Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Gravity wrote:Oj tak, już zdążyłam się przekonać przy poprzednim cyklu..
W sumie to chyba wolę robić testy owulacyjne.. Mniej stresu i właściwie zawsze widać dwie kreski 😅Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
02/04 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
KaJa wrote:Hej dziewczyny,
Gratuluje wszystkim z dwiema kreseczkami😍 niech maluszki dobrze sie rozwijają.
Ja mam do Was pytanie. @ dalej nie widać (42dc) a testy ciążowe negatywne i tak sie zastanawiam czy jeśli zbadałabym progesteron to wynik coś mi powie, czy ta owu rzeczywiście była w tym cyklu? Jest w ogóle sens badać ten progesteron jeśli jeszcze nie miałam @ po poronieniu? Chciałabym sie dowiedzieć tylko czy owu była czy może jednak dopiero będzie (co u mnie bardzo możliwe😆). Bo siedzę jak na szpilkach i nie wiem co ze sobą zrobić 😜
Do ginekologa nie mam możliwości iść na razie. Dopiero gdzieś za 2 tyg bede mogła pójść.i jak? Badałas progesteron? Bo tez się na tym zastanawiam żeby zbadać. Będę miała jutro okazje ale to będzie 12 dpo więc nie wiem czy ma to jakiś sens 🤔 u mnie też testy ciagle negatywne i chciałabym wiedzieć czy miałam wogole owulacje bo wykres wskazuje raczej na cykl bezowulacyjny
👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Gosiak123 wrote:Hej
i jak? Badałas progesteron? Bo tez się na tym zastanawiam żeby zbadać. Będę miała jutro okazje ale to będzie 12 dpo więc nie wiem czy ma to jakiś sens 🤔 u mnie też testy ciagle negatywne i chciałabym wiedzieć czy miałam wogole owulacje bo wykres wskazuje raczej na cykl bezowulacyjny
Nie badałam dzisiaj bo strasznie źle sie czułam. Od ponad tygodnia mam zawroty głowy a dzisiaj to już prawie zemdlałam. Martwię sie czy to coś poważnego. Jutro już na pewno zrobie i jeszcze morfologie. Raczej to nie anemia bo żelazo cały czas biorę specjalne z ferrytyną. Nie wiem już sama co sie dzieje 😔24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
nick nieaktualnyHej. Zostało mi 4 dni do teoretycznego testowania, ale myślę, że nie będzie nawet sensu. 🤷♀️ Aktualnie jestem na szkoleniach i jest nawet fajnie.
A po pracy o 19 jadę obejrzeć mieszkanie.
Anettaa, Dip88, Izi, CestLaVie, Blondyna.B, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Kaskaes wrote:Dziewczyny mąż odebral wyniki badania nasienia, miał może ktorys z was taki przypadek że leukocyty są ponad dwa razy przekrocze, norma jest do 1 mln max a mój ma 2,1mln ??
A pozostałe parametry? -
Iskra444 wrote:Mój miał 4,38 i na wizycie androlog zapisał mu kuracje antybiotykową, okazało się ze to przewlekłe zapalenie gruczołu krokowego.
A pozostałe parametry?
Zwiększona znacznie lepkość, morfologia :budowa plemnika z prawidłowa budowa 1%procent a powinna być norma od 4 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, może pomożecie bo trochę zgłupiałam wklejam niżej test owulacyjny
https://zapodaj.net/3f3467e8821ab.jpg.html
Czy on jest pozytywny ? Panikuje trochę bo wizytę mam na piątek tj. 14 dc na monitoring, natomiast lekarz kazał się wstrzymać że staraniami na kilka dni do wizyty wtedy pewnie dostane Ovitrelle na pęknięcie i wtedy mamy zacząć sie starać, aby były wtedy najsilniejsze plemniki 🤷♀️ Ale dziś już czuje strasznie jajnik I boję się że owulacja wystąpi wcześniej I nie wiem czy czekać czy to olać I starać się jużWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 17:10
-
Vivian wrote:Hej dziewczyny, może pomożecie bo trochę zgłupiałam wklejam niżej test owulacyjny
https://zapodaj.net/3f3467e8821ab.jpg.html
Czy on jest pozytywny ? Panikuje trochę bo wizytę mam na piątek tj. 14 dc na monitoring, natomiast lekarz kazał się wstrzymać że staraniami na kilka dni do wizyty wtedy pewnie dostane Ovitrelle na pęknięcie i wtedy mamy zacząć sie starać, aby były wtedy najsilniejsze plemniki 🤷♀️ Ale dziś już czuje strasznie jajnik I boję się że owulacja wystąpi wcześniej I nie wiem czy czekać czy to olać I starać się już
Wg mnie jeszcze ciut mu brakuje, ale już prawie. Może być pozytyw już np dziś wieczorem a równie dobrze jutro, tego już nikt nie przewidzi 🤷🏻♀️ Też kiedyś je robiłam i u mnie pozytyw wyglądał tak 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 17:44
-
Kaskaes wrote:Zwiększona znacznie lepkość, morfologia :budowa plemnika z prawidłowa budowa 1%procent a powinna być norma od 4
na pewno Wam pomoże urolog/androlog i dobierze leki
Mąż miał tez zaleconą dietę keto lub low carb -
Alis96 wrote:Mam pytanko 😁 czy przed owu ♥️ codziennie czy tylko w dany dzień owulacji ?
U mnie zależy od ochoty i czasu, bywa, że codziennie, a i co dwa dni albo jakoś w kratkę 😊Alis96 lubi tę wiadomość
-
U nas też jak jest chęć 😁 w okolicach owulacji na szczęście przeważnie jest ale też efektów tego jak narazie nie widać. W tym cyklu to już sama nie wiem dokładnie była owulacja, testy przez 4 dni były takie same, może na jakieś felerne trafiam 😅
Alis96, Izi lubią tę wiadomość
-
Alis96 wrote:Mam pytanko 😁 czy przed owu ♥️ codziennie czy tylko w dany dzień owulacji ?
Alis96, Izi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:
U Ciebie faktycznie ta kreska jest ciemniejsza niz kontrolna, w takim razie czekam jeszcze, zrobię jutro zobaczymy jak wyjdzieDip88 lubi tę wiadomość
-
Vivian wrote:U Ciebie faktycznie ta kreska jest ciemniejsza niz kontrolna, w takim razie czekam jeszcze, zrobię jutro zobaczymy jak wyjdzie
Vivian lubi tę wiadomość
-
Kaskaes wrote:Właśnie widzę że podobne wyniki do waszych
a twojemu coś to pomogło?
na razie dowiedziałam się tyko od niego ze „dyskomfort” który uważał za coś normalnego ustąpił i czuje się lepiej, wiec to już coś. Przed diagnoza nawet nie był świadomy ze coś mu tam przeszkadza