Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, melduję, że okres właśnie przyszedł. Jest o czasie, więc aż tak zła na niego nie jestem wybaczcie mi, że się nie udzielam, ale trochę odpoczywam od forum 😅
-
Czasami trzeba odpocząć
To teraz jaki mam wpisać termin na czerwiec?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 06:26
aliciaaa lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Czasami trzeba odpocząć
To teraz jaki mam wpisać termin na czerwiec?
Póki co to może 18 czerwca. Później będziemy patrzeć jak tam owulacja 😀werni lubi tę wiadomość
-
Ja miałam rano doła, bo wszyscy wokół w ciąży. Koleżanka przesłała zdjęcie pozytywnego testu, a ja czuję, że mi się nie udało, bo piersią przestały boleć.
Pogoda jednak zrobiła się dziś prawdziwie letnia. Poszłam na spacer. Spędziłam 2,5h na łonie natury i czuję się jak nowonarodzona 🙂
Trochę nadziei znów we mnie wstąpiło, ale niewiele. Jutro robię test, ale spodziewam się negatywu.werni, Mama_Honorci lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie wśród moich znajomych już kolejka na trzecie idzie:/ mnie trójka nie interesuje, ale dwójeczką bym nie pogadziła, żeby Łucja nie była sama.
Ja czasami mam mieszane uczucia, czy dam radę z dwójką, bo od rana do nocy jestem sama, Łucja kiepsko sypia. Jeszcze wczoraj wkurzyłam się na męża i też mi się odechciało, ale pewnie szybko mi przejdzie;)
Łucja mi się dzisiaj obudziła o 5:30 (zwykle śpi do ok 7:30-, a zasnęła po 22 i spała przez dzień 3h 40'😅 on znowu wieczór będzie gimnastyka. -
Też by mi dwójka starczyła. Zawsze marzyłam o dwójce.
Annie jak nie poddawaj się. My tu wszystkie się wspieramy.
AniaŁ123 a Ty kiedy teraz będziesz testować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 18:59
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Annie wśród moich znajomych już kolejka na trzecie idzie:/ mnie trójka nie interesuje, ale dwójeczką bym nie pogadziła, żeby Łucja nie była sama.
A odnośnie tego czy dam radę to też mam wątpliwości, bo u mnie kiepsko z cierpliwością, ale nie zastanawiam się nad tym. Jakoś będę musiała sobie poradzić 😉
werni wrote:Annie jak nie poddawaj się. My tu wszystkie się wspieramy.
nick nieaktualnyJa tez marzę o dwójce. Chwilami mam takie momenty zwątpienia, czy to trzeba tak robić wszystko by mieć to drugie dziecko ale no po prostu ja czuję taki ogromny instynkt macierzyński, ogromną potrzebę posiadania drugiego dziecka...
Wy w porównaniu do mnie macie jeszcze małe dzieci... Ja gdy Maxik miał dwa lata to myślałam że nie będziemy sie starać o drugie bo byłam mega umęczona. Ale jak widać wszystko w swoim czasie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 21:46
-
Ja zawsze chcialam chociaz jedno, ale maksymalnie dwojke...
Smieje sie, ze jak bedzie to drugiez to bedziemy sie zabezpieczac na 5 sposobow dla pewnosci😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzień dobry
Od rana świeci słońce. To już inne podejście do całego dnia
Powiem ze po kilku lat starań to i ja marzyłam żeby mieć chociaż jedno. 🙂
Ostatnio mam przesłuchy i mi się wydaje że Wojtek wola mama jak jest w łóżeczku. 🙂Mamaxa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
My wcześniej z mężem mówiliśmy o 3 dzieci, a teraz utrzymuje że 2 wystarczy. Chociaż jeśli uda się drugie i będzie kolekna dziewczynka, to pewnie maż będzie chciał próbować chłopca..
Werni będę testować 11.06, chociaż 5.06 idę do gina, więc pewnie wcześniej się dowiem że nic z tego 😉
W przyszłym tygodniu idę do osteopaty, bo mam trochę problemów z ciałem, muszę się rozluźnić. Koleżanka mi mowila, że osteopata jest tez w stanie pomóc na problemy z zajściem w ciążę, na brak owulacji, więc zapytam też o to.
U mnie dzisiaj w planach sprzątanie łazienki, ale chce też wyjść na spacer.
Miłego dnia 😘 -
werni wrote:Ostatnio mam przesłuchy i mi się wydaje że Wojtek wola mama jak jest w łóżeczku. 🙂
AniaŁ123 wrote:W przyszłym tygodniu idę do osteopaty, bo mam trochę problemów z ciałem, muszę się rozluźnić. Koleżanka mi mowila, że osteopata jest tez w stanie pomóc na problemy z zajściem w ciążę, na brak owulacji, więc zapytam też o to.
Ja ostatnio się dowiedziałam, że istnieją fizjoterapeuci ureginekologiczni (niektórzy z nich są też osteopatami) i oni też zajmują się poniekąd płodnością. Mogą zlecić ćwiczenia na ukrwienie macicy, czy skorygować postawę, która ją za bardzo uciska.
Chyba też skorzystam z takiej porady, tym bardziej, że ja muszę jeszcze skonsultować problemy z pęcherzem, a też nie wiedziałam, że oni są od tego.
Niestety w moim przypadku wchodzi w grę tylko wizyta online, ale mam nadzieję, że też coś wniesie.
U mnie dziś 13dpo i test biały, także czekam na nowy cykl. Pierwszy raz brałam luteinę, więc pewnie mi się niestety trochę wydłuży, a już chciałabym zacząć następny 🙈
W kolejnym mam plan - Inozytol i NAC, ale jutro będę konsultować z ginekologiem czy mogę te dwa suplementy łączyć
Dzień dobry u nas piękne slonce znow pewnie caly dzien na ogrodzie i spacerach spędzimy. Dzis Honoratka bedzie próbować kaszki zbożowej 😱❤
Niech juz ten cykl sie skonczy .. odkad dosalam zielone światło wlecze mi sie jak flaki z olejem...
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
nick nieaktualnyMój syn kończy dzisiaj 4 lata. Za 10 min przyszedł na świat 😊
Dzisiaj świętujemy z dziadkami, jutro z koleżanką że żłobka, a w sobotę z nianią, jej rodziną i przyjaciółmi. W sobotę w ogrodzie więc więcej osób 😊
U nas pogoda piękna, my mamy dzisiaj święto więc super, długi weekend.
Miłego dnia dziewczyny.Mama_Honorci, werni lubią tę wiadomość