Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk dokładnie, zawsze to większe wsparcie. Ja początkowo próbowałam się kryć ale jak mąż chodził za mną krok w krok żebym sama nie dźwigała (a lubie pracować w ogrodzie więc a to worek z ziemią a to doniczka), później zaczęłam odmawiać kawy i robić drzemki w ciągu dnia i to mnie pogrążyło 😂 chociaż cieszę się że nie muszę niczego ukrywać przed nimi:)
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Nie, pęcherzyk to ta czarna plama z jasną obwódką, większe kółko, to pęcherzyk żółtkowy, a zarodek to najmniejsze krzywe, cudne coś ❤️
-
nick nieaktualnyEve wrote:Bruno🙂
Z dziewczęcymi pustka.a jakie typy u Was?
U nas z dziewczęcych: Zuzia, Wiktoria, Aurelia, Emma
Z chłopięcych: Nikodem, Wiktor i ja tak po cichu przemycam jeszcze Filipa, ale żadne nie jest idealne.Eve lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Ładne, tylko trudno zdrobnić, mówiąc do dzieciaczka
U nas z dziewczęcych: Zuzia, Wiktoria, Aurelia, Emma
Z chłopięcych: Nikodem, Wiktor i ja tak po cichu przemycam jeszcze Filipa, ale żadne nie jest idealne.
A teraz nie mam żadnych typów imion 🤷🏻♀️ -
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Ufff bo piszesz że Twój pecherzyk miał 6mm a mi ja ostatnim usg wyszło że kruszynka ma 3.8mm i sie przestraszyłam że taka różnica 😂 ale juz wiem skady😂 macie problem z zaćmieniem mózgu? Mi się w pracy zdarza że nie kojarzę co się dzieje i zapominam więcej niż kiedyś
Spokojnie, z Twoją kruszynką na pewno wszystko jest ok ❤️ I dajesz nadzieję, że przy takim maleństwie może będzie już widać serduszko, bo czytałam, że musi mieć minimum 5mm i tak sobie dumałam, ile to jeszcze czasu, żeby to maleństwo miało "aż" pół centymetra! 😁
Tak, zdecydowanie, gubię słowa, zapominam co robiłam i mam gorszą koordynację wzrokowo - ruchową z tego roztargnienia. Dzisiaj otworzyłam dolną szafkę kuchenną i schyliłam się po garnek i zaryłam banią o te drzwi od szafki 😂 -
nick nieaktualnyDip88 wrote:Ja biorę Prenatal Uno 😉
A rodzicom zamierzamy powiedzieć jak zobaczymy bijące serduszko. Z teściową nie mam problemu, bo mieszka 5 km od nas i coś wymyślimy. A moim rodzicom jako, że mieszkają w Pl to chce z Empiku takie fajne kartki- zdrapki zamówić i wysłać.
Coś takiego :
https://www.empik.com/zdrapka-zostaniesz-babcia-zlote-stopki-niebieskistolik,p1249021722,szkolne-i-papiernicze-p?utm_source=app&utm_medium=share&utm_content=produkt
Są cudne, super pomysł! ❤️Dip88, Bebu lubią tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Ufff bo piszesz że Twój pecherzyk miał 6mm a mi ja ostatnim usg wyszło że kruszynka ma 3.8mm i sie przestraszyłam że taka różnica 😂 ale juz wiem skady😂 macie problem z zaćmieniem mózgu? Mi się w pracy zdarza że nie kojarzę co się dzieje i zapominam więcej niż kiedyś
-
Dip88 wrote:Ja biorę Prenatal Uno 😉
A rodzicom zamierzamy powiedzieć jak zobaczymy bijące serduszko. Z teściową nie mam problemu, bo mieszka 5 km od nas i coś wymyślimy. A moim rodzicom jako, że mieszkają w Pl to chce z Empiku takie fajne kartki- zdrapki zamówić i wysłać.
Coś takiego :
https://www.empik.com/zdrapka-zostaniesz-babcia-zlote-stopki-niebieskistolik,p1249021722,szkolne-i-papiernicze-p?utm_source=app&utm_medium=share&utm_content=produktDip88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Mam syna Nikodema, a przy małym zastanawiałam się też nad Filipem, ale mój się uparł na Alexandra i później tak zostało już do końca 😅
A teraz nie mam żadnych typów imion 🤷🏻♀️Dip88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do witamin, to ja nie biorę żadnego zestawu witamin, sporo brałam już wcześniej, więc nie chciałam, żeby się zmarnowały i kupować następnych.
Biorę: jod, kwas foliowy, witaminę d, witaminę B12 i żelazo (dieta wegetariańska), kwasy omega-3. Oprócz tego progesteron i hormony tarczycy, łykając codziennie te garści leków, czuję się jak staruszka 😁 -
Jak dobrze że zaćmienie mózgu dotyczy więcej z nas 😂
Kasiekkk ja co prawda nie słyszałam serduszka ale pani dr powiedziała że jest i że bije 113 razy na minute. Jak się ucieszyłam że just jest serduszko to stwierdziła że przecież chwile wcześniej mówiła że płód jest żywy... No to stwierdziłam że chyba jednak przemilczę dalsze komentarze. -
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Jak dobrze że zaćmienie mózgu dotyczy więcej z nas 😂
Kasiekkk ja co prawda nie słyszałam serduszka ale pani dr powiedziała że jest i że bije 113 razy na minute. Jak się ucieszyłam że just jest serduszko to stwierdziła że przecież chwile wcześniej mówiła że płód jest żywy... No to stwierdziłam że chyba jednak przemilczę dalsze komentarze.
Ach ci lekarze, zawsze tacy delikatni, taktowni i wyrozumiali 🙄😁 -
nick nieaktualnynulka_23 wrote:A jutro przyjdą do mnie ciążowe książki które zamówiłam bardzo się cieszę bo jak czytam kryminały to później mi się śnią glupoty 😂😂