Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Oby się udało
W poniedziałek będę musiała kupić 2 test. Bo chce powtórzyć. Wczoraj chciałam ale były już pozamykane sklepy i apteki. -
Wszystkie badania wyszły mi dobrze. Nawet prolaktyna 5,3 po nieprzespanej nocy 😉 Chociaż wcześniej tez mialam zwykle dobre wyniki, a owulacji nie było.
Czekam tylko na AMH, wyniki w poniedziałek.
Jutro zaczynam monitoring.
Werni widzę że już pojawił się pasek ciążowy🤩werni, Mamaxa lubią tę wiadomość
-
A założyłam go 🙈🙂
Zrobiłam przed chwilą 2 raz test. Odrazu pojawiły się 2 kreski.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 17:17
AniaŁ123, Mama_Honorci, Mamaxa lubią tę wiadomość
-
Werni ogromne gratulacje!!! Bardzo sie ciesze.
My wrocilismy z z Borow tucholskich zrobiłam trzy prania jutro prasowanie i pakowanie w gory i wyjazd w nocy. probowalam sie zalogowac na forum ale net tam slaby w domki w lesie.
W górach powinno być lepiej postaram sie zameldowac
Fotki z wyjazdu proszę oczywiście o nie cytowanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 17:28
Mamaxa, werni, AniaŁ123, Annie1981 lubią tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
nick nieaktualnyTyle się spisałam i mi się skasowało... 😏🤔
Mamo_Honorci bardzo ładne zdjęcia 😁 sympatyczna z was rodzinka tak na oko 😀😀
Werni, no pewnie ze krecha jest. Takie krechy to nie znikają 😁 ciąża jak nic. Po takich staraniach o pierwsze można czasem się mile zaskoczyć przy drugim 😁
U mnie nic się nie dzieje... Pogoda sie popsuła więc siedzieliśmy dzisiaj w domku. Maxiowi chyba się to spodobało, bo cały dzień świetnie się bawił, chyba się cieszył, że nie trzeba nigdzie wychodzić. Jakiś czas temu zrobiliśmy "teatrzyk" i figurki do niego ale nie było zbytnio ani okazji ani weny do zabawy tym. A dzisiaj z racji kiepskiej pogody wymyślał różne historie a ja byłam widzem w teatrze 🤣🤣
Maz wczoraj zabalował z kolegami i dzisiaj cierpi... Miałam na niego plan, że za karę uśpi mi Maxia wieczorem a ja będę mogła wcześniej przysiąść do pracy ale mnie wykiwał i zanim się zorientowalam zamknął się w sypialni i zasnął i nie udało nam się go już dobudzić 🤔🤔🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 20:12
werni, AniaŁ123, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
O dokładnie Mamaxa. Jestem w szoku ze tak szybko się udało. Myślałam że poczekam z kilka miesięcy.
Super zabawa w teatrzyk. Dobrze robi na wyobraźnię. Rozwija itd. dzieci uwielbiają takie zabawy. Budowanie zamków z poduszek kocy
Madzia Super są te zdjęcia szczególnie na tym jak się uśmiechasz.Mamaxa lubi tę wiadomość
-
Przypomniało mi się taki wyjazd co były 3 dni przerwy pomiędzy wyjazdami. Najpierw był tydzień nad morzem z rodzinką i ze znajomymi. Trzy dni w domu a później tydzień w górach ze znajomymi. Pojechaliśmy wtedy do Szczawnicy. Chodziliśmy po trzech koronach. Na rowerach jechaliśmy na Słowację Super było miałam chyba wtedy ze 22lata
-
ooo mnie też posta skasowało... może się coś dzieje?
Piękne fotki dziewczyny!
U nas wczoraj pierwszy raz na placu zabaw. Trochę się naczekała ale to przez pandemię. Ważne że się podobało.
Zabieramy się za kupno kompaktowej spacerówki. Polecacie coś? Myślałam o Easygo Minima Plus... W sensie żeby była kompaktowa, ale tez nie taka licha, bo chcemy ją używać normalnie na co dzień, a nie tylko w podróży. -
Mama_Honorci, piekne zdjecia!
Werni, super! Batdzo sie ciesze!
Mamaxa, ekstra teatrzyk i Maxik!
Skrzydlata, dwie znajome maja ten wozek i mowia, ze o ile na wyjazdy ekstra, bo kompaktowy, tak wlasnie na codzien przez to ze kompaktowy to kompletnie sie nie nadaje, bo te male koleczka ledwo daja rade, no amdziecko wytrzachane zawsze... a one maja dzieciaczki w wieku mojej malej...werni, Mamaxa lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa A Ty jaki masz? My mamy bebetto Holland gondole i spacerowke ale to odpada bo ten wózek ma 15kg i moja mama po schodach go nie zniesie. A drugi to lionelo anette tour i ma 10kg ale składa się na duży i też moja mama go nie niesie tylko ciągnie po schodach przez co się zupełnie rozklekotał... Niby pierwsze pietro ale sie czlowiek nanosi.
To taki standard że jak wózek jest kompaktowy to od razu kiepski? -
AMH wynik 2,22. Szczerze mówiąc to się nie znam 🙈
Czekam w kolejce do gina, 2 osoby przede mną, pewnie wejdę za godzinę 🙄
Skrzydlata my kupiliśmy super lekką i tanią spacerowke na wakacje Smiki Thunder, ale on w ogóle nie ma amortyzacji i ma płytkie siedzisko. Ale po rownej nawierzchni bardzo dobrze sie jeździ. Jak go kupowaliśmy to kusiła mnie spacerowka Espiro, ale nie pamiętam modelu. To była nowość w 2019 roku. Bardzo lekki, kompaktowy, ale porządny. My normalnie mamy Balios S, jest lekki, łatwo się składa do walizki" i całkiem fajny, ale już drugi raz bym go nie wzięła. W sumie to Nie wiem dlaczego, chyba przez amortyzację.
Mama Honorci piękne zdjęcia, śliczna z Was rodzinka 😊
Ja dzisiaj cały dzień pracowałam w domu: sprzątanie, pralam zasłony, zrobiłam mega pyszne dżemy truskawkowo rabarbarowe z minimalną ilością cukru, bo dla mnie wszystkie dżemy są za słodkie, zrobiłam drożdżówki z tym dżemem, upiekłam chleb i ugotowałam 2 dniowy obiad. A i jeszcze ćwiczyłam z Moniką Kołakowską, bo chciałabym się pozbyć 2-3 kg 😉Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Skrzydlata, raczej niestety standard, ze jak kompaktiwy, to nie bardzo wytrzymuje uzytkowanie na codzien moze troche lepiej te "premium" ale taka cena i jakby sie mial rozleciec, to tez mega porazka...
My pierwszy mielismy Adamex Vicco, ale juz dawno sprzedany, nie mialam rok temu gdzie trzymac tylu wozkow... od roku jezdzimy w britax b motion 4 plus i uwielbiamy! Mia ma w nim jeszcze tyle miejsca, ze hoho...
Z lekkich, ale nie koniecznie kompaktowych, ktore wytrzymale sa i nie kosztuja milionow, to tylko chyba valco na piankowych kolach znam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My to mamy spacerówkę z kompletu. Diamond s-line. Jest lekka i dobrze się prowadzi. Ma żelowe koła to nie muszę się martwić że koła będą przebite.
-
U mnie masa pracy i nie mam kiedy pisać.
Wczoraj gin stwierdził że jak na razie wszystko wygląda wzorowo, wyniki i obraz usg. Kolejny monitoring w niedzielę więc się okaże. Ale ja zawsze tak miałam, że wszystko pięknie ładnie, a pęcherzyki nie pękały. -
nick nieaktualnyAniaŁ, chodzisz do lekarza do którego przed pierwszą ciąża też chodziłaś?
Ja mam długie cykle i zazwyczaj bezowulacyjne ale np w cyklach gdy brałam clo lekarz też był zachwycony jak pięknie się stymuluje a ja wiedziałam, że przy staraniach o pierwsze też się pięknie stymulowałam a ciąży nie było.
Który będziesz mieć dzień cyklu w niedzielę? -
Dziewczyny a skąd u Was problemy z ciążą? U nas obniżone parametry nasienia (dlatego suplementowane), a u mnie występuje coś co można nazwać "kontrolowanym PCOS". Bo nie wymagam leków.
-
Skrzydlata wrote:Dziewczyny a skąd u Was problemy z ciążą? U nas obniżone parametry nasienia (dlatego suplementowane), a u mnie występuje coś co można nazwać "kontrolowanym PCOS". Bo nie wymagam leków.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
AniaŁ, a cos na pekanie nie proponowal lekarz skoro z tym problem?
Werni, kiedy pierwsza wizyta?
Skrzydlata, u mnie pcos, io, niedoczynnosc tarczycy, podwyzszona lipoproteina a, obnizone bialko, brak naturalnych owulacji, komorki jajowe slabej jakosci
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700