Marcowe Starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopadło mnie przeświadczenie, że jednak się nie udało
Anula, cieszę się bardzo że wszystko ok. Ja też bym na pewno poleciała na Twoim miejscu na usg.
PS.Dlaczego nie mogę zmienić zdjęcia profilowego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2013, 20:30
Ilona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnula81 wrote:Kochane mam pytanie. Na usg mam napisane w lewym jajniku obecne pecherzyki po ok 7, 4 mm a w drugim ciałko ciążowe o srednicy 17, 7 o co chodzi?
nie masz czym się martwić wszystko jest ok:)
Ciałko ciążowe to przekształcone ciałko żółte, które powstaje po zapłodnieniu, jego zadaniem jest podtrzymywanie produkcji hormonów, które warunkują prawidłowy rozwój zarodka.
W wyniku ich działania, u kobiety nie pojawia się krwawienie miesięczne. -
nick nieaktualnyAnula81 wrote:Kochana czy w jajniku cos zostaje. Bo nie wiem czemu w lewym mam pęcherzyki a w prawym ciałko ciążowe.
pęcherzyk dominujący pęka (owulacja) przekształca się w ciałko żółte (produkuje hormony m.in. progesteron) jeżeli dochodzi do zapłodnienia ciałko żółte rozrasta i tworzy ciałko ciążowe, które będzie produkowało hormony do podtrzymania ciąży nim tą funkcję zacznie przejmować łożysko
jeżeli nie dojdzie do zapłodnienia ciałko żółte przekształca się w ciałko białawe i przychodzi @ -
nick nieaktualny
-
Klif wrote:No i pojawiło się plamienie. Kwiecień czeka, pełen wyzwań i nowych nadziei
Klif- glówka do góry!!! kwiecien nalezy do Ciebie!!!
Mi tez temp dzis mnimalnie spadla, poza tym do bolesnych piersi i przedokresowego bolu brzucha doszedl mi jeszcze bol w krzyzach i uczucie ciezkich nóg- co u mnie oznacza tylko jedno-- dzis lub jutro nadejdzie @
ale jesli ma przyjsc to niech przyjdzie przed testowaniem- nie chcialabym zrobic testu negatywnego a potem czekan na opozniona @