Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Miesiączka mi się zgubiła mogła by już przyjść. Przeglądam dziś ubrania po mojej Mamie.. nie było to łatwe bo wszystko Nią pachnie ;( mam kilka par spodni bluzek i swetrów nie wszystko zdążyłam przejrzeć bo Honorcia marudziła trochęMama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Może niedługo przyjdzie.
My wkoncu nigdzie nie pojechaliśmy. Kiepska pogoda była. Zjedliśmy obiad pogadaliśmy i pojechali. Mały to był w dobrym humorze. Gadal po swojemu dużo. -
Pogoda w UK ostatnio nas rozpieszcza. Cały tydzień spędziłam na piknikach w parku, a dziś byliśmy na plaży. Czuję się dziś jakbym wróciła z wakacji 🤗 Na plaży zauważyłam, że zaczęły się płodne, więc dziś zaczynamy starania 🤗 Oby ten relaks przełożył się na efekty na koniec cyklu 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 19:52
werni, Mamaxa, Mama_Honorci lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Znajoma która mieszka w Anglii mówiła że u was ciepło. Super widoki.
Do dziś promocja w pepco - 30% to zobaczę coś dla małego.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Annie piekna pogoda u nas tez dzis cudnie bylo. bylismy na plazy a potem z moim Tata na obiedzie.
@ nadal brak. jutro jak sie uda rano ide zbadać tsh bo gin prosiłAnnie1981, werni lubią tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
U mnie dziś 8dc. W tym cyklu zaczęłam brać NAC i Inozytol. Już jest inaczej niż w poprzednich. Piersi bolą, a to się zdarzało dopiero po owu. Do tego brak plamień po @, co zawsze miało u mnie miejsce przez kilka dni. Czuję już też jajniki.
Nie wiem czy to wszystko to dobre objawy, ale na pewno jest inaczej. Do tego relaks związany z pogodą (jutro znów jadę na plażę), więc robię sobie trochę nadzieję na ten cykl, z drugiej strony nie chcę się nakręcać, więc zobaczymy co wyjdzie.
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim ☺️
U nas bardzo piękny intensywny długi weekend 😉 wczoraj z racji Zielonych Świątek mieliśmy też dzień wolny więc wykorzystaliśmy na maxa.
W piątek cały dzień na placu zabaw, w sobotę pojechaliśmy zwiedzać zamek jakieś 70 km od nas, syn w poszukiwaniu księcia i księżniczki i duchów 😂 fajnie bo przy okazji trochę wędrowaliśmy. W niedzielę u niani na działce na kawie i trochę ćwiczyliśmy jazdę na rowerze. A wczoraj znowu z koleżanką i jej córka na spacer w parku. Nawet nie wiedziałam że mamy w pobliżu taki cudowny park. Ale dużo chodziliśmy i przez intensywność weekendu syn był chyba juz wykończony bo w pewnym momencie idąc prosta droga pomalutku przewrócił się i zdarł oba łokcie, czoło i kolano. Ale jak na mężczyznę przystało był bardzo dzielny ☺️ ogólnie całą trasę w jedną stronę zrobił na rowerku biegowym a spowrotem na nogach (około 3 km w jedną stronę). Potem widać było jaki jest zmęczony, myślałam że pośpi dzisiaj dłużej ale niestety pobudka skoro świt. Muszę go wcześniej dzisiaj położyć spać aby sobie dobrze odpoczął 😉
Annie, powodzenia w tym cyklu. Ja przez 3 miesiące brałam NAC, w jednym razem z clo to urosly mi wtedy 4 dominujące pęcherzyki. Potem już przestałam przy clo brać bo bałam się tej ilości 😂😂
Miłego wtorku dziewczynki. Muszę się przestawić na tryb wtorkowy bo przez wczorajsze wolne wydaje mi się, że jest poniedziałek.
Wczoraj wieczorem przeczytałam newsa, że możliwe że od połowy czerwca rozszerza opiekę w przedszkolu i cała noc mi się to śniło... 🤦♀️Annie1981, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Mamaxa. Super dzień spędziliście 🙂
Dziękuję za kciuki.
Mi za to dziś śniły się dwie kreski. Chyba za bardzo zaczynam się nakręcać 🙈
A jakie ja sny w trakcie tych starań miewam...
Dwie kreski jako tako rzadko mi się śnią ale kiedyś śniło mi się, że moja zmarła mama powiedziała do mnie : będziesz w ciąży! Do dzisiaj te słowa pamiętam a sniło mi się to w październiku i byłam pewna że się uda a tu do dzisiaj nic 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 09:09
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama Honoratki może niedługo przyjdzie. Zauważyłam że po ciąży u nie których dziewczyn to okres przychodzi jak chce. U mnie to odwrotnie prawie jak zegarku idzie. Też mam nadzieję na ten cykl. Czasami mi cmi lewy jajnik i jak dziś rano mierzyłam tempke. To miałam 37.37. Dziś 4 dcpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 14:05
Mamaxa lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Mama Honoratki może niedługo przyjdzie. Zauważyłam że po ciąży u nie których dziewczyn to okres przychodzi jak chce. U mnie to odwrotnie prawie jak zegarku idzie. Też mam nad3na ten cykl. Czasami mi cmi lewy jajnik i jak dziś rano mierzyłam tempke. To miałam 37.37. Dziś 4 dcpo
Tylko ja jestem na tabletach anty więc okres jest tabletami sterowany. Kończę ostatnią paczkę
TSH 1,49 mam kuźwa aż się prosi o ten cholerny okres ...żeby już działaćAnnie1981 lubi tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mama_Honorci wrote:Tylko ja jestem na tabletach anty więc okres jest tabletami sterowany. Kończę ostatnią paczkę
TSH 1,49 mam kuźwa aż się prosi o ten cholerny okres ...żeby już działać
Dziewczyny czy wy też macie takie dylematy?
Ja to czasami mam taki mętlik czy chce mieć 2 dziecko czy nie. Chyba przez ten poród tak mam.
Ale na koniec mówię sobie ze zawsze marzyłam o 2. -
Werni, ja mam caly czas takie dylematy!
Zreszta termin w klinice robilam z nastawieniem "nie wiem czy drugie tak, czy nie, ale termin zrobie bo latwiej odwolac niz dostac"
Mama_Honoratki, to przy tabsach faktycznie dziwne, ze @ przepadla
Ja dzis szalony 35dc i poki co sie nie zanosi na @🙄
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ok przepisuje. Dobrze że już @ przyszła.
Uff dobrze ze nie jestem samaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 17:28
-
Mama_Honorci. Super, że już przyszła. To teraz jesteś staraczka pełną gębą 😁
Ja nie mam takich dylematów czy chcę drugie. Wiem, że na 200% chcę. Czasem tylko boję się jak sobie poradzę z 2, ale od razu odganiam te myśli, bo po prostu będę musiała sobie poradzić i tyle. Mam 39 lat i nie mam już czasu na zastanawianie się, bo to ostatni dzwonek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 19:52
werni, Mamaxa lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔