Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk dokładnie, zawsze to większe wsparcie. Ja początkowo próbowałam się kryć ale jak mąż chodził za mną krok w krok żebym sama nie dźwigała (a lubie pracować w ogrodzie więc a to worek z ziemią a to doniczka), później zaczęłam odmawiać kawy i robić drzemki w ciągu dnia i to mnie pogrążyło 😂 chociaż cieszę się że nie muszę niczego ukrywać przed nimi:)

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedlugo powiemy nablizszym przyjaciolom, jesli beta bedzie ok, a rodzinom dopiero jak bedzie serduszko ❤

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nie, pęcherzyk to ta czarna plama z jasną obwódką, większe kółko, to pęcherzyk żółtkowy, a zarodek to najmniejsze krzywe, cudne coś ❤️
    Ufff bo piszesz że Twój pecherzyk miał 6mm a mi ja ostatnim usg wyszło że kruszynka ma 3.8mm i sie przestraszyłam że taka różnica 😂 ale juz wiem skady😂 macie problem z zaćmieniem mózgu? Mi się w pracy zdarza że nie kojarzę co się dzieje i zapominam więcej niż kiedyś

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Bruno🙂
    Z dziewczęcymi pustka.a jakie typy u Was?
    Ładne, tylko trudno zdrobnić, mówiąc do dzieciaczka :)

U nas z dziewczęcych: Zuzia, Wiktoria, Aurelia, Emma

Z chłopięcych: Nikodem, Wiktor i ja tak po cichu przemycam jeszcze Filipa, ale żadne nie jest idealne.

Eve lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ładne, tylko trudno zdrobnić, mówiąc do dzieciaczka :)

U nas z dziewczęcych: Zuzia, Wiktoria, Aurelia, Emma

Z chłopięcych: Nikodem, Wiktor i ja tak po cichu przemycam jeszcze Filipa, ale żadne nie jest idealne.
    Mam syna Nikodema, a przy małym zastanawiałam się też nad Filipem, ale mój się uparł na Alexandra i później tak zostało już do końca 😅
    A teraz nie mam żadnych typów imion 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ufff bo piszesz że Twój pecherzyk miał 6mm a mi ja ostatnim usg wyszło że kruszynka ma 3.8mm i sie przestraszyłam że taka różnica 😂 ale juz wiem skady😂 macie problem z zaćmieniem mózgu? Mi się w pracy zdarza że nie kojarzę co się dzieje i zapominam więcej niż kiedyś

Spokojnie, z Twoją kruszynką na pewno wszystko jest ok ❤️ I dajesz nadzieję, że przy takim maleństwie może będzie już widać serduszko, bo czytałam, że musi mieć minimum 5mm i tak sobie dumałam, ile to jeszcze czasu, żeby to maleństwo miało "aż" pół centymetra! 😁

Tak, zdecydowanie, gubię słowa, zapominam co robiłam i mam gorszą koordynację wzrokowo - ruchową z tego roztargnienia. Dzisiaj otworzyłam dolną szafkę kuchenną i schyliłam się po garnek i zaryłam banią o te drzwi od szafki 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja biorę Prenatal Uno 😉

A rodzicom zamierzamy powiedzieć jak zobaczymy bijące serduszko. Z teściową nie mam problemu, bo mieszka 5 km od nas i coś wymyślimy. A moim rodzicom jako, że mieszkają w Pl to chce z Empiku takie fajne kartki- zdrapki zamówić i wysłać.

Coś takiego :
    https://www.empik.com/zdrapka-zostaniesz-babcia-zlote-stopki-niebieskistolik,p1249021722,szkolne-i-papiernicze-p?utm_source=app&utm_medium=share&utm_content=produkt

Są cudne, super pomysł! ❤️

Dip88, Bebu lubią tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Tak, mi sie juz zaczyna, ostatnio liczylam na kalkulatorze ile mam lat, bo nie ogarnialam i nie moglam sie doliczyc 🙈

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja biorę Prenatal Uno 😉

A rodzicom zamierzamy powiedzieć jak zobaczymy bijące serduszko. Z teściową nie mam problemu, bo mieszka 5 km od nas i coś wymyślimy. A moim rodzicom jako, że mieszkają w Pl to chce z Empiku takie fajne kartki- zdrapki zamówić i wysłać.

Coś takiego :
    https://www.empik.com/zdrapka-zostaniesz-babcia-zlote-stopki-niebieskistolik,p1249021722,szkolne-i-papiernicze-p?utm_source=app&utm_medium=share&utm_content=produkt
    Tez sie sklaniamy ku zdrapkom :D

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Mam syna Nikodema, a przy małym zastanawiałam się też nad Filipem, ale mój się uparł na Alexandra i później tak zostało już do końca 😅
    A teraz nie mam żadnych typów imion 🤷🏻‍♀️
    No do nas z tych wszystkich właśnie Nikodem najbardziej przemawia 😊 A Aleksander ma na imię pierworodny mojej siostry :)

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin, to ja nie biorę żadnego zestawu witamin, sporo brałam już wcześniej, więc nie chciałam, żeby się zmarnowały i kupować następnych.

Biorę: jod, kwas foliowy, witaminę d, witaminę B12 i żelazo (dieta wegetariańska), kwasy omega-3. Oprócz tego progesteron i hormony tarczycy, łykając codziennie te garści leków, czuję się jak staruszka 😁

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy synek a nie mam żadnego pomysłu na imię 😅

Kasiekkk - faktycznie masz pełen pakiet witamin 🙈

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że zaćmienie mózgu dotyczy więcej z nas 😂

Kasiekkk ja co prawda nie słyszałam serduszka ale pani dr powiedziała że jest i że bije 113 razy na minute. Jak się ucieszyłam że just jest serduszko to stwierdziła że przecież chwile wcześniej mówiła że płód jest żywy... No to stwierdziłam że chyba jednak przemilczę dalsze komentarze.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Mamadha bo to mi polecili w aptece

Rosalie lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ja też.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro przyjdą do mnie ciążowe książki które zamówiłam :) bardzo się cieszę bo jak czytam kryminały to później mi się śnią glupoty 😂😂

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve a w poprzednich ciążach też brałaś te witaminy? W sumie zaufałam w ciemno i nie wiem czy dobrze 😂

• Rosalie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ja tak samo :)

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Jak dobrze że zaćmienie mózgu dotyczy więcej z nas 😂

Kasiekkk ja co prawda nie słyszałam serduszka ale pani dr powiedziała że jest i że bije 113 razy na minute. Jak się ucieszyłam że just jest serduszko to stwierdziła że przecież chwile wcześniej mówiła że płód jest żywy... No to stwierdziłam że chyba jednak przemilczę dalsze komentarze.

Ach ci lekarze, zawsze tacy delikatni, taktowni i wyrozumiali 🙄😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    A jutro przyjdą do mnie ciążowe książki które zamówiłam :) bardzo się cieszę bo jak czytam kryminały to później mi się śnią glupoty 😂😂
    O, co zamawiałaś? Ja póki co przeczytałam już "w oczekiwaniu na dziecko", ale mam ekstremalny niedosyt 😁

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ