Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ogólnie plan miałam taki ze kupie jakiś dziecięcy ciuszek i będzie na niego czekał na stole jak wroci pracy 😅 po prostu byłam pewna tego dnia gdy testowałam ze bedzie negatywny

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis my razem robiliśmy test 😁

Alis96 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Oczywiście, to niewyobrazalny stres...

Dziewczyny, we wszystkich apkach pisze ze od 9 tygodnia mogą przechodzić mdłości tymczasem u mnie coraz gorzej 😢
    Kłamczuszki te apki ;) ja wymiotowałam po 2razy dziennie aż do 16tc a mdłości ustąpiły około 20tc ale ja byłam skrajnym przypadkiem wiec zakładam ze będzie u Ciebie lepiej niż u mnie :) No i byłam pod opieka lekarza, nie trzeba mi było podawać kroplówek, bo mąż wciskał we mnie jedzenie jak tylko choć na chwile było lepiej, bardzo mnie pilnował 🤭

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pappy to tutaj się nie wypowiadałam, tylko na innym wątku ☺️
    Ja robiłam bo mnie zachęcała lekarka. Też jestem młoda bo jutro kończę 27 lat🥳
    USG miałam idealne, a według pappy miałam 1:64 że urodzę dziecko z zespołem Downa..
    Byłam kierowana na aminopunkcje, ale postanowiłam wyłożyć kasę i iść na NIFTY.
    NIFTY wykluczyło mi zespół Downa.. Oraz inne choroby🙂
    Czytałam dużo na temat pappy i wielu kobietom on przekłamuje. Więcej nerwowo się nad tym traci...😑
    Ja jak będę jeszcze kiedykolwiek w ciąży to nigdy więcej pappy nie zrobię ☺️

Dip88, Kasiekkk lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy Pappy nie robiłam, ale ile się naczytałam tu, szczególnie w poprzedniej ciąży jak dziewczyny się denerwowały przy tym i w ogóle to faktycznie masakra 😕 Stresu ogrom, a później okazywało się, że jednak wszystko jest ok.
    Ja za 2 tyg będę robić Nifty, a w między czasie jeszcze będę mieć usg prenatalne, ale to za tydzień poznam dokładną datę 😉

Manioka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Manioka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja nigdy Pappy nie robiłam, ale ile się naczytałam tu, szczególnie w poprzedniej ciąży jak dziewczyny się denerwowały przy tym i w ogóle to faktycznie masakra 😕 Stresu ogrom, a później okazywało się, że jednak wszystko jest ok.
    Ja za 2 tyg będę robić Nifty, a w między czasie jeszcze będę mieć usg prenatalne, ale to za tydzień poznam dokładną datę 😉

Ale pappy nie robisz?
    Dla mnie nie ma sensu robienie pappy.. Chyba, że ktoś ma za mało stresów 😅
    Jak z USG jest wszystko super to po co sobie nerwy dokładać jakąś statystyką.. 😐

Dip88 lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Co do pappy to tutaj się nie wypowiadałam, tylko na innym wątku ☺️
    Ja robiłam bo mnie zachęcała lekarka. Też jestem młoda bo jutro kończę 27 lat🥳
    USG miałam idealne, a według pappy miałam 1:64 że urodzę dziecko z zespołem Downa..
    Byłam kierowana na aminopunkcje, ale postanowiłam wyłożyć kasę i iść na NIFTY.
    NIFTY wykluczyło mi zespół Downa.. Oraz inne choroby🙂
    Czytałam dużo na temat pappy i wielu kobietom on przekłamuje. Więcej nerwowo się nad tym traci...😑
    Ja jak będę jeszcze kiedykolwiek w ciąży to nigdy więcej pappy nie zrobię ☺️

Właśnie takie opinie też znalazłam w internecie i dlatego uznałam, że nie robię, a jak wyjdzie cokolwiek nie tak na usg to od razu nifty lub podobne.

Dip88, Manioka lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Ale pappy nie robisz?
    Dla mnie nie ma sensu robienie pappy.. Chyba, że ktoś ma za mało stresów 😅
    Jak z USG jest wszystko super to po co sobie nerwy dokładać jakąś statystyką.. 😐
    Nie robię, zresztą u mnie w NL się od tego już odchodzi i nie polecają tego, tylko Nifty, bo koszt to tylko 160 euro. W poprzedniej ciąży robiłam tylko samo usg i Nifty rozszerzone i teraz tak samo zrobię 😉

Jeszcze dodam, żeby było śmieszniej test Pappa kosztuje tu 190 euro i jest droższe niż Nifty 🙈 Czemu tak to nie mam pojęcia, jedynie kobiety ze wskazaniami czy jakąś trudną, wcześniejszą historią za Nifty mają zwracane pieniądze z ubezpieczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 22:32

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Nie robię, zresztą u mnie w NL się od tego już odchodzi i nie polecają tego, tylko Nifty, bo koszt to tylko 160 euro. W poprzedniej ciąży robiłam tylko samo usg i Nifty rozszerzone i teraz tak samo zrobię 😉

Jeszcze dodam, żeby było śmieszniej test Pappa kosztuje tu 190 euro i jest droższe niż Nifty 🙈 Czemu tak to nie mam pojęcia, jedynie kobiety ze wskazaniami czy jakąś trudną, wcześniejszą historią za Nifty mają zwracane pieniądze z ubezpieczenia.

Ciekawe, że pappe macie droższą, niż nifty 🤔

• Manioka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

Kurcze, to tanio... Ja wywaliłam prawie 3 tysiące złotych na NIFTY Pro...😅
    Ale przynajmniej mam głowę spokojną, że wszystko ok☺️
    No i plec mi potwierdziło, bo ginekolog była pewna na 70%☺️

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ciekawe, że pappe macie droższą, niż nifty 🤔
    No właśnie poczytałam trochę i dowiedziałam się tyle, że Nifty tutaj od 2017 roku jest jakby w fazie testów i poprostu państwo finansuje częściowo te badania, stąd ta niższa cena. Jeśli sprawdzi się do 2021 r Nifty będzie testem przesiewowym pierwszego wyboru.

W ogóle to okropnie się czuje i nie wiem kiedy usnę 😩 Mam straszne mdłości i nie wiem czy zaraz po raz pierwszy nie przytule kibelka 😖

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    U mnie płci nie podają przy Nifty, jest zakazane 🙈 Podobno zbyt dużo aborcji było ze względu na płeć, a jaka prawda jest to nie wiem, bo w tą historie akurat jakoś wierzyć mi się nie chce 😅 A w Pl bardzo drogie te testy są, ale pieniądze rzecz nabyta, jak ktoś chce i może sobie pozwolić na to to czemu nie, spokój jest nie oceniony, choć ja i tak dopiero po połówkowych bardziej odetchnęłam z ulgą 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:

I jaką maleństwo ma ostatecznie płeć? 😊

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    No właśnie poczytałam trochę i dowiedziałam się tyle, że Nifty tutaj od 2017 roku jest jakby w fazie testów i poprostu państwo finansuje częściowo te badania, stąd ta niższa cena. Jeśli sprawdzi się do 2021 r Nifty będzie testem przesiewowym pierwszego wyboru.

W ogóle to okropnie się czuje i nie wiem kiedy usnę 😩 Mam straszne mdłości i nie wiem czy zaraz po raz pierwszy nie przytule kibelka 😖

Dip same here 😖 czuje się strasznie, i jak tu zasnąć

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny,ale tempo tego tygodnia mnie przetyrało, wczoraj po powrocie do domu tylko kąpiel i padłam. Ale zakończenie roku się odbyło,wyszlo więc można już zwolnić. Został mi ostatni tydzień pracy, od 5 lipca na zwolnienie. Wtedy tez mam wizytę i USG, zobaczę jak duży jest maluszek, mam nadzieję,że wszystko prawidłowo, zobaczę ostatecznie jak z terminem porodu,wiekiem ciąży (ja miałam późno obu,ale wiem mniej więcej +-2-3 kiedy) i umowie się na szybko na USG prenatalne.
    Miłego dnia!

Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam super plany na poinformowanie mojego, ale rzeczywistość okazała się zupełnie inna 🤣😅
    Ja to sobie układałam w głowie co powiem, czy kupię jakiś ciuszek a tak mu głupio powiedziałam, że aż nie chce o tym myśleć 🤣 takie to były emocje. Chociaż muszę powiedzieć, że też u nas nie było wielkiej euforii radości, bo też trochę zachowawczo do tego podeszliśmy.

Ja cały czas się zastanawiam nad tą pappą... Chyba jednak to zrobię. Pogadam jeszcze o tym z lekarką.

Dzisiaj coś mnie podbrzusze trochę pobolewa.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pappy, ja przeczytałam u mamyginekolog ze pappa pomaga wyłapać 5% dzieci które na usg wyglądają zupełnie normalnie. W sumie pappa+ usg to 95% pewności ze dziecko zdrowe. Wiem ze były przypadki ze pappa zła a nifty dobre, ale ja wole wiedzieć i jak coś to robić nifty.

Ja powiedziałam mężowi dając buciki dziecięce 😂
    Ja: (daje buciki bez słowa)
    m : o, to dla kolezanki ? (Niedawno urodziła)
    Ja: nie
    m: to po mojej siostry dzieciach?
    Ja: nie 😂
    m: to co to?
    Ja: w ciąży jestem 😂
    m: naprawdeeeeeee !??

Eve lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasiałyście we mnie ziarnko niepewności z tą pappa, ale skoro lekarz i niezależna położna mi doradzali zrobić to pójdę... W sumie dzięki temu będę miała usg więcej a przy tym prowadzeniu ciąży to zawsze coś 😂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cycki tylko ciezsze, nie urosly, lekko wrazliwe na dotyk, ale tez bez przesady ;)

Ja swojemu wreczylam pudelko prezentowe z kokardka, a w srodku byl mini kocyk przytulanka, male skarpetki, drewniane autko i malusie body z napisem 'tatusiu mamusia powiedziala mi, ze bedziesz najlepszym tata, nie moge sie doczekac az sie spotkamy' czy jakos tak (z allegro, kupione, jak tylko sie w koncu zgodzil na dziecko), niby bylo yuhuu i w ogole, ale potem siadl, nastroj mu cos klapl i niby do teraz mi nie wierzy, ze jestem w ciazy... ciezki temat :/

Ja pappy chyba tez nie chce robic, wole juz od razu nifty lub sanco, bo tamto to ponoc sama statystyka i wlasnie moze zestesowac niepotrzebnie. Ale jeszcze bede gadac z chlopakiem i pomyslimy...

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę robić pappe, doradził mi to ginekolog i dal skierowanie na darmową pappe więc zamierzam skorzystać 🙂 jednak koszt nifty nie jest mały, więc zrobię jeśli coś wyjdzie źle na usg czy w pappa. Ale nie martwię się ani trochę 😀 jestem pewna ze dzidziak jest zdrowy 😊

Martyna33 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ