X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia91 wrote:
    Dziewczyny, czytam Was już od jakiegoś czasu, ale do tej pory nie udzielałam się aktywnie. Trzymałam milcząco kciuki za Wasze testy i cieszyłam z udanych prób. Sama dzisiaj jestem po teście i biel. To drugi aktywny cykl starań, trzeci po odstawieniu anty, owu wyznaczona testem, aktywne starania dwa dni wcześniej, dzień wcześniej i dnia, w którym była gruba krecha. No i fiasko. Tak sobie myślę, czy to już czas na badania i szukania przyczyn, czy jeszcze próbować bez paniki? 9 lat brałam antykoncepcję, pod odstawieniu cykle regularne, test owulacyjny pozytywny, wzrosty temperatury są. Za kilka dni pierwsza dawka Pfizera, więc pewnie cykl będziemy musieli sobie darować. Chociaż jestem już po przechorowaniu, więc kusi mnie, żeby jednak próbować i ewentualnie odpuścić drugą dawkę. Po tym pozytywnym owu byłam pewna, że się uda, szczególnie, że po odstawieniu anty niby przez pierwsze 3 miesiące starań płodność jest największa. U nas już ten czas właśnie mija, więc boję się, że będzie tylko trudniej.

Postaraj się nie martwić, 2-3 cykle to tyle co nic. Mi ginekolog powiedziała, że średnia w naszym kraju wśród par bez zdiagnozowanych problemów z płodnością, to 8 miesięcy. I to tylko średnia, więc może być i sporo dłużej i to nadal jest ok.

Wygląda na to, że robisz wszystko, co możesz, żeby nie przegapić dni płodnych, więc chyba zostaje Wam tylko uzbroić się w cierpliwość 😊

My dla poczucia, że zrobiliśmy wszystko, żeby zmaksymalizować nasze szanse suplementowaliśmy jeszcze cynk, witaminę d, nie piliśmy alkoholu, ani kawy lub herbaty i psychicznie to na nas bardzo pozytywnie wpłynęło, więc polecam :)

A tak przy okazji to badałaś kiedyś tsh? To taka pierwsza rzecz, o której bym pomyślała niezależnie od ciąży, żeby sprawdzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    U mnie dzisiaj pojawił się rozciągliwy śluz. Zauważyłam go rano przy podcieraniu i nie powiem, ale zaskoczył mnie. Trochę wcześnie, jak wczoraj pęcherzyk dopiero 12mm miał. Zobaczę jak dalej będzie, może to jednorazowa akcja, tym bardziej, że u mnie z tym śluzem to raczej średnio. W zeszłym cyklu wcale go nie widziałam i ogólnie jest go jak na lekarstwo. Może z ciekawości zrobię dzisiaj owulaka. Ciekawe czy coś zaczynają ciemnieć 🤔

Trochę faktycznie wcześnie, jak masz zwykle mało śluzu, ale nie że niemożliwe. Ja mam już płodny na około 4 dni przed owulacją. W tym czasie pęcherzyk powinien zdążyć teoretycznie urosnąć.

• Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Kochana w którym dniu po robiłaś pierwszy test ?

Pierwszy cień cienia wyszedł mi już 9dpo :)

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Mia91 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Postaraj się nie martwić, 2-3 cykle to tyle co nic. Mi ginekolog powiedziała, że średnia w naszym kraju wśród par bez zdiagnozowanych problemów z płodnością, to 8 miesięcy. I to tylko średnia, więc może być i sporo dłużej i to nadal jest ok.

Wygląda na to, że robisz wszystko, co możesz, żeby nie przegapić dni płodnych, więc chyba zostaje Wam tylko uzbroić się w cierpliwość 😊

My dla poczucia, że zrobiliśmy wszystko, żeby zmaksymalizować nasze szanse suplementowaliśmy jeszcze cynk, witaminę d, nie piliśmy alkoholu, ani kawy lub herbaty i psychicznie to na nas bardzo pozytywnie wpłynęło, więc polecam :)

A tak przy okazji to badałaś kiedyś tsh? To taka pierwsza rzecz, o której bym pomyślała niezależnie od ciąży, żeby sprawdzić.

Pewnie masz rację, chyba moja naturalna niecierpliwość zostaje wystawiona na próbę i muszę trochę powalczyć że swoim charakterem. Długo odkładaliśmy tę decyzję, teraz TŻ powoli dobija do 40. i zaczynam panikować, że przegapiliśmy wlaściwy czas na bobasa. Tsh badane w styczniu, wszystko ok. Suplementy wdrożone, więc chyba pozostaje za Twoją radą zrezygnować z alkoholu, kawy i działać :).

• Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia91 wrote:
    Pewnie masz rację, chyba moja naturalna niecierpliwość zostaje wystawiona na próbę i muszę trochę powalczyć że swoim charakterem. Długo odkładaliśmy tę decyzję, teraz TŻ powoli dobija do 40. i zaczynam panikować, że przegapiliśmy wlaściwy czas na bobasa. Tsh badane w styczniu, wszystko ok. Suplementy wdrożone, więc chyba pozostaje za Twoją radą zrezygnować z alkoholu, kawy i działać :).

To lepiej faktycznie powalcz ze swoją niecierpliwością, bo jak już Wam się uda, to dopiero będziesz musiała się naczekać, żeby w końcu przytulić swojego bobaska :D

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Pierwszy cień cienia wyszedł mi już 9dpo :)

Masz może zdjecie "cienia" żebym wiedziała jak może mniej wiecej wyglądać 10 dpo 😊

preg.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki progestronu, 20 dzien cyklu wynik: 16,50. Wg gina w normie, macie jakies doswiadczenia?

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Mam wyniki progestronu, 20 dzien cyklu wynik: 16,50. Wg gina w normie, macie jakies doswiadczenia?

Tak, wynik bardzo ok :)

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Tak, wynik bardzo ok :)
    Super, dziękuję 🥰 zeby jeszcze tylko chcial dac efekt 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę badać proga w tym cyklu :) zawsze miałam bardzo niski ale już jakiś czas nie badalam

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Trochę faktycznie wcześnie, jak masz zwykle mało śluzu, ale nie że niemożliwe. Ja mam już płodny na około 4 dni przed owulacją. W tym czasie pęcherzyk powinien zdążyć teoretycznie urosnąć.

Zrobiłam test owulacyjny to biel razi po oczach 🙈 jakis cienia tylko drugiej kresi takze owu sie raczej nie zbliża, ale kto tam na prawdę wie, co się dzieje 🤷 w poniedziałek na monitoringu sie dowiem pewnie więcej

33l. ♀ ➥PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już zaczyna się plamienie więc można wpisać mi 🙈 :(

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    U mnie już zaczyna się plamienie więc można wpisać mi 🙈 :(
    Oj nie lubię, a tak wszystko ładnie wyglądało ☹️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Masz może zdjecie "cienia" żebym wiedziała jak może mniej wiecej wyglądać 10 dpo 😊
    U mnie 10 dpo tak o 18 wyglądał, rano też robiłam ale był ledwo widoczny i na zdjęciu ciężko było kreskę złapać.

774309fa586e.jpg

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kłócie jajnika lewego- w prawym byla owu. Jest normalne w 8dpo ?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    U mnie tak, oba jajniki zawsze dawały o sobie znać i przed i po owu :)

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Ja miałam owu z lewego, a bolał mnie prawy 🙈

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:09

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dziewczyny u mnie juz 11dpo.
    Bol piersi i takie szczypanie czasem
    Zrobilam popoludniu test clearblue bo mi zostal z poprzedniego miesiaca i znowu ta sama sytuacja. Tzn. Cieniutka kreska i pozniej jeszcze wyszedl przy tej kresce cień.

https://naforum.zapodaj.net/9446af128377.jpg.html

Czekam do wtorku co dalej bedzie. Pewnie dostane okresu. Testy z rowozym barwnikiem sa lepsze?

Hmm, ale ta kreska jest całkiem wyraźna 🍀

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ