Marcowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Kat83 wrote:e.wela gratulacje
miska super!
A ja sikam w weekend chyba, nie doczekam do wtorku... Za duzy stres, ostatnie Clo. W niedziele 12dpo, jak by cos bylo, to powinien choc bladzioch wyjscChoc slabo to widze. Pierwszy i ostatni raz tempki mierze, tylko sie denerwuje bardziej.
Mi 12dpo wyszedł pozytyw na czułości 25, a beta 71,8
Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:38
-
tulę dziewczyny z @ :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:48
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Przed Bromkiem było - Prl 725,1 (norma 83 - 622 )
To akurat ładnie spadło w przeciwieństwie do tsh które poszło w górę ;/
Prolaktynę ciężej zbić niż TSH, pewnie zwiększą Ci dawkę, ja początkowo brałam na zmianę 50 i 75, jak spadło poniżej 1, to zmieniła na 50 cały czas, po większej dawce TSH po miesiącu już było takie niskie, więc głowa do góryZ prolaktyną walczyłam przez pół roku zanim wogóle drgnęła
-
Sabinkak wrote:Prolaktynę ciężej zbić niż TSH, pewnie zwiększą Ci dawkę, ja początkowo brałam na zmianę 50 i 75, jak spadło poniżej 1, to zmieniła na 50 cały czas, po większej dawce TSH po miesiącu już było takie niskie, więc głowa do góry
Z prolaktyną walczyłam przez pół roku zanim wogóle drgnęła
Tylko, że właśnie prolaktyna u mnie spadła na 115 z 725,1
Mój lekarz jest chory i teraz nie wiem czy nie powinnam dalej brać bromka na tą już obniżoną prolaktynę czy nie ma już takiej potrzeby bo w sumie i tak już leków nie mam.
I czy brać dalej euthyrox skoro 25 nie działa ( te tabl. akurat jeszcze mam ) czy do wizyty nie brać nic??
Jakaś porada??Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Karma88 wrote:W moje urodziny zatestujesz.
Będę trzymać kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 10:35
Karma88, Lady Savage lubią tę wiadomość
Córeczka 16.11.2017❤
Synuś 31.05.2015❤
Córeczka 09.12.2000❤ -
Jedna_z_Wielu wrote:Tylko, że właśnie prolaktyna u mnie spadła na 115 z 725,1
Mój lekarz jest chory i teraz nie wiem czy nie powinnam dalej brać bromka na tą już obniżoną prolaktynę czy nie ma już takiej potrzeby bo w sumie i tak już leków nie mam.
I czy brać dalej euthyrox skoro 25 nie działa ( te tabl. akurat jeszcze mam ) czy do wizyty nie brać nic??
Jakaś porada??zawsze chociaż odrobinę będzie działał, Euthyrox jest to syntetyczny hormon tarczycy, więc jeśli chcesz zbijać TSH, które jest wydzielane przez przysadkę, musisz go dostarczać
tych leków nie powinno się odstawiać bez konsultacji z lekarzem
-
e.wela wrote:Tule dziewczyny z @ i trzymam mocno kciuki za nastepny cykl
Udalo sie w 5csa w 2 od uregulowania tsh
A jak długo czekałaś na uregulowanie?? Czy właśnie te dwa cykle czy dłużej ??Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
nick nieaktualnyhttps://zapodaj.net/7962808b71055.jpg.html patrzcie. U mnie dzisiaj taki ładny pozytyw a myślałam że już dawno jestem po owulacji
Mam nadzieję że ten jeden raz trzy dni temu da rezultaty jakieś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 11:17
Anulka0407 lubi tę wiadomość
-
e.wela wrote:Jedna z Wielu w listopadzie mialam tsh ponad 4 zaczelam brac euthyrox25 ktory bardzo dobrze na mnie podzialal bo w grudniu bylo ok 2.5 a w styczniu juz ok 1. Endo kazala mi nawet zmniejszyc dawke i nie brac leku w weekendy
Wybacz, że tak pytam, ale właśnie wczoraj odebrałam wyniki, że po tabl. mam nawet większe tsh. Lekarz chory i zanim będzie wizyta to chciałam orientacyjnie zapytać bo do cierpliwych nie należęchciałam trochę wiedzieć jak się nastawiać, wię czytam i pytam i z tego co widzę, że najbliższe mies z głowy ;/
Jeszcze raz gratuluję II
To niesamowite, ale za każdym razem się cieszę, gdy widzę takie wied.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
e.wela wrote:Najwazniejsze to zeby lekarz dobrze dobral lek, wtedy napewno tsh spadnie. Ale czy masz najblizsze miesuace z glowy? Dziewczyny na roznych watkach pisaly ze i z wyzszym zachodzily. U mnie gdy bylo 4 pytalam endo czy mamy przestac sie starac to stwierdzila ze nie, wiec sama nie wiem
Dziękuję za odpowiedź i za zrozumienie :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
aciulka wrote:W moje urodziny zatestowała miśka i się udało. Cieszą mnie każde dwie kreski, nawet nie moje. Tak że ja miałam piękny prezent na urodziny
Z ust mi to wyjęłaś. Jak widzę dziewczyny, które tyle czasu się starają, czasami o wiele dłużej niż ja, czy mają więcej straconych maluszków to mam nadzieję na takie dobre nowiny.aciulka lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny