Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie przykro mi, ale jak to mówią, nowy cykl, nowa nadzieja 😁
Ja do osteopaty w pierwszej kolejności idę z innym problemem, który w razie ciąży mógłby mnie uziemić, ale zapytam też o to i najwyżej będę się umawiać.
Smacznego dla Honoratki i STO LAT dla Maxa 😘😘😘Mamaxa, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnie, wiem że dzisiaj smutno ale jutro będzie już lepiej. W końcu się musi udać!
AniaŁ, ja byłam niedawno u chiroptactiker, bo męczyły mnie bole pleców. A on w trakcie terapii w pewnym momencie mnie pyta czy nie miałam problemów z zajściem w ciążę. Stwierdził że mam przesuniętą miednicę, trochę ponastawial ale wiadomo że u mnie główny problem lezy gdzieś indziej. Ale ostatnio osteopata to samo stwierdził u mojej 10-letniej siostrzenicy i przy okazji innej rehabilitacji ćwiczą i w tym kierunku.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Mamaxa, wszystkiego najlepszego dla Maxia!!!
Juz 4 lata!!! A pamietam jak walczylysmy przed laty o to pierwsze, wymarzone dziecko...
No i najlepszego z okazji dnia ojca
Mia wreczyla dzis tatusiowi prezent mowiac "cimaj!"😂
My w drodze do kuzyna meza... jedziemy poznac nowa ksiezniczke w rodzinie... juz ma 3 miesiace, ale przez 👑 i zakazy nie bylo jeszcze okazji...werni, Mamaxa, Annie1981 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mamaxa wrote:Mój syn kończy dzisiaj 4 lata. Za 10 min przyszedł na świat 😊
Dzisiaj świętujemy z dziadkami, jutro z koleżanką że żłobka, a w sobotę z nianią, jej rodziną i przyjaciółmi. W sobotę w ogrodzie więc więcej osób 😊
U nas pogoda piękna, my mamy dzisiaj święto więc super, długi weekend.
Miłego dnia dziewczyny.Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Mamaxa, u kuzynki meza zaczely sie mega problemy z szyjnym odcinkiem kregoslupa, ostatecznie sie okazalo, se ma Bandscheibenvorfall, dochodzili z czego itp, bo wszystko zaczelo sie jak byla na macierzynskim...
Wkoncu neurolog polecil jej wlasnie wizyte u osteopaty... ten po dlugich badaniach oglosil, ze po cc zostala zle zszyta, sciagneli z gory w dol za duzo, przez co jej postawa sie zmienila, pociagnelo jej monimalnie barki w przod, ona tego na cidzien wiadomo, ze nie odczuwala, no ale jednak zrobilo to swoje na kregoslup...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCierpliwa, przyjemnej wizyty u rodzinki ☺️
Ja zaraz jadę po teściów.
Co do moich bóli pleców to mnie boli bardzo w odcinku krzyżowym, byłam u ortopedy, zdjęcie zrobili na którym nic nie widać. U Chiropraktikera byłam na kilku sesjach ale jakoś nie widzę poprawy, bo on chyba też nie wie skąd ten ból. I on i ortopeda mówią że to słabe mięśnie a ja natomiast mam przypuszczenie że to uszkodzony nerw podczas podawania mi PDA. Za pierwszym razem anestezjolog nie mogła się wkluc, męczyła się bardzo. A pierwsze dni po porodzie to pamiętam że nie mogłam sobie pozycji znaleźć bo mnie właśnie to miejsce wkłucia tak bolało. I nadal to jest właśnie to miejsce.
Jeszcze myślę też właśnie udać się z tym do osteopaty...
Ostatnio przeczytałam historie kobiety która też miała takie bóle po podaniu PDA a po drugim porodzie po znieczuleniu jej przeszły... 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 14:10
-
Dobry wieczór Paniom ❤ 😂 byłam przed chwilą w biedronce na zakupach kupiłam kilka słoiczków dla Honorci gerber i bobovita bio (przejrzane wg analiz ze strobby rozszerzaniediety.pl) aby wypróbować co jej smakuje przed wyjazdem ale zanim dam musze sama zrobic papki z pojedynczych produktów i wykapowac czy cos uczula bo jak podam słoiczek który ma kilka warzyw i cos uczuli bede potem kabinowac aby dojsc co wywolalo reakcje alergiczna. Bąbelek byl dzis troszke spikojniejszy. Oby tak dalej ❤Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Łucja pobiła swój rekord w niespaniu, wstała wczoraj ok 9 rano, później brak drzemki więc myślałam że wieczorem szybko padnie, ale nie, ona w pełni sił biegała i bawiła się do 21, na słowa spanie zaczynała płakać że nie chce. Zasnęła po 22. W nocy było jakieś 10 pobudek, prawie w ogóle nie spałam, bo cały czas cyc, a rano już od 7 gotowa do szaleństw. Skąd to dziecko ma energię? Ja się czuję jakby mną ktoś pole przeorał i staram się z całych sił zachować spokój 😒
-
Ania współczuję dzieci to mają tyle energii ze nie wiem.
Mój mały ostatnio to w nocy się przekręca na brzuch i się buja na czworakach i ryk. Muszę wstawać żeby go przekręcić. Wtedy dalej idzie spać lub mu mleko daje. -
Cccierpliwa wrote:No i najlepszego z okazji dnia ojca
Mama_Honorci wrote:Dobry wieczór Paniom ❤ 😂 byłam przed chwilą w biedronce na zakupach kupiłam kilka słoiczków dla Honorci gerber i bobovita bio (przejrzane wg analiz ze strobby rozszerzaniediety.pl) aby wypróbować co jej smakuje przed wyjazdem ale zanim dam musze sama zrobic papki z pojedynczych produktów i wykapowac czy cos uczula bo jak podam słoiczek który ma kilka warzyw i cos uczuli bede potem kabinowac aby dojsc co wywolalo reakcje alergiczna. Bąbelek byl dzis troszke spikojniejszy. Oby tak dalej ❤
Warzywa w słoiczkach nie smakują jak te normalne. Ona są wszystkie mdłe i jedne podobne do drugich, dlatego nie wiem czy sprawdzi się ten test z domowymi papkami, żeby się przekonać, który słoiczek będzie jej smakował.
Super, że humorek Honoratki lepszy, trzymam kciuki, żeby tak zostało 🙂
Gagatka. Jesteś jeszcze z nami?
Dzięki Wam dziewczyny, za wsparcie. O dziwo nie czuję się źle. Rano, po zrobieniu testu, było mi smutno, ale potem poszłam z córeczką do parku, bo pogoda wróciła i od razu humor mi się poprawił 🙂 Mam nadzieję, że jak dostanę @ to dalej będę się trzymać.
W każdym razie fajnie, że jesteście. Podoba mi się ten wątek, że jest nas tu tak mało, dzięki czemu możemy mieć wszystkie ze sobą kontakt. Jestem jeszcze na większym wątku, testowym. Do mojego posta tam odniosła się tylko 1 osoba, a jest tam mnóstwo dziewczyn. Ciężko się wbić jak towarzystwo jest zżyte.
Zastanawiam się czy nie zrezygnować z niego i całkowicie się do tutaj nie przenieść.
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie bardziej chodzi o pojedyncze produkty aby sprawdzić czy nie uczula a poten dam sloiczek zeby sprawdzić czy smakuje. Aby wiedziec co kupić w góryMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
AniaŁ, o matulu! Twarda jest!
Nam Mia wczoraj wstala przed 9, pozniej po 12 padla jeszcze w samochodzie i prawie cala godzine drogi spala jak zabita, a spac i tak poszla po 20😅
Jakby byla jak Łucja bez drzemki calkowicie, to pewnie o 18 by juz padla🙊
Annie, tak, u nas byl wczoraj dzien ojca
No i w ogole mielismy swieto wolne od pracy...
Dzien matki tez juz u nas bylWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 09:54
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Annie, tak, u nas byl wczoraj dzien ojca
No i w ogole mielismy swieto wolne od pracy...
Dzien matki tez juz u nas byl
nick nieaktualnyNo my w Niemczech mamy dzień matki w drugą niedzielę maja zawsze a dzień ojca jest zawsze w święto Wniebowstąpienia. To jest zawsze czwartek i to jest wolny dzień 😊 wczoraj właśnie ☺️
AniaŁ nieźle. Ale ja to po moim też tak znam.nie sprawdza się zasada że im bardziej umęczony lub im później pójdzie spać to dłużej pośpi. Mam wrażenie że wtedy jak na złość gorsze spanie ☺️
Ja za godzinę mam fryzjerkę. Juhu... 🎊🎊 -
Annie1981 wrote:To mnie nastraszyłaś 😂 Myślałam, że zapomniałam i już chciałam lecieć do sklepu 😂 Dzień Matki też w UK już był, obchodzą w marcu. My jednak obchodzimy po polsku 😉
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:W każdym razie fajnie, że jesteście. Podoba mi się ten wątek, że jest nas tu tak mało, dzięki czemu możemy mieć wszystkie ze sobą kontakt. Jestem jeszcze na większym wątku, testowym. Do mojego posta tam odniosła się tylko 1 osoba, a jest tam mnóstwo dziewczyn. Ciężko się wbić jak towarzystwo jest zżyte.
Zastanawiam się czy nie zrezygnować z niego i całkowicie się do tutaj nie przenieść. -
Cccierpliwa wrote:No my obchodzimy normalnie po niemiecku... wkoncu jak mala pojdzie do przedszkola, pozniej szkoly, to bedzie wszystko przygotowywala z innymi w tych dniach, a nie po pl dlatego od kiedy sie urodzila, to.przyjelismy niemiecki system obchodzenia tych swiat...
Mamaxa wrote:Annie, ja mam takie same odczucia. Nie mogę się odnaleźć w wątkach gdzie dużo dziewczyn jest, nie umiem się wbić ☺️😂 lubię jak jest kameralnie. Mamy też nasz wątek staraczkowy z de ale tam już nie ma właściwie staraczek. Tzn jestem ja i Cierpliwa, i przydreptałam za nią tutaj. Bo jednak człowiek czasem potrzebuje coś napisać czy wyrzucić z siebie. Albo się poradzić i zapytać o coś.
Ja to oprócz tutaj jestem na starym wątku i na fioletowej str. Na sierpniowkach 2019.
Pamiętam że jak byłam w de to było dużo tych dni wolnych albo te parady, ludzie poprzebierani chodzili po ulicach.