Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Alis96 wrote:11 dpo z krwi powinna wyjsc już beta ?
Niekoniecznie, może wyjść ale znowu nie musi. Może to być np 14dpo - wszystko zależy od tego kiedy nastąpi implantacja jeżeli będzie później i nastąpi np 10 dpo to beta raczej nie wyjdzie dzień później, zwykle we krwi wyjść coś może 48h po implantacji. A patrząc na to, że może nastąpić i 11 dpo to szansy nie ma, że wyjdzie
Z krwi wychodzi wcześniej niż z moczu ale nie jest to jakoś rekordowo wcześniej, więc najlepiej w dniu @ lub dzień przed żeby zaoszczędzić sobie stresu, chyba, że na teście masz dwie kreski czy bladzioszka wcześniej to można zrobić z krwi na potwierdzenie
Polecam w temacie testów
https://mamaginekolog.pl/testy-ciazowe/Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 16:59
Alis96 lubi tę wiadomość
♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025
♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022
♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08 -
Izi wrote:Niekoniecznie, może wyjść ale znowu nie musi. Może to być np 14dpo - wszystko zależy od tego kiedy nastąpi implantacja jeżeli będzie później i nastąpi np 10 dpo to beta raczej nie wyjdzie dzień później, zwykle we krwi wyjść coś może 48h po implantacji. A patrząc na to, że może nastąpić i 11 dpo to szansy nie ma, że wyjdzie
Z krwi wychodzi wcześniej niż z moczu ale nie jest to jakoś rekordowo wcześniej, więc najlepiej w dniu @ lub dzień przed żeby zaoszczędzić sobie stresu, chyba, że na teście masz dwie kreski czy bladzioszka wcześniej to można zrobić z krwi na potwierdzenie
Polecam w temacie testów
https://mamaginekolog.pl/testy-ciazowe/
Dziękuję♥️♥️ zwariować można z tym czekaniem po prostu 🙉🙄 -
Alis96 wrote:Dziękuję♥️♥️ zwariować można z tym czekaniem po prostu 🙉🙄
-
nick nieaktualnyUlalala wrote:Ja miałam w tym miesiącu zacząć mierzyć temperaturę i brać olej z wiesiołka, jednak trochę mnie dobiła wiadomość że mam torbiel na jajniku, mało prawdopodobne żebym z nią zaszła w ciążę także odpuściłam. Mam nadzieję, że się sama wchłonie ale zobaczymy. Miała którąś z Was z tym problem?
A dlaczego z torbielą miałabyś nie zajść? Oczywiście zależy jaka, ale takie najzwyklejsze czynnościowe przecież w żaden sposób nie zaburzają kolejnych cykli. -
nick nieaktualny
-
Vivian wrote:Niestety beta wyszła 0,5 IU/L więc raczej lipa, bo już 11 lub 12 dpo😕
Chyba wtedy trafił się wadliwy test 🙁
Może zrób za 4 dni jeszcze dla pewności. Ja tez przeżywam bardzo i widzisz dziewczyny też pisały , że może zbyt wcześnie kochana 😘Vivian lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vivian wrote:Niestety beta wyszła 0,5 IU/L więc raczej lipa, bo już 11 lub 12 dpo😕
Chyba wtedy trafił się wadliwy test 🙁
Nie rozumiem co z tymi testami, że tak często pokazują fałszywe kreski 😠 -
nick nieaktualnyKasiekkk wrote:Przykro mi... 😞 miałam ogromną nadzieję, że Wam się teraz uda. Jak się czujesz?
Jestem zawiedziona 🙁 kurde temperatura mega wysoka, objawy I jeszcze ten test to mi namieszalo w głowie no ale po Clo I ovitrelle to chyba wszystkie objawy są ciążowe. Aktualnie już brzuch boli mnie tak okresowo więc pewnie @ będzie w terminie.
Nic następny cykl odpuszczamy a mąż idzie na badania -
Kasiekkk wrote:A dlaczego z torbielą miałabyś nie zajść? Oczywiście zależy jaka, ale takie najzwyklejsze czynnościowe przecież w żaden sposób nie zaburzają kolejnych cykli.
U mnie zaburza, cykle mam przez to sporo dłuższe, z tego jajnika prawdopodobnie nie mam owulacji także marne szanse, no chyba że z drugiego by się udało, zobaczymy. W okolicach owulacji idę na USG to zobaczymy czy coś się dzieje. -
Vivian wrote:Jestem zawiedziona 🙁 kurde temperatura mega wysoka, objawy I jeszcze ten test to mi namieszalo w głowie no ale po Clo I ovitrelle to chyba wszystkie objawy są ciążowe. Aktualnie już brzuch boli mnie tak okresowo więc pewnie @ będzie w terminie.
Nic następny cykl odpuszczamy a mąż idzie na badania -
nick nieaktualnyUlalala wrote:U mnie zaburza, cykle mam przez to sporo dłuższe, z tego jajnika prawdopodobnie nie mam owulacji także marne szanse, no chyba że z drugiego by się udało, zobaczymy. W okolicach owulacji idę na USG to zobaczymy czy coś się dzieje.
A jak długo Ci się zwykle wchłania taka torbiel? No i właśnie na ten drugi jajnik jeszcze można liczyć 🙂 -
nick nieaktualnyVivian wrote:Jestem zawiedziona 🙁 kurde temperatura mega wysoka, objawy I jeszcze ten test to mi namieszalo w głowie no ale po Clo I ovitrelle to chyba wszystkie objawy są ciążowe. Aktualnie już brzuch boli mnie tak okresowo więc pewnie @ będzie w terminie.
Nic następny cykl odpuszczamy a mąż idzie na badania
Nie dziwię Ci się, wysoka temperatura to już przecież wydawać by się mogło taki pewnik 🙁 -
W czasiw starań poznam wszystkie odcienie bieli 😅
Grzecznie czekam już na @
♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025
nulka_23 wrote:Izi, przykro mi:( czekałam na Twój test i wierzyłam że będzie pozytywny
Dzięki 😘
Dziś badanie nasienia więc trzymajcie kciuki bo mój mąż już przeżywa, że było za mało więc na pewno jest źleSparky, Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość
Izi wrote:Dzięki 😘
Dziś badanie nasienia więc trzymajcie kciuki bo mój mąż już przeżywa, że było za mało więc na pewno jest źle
Mój też przeżywał, że mało, a objętość była sporo ponad normę 🙈 Oni chyba już tak mają, że muszą to poprzeżywać. Trzymam kciuki za wyniki 🤞🏻Izi lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Izi, przytulam i trzymam kiciuki za kolejny cykl i wyniki badan ;*
Kochane zrobilam kolejne badanie przyrostu i chyba jest dobrze bo 16dpo bylo 536 a wczoraj 18dpo 2406 W poniedzialek mam pierwsza wizyte ciekawe czy juz coś bedzie widoczne ...Sparky, Kasiekkk, Milkana, Dip88, Izi, Vivian, Wojcinka, Blondyna.B lubią tę wiadomość