Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie super ❤️🥰🥰

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziękuję Wam ❤

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie cieszymy się razem z tobą 😊

Mnie dziś w nocy 2 razy mdłości obudziły ... albo się obudziłam i czułam mdłości, nie duże, ale nie przyjemne i chwila minęła zanim usnęłam 🥴

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Eve Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Rosalie cieszymy się razem z tobą 😊

Mnie dziś w nocy 2 razy mdłości obudziły ... albo się obudziłam i czułam mdłości, nie duże, ale nie przyjemne i chwila minęła zanim usnęłam 🥴
    Mnie codziennie właśnie budzą,trzymają tak do przedpołudnia i wracają wieczorem. W międzyczasie łapie senność i ból cycków. Ale i tak wszystko to lepsze niż taki dyskomfort połączony z dziwnym bolem przy wejściu do pochwy który miałam przez pierwszych kilka dni,brrrr

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj przeleżałam i trochę podsypiałam całe popołudnie... Momentami czuję się jak taki balonik , którego ktoś spuścił powietrze. No i szybko się męczę.

My planujemy powiedzieć rodzinie na koniec czerwca ☺️

Dzisiaj wizyta 😁

Eve, Kasiekkk, Kasienka22, Dip88 lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie trzymam kciuki ✊

Ja dowiedziałam się wczoraj czegoś smutnego i tak nie mogę tego przeżyć że zasnęłam po północy. Jeszcze do mnie stresuje i mnie w brzuchu kłuło

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, nocne kciuki za wizytę 🤞 Daj znać po powrocie 😊

Nulka, bardzo mi przykro, że masz dodatkowe stresy, jakby sama ciąża nie wystarczyła :/ Mam nadzieję, że niedługo wróci Ci dobre samopoczucie 😘

U mnie nadal bez mdłości, ale dzisiaj jestem cieniem człowieka. Zimno mi, nawet rękę ciężko unieść. Mam tylko nadzieję, że to taki dzień, a nie że anemia mnie znowu dopadła.

• Sparky Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie nadal wysoka temperatura, okresu brak, ale testy negatywne. Przenoszę się na wątek czerwcowy. Trzymam za Was kciuki i życzę nudnych, spokojnych ciąż 😘

Rosalie lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky trzymam kciuki żebyś niedługo zobaczyła dwie kreseczki ✊✊

Dziękuję Kasiekkk :)

U mnie dziś tylko mdłości

Sparky lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky trzymamy kciuki za Ciebie! Szybko zachodz i wracaj do nas!! 😃

Belie trzymam kciuki za wizyte, daj znac po :)

Sparky lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, kurcze czy któraś na pomysł co to może być. Odkąd dowiedziałam się o ciąży (wtorek 04.05 - termin miesiączki) mam cykliczne wtorkowe brązowe plamienia. Ostatnio na wizycie lekarz nawet wziernikiem to wyszukał i mówi żeby tym się nie przejmować, ale co to może być? Dziś przy aplikacji luteiny to nawet wydaje mi się, że jest trochę czerwone, ale to są takie ilości, że zwykle po tym razie jak znajdę, później już nic nie ma 🤷

relgh371eque54k9.png
  • Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytałam Wasze posty o powiedzeniu o ciąży. My planujemy rodzicą męża powiedzieć teraz w czwartek i teściowa jest bardzo taką osobą która lubi dawać złote rady i zawsze ma ich milion na każdą okazje i naprawdę nie mam ochoty ich wysłuchiwać 🤦‍♀️ I szukam sposobu jak to delikatnie jej powiedzieć jak zacznie mi je przedstawiać.
    Mojej mamie wysłałam zdjęcie z pierwszego usg z dopiskiem że to pierwsze zdjęcie wnuczki albo wnuczka 🙂

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebu, niestety nie przychodzi mi nic do głowy prócz uśmiechu i pokiwania głową. Moja teściową to też taka ciocia dobra rada tylko do tego na koniec wypowiedzi zawsze dodaje jeszcze 'ale oczywiście zrobisz jak uważasz'. Wiem jakie to jest męczące ale ja staram się jej rady jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać. Ostatnio szukała mi nawet szpitala w którym powinnam rodzić. Ledwie drugi miesiąc zaczęłam, nie robiłam nawet części badań a ona mi porodówki szuka... No i oczywiście wg niej ciąża to choroba więc powinnam tylko spać i odpoczywać

• Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Bebu, niestety nie przychodzi mi nic do głowy prócz uśmiechu i pokiwania głową. Moja teściową to też taka ciocia dobra rada tylko do tego na koniec wypowiedzi zawsze dodaje jeszcze 'ale oczywiście zrobisz jak uważasz'. Wiem jakie to jest męczące ale ja staram się jej rady jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać. Ostatnio szukała mi nawet szpitala w którym powinnam rodzić. Ledwie drugi miesiąc zaczęłam, nie robiłam nawet części badań a ona mi porodówki szuka... No i oczywiście wg niej ciąża to choroba więc powinnam tylko spać i odpoczywać
    No dokładnie wypisz wymaluj obraz mojej teściowej, jestem pewna ze mi znajdzie porodówkę😆 to chyba rzeczywiście pozostaje mi tylko uzbrojenie się w cierpliwość, ale w sumie jak nie wytrzymam to przecież mam prawo, zwalę na hormony ciążowe 😄

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebu wrote:
    No dokładnie wypisz wymaluj obraz mojej teściowej, jestem pewna ze mi znajdzie porodówkę😆 to chyba rzeczywiście pozostaje mi tylko uzbrojenie się w cierpliwość, ale w sumie jak nie wytrzymam to przecież mam prawo, zwalę na hormony ciążowe 😄

Łączę się z Wami dziewczyny, my powiemy pod koniec miesiąca pewnie, po potwierdzeniu serduszka, ale mama chlopa uwielbia sie, delikatnie mowiac, we wszystko wtracac. Ja juz postanowilam, ze jak zacznie mnie denerwowac, a chlopak nic nie zrobi, to sama sie odezwe podziekuje i poprosze, zeby sie nie wtracala, ze jak bede chciala spytac o rade to sama sie odezwe. Za wiele dziwnych sytuacji juz bylo 🙄

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie moze, czy na wizyte 'ginekolog - prowadzenie ciazy' moge umowic sie dopiero posiadajac karte ciazy? Bo na zwykla wizyte 'ginekolog' mam termin na 22.06, a na prowadzenie ciazy znalazlam na 15.06 i sie zastanawiam czy mnie nie wygonia 🤔
    Ps. To luxmed

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 09:54

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Czy wiecie moze, czy na wizyte 'ginekolog - prowadzenie ciazy' moge umowic sie dopiero posiadajac karte ciazy? Bo na zwykla wizyte 'ginekolog' mam termin na 22.06, a na prowadzenie ciazy znalazlam na 15.06 i sie zastanawiam czy mnie nie wygonia 🤔
    Ps. To luxmed
    Wydaje mi się że nie ma znaczenia, ja byłam pierwsze na zwykłej wizycie i dostałam skierowanie właśnie na tą z prowadzenia ciąży, tylko mi babka powiedziała że te wizyty z prowadzeniem ciąży to zawsze są poprzedzone wizytą u położnej (przed wejściem do gabinetu ginekologa wchodzi się do położnej) i ona tak ma zmierzyć, zważyć itp więc możliwe że trzeba już mieć tą kartę ciąży. Najlepiej zadzwoń na infolinie z mojego doświadczenia zawsze szybko odbierają

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, twierdza, ze nie bedzie problemu 🤔 to teraz najdluzsze 2 tygodnie przede mna 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlecą Ci 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Hej dziewczyny, kurcze czy któraś na pomysł co to może być. Odkąd dowiedziałam się o ciąży (wtorek 04.05 - termin miesiączki) mam cykliczne wtorkowe brązowe plamienia. Ostatnio na wizycie lekarz nawet wziernikiem to wyszukał i mówi żeby tym się nie przejmować, ale co to może być? Dziś przy aplikacji luteiny to nawet wydaje mi się, że jest trochę czerwone, ale to są takie ilości, że zwykle po tym razie jak znajdę, później już nic nie ma 🤷

Gdzieś czytałam, że bardzo duży odsetek (nie pamiętam dokładnie liczb, ale na pewno było to ponad 50%) kobiet ma pojedyncze lub powtarzające się plamienia we wczesnej ciąży i nie jest to nic złego. A dawkę luteiny masz dobraną do wyników badań? Nie jest za mała mam nadzieję? :)

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ