Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mama stara się o 2 dziecko
Odpowiedz

Mama stara się o 2 dziecko

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sporo wcześnie testowałaś. To mogło wyjść biało.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicia przykro mi, że test negatywny. Kiedyś będzie pozytywny, doczekasz się 😊

Ja to nawet nie wiem który dc dzisiaj mam, 12?a może 13 albo 14...? Muszę zerknąć. Ale od dwóch dni mam mnóstwo śluzu plodnego. Ale się nie staramy bo nie zadzwoniłam w tamtym tygodniu do kliniki zapytać o wyniki zika i teraz sobie trochę pluje w brodę no ale cóż. Nie miałam głowy do tego by dzwonić bo kupę pracy miałam. Siedziałam w piątek do północy, w sobotę i niedzielę do wpół do pierwszej przy kompie. Ale nadgonilam sporo mimo, że jeszcze trochę zostało 😊😂 muszę dzisiaj i jutro znowu przysiąść abym od środy miała w miarę spokojne wolne...

Mamo Honorci powodzenia na wizycie dzisiaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 07:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do kliniki i nie ma jeszcze wyników wirusa.. Więc nadal nici ze starań...
    Zapytałam co zrobić z tym terminem 15 czerwca, skoro 22 czerwca ma mąż wizytę u androloga ale pani radziła zostawić ten termin 15 czerwca bo na nowy termin musielibyśmy od dzisiaj znowu 6 tygodni czekać... Więc zostawię jak jest. Muszę tylko męża umówić na drugi spermiogram, zachwycony nie jest a tam póki co nikt nie odbiera...

W ogóle mój mąż co jakiś czas pyta Maxia czy chciałby brata lub siostrę a ten zawsze bez zastanowienia odpowiada że nie 🙈 i dzisiaj znowu go pyta a ten maly mówi, że nie chce bo małe dzieci to cały czas tylko się cieszą i zaczepiają 😂😂 śmiać mi się chce, że czterolatek ma takie konkretne zdanie na temat maluszków 🙈😂 a jak zaczęliśmy mówić gdzie stanęłoby łóżeczko to Maxik w płacz, że on nie pozwoli swoich zabawek wyrzucić 🙄🤔

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa, jak dla mnie to od dzis za 6tyg to termin idealny! Wypadaloby akurat tydzien po wizycie u androloga... juz byscie mieli jakis pbraz co i jak, moze nawet spermiogram jesli by androlog pptrzebowal mielibyscie swiezutenki...
    Wiec dziwne, ze nie przeanalizowali, ze termin by wypadal idealnie zaraz po wizycie...
    Bo tak, to pewnie i tak nic ci wiecej konkretnego nie powiedza, bo i tak nie bedzie wiadomo co tam u androloga wyjdzie po dokladnym badaniu i znow powiedza, ze termin za 6tyg🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 11:54

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Cierpliwa masz rację. Ja też nie przeliczyłam. To dzwonię tam jeszcze raz 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, termin przesunięty na 29 czerwca. Dzięki Cierpliwa 😘😘😂😂

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wcześniej już umówiłam męża na spermiogram do kliniki. Zadzwonię jutro i też przesunę. W sumie to bardzo dobrze to teraz to byłoby badanie jakiś miesiąc od ostatniego to mi się szybko wydawało a tak to zyskamy kilka tygodni jeszcze

werni lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa, polecam sie na przyszłość 😁😂

Mamaxa lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• werni Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa trzymam kciuki :)

Mamaxa lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od września chciałam dać córeczkę do mini przedszkola, które jest prowadzone w moim mieście. Jakoś 2h dziennie przez 3 dni w tygodniu, wszystko za darmo. Przez wirusa wstrzymali zapisy i chodziły słuchy, że nie ruszą. Dziś dostałam ulotkę, że jednak zapisy ruszyły, także bardzo się ucieszyłam 🙂 Co prawda ja nie jestem wielką zwolenniczką takich miejsc, ale ona już będzie miała 3 latka i to tylko 2h, więc chcę spróbować 🙂
    Nie wiem czy się dostaniemy, bo wiem, że wiele osób się nie dostaje, z uwagi na zbyt dużą liczbę dzieci, ale cieszę się, że chociaż jest możliwość złożenia aplikacji 🙂

Mama_Honorci. Czekamy na wieści z wizyty 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 19:02

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, fajne rozwiązanie. Wydaje mi się, że dla trzylatki to będzie w sam raz.

Ja dawniej, jeszcze przed ciąża też myślalam aby zostać w domu dłużej i zajmować się dzieckiem ale muszę szczerze przyznać, że po roku to już dostawalam świra. Więc zmieniłam zdanie i poszukałam sobie pracy a Maxik poszedł do żłobka. Poszedł gdy miał 14 miesięcy ale przez pierwsze miesiące chodził tylko na kilka godzin, pierwsze dwa miesiące to byly wręcz minuty bo adaptacja kiepsko szła. Po 5 miesiącach był już 6 godzin dziennie a ja poszłam do pracy.

To było akurat dla nas super rozwiązanie bo ja naprawdę dusiłam się w domu. Wiem że dla Maxia mniej przyjemne doświadczenie. Ale drugi raz zrobiłabym tak samo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to jestem bardzo ciekawa kiedy przedszkola znowu powoli rusza... U nas póki co się na to nie zanosi. Muszę przyznać że chwilami mi szkoda Maxia bo jest w takim wieku że bardzo korzysta z pobytu w przedszkolu a zwłaszcza z kontaktu z dziećmi. Wystarczyłoby aby właśnie raz czy dwa razy w tygodniu mógł pójść na dwie godzinki aby pobyc z innymi dziećmi, nawet jeśli miałyby to być jakieś mini grupy.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa wrote:
    Annie, fajne rozwiązanie. Wydaje mi się, że dla trzylatki to będzie w sam raz.

Ja dawniej, jeszcze przed ciąża też myślalam aby zostać w domu dłużej i zajmować się dzieckiem ale muszę szczerze przyznać, że po roku to już dostawalam świra. Więc zmieniłam zdanie i poszukałam sobie pracy a Maxik poszedł do żłobka. Poszedł gdy miał 14 miesięcy ale przez pierwsze miesiące chodził tylko na kilka godzin, pierwsze dwa miesiące to byly wręcz minuty bo adaptacja kiepsko szła. Po 5 miesiącach był już 6 godzin dziennie a ja poszłam do pracy.

To było akurat dla nas super rozwiązanie bo ja naprawdę dusiłam się w domu. Wiem że dla Maxia mniej przyjemne doświadczenie. Ale drugi raz zrobiłabym tak samo...
    Moja córka ma 2,5 roku i jestem z nią w domu. Pierwszy rok był super. Potem ona stała się bardziej wymagająca, musiałam poświęcać jej więcej czasu, więc już tak bardzo mi się nie podobało 😁 Rozwiązaniem w UK są playgrupy, na które chodzimy codziennie. Dzieci się bawią, a mamy piją kawę i jedzą ciasteczka 😂 Można poznać nowe osoby albo spotkać się z już znanymi mamami. Dla mnie to było super, bo poznałam tam sporo mam, a brakowało mi takiego towarzystwa po przeprowadzce do UK.
    Niestety przez wirusa wszystko zostało zamknięte, czego bardzo żałuję. Mam nadzieję, że od września otworzą playgrupy, albo córeczka dostanie się do tego mini przedszkola.
    Na razie nie planuję wracać do pracy, bo mam nadzieję, że uda się zajść w ciążę i skoncentruję się na tym, a potem, przez jakiś czas, na wychowywaniu dwójki 🙂

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• werni Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobne przemyślenia. Jakby się udało zajść to bym się dwójka zajęła.

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Mama_Honorci Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobie Was jutro przepraszam dziecko mi nie spi. mam zielone światło. wszystko pieknie zagojone az w szoku jestem. zaczynamy od kolejnego cyklu

Annie1981, werni, Mamaxa lubią tę wiadomość

Mama Honoratki po 7 latach <3 - 19.11.2019
    Mama Natalki 27.04.2021
    Mamo czuwaj nad nami <3 [*] 21.10.2019
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Honorci wrote:
    nadrobie Was jutro przepraszam dziecko mi nie spi. mam zielone światło. wszystko pieknie zagojone az w szoku jestem. zaczynamy od kolejnego cyklu
    Swietna informacja 🙂 To trzymam kciuki za kolejny cykl 🙂

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• werni Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MH powodzenia w kolejnym cyklu :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa, w radio cos mowili ostatnio, ze u nas by chcieli zeby najpozniej od wrzesnia juz wszystkie dzieci mogly chodzic... ciekawa jestem co z tego bedzie...

Ja tez jestem mocno za przedszkolem! Jesli 👑 nam nie przeszkodzi, to Mia idzie od sierpnia...
    Bez wzgledu na drugie dziecko, tzn na ciaze...
    My tez chodzilysmy na krabbelgruppe, spielgruppe, zajecia na basenie... ale to nie to samo co przedszkole... no i ja jestem zdania, ze bez wzgledu na to jak bardzo fajna i kreatywna mama bym sie nie starala byc, to nigdy mojemu dziecku nie zapewnie tylu rozrywek, atrakcji i zabawy co przedszkole...
    No i przy okazji dzieci duzo sie ucza jedno od drugiego...

Ja uwielbiam byc z Mia w domu, pracuje tylko na 15h tygodniowo, nie musialaby isc do przedszkola, bo wymianiamy sie z mezem, ja pracuje w tygodniu tylko 2,5h jak maz wroci z pracy, no i co drugi weekend...
    Ale mimo wszystko uwazam, ze przedszkole jej bardzo dobrze zrobi i wplynie na jej rozwoj tylko na plus...
    No i ona sama tez mega ciagnie do dzieci... jak bylysmy ogladac przedszkola przed czasem skladania dokumentow o przyjecie, to ona sama mi uciekala do sali z dziecmi i nawet sie nie ogladala za mna... placz byl jak ja po pol godzinie do domu wyciagalam...

Mama_Honorci, super! Oby sie szybko udalo!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Cierpliwa, tak liczę po cichu na wrzesień ale kto wie co to będzie 🙈😉
    Ale mimo to jakoś trudno mi sobie wyobrazić że rusza pełna parą tak jak wcześniej, gdzie grupy po 25 dzieci... Przekonamy się za jakiś czas...

Mój Maxik był do tej pory najmlodszy w przedszkolu w grupie i korzystał z tego przywileju ogromnie. On w ogóle jest bardzo rozgarnięty ale przez to że ma tylko starsze dzieci wokół siebie to super się rozwija. Te mieszane grupy w Niemczech w przedszkolach to jest super rzecz. Taki mój trzylatek podgląda 6-latki które uczą się literek i cyferek i sam garnie się do tego. A starszaki są opiekunami maluchów np podczas dyżurów sprzątania czy roznoszenia herbaty.

Mamo Honorci, cieszę się, że wizyta pozytywnie! No to powodzenia w staraniach!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle Werni, Ty testujesz? Czy coś przegapiłam?

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ