zapachów 😅
    O tak, zaparcia czasem tez. No coz, takie uroki 😅 nie moge sie doczekac wizyty, chcialabym juz isc 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:

Ja mam 5+3 i wizytę 3 dni wcześniej, więc będziemy w bardzo podobnym czasie ciąży 😊

U mnie bez większych dolegliwości. Tylko senność i czasami wzdęcia, ale moja mama ponoć poza rosnącym brzuchem i brakiem miesiączki nie miała żadnych ciążowych objawów , wiec może mam to po niej, więc bardzo się cieszę, bo zawsze miałam silny pms

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka wrote:
    Oo to tak jak ja! Zazdroszcze troszeczke postanowienia. Z jednej strony tez bym tak chętnie zrobiła ale nie chce nadużywać sytuacji w firmie. Później jak wrócę to się na słucham...
    Axon, może Cię skontrolować ZUS, ale bardziej jeśli będziesz nadużywała zwolnienia np. u jednego pracodawcy będziesz na zwolnieniu a będziesz dorabiała sobie na zleceniu u innego. Polecam tą stronkę https://mamopracuj.pl/kontrola-zwolnien-lekarskich-w-ciazy

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę bardzo braku objawów 😀

A co do waszego tematu o l4, to uważam, że mimo, że ciaza to nie choroba warto odpocząć jak najwięcej przed porodem 😀 ja chce poczekać do sierpnia na ogłoszenie awansów, bo jak pójdę wcześniej na l4 to nie będę mieć nawet cienia szansy 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Witamy!! Gratuluję i życzę spokojnej ciąży :)
    U mnie z objawów mdłości, mięsowstręt, zawroty głowy i zmęczenie. Na szczęście nie jednocześnie ale na zasadzie pol dnia to pół dnia tamto😂

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, myślisz że wyniki będą dziś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy można się dołączyć? 🙂 U mnie dzisiaj 6+5 jutro kolejna wizyta i może już będzie serduszko.

Co do objawów to u mnie wzdęcia i większe zmęczenie. Bardziej czuję zapachy, ale nie jest mi niedobrze, po prostu czulszy węch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 18:47

Kasiekkk, Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Cześć dziewczyny czy można się dołączyć? 🙂 U mnie dzisiaj 6+5 jutro kolejna wizyta i może już będzie serduszko.

Co do objawów to u mnie wzdęcia i większe zmęczenie. Bardziej czuję zapachy, ale nie jest mi niedobrze, po prostu czulszy węch.

O objawy dokładnie takie jak u mnie :D Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę, oby było już widoczne serduszko <3

Belie lubi tę wiadomość

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ