WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Dziewczyny to wszystko jest wpisane w życie matki, te zmartwienia od początku później już są cały czas tylko zmieniają się. Tak samo jakieś wybieganie w przyszłość,matki tak po prostu mają🤭
    Tego się właśnie obawiałam 🙄😁

Eve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ja już przeglądam dziecięce ubranka żeby umilić sobie czas oczekiwania do wizyty 😅 dzięki temu nie myślę co mogłoby być nie tak. Przecież musi być dobrze i tego się wszystkie trzymajmy 🤞

Też oglądam 😁 Najgorsze jest to, że oglądam tylko dziewczęce i mi los spłata figla znając życie i obdaruje nas chłopcem 😊

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja bym nie robiła bety, bo na tym etapie zazwyczaj wychodzi z tego dużo stresu, a i tak pewnie nadal byś się martwiła. Na twoim miejscu poszłabym na usg sprawdzić jak wygląda sytuacja 😉

Rosalie, Eve, Ania_911202 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Ania_911202 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża 4, poród 1. Pierwsza nawet nie zdążyłam zrobić bety i już było po wszystkim. Druga z synkiem była ksiazkowa ale w Anglia nie robiłam bety. Trzecia była pozamaciczna ale wtedy była mega niska beta, a teraz już głupieje...

• Eve Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Też oglądam 😁 Najgorsze jest to, że oglądam tylko dziewczęce i mi los spłata figla znając życie i obdaruje nas chłopcem 😊
    A ja pierwszy raz nie mam przeczucia co do płuci🤷 Jest nam całkowicie obojętnie. Ale mam imię dla chłopca 🤣

Kasiekkk lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Mam to samo 🙈 dlatego zaczynam mowic na 'dziecko' groszek i nastawiam sie na chlopaka, zeby w razie czego mile sie zaskoczyc, ze dziewczynka 😅 no ale ta cora to mi w sercu gra 🙈

Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja m przeczucie że będzie chłopiec 😂 czuje to wewnetrznie i nawet jak mi rodzina mówi że może dziewczynka to ja jednak myślę że chlopczyk :)
    Oo patrzac po tempie w jakim szydełkuje to może bym faktycznie zaczęła 😂😂😂
    Jak to jest z wielkością pęcherzyka? Bo chyba się zagubiłam. Pecherzyk to nie to samo co zarodek prawda?

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:

U mnie jest całkowicie na odwrót, same chłopięce przeglądam 😅

Jakie witaminy bierzecie? Babeczka w aptece poleciła mi femibion, zaufałam jej w ślepo ale jeśli macie coś lepszego do polecenia to chętnie poczytam 😀

Rosalie - tez zastanawiam się jak i kiedy powiedzieć bliskim. Z rodzicami widuje się za często żeby długo ukrywać ten stan 😅 Pewnie jakoś w czerwcu już oznajmimy rodzicom radosna nowinę 😀 mąż akurat ma urodziny więc może zaprosimy rodzicom i przy wszystkim dam mu prezent w którym będą dziecięce śpioszki, taki póki co mamy plan 😅

Rosalie lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Skąd ja to znam 😂😂 2 ciąże oglądałam dziewczęce, a tu 2 synów mam. Teraz już nawet nie patrzę i nastawiam się na kolejnego syna, bo to byłby chyba jakiś cud jakby córka mi się trafiła 🙈 Pozatym po małym wszystkie ubranka trzymam, bo wiedziałam że bedziemy chcieli mieć kolejne. A w taki szał kupowania wpadłam, że wszystkiego miał dużo za dużo i jakieś 60% rzeczy miał na sobie z 2-3 razy albo w ogóle 🤦🏼‍♀️ Oczywiście i tak teraz pewnie znów nowych podokupuje, bo bym chyba oszalała jakbym zobaczyła coś pięknego i bym miała nie kupić 😂😂😂 Mój to mnie chyba za drzwi wystawi 🤣🤣🤣

Eve lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    A ja pierwszy raz nie mam przeczucia co do płuci🤷 Jest nam całkowicie obojętnie. Ale mam imię dla chłopca 🤣

Jakie imię, jeśli można , spytać? My mamy kilka dziewczęcych po prostu cudnych i jedno chłopięce, ale to chłopięce nie urzekło nas na 100%, więc nadal szukamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_911202 wrote:
    Ciąża 4, poród 1. Pierwsza nawet nie zdążyłam zrobić bety i już było po wszystkim. Druga z synkiem była ksiazkowa ale w Anglia nie robiłam bety. Trzecia była pozamaciczna ale wtedy była mega niska beta, a teraz już głupieje...

Spokojnie, pęcherzyk jest na właściwym miejscu, więc to jedno zmartwienie mniej 😊 Od poprzedniej wizyty minęło już trochę czasu, z tego co pamiętam, to może faktycznie wybierz się na wizytę?

Eve lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Jakie imię, jeśli można , spytać? My mamy kilka dziewczęcych po prostu cudnych i jedno chłopięce, ale to chłopięce nie urzekło nas na 100%, więc nadal szukamy
    Bruno🙂
    Z dziewczęcymi pustka.a jakie typy u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 21:09

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rodzice i rodzeństwo już wie. Mieszkamy z moimi rodzicami i się domyślili bardzo szybko, więc nie chcieliśmy tego ukrywać przed drugimi rodzicami :)

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    U mnie jest całkowicie na odwrót, same chłopięce przeglądam 😅

Jakie witaminy bierzecie? Babeczka w aptece poleciła mi femibion, zaufałam jej w ślepo ale jeśli macie coś lepszego do polecenia to chętnie poczytam 😀

Rosalie - tez zastanawiam się jak i kiedy powiedzieć bliskim. Z rodzicami widuje się za często żeby długo ukrywać ten stan 😅 Pewnie jakoś w czerwcu już oznajmimy rodzicom radosna nowinę 😀 mąż akurat ma urodziny więc może zaprosimy rodzicom i przy wszystkim dam mu prezent w którym będą dziecięce śpioszki, taki póki co mamy plan 😅
    Ja biorę Prenatal Uno 😉

A rodzicom zamierzamy powiedzieć jak zobaczymy bijące serduszko. Z teściową nie mam problemu, bo mieszka 5 km od nas i coś wymyślimy. A moim rodzicom jako, że mieszkają w Pl to chce z Empiku takie fajne kartki- zdrapki zamówić i wysłać.

Coś takiego :
    https://www.empik.com/zdrapka-zostaniesz-babcia-zlote-stopki-niebieskistolik,p1249021722,szkolne-i-papiernicze-p?utm_source=app&utm_medium=share&utm_content=produkt

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    U nas rodzice i rodzeństwo już wie. Mieszkamy z moimi rodzicami i się domyślili bardzo szybko, więc nie chcieliśmy tego ukrywać przed drugimi rodzicami :)
    U nas było bardzo podobnie. Mieszkamy z moimi i moja mama, mimo że ekstremalnie kochana, jest typem bardzo ciekawskiego człowieka i poranne wyjazdy na betę zawsze okraszone były pytaniem, gdzie jedziemy tak wcześnie rano. Nie mialam sumienia ich okłamywać, a jak jednym, to i rodzinie męża zdecydowaliśmy się powiedzieć 😊. I w sumie nie żałuję, wiem, że jak coś pójdzie nie tak, to będę miała ich wsparcie, dzięki temu jestem spokojniejsza, że w razie tragedii nie będę musiała kryć się z emocjami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    A ja m przeczucie że będzie chłopiec 😂 czuje to wewnetrznie i nawet jak mi rodzina mówi że może dziewczynka to ja jednak myślę że chlopczyk :)
    Oo patrzac po tempie w jakim szydełkuje to może bym faktycznie zaczęła 😂😂😂
    Jak to jest z wielkością pęcherzyka? Bo chyba się zagubiłam. Pecherzyk to nie to samo co zarodek prawda?
    Nie, pęcherzyk to ta czarna plama z jasną obwódką, większe kółko, to pęcherzyk żółtkowy, a zarodek to najmniejsze krzywe, cudne coś ❤️

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk dokładnie, zawsze to większe wsparcie. Ja początkowo próbowałam się kryć ale jak mąż chodził za mną krok w krok żebym sama nie dźwigała (a lubie pracować w ogrodzie więc a to worek z ziemią a to doniczka), później zaczęłam odmawiać kawy i robić drzemki w ciągu dnia i to mnie pogrążyło 😂 chociaż cieszę się że nie muszę niczego ukrywać przed nimi:)

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedlugo powiemy nablizszym przyjaciolom, jesli beta bedzie ok, a rodzinom dopiero jak bedzie serduszko ❤

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nie, pęcherzyk to ta czarna plama z jasną obwódką, większe kółko, to pęcherzyk żółtkowy, a zarodek to najmniejsze krzywe, cudne coś ❤️
    Ufff bo piszesz że Twój pecherzyk miał 6mm a mi ja ostatnim usg wyszło że kruszynka ma 3.8mm i sie przestraszyłam że taka różnica 😂 ale juz wiem skady😂 macie problem z zaćmieniem mózgu? Mi się w pracy zdarza że nie kojarzę co się dzieje i zapominam więcej niż kiedyś

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Bruno🙂
    Z dziewczęcymi pustka.a jakie typy u Was?
    Ładne, tylko trudno zdrobnić, mówiąc do dzieciaczka :)

U nas z dziewczęcych: Zuzia, Wiktoria, Aurelia, Emma

Z chłopięcych: Nikodem, Wiktor i ja tak po cichu przemycam jeszcze Filipa, ale żadne nie jest idealne.

Eve lubi tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ