Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Dziewczyny, u mnie nadal wysoka temperatura, okresu brak, ale testy negatywne. Przenoszę się na wątek czerwcowy. Trzymam za Was kciuki i życzę nudnych, spokojnych ciąż 😘

No nie wierzę, ale Ci psikusa robi ten cykl!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 11:11

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Gdzieś czytałam, że bardzo duży odsetek (nie pamiętam dokładnie liczb, ale na pewno było to ponad 50%) kobiet ma pojedyncze lub powtarzające się plamienia we wczesnej ciąży i nie jest to nic złego. A dawkę luteiny masz dobraną do wyników badań? Nie jest za mała mam nadzieję? :)
    Ufam, że tak. Duphaston brałam 3x1 (też były plamienia we wtorek) a Luteinę (50g) 2x dziennie 🤷 i niby wierzę swojemu gin, ale jak to widzę to dopada mnie strach. Dziwne jest też to że zawsze w te wtorki się to dzieje 🤷 jak ja zazdroszczę bezproblemowych ciąży, chociaż wiem, że z każdej ciąży powinno się cieszyć, a znowu bezobjawowa też martwi 🤣 tak źle i tak niedobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 11:29

relgh371eque54k9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Ufam, że tak. Duphaston brałam 3x1 (też były plamienia we wtorek) a Luteinę (50g) 2x dziennie 🤷 i niby wierzę swojemu gin, ale jak to widzę to dopada mnie strach. Dziwne jest też to że zawsze w te wtorki się to dzieje 🤷 jak ja zazdroszczę bezproblemowych ciąży, chociaż wiem, że z każdej ciąży powinno się cieszyć, a znowu bezobjawowa też martwi 🤣 tak źle i tak niedobrze

Widzisz, bo to co organizm, to inaczej. U mnie progesteron spadł na łeb na szyję do 7ng/ml, plamień żadnych nie miałam, ale wcale dobrze nie było. Tak się właśnie zastanawiam, czy istnieją takie całkiem bezproblemowe ciąże, z kim nie rozmawiałam, to co najmniej właśnie był problem z progesteronem i plamienia lub nawet krwawienia jak na okres, a ciąże udało się utrzymać, więc wierzę, że i u nas wszystko będzie ok :)

AnnWer lubi tę wiadomość

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Widzisz, bo to co organizm, to inaczej. U mnie progesteron spadł na łeb na szyję do 7ng/ml, plamień żadnych nie miałam, ale wcale dobrze nie było. Tak się właśnie zastanawiam, czy istnieją takie całkiem bezproblemowe ciąże, z kim nie rozmawiałam, to co najmniej właśnie był problem z progesteronem i plamienia lub nawet krwawienia jak na okres, a ciąże udało się utrzymać, więc wierzę, że i u nas wszystko będzie ok :)
    W sumie może i tak. Oby było dobrze, trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :)

relgh371eque54k9.png
  • Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)

Niestety nie da się kliknąć tutaj w link :( Trzeba skopiować :(

https://forms.gle/ciBiWBNwCtK3boix7

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie wzdęty brzuch? To sam początek ciąży a ja już ledwo w spodnie wchodzę 🤦🏽‍♀️

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie zwariowac z tymi wszystkimi zakazami i wskazowkami co mozna, a czego nie mozna? Macie jakies sprawdzone zrodla informacji? O ile chodzi o zywienie to nie ma problemu, ale jak z zabiegami kosmetycznymi i samymi kosmetykami? Chodzi mi np o woskowanie ciala - robie to od lat i nie wiem czy moge nadal, czy nie? Szczotkowanie ciala tez ponoc mozna, ale bez brzucha? Kwas hialuronowy, niacynamidy? Idzie zwariowac, wszedzie pisza co innego 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam początkowo straszne wzdęcia, ale odkąd bardziej się pilnuję z dietą, jem dużo warzyw i unikam produktów, które powodują wzdęcia, brzuch wrócił do normy :) Polecam otręby, kasze i wiadomo warzywka :) Ale czytałam już tutaj, że niektóre dziewczyny biorą po prostu espumisan.

Rosalie, niestety nie znalazłam żadnego źródła wiedzy o zabiegach kosmetycznych w ciąży, wszędzie tylko ogólniki, więc wywnioskowałam, że nie są szczególnie niebezpieczne, ale to tylko moja logika. Tylko jak robię hybrydy, to staram się nie wdychać kosmetycznych smrodków i sprawdzałam kwasy, czy są ok i wychodzi na to, że kwasy aha są dozwolone w ciąży. O kwas hialuronowy bym się w ogóle nie martwiła, przecież to tylko nawilżacz, do tego naturalny ;)

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ja miałam początkowo straszne wzdęcia, ale odkąd bardziej się pilnuję z dietą, jem dużo warzyw i unikam produktów, które powodują wzdęcia, brzuch wrócił do normy :) Polecam otręby, kasze i wiadomo warzywka :) Ale czytałam już tutaj, że niektóre dziewczyny biorą po prostu espumisan.

Rosalie, niestety nie znalazłam żadnego źródła wiedzy o zabiegach kosmetycznych w ciąży, wszędzie tylko ogólniki, więc wywnioskowałam, że nie są szczególnie niebezpieczne, ale to tylko moja logika. Tylko jak robię hybrydy, to staram się nie wdychać kosmetycznych smrodków i sprawdzałam kwasy, czy są ok i wychodzi na to, że kwasy aha są dozwolone w ciąży. O kwas hialuronowy bym się w ogóle nie martwiła, przecież to tylko nawilżacz, do tego naturalny ;)

Musze kupic ten espumisan 😅 u mnie juz troche lepiej, chociaz przytylam ponad pol kilo juz :/ wkurza mnie to, bo mialam chudnac, a tu prosze 😅
    Malo jest wlasnie jakis wiarygodnych informacji, na razie googluje po kolei interesujace mnie produkty

A macie upatrzone juz jakies kosmetyki przeciw rozstepom? Ja ide niedlugo na poszukiwania, ale chetnie przygarne polecajki :D

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam mustela krem i olejek bo miał dobre opinie na wizażu 🙂 ale dopiero ma mi przyjsc więc dam znać 😅 chociaż mam straszne predyspozycje do powstawania rozstępów więc nie jestem pewna czy cokolwiek mi pomoże 😅

Rosalie lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ja zamówiłam mustela krem i olejek bo miał dobre opinie na wizażu 🙂 ale dopiero ma mi przyjsc więc dam znać 😅 chociaż mam straszne predyspozycje do powstawania rozstępów więc nie jestem pewna czy cokolwiek mi pomoże 😅

Mam tak samo :/ To jedna z bardziej przerażających mnie rzeczy w ciąży. Naprawdę boję się, jak mój brzuch będzie wyglądał po porodzie.

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Mam tak samo :/ To jedna z bardziej przerażających mnie rzeczy w ciąży. Naprawdę boję się, jak mój brzuch będzie wyglądał po porodzie.
    Tez mnie to martwi :( ale w sumie nigdy nie lubilam swojego brzucha, wiec wiele sie w tym temacie nie zmieni 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, a czemu miałaś chudnąć? Ciąża to słaby czas na diety :P Ja jem póki co tak samo, jak przed ciążą, ale widocznie mój organizm potrzebuje trochę więcej, bo schudłam kilogram i wcale się z tego nie cieszę, bo to znaczy, że kiedyś trzeba będzie to nadrobić i biada wtedy mojemu ciału :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 14:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, w którym tygodniu i dniu miałaś usg z widocznym serduszkiem? Trochę się spinam, że może mam za wcześnie wizytę, będzie 6+3

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie wzdęty brzuch? To sam początek ciąży a ja już ledwo w spodnie wchodzę 🤦🏽‍♀️
    Mam lekko wzdęty, ale w spodnie mieszczę się jeszcze bez problemu 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nulka, w którym tygodniu i dniu miałaś usg z widocznym serduszkiem? Trochę się spinam, że może mam za wcześnie wizytę, będzie 6+3
    U mnie w ciąży z małym było serduszko w 6+2 😉 Teraz tez schizuje, bo u mnie na wizycie będzie 6+0 chyba i nie wiem czy nie za wcześnie, bo czasami 1-2 dni może braknąć żeby zobaczyć 🙈

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    U mnie w ciąży z małym było serduszko w 6+2 😉 Teraz tez schizuje, bo u mnie na wizycie będzie 6+0 chyba i nie wiem czy nie za wcześnie, bo czasami 1-2 dni może braknąć żeby zobaczyć 🙈

O, to jest nadzieja :) No właśnie tego 1-2 dni się obawiam :D

A u Ciebie wizyta już pojutrze z tego co pamiętam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 14:50

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez schizuje czy nie za wcześnie, ale za długo czeka się na wizytę do tego ginekologa do którego chciałam iść żeby przekładać 🙈 nawet jeśli nie będzie jeszcze słychać serduszka to będę już mieć pewność że dzidziuś jest tam gdzie ma być 😀

Miasa lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak brzuch wydęło ze juz wyglądam jakbym była w ciąży 😂 muszę kupić jakieś luźniejsze ubrania, i tak przydadzą się na później 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ja tez schizuje czy nie za wcześnie, ale za długo czeka się na wizytę do tego ginekologa do którego chciałam iść żeby przekładać 🙈 nawet jeśli nie będzie jeszcze słychać serduszka to będę już mieć pewność że dzidziuś jest tam gdzie ma być 😀

Też prawda, u mnie pierwszy stres był właśnie, czy nie pozamaciczna, na szczęście to mam już za sobą, mogę się martwić o inne rzeczy :D

PS: No po prostu też musiałam sobie wstawić suwaczek, takie Wasze są urocze <3

Dip88 lubi tę wiadomość

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ