Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaxa wrote:Annie, ja mam takie same odczucia. Nie mogę się odnaleźć w wątkach gdzie dużo dziewczyn jest, nie umiem się wbić ☺️😂 lubię jak jest kameralnie. Mamy też nasz wątek staraczkowy z de ale tam już nie ma właściwie staraczek. Tzn jestem ja i Cierpliwa, i przydreptałam za nią tutaj. Bo jednak człowiek czasem potrzebuje coś napisać czy wyrzucić z siebie. Albo się poradzić i zapytać o coś.
Próbowałam "wejść" w istniejące wątki ale czułam sie obco i dziwnie. Z Werni znamy soe ze starego watku sprzed kilku lat jestesmy razem na kameralnej grupie na fb i postanowiliśmy stworzyć swój nowy wątek tutaj bo obie staramy sie o drugie Bobo a mialam potrzebę wrócić na forumAnnie1981, werni lubią tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
To ja znow nie mam problemow wbic sie na jakas grupe, tylko problem mam pozniej z nadrabianiem tysiaca postow🙈 bo jak duzo dziewczyn, to i kilka stron w jedno poludnie pyknie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:To ja znow nie mam problemow wbic sie na jakas grupe, tylko problem mam pozniej z nadrabianiem tysiaca postow🙈 bo jak duzo dziewczyn, to i kilka stron w jedno poludnie pyknie...
To też prawda.Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Heloł jakie plany na weekend my zaraz jedziemy z Bąbelkiem i moim Tata na zakupy. Mąż caly dzień od rana do późniego wieczora w pracy a trzeba zakupy ogarnąć więc poprosilam o pomoc Tate bo z wozkiem sklepowym i z wózkiem z młodą nie poradzę sobie. A potem zobaczymy. Kak to wyjdzie.Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
nick nieaktualnyMy kolejny dzień świętujemy urodzinki 😂
Jeszcze tylko dzisiaj. Oby pogoda w miarę wytrzymała bo chcemy w ogrodzie świętować a coś pochmurno jest.
Właśnie wyjełam z piekarnika chlebek ziolowy, mam nadzieję że będzie smakował.
Mamo Honorci, powodzenia na zakupach ☺️
Jutro mam w planie nic nie robienie. Tzn jeśli będzie pogoda znośna to jakieś wyjście na plac zabaw 😊Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj miałam moją pierwszą konsultację online z ginekologiem i pierwszą 1 rozmowę z nim odkąd mieszkam w UK, także to dla mnie duże wydarzenie 😁
Wysłałam jej wszystkie moje wyniki badań i głównie chciałam podpytać o suplementy i dostać receptę na luteinę. Natomiast ona zaczęła rozmowę od moich mutacji, czego się w ogóle nie spodziewałam. Stwierdziła, że przy PAI to heparyna w ciąży koniecznie. Jestem bardzo zaskoczona, bo genetyk powiedziała mi, że sam Acard wystarczy, dla mojego spokoju, a heparyna nie wchodzi w grę. Dziewczyny na forach pisały, że ginekolodzy się na tym nie znają, więc w ogóle się nie spodziewałam, że ona ten temat ogarnie i zastanawiałam się do kogo uderzyć, żeby o tej heparynie pogadać. A tu taka miła niespodzianka 🙂 Powiedziała nawet, że bym dostała refundację, ale nie jestem ubezpieczona w Polsce, więc niestety.
Odnośnie poronienia w 7tc, to stwierdziła, że nie stawiałaby na krwiaka (na którego ja stawiałam), tylko albo na uszkodzonego plemnika albo właśnie na PAI i brak leków w poprzedniej ciąży. To trochę zmienia postać rzeczy. Mam nadzieję, że te leki rzeczywiście mi pomogą w kolejnej. Na pewno będę się czuła z nimi bezpieczniej 🙂
Receptę na progestron też dostałam. Stwierdziła, że plamienia przed @ to niekoniecznie niski progesteron i raczej badanie byłoby potrzebne, ale nie mamy takiej możliwości, więc zapisała.
Potwierdziła, że NAC i Inozytol są dobre na poprawę komórek jajowych i spokojnie mogę zacząć je brać razem.
Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty, bo lekarka była miła, rzeczowa, miała dla mnie dużo czasu, odpowiadała na pytania, a do tego tania. Na pewno będę do niej wracać 🙂 Odkąd mieszkam w UK, pierwszy raz, czuję się zaopiekowana. Trochę się rozpisałam, ale to dla mnie mega wydarzenie 😁AniaŁ123, Mama_Honorci, werni lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie super że trafiłaś na dobrą i konkretną ginekolog 😊
Ja idę za jakieś dwa tygodnie, ciekawe co mi powie, zwłaszcza że ten lekarz nie słynie z uprzejmości i empatii, ale specjalista jest świetnym 😉
My dziś mamy gości więc od rana coś przygotowuję i już mi nogi do D... wchodzą 😆Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnie, to dobrze, że jesteś zadowolona z rozmowy z lekarzem. To jest polska lekarka w UK?
My przed godziną wróciliśmy z imprezy urodzinowej synka. Wszystko super się udało, dzieci szczęśliwe.
Mój synek właśnie zasnął, ani nie chce myśleć co to będzie za noc, po takich wrażeniach, bo widzę jak niespokojnie śpi 😏😉Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Annie bardzo sie ciesze że trafilaś na taką lekarke.
my dopiero koło 19 wrocilismy o 19 do domku jutro tez caly dzien poza domem
Dziadek znowu zrobil wnuczce prezenciki. z kaphala z kolekcji newbie czapeczke skarpetki spodenki i bluze. ja młodej kupilam rampersy do spania i dwa bodziaki.Annie1981 lubi tę wiadomość
Mama Natalki 27.04.2021
Mamaxa wrote:Annie, to dobrze, że jesteś zadowolona z rozmowy z lekarzem. To jest polska lekarka w UK?
My przed godziną wróciliśmy z imprezy urodzinowej synka. Wszystko super się udało, dzieci szczęśliwe.
Mój synek właśnie zasnął, ani nie chce myśleć co to będzie za noc, po takich wrażeniach, bo widzę jak niespokojnie śpi 😏😉
Chętnie obejrzymy jakieś fotki z imprezy, jeżeli nie masz oporów do wstawiania na forum. Jak nie, to rozumiem oczywiście 🙂
Zrobiłam sobie dziś, pierwszy raz, endoeliksir, na jakość jajeczek, z Akademii Płodności. Co za paskudztwo! 😂 Jak wymusił to w siebie to potem zgaga mnie zaczęła męczyć 😂 Nigdy więcej 😂
Mamaxa o tak jak mozesz to pokaż co nieco
Ja Wam pokaże sesyjke taka na szybo robioną dziś u Babci
Oczywiście nie cytujcie ze zdjeciami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 15:00
mela83, AniaŁ123, werni, Mamaxa, Annie1981 lubią tę wiadomość
Mama Natalki 27.04.2021
Annie, super, ze tak sie lekarka zaintereaowala!
No i fajnie z heparyna! Ja tez bralam cala ciaze...
Mamaxa, cudnie, ze sie imprezka udała! Ciesze sie, ze na urodziny Maxia juz wszystko sie troche u nas poluzowalo...
Mama, Honoratka piekna! Mamy ten sam kocyk
Ja.dzis bylam troche na shoppingu, nienawidze, ale się oplacilo, bo fajne rzeczy upolowalam, oczywiscie glownie dla Mii😂 ale tez i dla siwbie i meza cos sie udalo, a pies dostal paczke z freasnapfa, wiec kazdy dzis cos dostal...
W C&A byly mega promki, wiec sie udalo nawet kupic troche rzeczy -70%
No i bylam dzis w dzieciecym, do ktorego Mia dostala od naszych sasiadow Voucher z okazji narodzin🙈 dziecko prawie 2 lata juz, a ja dopiero dzis zrealizowalam🙊Annie1981 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Annie1981 wrote:
Zrobiłam sobie dziś, pierwszy raz, endoeliksir, na jakość jajeczek, z Akademii Płodności. Co za paskudztwo! 😂 Jak wymusił to w siebie to potem zgaga mnie zaczęła męczyć 😂 Nigdy więcej 😂
Annie co to za koktajl? -
Hej tak dokładnie jak napisała Mama Honoratki.
Razem ten wątek stworzyłyśmy.
Annie Super lekarz. Widać zna się na rzeczy.
Wczoraj od rana do wieczora byliśmy u babci. Rodzinka się zjechała. Było super do momentu jak zaczęliśmy wracać. Pojechaliśmy kawałek i samochód stanął. Był już i tak na złom. Brat cioteczny przyjechał po nas i cholowal do rodziców moich. Przenieśliśmy się do samochodu rodziców. Brat mój prowadził. W 5 z małym jechaliśmy. Następny pech że mój brat rozwalił sobie kolano a mój trochę się spóźnił do pracy bo miał na 22. Na szczęście tam gdzie pracuje nie robią problemów.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się i ja o poranku ☺️
Wczoraj padłam o 23... Pierwszy raz od nie wiem kiedy ale byłam naprawdę zmęczona, więc wykorzystałam fakt, że nie muszę nic robić 😊🙊
Honoratka śliczna dziewczynka, jaką uśmiechnięta ☺️
Werni, a to pech z autem, współczuję stresu. Dobrze, że miał Wam kto pomóc!
Zdjęcie wstawię później bo obiecałam Maxiowi że teraz będziemy układać jego dinozaura z lego. Chciał już wczoraj wieczorem ale ledwie patrzył na oczy więc idziemy działać. Coś tam wybiorę choć nie mam za wiele zdjęć 🙊 -
Mama_Honorci. Śliczna Honoratka 🙂
Cccierpliwa. Odnośnie heparyny to na razie bardzo się cieszę, że ją dostanę, co zmniejszy szanse kolejnego poronienia. Natomiast trochę przerażają mnie te zastrzyki w brzuch i koszty.
Fajnie, że masz z nią już doświadczenia. Jak przyjdzie co do czego to będę szukać porady, jak najlepiej te zastrzyki robić, ale na razie nie chcę o tym myśleć i się stresować 😁
Zastanawiam się jeszcze czy nie poprosić lekarki, żeby wystawiła mi receptę, żebym miała w domu tą heparynę i mogła użyć już od pozytywnego testu. W innym przypadku to może potrwać, zanim się z nią skontaktuję i ściągnę lek z Polski.
Fajnie, że tyle zakupów udało się zrobić. W UK jeszcze sklepy zamknięte.
AniaŁ123. Przepis na eliksir wrzucm poniżej. Dziewczyny z Akademii Płodności mówiły, że jego skuteczność jest potwierdzona zabiegami in vitro, gdzie wcześniej komórki nie chciały się dzielić, a po koktajlu powstały piękne zarodki. Skusiłam się wobec tego, ale jest ohydny 😁
http://www.towsrodku.pl/przepis-na-eliksir-dla-endokobiet/AniaŁ123 lubi tę wiadomość
Werni, o masz! Jak pech, to pech
Annie, to jest bardzo dobry pomysl! Bo faktycznie zanim co do czego, to troche minie, a wiadomo, ze roznie moze byc...
Ja bralam juz od punkcji heparyne...
A zastrzyki nie takie straszne, mozna sie przyzwyczaic... ja robilam cale 11 miesiecy w uda (bralam od.punkcji do 6tyg po porodzie)Annie1981 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Werni, o masz! Jak pech, to pech
Annie, to jest bardzo dobry pomysl! Bo faktycznie zanim co do czego, to troche minie, a wiadomo, ze roznie moze byc...
Ja bralam juz od punkcji heparyne...
A zastrzyki nie takie straszne, mozna sie przyzwyczaic... ja robilam cale 11 miesiecy w uda (bralam od.punkcji do 6tyg po porodzie)
O, to można robić zastrzyki też w uda? Pewnie są mniej bolesne niż w brzuch?
nick nieaktualny