X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Dziewczyny, u mnie nadal wysoka temperatura, okresu brak, ale testy negatywne. Przenoszę się na wątek czerwcowy. Trzymam za Was kciuki i życzę nudnych, spokojnych ciąż 😘

No nie wierzę, ale Ci psikusa robi ten cykl!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 11:11

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Gdzieś czytałam, że bardzo duży odsetek (nie pamiętam dokładnie liczb, ale na pewno było to ponad 50%) kobiet ma pojedyncze lub powtarzające się plamienia we wczesnej ciąży i nie jest to nic złego. A dawkę luteiny masz dobraną do wyników badań? Nie jest za mała mam nadzieję? :)
    Ufam, że tak. Duphaston brałam 3x1 (też były plamienia we wtorek) a Luteinę (50g) 2x dziennie 🤷 i niby wierzę swojemu gin, ale jak to widzę to dopada mnie strach. Dziwne jest też to że zawsze w te wtorki się to dzieje 🤷 jak ja zazdroszczę bezproblemowych ciąży, chociaż wiem, że z każdej ciąży powinno się cieszyć, a znowu bezobjawowa też martwi 🤣 tak źle i tak niedobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 11:29

relgh371eque54k9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Ufam, że tak. Duphaston brałam 3x1 (też były plamienia we wtorek) a Luteinę (50g) 2x dziennie 🤷 i niby wierzę swojemu gin, ale jak to widzę to dopada mnie strach. Dziwne jest też to że zawsze w te wtorki się to dzieje 🤷 jak ja zazdroszczę bezproblemowych ciąży, chociaż wiem, że z każdej ciąży powinno się cieszyć, a znowu bezobjawowa też martwi 🤣 tak źle i tak niedobrze

Widzisz, bo to co organizm, to inaczej. U mnie progesteron spadł na łeb na szyję do 7ng/ml, plamień żadnych nie miałam, ale wcale dobrze nie było. Tak się właśnie zastanawiam, czy istnieją takie całkiem bezproblemowe ciąże, z kim nie rozmawiałam, to co najmniej właśnie był problem z progesteronem i plamienia lub nawet krwawienia jak na okres, a ciąże udało się utrzymać, więc wierzę, że i u nas wszystko będzie ok :)

AnnWer lubi tę wiadomość

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Widzisz, bo to co organizm, to inaczej. U mnie progesteron spadł na łeb na szyję do 7ng/ml, plamień żadnych nie miałam, ale wcale dobrze nie było. Tak się właśnie zastanawiam, czy istnieją takie całkiem bezproblemowe ciąże, z kim nie rozmawiałam, to co najmniej właśnie był problem z progesteronem i plamienia lub nawet krwawienia jak na okres, a ciąże udało się utrzymać, więc wierzę, że i u nas wszystko będzie ok :)
    W sumie może i tak. Oby było dobrze, trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :)

relgh371eque54k9.png
  • Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)

Niestety nie da się kliknąć tutaj w link :( Trzeba skopiować :(

https://forms.gle/ciBiWBNwCtK3boix7

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie wzdęty brzuch? To sam początek ciąży a ja już ledwo w spodnie wchodzę 🤦🏽‍♀️

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie zwariowac z tymi wszystkimi zakazami i wskazowkami co mozna, a czego nie mozna? Macie jakies sprawdzone zrodla informacji? O ile chodzi o zywienie to nie ma problemu, ale jak z zabiegami kosmetycznymi i samymi kosmetykami? Chodzi mi np o woskowanie ciala - robie to od lat i nie wiem czy moge nadal, czy nie? Szczotkowanie ciala tez ponoc mozna, ale bez brzucha? Kwas hialuronowy, niacynamidy? Idzie zwariowac, wszedzie pisza co innego 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam początkowo straszne wzdęcia, ale odkąd bardziej się pilnuję z dietą, jem dużo warzyw i unikam produktów, które powodują wzdęcia, brzuch wrócił do normy :) Polecam otręby, kasze i wiadomo warzywka :) Ale czytałam już tutaj, że niektóre dziewczyny biorą po prostu espumisan.

Rosalie, niestety nie znalazłam żadnego źródła wiedzy o zabiegach kosmetycznych w ciąży, wszędzie tylko ogólniki, więc wywnioskowałam, że nie są szczególnie niebezpieczne, ale to tylko moja logika. Tylko jak robię hybrydy, to staram się nie wdychać kosmetycznych smrodków i sprawdzałam kwasy, czy są ok i wychodzi na to, że kwasy aha są dozwolone w ciąży. O kwas hialuronowy bym się w ogóle nie martwiła, przecież to tylko nawilżacz, do tego naturalny ;)

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ja miałam początkowo straszne wzdęcia, ale odkąd bardziej się pilnuję z dietą, jem dużo warzyw i unikam produktów, które powodują wzdęcia, brzuch wrócił do normy :) Polecam otręby, kasze i wiadomo warzywka :) Ale czytałam już tutaj, że niektóre dziewczyny biorą po prostu espumisan.

Rosalie, niestety nie znalazłam żadnego źródła wiedzy o zabiegach kosmetycznych w ciąży, wszędzie tylko ogólniki, więc wywnioskowałam, że nie są szczególnie niebezpieczne, ale to tylko moja logika. Tylko jak robię hybrydy, to staram się nie wdychać kosmetycznych smrodków i sprawdzałam kwasy, czy są ok i wychodzi na to, że kwasy aha są dozwolone w ciąży. O kwas hialuronowy bym się w ogóle nie martwiła, przecież to tylko nawilżacz, do tego naturalny ;)

Musze kupic ten espumisan 😅 u mnie juz troche lepiej, chociaz przytylam ponad pol kilo juz :/ wkurza mnie to, bo mialam chudnac, a tu prosze 😅
    Malo jest wlasnie jakis wiarygodnych informacji, na razie googluje po kolei interesujace mnie produkty

A macie upatrzone juz jakies kosmetyki przeciw rozstepom? Ja ide niedlugo na poszukiwania, ale chetnie przygarne polecajki :D

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam mustela krem i olejek bo miał dobre opinie na wizażu 🙂 ale dopiero ma mi przyjsc więc dam znać 😅 chociaż mam straszne predyspozycje do powstawania rozstępów więc nie jestem pewna czy cokolwiek mi pomoże 😅

Rosalie lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ja zamówiłam mustela krem i olejek bo miał dobre opinie na wizażu 🙂 ale dopiero ma mi przyjsc więc dam znać 😅 chociaż mam straszne predyspozycje do powstawania rozstępów więc nie jestem pewna czy cokolwiek mi pomoże 😅

Mam tak samo :/ To jedna z bardziej przerażających mnie rzeczy w ciąży. Naprawdę boję się, jak mój brzuch będzie wyglądał po porodzie.

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Mam tak samo :/ To jedna z bardziej przerażających mnie rzeczy w ciąży. Naprawdę boję się, jak mój brzuch będzie wyglądał po porodzie.
    Tez mnie to martwi :( ale w sumie nigdy nie lubilam swojego brzucha, wiec wiele sie w tym temacie nie zmieni 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, a czemu miałaś chudnąć? Ciąża to słaby czas na diety :P Ja jem póki co tak samo, jak przed ciążą, ale widocznie mój organizm potrzebuje trochę więcej, bo schudłam kilogram i wcale się z tego nie cieszę, bo to znaczy, że kiedyś trzeba będzie to nadrobić i biada wtedy mojemu ciału :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 14:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, w którym tygodniu i dniu miałaś usg z widocznym serduszkiem? Trochę się spinam, że może mam za wcześnie wizytę, będzie 6+3

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie wzdęty brzuch? To sam początek ciąży a ja już ledwo w spodnie wchodzę 🤦🏽‍♀️
    Mam lekko wzdęty, ale w spodnie mieszczę się jeszcze bez problemu 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nulka, w którym tygodniu i dniu miałaś usg z widocznym serduszkiem? Trochę się spinam, że może mam za wcześnie wizytę, będzie 6+3
    U mnie w ciąży z małym było serduszko w 6+2 😉 Teraz tez schizuje, bo u mnie na wizycie będzie 6+0 chyba i nie wiem czy nie za wcześnie, bo czasami 1-2 dni może braknąć żeby zobaczyć 🙈

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    U mnie w ciąży z małym było serduszko w 6+2 😉 Teraz tez schizuje, bo u mnie na wizycie będzie 6+0 chyba i nie wiem czy nie za wcześnie, bo czasami 1-2 dni może braknąć żeby zobaczyć 🙈

O, to jest nadzieja :) No właśnie tego 1-2 dni się obawiam :D

A u Ciebie wizyta już pojutrze z tego co pamiętam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 14:50

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez schizuje czy nie za wcześnie, ale za długo czeka się na wizytę do tego ginekologa do którego chciałam iść żeby przekładać 🙈 nawet jeśli nie będzie jeszcze słychać serduszka to będę już mieć pewność że dzidziuś jest tam gdzie ma być 😀

Miasa lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak brzuch wydęło ze juz wyglądam jakbym była w ciąży 😂 muszę kupić jakieś luźniejsze ubrania, i tak przydadzą się na później 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ja tez schizuje czy nie za wcześnie, ale za długo czeka się na wizytę do tego ginekologa do którego chciałam iść żeby przekładać 🙈 nawet jeśli nie będzie jeszcze słychać serduszka to będę już mieć pewność że dzidziuś jest tam gdzie ma być 😀

Też prawda, u mnie pierwszy stres był właśnie, czy nie pozamaciczna, na szczęście to mam już za sobą, mogę się martwić o inne rzeczy :D

PS: No po prostu też musiałam sobie wstawić suwaczek, takie Wasze są urocze <3

Dip88 lubi tę wiadomość

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ