Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Gravity wrote:Oj tak, już zdążyłam się przekonać przy poprzednim cyklu..
W sumie to chyba wolę robić testy owulacyjne.. Mniej stresu i właściwie zawsze widać dwie kreski 😅 -
KaJa wrote:Hej dziewczyny,
Gratuluje wszystkim z dwiema kreseczkami😍 niech maluszki dobrze sie rozwijają.
Ja mam do Was pytanie. @ dalej nie widać (42dc) a testy ciążowe negatywne i tak sie zastanawiam czy jeśli zbadałabym progesteron to wynik coś mi powie, czy ta owu rzeczywiście była w tym cyklu? Jest w ogóle sens badać ten progesteron jeśli jeszcze nie miałam @ po poronieniu? Chciałabym sie dowiedzieć tylko czy owu była czy może jednak dopiero będzie (co u mnie bardzo możliwe😆). Bo siedzę jak na szpilkach i nie wiem co ze sobą zrobić 😜
Do ginekologa nie mam możliwości iść na razie. Dopiero gdzieś za 2 tyg bede mogła pójść.👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Gosiak123 wrote:Hej i jak? Badałas progesteron? Bo tez się na tym zastanawiam żeby zbadać. Będę miała jutro okazje ale to będzie 12 dpo więc nie wiem czy ma to jakiś sens 🤔 u mnie też testy ciagle negatywne i chciałabym wiedzieć czy miałam wogole owulacje bo wykres wskazuje raczej na cykl bezowulacyjny
Nie badałam dzisiaj bo strasznie źle sie czułam. Od ponad tygodnia mam zawroty głowy a dzisiaj to już prawie zemdlałam. Martwię sie czy to coś poważnego. Jutro już na pewno zrobie i jeszcze morfologie. Raczej to nie anemia bo żelazo cały czas biorę specjalne z ferrytyną. Nie wiem już sama co sie dzieje 😔24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
nick nieaktualnyHej. Zostało mi 4 dni do teoretycznego testowania, ale myślę, że nie będzie nawet sensu. 🤷♀️ Aktualnie jestem na szkoleniach i jest nawet fajnie. A po pracy o 19 jadę obejrzeć mieszkanie.
Anettaa, Dip88, Izi, CestLaVie, Blondyna.B, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Kaskaes wrote:Dziewczyny mąż odebral wyniki badania nasienia, miał może ktorys z was taki przypadek że leukocyty są ponad dwa razy przekrocze, norma jest do 1 mln max a mój ma 2,1mln ??
A pozostałe parametry? -
Iskra444 wrote:Mój miał 4,38 i na wizycie androlog zapisał mu kuracje antybiotykową, okazało się ze to przewlekłe zapalenie gruczołu krokowego.
A pozostałe parametry?
Zwiększona znacznie lepkość, morfologia :budowa plemnika z prawidłowa budowa 1%procent a powinna być norma od 4 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, może pomożecie bo trochę zgłupiałam wklejam niżej test owulacyjny
https://zapodaj.net/3f3467e8821ab.jpg.html
Czy on jest pozytywny ? Panikuje trochę bo wizytę mam na piątek tj. 14 dc na monitoring, natomiast lekarz kazał się wstrzymać że staraniami na kilka dni do wizyty wtedy pewnie dostane Ovitrelle na pęknięcie i wtedy mamy zacząć sie starać, aby były wtedy najsilniejsze plemniki 🤷♀️ Ale dziś już czuje strasznie jajnik I boję się że owulacja wystąpi wcześniej I nie wiem czy czekać czy to olać I starać się jużWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 17:10
-
Vivian wrote:Hej dziewczyny, może pomożecie bo trochę zgłupiałam wklejam niżej test owulacyjny
https://zapodaj.net/3f3467e8821ab.jpg.html
Czy on jest pozytywny ? Panikuje trochę bo wizytę mam na piątek tj. 14 dc na monitoring, natomiast lekarz kazał się wstrzymać że staraniami na kilka dni do wizyty wtedy pewnie dostane Ovitrelle na pęknięcie i wtedy mamy zacząć sie starać, aby były wtedy najsilniejsze plemniki 🤷♀️ Ale dziś już czuje strasznie jajnik I boję się że owulacja wystąpi wcześniej I nie wiem czy czekać czy to olać I starać się już
Wg mnie jeszcze ciut mu brakuje, ale już prawie. Może być pozytyw już np dziś wieczorem a równie dobrze jutro, tego już nikt nie przewidzi 🤷🏻♀️ Też kiedyś je robiłam i u mnie pozytyw wyglądał tak 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 17:44
-
Kaskaes wrote:Zwiększona znacznie lepkość, morfologia :budowa plemnika z prawidłowa budowa 1%procent a powinna być norma od 4
Mąż miał tez zaleconą dietę keto lub low carb -
Alis96 wrote:Mam pytanko 😁 czy przed owu ♥️ codziennie czy tylko w dany dzień owulacji ?
U mnie zależy od ochoty i czasu, bywa, że codziennie, a i co dwa dni albo jakoś w kratkę 😊Alis96 lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
U nas też jak jest chęć 😁 w okolicach owulacji na szczęście przeważnie jest ale też efektów tego jak narazie nie widać. W tym cyklu to już sama nie wiem dokładnie była owulacja, testy przez 4 dni były takie same, może na jakieś felerne trafiam 😅
Alis96, Izi lubią tę wiadomość
-
Alis96 wrote:Mam pytanko 😁 czy przed owu ♥️ codziennie czy tylko w dany dzień owulacji ?
Alis96, Izi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:
U Ciebie faktycznie ta kreska jest ciemniejsza niz kontrolna, w takim razie czekam jeszcze, zrobię jutro zobaczymy jak wyjdzieDip88 lubi tę wiadomość
-
Vivian wrote:U Ciebie faktycznie ta kreska jest ciemniejsza niz kontrolna, w takim razie czekam jeszcze, zrobię jutro zobaczymy jak wyjdzie
Vivian lubi tę wiadomość
-
Kaskaes wrote:Właśnie widzę że podobne wyniki do waszych a twojemu coś to pomogło?