Marcowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Kat83 wrote:e.wela gratulacje
miska super!
A ja sikam w weekend chyba, nie doczekam do wtorku... Za duzy stres, ostatnie Clo. W niedziele 12dpo, jak by cos bylo, to powinien choc bladzioch wyjsc Choc slabo to widze. Pierwszy i ostatni raz tempki mierze, tylko sie denerwuje bardziej.
Mi 12dpo wyszedł pozytyw na czułości 25, a beta 71,8
Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:38
-
tulę dziewczyny z @ :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:48
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Przed Bromkiem było - Prl 725,1 (norma 83 - 622 )
To akurat ładnie spadło w przeciwieństwie do tsh które poszło w górę ;/
Prolaktynę ciężej zbić niż TSH, pewnie zwiększą Ci dawkę, ja początkowo brałam na zmianę 50 i 75, jak spadło poniżej 1, to zmieniła na 50 cały czas, po większej dawce TSH po miesiącu już było takie niskie, więc głowa do góry Z prolaktyną walczyłam przez pół roku zanim wogóle drgnęła -
Sabinkak wrote:Prolaktynę ciężej zbić niż TSH, pewnie zwiększą Ci dawkę, ja początkowo brałam na zmianę 50 i 75, jak spadło poniżej 1, to zmieniła na 50 cały czas, po większej dawce TSH po miesiącu już było takie niskie, więc głowa do góry Z prolaktyną walczyłam przez pół roku zanim wogóle drgnęła
Tylko, że właśnie prolaktyna u mnie spadła na 115 z 725,1
Mój lekarz jest chory i teraz nie wiem czy nie powinnam dalej brać bromka na tą już obniżoną prolaktynę czy nie ma już takiej potrzeby bo w sumie i tak już leków nie mam.
I czy brać dalej euthyrox skoro 25 nie działa ( te tabl. akurat jeszcze mam ) czy do wizyty nie brać nic??
Jakaś porada??Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Karma88 wrote:W moje urodziny zatestujesz. Będę trzymać kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 10:35
Karma88, Lady Savage lubią tę wiadomość
Córeczka 16.11.2017❤
Synuś 31.05.2015❤
Córeczka 09.12.2000❤ -
Jedna_z_Wielu wrote:Tylko, że właśnie prolaktyna u mnie spadła na 115 z 725,1
Mój lekarz jest chory i teraz nie wiem czy nie powinnam dalej brać bromka na tą już obniżoną prolaktynę czy nie ma już takiej potrzeby bo w sumie i tak już leków nie mam.
I czy brać dalej euthyrox skoro 25 nie działa ( te tabl. akurat jeszcze mam ) czy do wizyty nie brać nic??
Jakaś porada?? -
e.wela wrote:Tule dziewczyny z @ i trzymam mocno kciuki za nastepny cykl
Udalo sie w 5cs a w 2 od uregulowania tsh
A jak długo czekałaś na uregulowanie?? Czy właśnie te dwa cykle czy dłużej ??Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
nick nieaktualnyhttps://zapodaj.net/7962808b71055.jpg.html patrzcie. U mnie dzisiaj taki ładny pozytyw a myślałam że już dawno jestem po owulacji
Mam nadzieję że ten jeden raz trzy dni temu da rezultaty jakieś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 11:17
Anulka0407 lubi tę wiadomość
-
e.wela wrote:Jedna z Wielu w listopadzie mialam tsh ponad 4 zaczelam brac euthyrox25 ktory bardzo dobrze na mnie podzialal bo w grudniu bylo ok 2.5 a w styczniu juz ok 1. Endo kazala mi nawet zmniejszyc dawke i nie brac leku w weekendy
Wybacz, że tak pytam, ale właśnie wczoraj odebrałam wyniki, że po tabl. mam nawet większe tsh. Lekarz chory i zanim będzie wizyta to chciałam orientacyjnie zapytać bo do cierpliwych nie należę chciałam trochę wiedzieć jak się nastawiać, wię czytam i pytam i z tego co widzę, że najbliższe mies z głowy ;/
Jeszcze raz gratuluję II
To niesamowite, ale za każdym razem się cieszę, gdy widzę takie wied.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
e.wela wrote:Najwazniejsze to zeby lekarz dobrze dobral lek, wtedy napewno tsh spadnie. Ale czy masz najblizsze miesuace z glowy? Dziewczyny na roznych watkach pisaly ze i z wyzszym zachodzily. U mnie gdy bylo 4 pytalam endo czy mamy przestac sie starac to stwierdzila ze nie, wiec sama nie wiem
Dziękuję za odpowiedź i za zrozumienie :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
aciulka wrote:W moje urodziny zatestowała miśka i się udało. Cieszą mnie każde dwie kreski, nawet nie moje. Tak że ja miałam piękny prezent na urodziny
Z ust mi to wyjęłaś. Jak widzę dziewczyny, które tyle czasu się starają, czasami o wiele dłużej niż ja, czy mają więcej straconych maluszków to mam nadzieję na takie dobre nowiny.aciulka lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny