Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Lidia wrote:Mam tak samo! Nie mogą pojąć jak można wpaść 🤷♀️
Tu ludzie się latami starają i nic a niektórzy raz będą uprawiać seks bez zabezpieczenia i ciąża. No nie do pojęcia dla mnie 🤷♀️ -
Dip88 wrote:I to jeszcze akurat się potrafią wstrzelić dokładnie w dzień płodny 🙈
Zawsze tez zazdroszczę. Albo tym rodzinom co maja po kilkoro dzieci i nie chciały ich tak naprawdę nigdy...
Tylko ze ten mój żal i zazdrość nic nie zmieniają...
Dzisiaj się „dowiedziałam” ze czas nawyzszy na drugie od życzliwej osoby od takiej która ma trójkę dzieci w małych odstępach wieku, wszystko z tzw wpadki, ale bardzo chciane i kochane i co taka osoba może wiedzieć co ja czuję? Pewnie nawet przez myśl nie przeszło jej ze może nam się nie udawac, bo „jedno już mają”.
Serio mam wrażenie ze częściej słyszę czas na drugie przez ostatni rok niż czas na pierwsze przez piec lat małżeństwa -
Iskra444 wrote:Zawsze tez zazdroszczę. Albo tym rodzinom co maja po kilkoro dzieci i nie chciały ich tak naprawdę nigdy...
Tylko ze ten mój żal i zazdrość nic nie zmieniają...
Dzisiaj się „dowiedziałam” ze czas nawyzszy na drugie od życzliwej osoby od takiej która ma trójkę dzieci w małych odstępach wieku, wszystko z tzw wpadki, ale bardzo chciane i kochane i co taka osoba może wiedzieć co ja czuję? Pewnie nawet przez myśl nie przeszło jej ze może nam się nie udawac, bo „jedno już mają”.
Serio mam wrażenie ze częściej słyszę czas na drugie przez ostatni rok niż czas na pierwsze przez piec lat małżeństwa
Ja dzisiaj też sie nasłuchałam od wujków i ciociów a kiedy dzieci? Myślisz w ogóle o dzieciach? Itd.. masakra jakaś. Jeszcze jakiś dołek mnie złapał dzisiaj, chyba z nerwów. Wiem, że oni nie chcą źle ale nie wiedzą ile bólu mogą sprawić takim gadaniem.
Ja jutro z rana szukam apteki i testuje bo nerwowo nie wytrzymam do wtorku🤦♀️24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Bo w Pl takie utrudnione starania to wciąż temat tabu. Tutaj w Holandii może aż tak się z tym nie obnoszą na prawo i lewo, ale mam wrażenie że aż tak tego się nie ukrywa, zazwyczaj większość rodziny wie co się dzieje i jak trudną drogę do macierzyństwa muszą przejść. Jakoś tak inaczej, całkiem inne podejście 🤷🏻♀️
-
Kiniaa01 wrote:11dpo. Gdyby nie mój mąż nawet bym nie wiedziała ze jestem w ciąży 😂
Stwierdził że na 100% jestem w ciąży poszedł po test spojrzałam po 10 sekundach a tam dwie kreski 😍😍 -
Miłego dnia i trochę słoneczka🌞 bo majówka w tym roku kiepska. Któraś dzisiaj testuje przed czasem?🤪
Dip88 lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Miłego dnia i trochę słoneczka🌞 bo majówka w tym roku kiepska. Któraś dzisiaj testuje przed czasem?🤪
KaJa lubi tę wiadomość
-
KaJa wrote:Ja dzisiaj też sie nasłuchałam od wujków i ciociów a kiedy dzieci? Myślisz w ogóle o dzieciach? Itd.. masakra jakaś. Jeszcze jakiś dołek mnie złapał dzisiaj, chyba z nerwów. Wiem, że oni nie chcą źle ale nie wiedzą ile bólu mogą sprawić takim gadaniem.
Ja jutro z rana szukam apteki i testuje bo nerwowo nie wytrzymam do wtorku🤦♀️
Czekamy na Twój testttt.. oby dobra passa mają trwała ✊✊✊KaJa, Kaskaes lubią tę wiadomość
-
KaJa wrote:Miłego dnia i trochę słoneczka🌞 bo majówka w tym roku kiepska. Któraś dzisiaj testuje przed czasem?🤪
Mnie bardzo kusiło, ale dopiero 9-10dpo, więc się powstrzymałam 😆 Jutro pewnie zatestuję, bo idę zrobić proga i jakby tak akurat jakiś cień się pojawił, to zrobię od razu betę za jednym zamachem.Dip88, Kaskaes, Magda_Lena lubią tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
Dziewczyny, a nie myślałyście żeby siąść z rodziną i porozmawiać jak sytuacja wygląda?
Nie mówię o koleżankach tylko o najbliższej rodzinie, a tylko po to żeby przestali Was tak ranić tymi pytaniami 🙂
Ja jestem bardzo bezpośrednim człowiekiem i nigdy nie trzymam w sobie czegoś co mnie gryzie, bo to pogarsza sytuację. A wsparcie osób najbliższych jest najlepsze😊
Co do wpadek to moja pierwsza córka jest tą "wpadką" 😊 miałam 22 lata..
A cieszę się, że tak się stało, bo poślubiłam swojego faceta, z którym byłam już 7 lat i między nami miał być praktycznie koniec 😅
I rozumiem Wasz ból, bo ja ze swoim mężem dyskutowałam długo na temat drugiego dziecka i szlag mnie trafiał jak usłyszałam, że młodsze ode mnie znajome są właśnie w ciąży z drugim dzieckiem itd.. 😑
Dziewczyny, na pewno się Wam uda! Kiedy? Nie wiem😊 ale zaskoczy Was to w najmniej odpowiednim momencie jak mnie😅Magda_Lena lubi tę wiadomość
-
KaJa lubi tę wiadomość
-
Morgana wrote:Mnie bardzo kusiło, ale dopiero 9-10dpo, więc się powstrzymałam 😆 Jutro pewnie zatestuję, bo idę zrobić proga i jakby tak akurat jakiś cień się pojawił, to zrobię od razu betę za jednym zamachem.
Morgana lubi tę wiadomość
-
Dip88 a jak tam z Twoja owu? U mnie pik był wczoraj, dziś mega skok temperatury wiec chyba będę testować w okolicach 15.05 🤭
-
U mnie o staraniach wiedzą tylko moi rodzice, ale są naprawdę spoko i mamy ogromne wsparcie w nich. A żeby było dziwniej to najlepiej mi się o tym rozmawia z moim tatą 🙈😂😂 Nawet o owulacjach, badaniach i takich tam, mimo że połowy z tego nie kuma to zawsze cierpliwie wysłucha i powie dobre słowo 🙂 Zawsze to on robi mi w Pl zapas jakiś witamin i przy okazji zapas owulaków czy testów ciążowych 😅 A teściowa to się tylko domyśla, wie że raz poroniłam, ale żadnych szczegółów od tamtej pory nie zna, a i tak potrafi głupim tekstem walnąć 🤦🏼♀️
Kaskaes, Manioka, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:U mnie o staraniach wiedzą tylko moi rodzice, ale są naprawdę spoko i mamy ogromne wsparcie w nich. A żeby było dziwniej to najlepiej mi się o tym rozmawia z moim tatą 🙈😂😂 Nawet o owulacjach, badaniach i takich tam, mimo że połowy z tego nie kuma to zawsze cierpliwie wysłucha i powie dobre słowo 🙂 Zawsze to on robi mi w Pl zapas jakiś witamin i przy okazji zapas owulaków czy testów ciążowych 😅 A teściowa to się tylko domyśla, wie że raz poroniłam, ale żadnych szczegółów od tamtej pory nie zna, a i tak potrafi głupim tekstem walnąć 🤦🏼♀️
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Iskra444 wrote:Dip88 a jak tam z Twoja owu? U mnie pik był wczoraj, dziś mega skok temperatury wiec chyba będę testować w okolicach 15.05 🤭
U mnie temp tylko troszkę poszła do góry, a pik myślałam, że miałam wczoraj rano, bo pod wieczór test wyszedł ciut jaśniejszy, ale wynik mógł być trochę zaburzony. A dziś kreska ciemniejsza od kontrolnej i apka też mi pokazała na dziś. Trochę lipa, bo dziś popołudniu mam wizytę i miałam dużą nadzieje, że dowiem się czy już po owu, a w takiej sytuacji raczej jeszcze będę przed 🤷🏻♀️
-
Dip88 wrote:U mnie temp tylko troszkę poszła do góry, a pik myślałam, że miałam wczoraj rano, bo pod wieczór test wyszedł ciut jaśniejszy, ale wynik mógł być trochę zaburzony. A dziś kreska ciemniejsza od kontrolnej i apka też mi pokazała na dziś. Trochę lipa, bo dziś popołudniu mam wizytę i miałam dużą nadzieje, że dowiem się czy już po owu, a w takiej sytuacji raczej jeszcze będę przed 🤷🏻♀️
Dip88 lubi tę wiadomość
-
szarlota96 wrote:Czekanie na testowanie w tym cyklu mnie wykańcza jeszcze 10 dni. Umieram.
A mnie zawsze bardziej wykańcza czekanie na owulacje 😂😂 Później jako tako leci, choć też rewelacji nie ma 🙈