Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie :)
Odpowiedz

Marcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 13 marca 2019, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana_33 wrote:
    Faktycznie, i to pokrywa sie u Ciebie z monitoringiem. Chyba też sobie zamowie te testy, skoro nie oszukuja :-)
    Tylko drogie jak diabli a szkoda
    I one są pozytywne tylko wtedy gdy testowa mocniejsza niż kontrolna

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:54

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:35

    Nera1986 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:35

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana_33 wrote:
    W piątek mi powinny przyjść, posprawdzam jeszcze tymi facelle i jak cos sie ruszy to sikne na ten, taki mam plan :-)

    Pije od tego cyklu ziola na owulacje, moze to one tez coś zaburzaja, juz wszystkiego sie chwytam
    Ja tez pierw inne robie a jak mocnawe lh to na te się przerzucam

    Ana_33 lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    12 dp Pregnylu :)
    Początkowo bieluch po "wypłukaniu" pregnylu, a od kilku dni ciemniejsze cienie :)
    Przepraszam za jakość zdjęcia, zapewniam że "w realu" mi się nie przywidziało i kreseczka nieśmiało się pokazała ;)

    https://naforum.zapodaj.net/09802d83f1ae.jpg.html
    Ja widzę bladą różową kreskę na pierwszym i trzymam kciuki <3

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 13 marca 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:04

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • Lena.92 Koleżanka
    Postów: 52 7

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test popołudniu i biel całkowita :(

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Lena :( Ja nawet tęsknię za widokiem bieli na teście bo u mnie @ jak w zegarku się pojawia - który już cykl się starasz? Dużo jesteś przed terminem @?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:18

    kasiakasia11 lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Hej. Ja się bawię w górach nadal :) ale @ nie mam. Testu nie robiłam bo beta nie pozostawiała złudzeń... Powodzenia testujacym i kciuki :)
    Hej Abi .Jak do 17.03 nie przyjdzie do rób test
    Udanego wypoczynku -zazdroszczę -kocham góry

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Lena.92 Koleżanka
    Postów: 52 7

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 CS, 2 dni do @. I tak długo wytrzymałam z testem ale dziś już pękłam bo nie czuje żadnych objawów zbliżającej się @. Chociaż przez ten test już mam humor PMSowy

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:36

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Wiesz ze jeszcze nic nie jest przesadzone. Ja zrobiłam test dzień przed @ i był tak biały ze bardziej juz nie mógł, natomiast dzień po spozniajacej się @ piękna druga kreseczka ☺
    dokładnie, ja robiłam dzień po terminie(15dpo)10uml i ledwo widoczna była

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:31

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asdfgh wrote:
    Trudno to określić, bez leków nie dostaje miesiączki. W styczniu zaczęłam brać Aromek i dostałam okres po 21 dniach, teraz czekam na okres i już 28dc .

    Przedtem po odstawianiu z zalecenie lekarza duphastonu nie miałam miesiączki przez 2 miesiące.

    Miałaś robione badania hormonów np prolaktyny ? Wiesz może dlaczego nie masz tej miesiączki?
    Chorujesz na coś??

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Judit Autorytet
    Postów: 1221 1221

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro zaczynam kolejny cykl- 4 cs to podpowiedzcie mi czy warto zrobić teraz jeszcze jakieś badania?
    Mam niedoczynność tarczycy ale wynik unormowany 1,7. Prolaktyna wysoka ale w trakcie zbijania bromergonem więc wynik powtórzę w tym cyklu w 6dc. Pozostałe badania które wykonałam w 4dc:

    Estradiol 54,8 pg/mL(normy:wczesna pęcherzykowa: 22,4-115)

    FSH 9,0 mIU/mL(Faza folikularna: 3,85-8,78)

    LH 6,1 mIU/mL(Faza folikularna: 2,12-10,89)

    Progesteron 7 dpo wyszedł 11.

    Owulacja można powiedzieć, że potwierdzona, pęcherzyk rósł do ok 24 mm i pękł. Mam w lewym jajniku jakiegoś guzka, może być to "niewielka enometrioza"lekarz powiedział, że jest to niewielkie i trzeba obserwować ale nie powinno w żaden sposób wpływać na starania, zbadałam marker CA125 i nic nie wyszło tzn wynik 8 więc ok.

    Męża nie chce jeszcze wysyłać na badania, zrobię to po pół roku starań.
    Może doradzicie czy warto przy moich wynikach jeszcze coś sprawdzić czy spokojnie starać się bez żadnych badań?

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • axox Ekspertka
    Postów: 128 78

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Skoro zaczynam kolejny cykl- 4 cs to podpowiedzcie mi czy warto zrobić teraz jeszcze jakieś badania?
    Mam niedoczynność tarczycy ale wynik unormowany 1,7. Prolaktyna wysoka ale w trakcie zbijania bromergonem więc wynik powtórzę w tym cyklu w 6dc. Pozostałe badania które wykonałam w 4dc:

    Estradiol 54,8 pg/mL(normy:wczesna pęcherzykowa: 22,4-115)

    FSH 9,0 mIU/mL(Faza folikularna: 3,85-8,78)

    LH 6,1 mIU/mL(Faza folikularna: 2,12-10,89)

    Progesteron 7 dpo wyszedł 11.

    Owulacja można powiedzieć, że potwierdzona, pęcherzyk rósł do ok 24 mm i pękł. Mam w lewym jajniku jakiegoś guzka, może być to "niewielka enometrioza"lekarz powiedział, że jest to niewielkie i trzeba obserwować ale nie powinno w żaden sposób wpływać na starania, zbadałam marker CA125 i nic nie wyszło tzn wynik 8 więc ok.

    Męża nie chce jeszcze wysyłać na badania, zrobię to po pół roku starań.
    Może doradzicie czy warto przy moich wynikach jeszcze coś sprawdzić czy spokojnie starać się bez żadnych badań?

    Wow skąd pomysł żeby juz przy 4cs zrobić tyle badań?
    A jesli juz to chyba badania męża powinny być najpierw... To najczestsza przyczyna niepowodzen

    https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • Salome Autorytet
    Postów: 2445 3626

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z axox co do badania partnera - wczoraj ginekolog mi powiedział, że 50% niepowodzeń leży po jego stronie.

    Co do Twoich badań - ja się nie dziwię, że w 4cs je wykonujesz. Też wolę wiedzieć wcześniej i działać od razu. Progesteron troszkę niski masz, lekarz tego nie skomentował?

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1592 1294

    Wysłany: 13 marca 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj rwie ten jajnik, aż jestem w szoku.

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy

    Leki:
    Tribux 100mg
    Dexilant 60mg
    Euthyrox N50

    Suple:
    Pregna Start
    Gold Omega 3
    Ashwaghanda

    Mąż (33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)
  • Judit Autorytet
    Postów: 1221 1221

    Wysłany: 13 marca 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    axox wrote:
    Wow skąd pomysł żeby juz przy 4cs zrobić tyle badań?
    A jesli juz to chyba badania męża powinny być najpierw... To najczestsza przyczyna niepowodzen

    Pomysł stąd, że moja niedoczynność tarczycy objawiała się ogromnymi skokami, w ciągu 2 miesięcy z wyniku 0,7 wchodziło na 3,7. Poinformowałam endokrynologa o tym, że staramy się o dziecko i polecono mi sprawdzić te dodatkowe wyniki w czasie kiedy zbijałam ten poziom tsh. I dobrze bo wyszło zaraz, że prolaktyna jest równie zła 49 ng/ml.

    Maria87 właśnie nie, lekarz mówi, że progesteron już od 10 oznacza, że owulacja była i wynik mieści się w normie. Widzę, że dziewczyny mają wyższy no ale co zrobić. Nie plamię, mojego lekarza nic nie niepokoi.

    Co do badań męża to doskonale wiem, że to bardzo ważne ale wiecie, dajemy sobie na to jeszcze te kilka miesięcy.
    Pytam Was o radę ponieważ nie trafiłam jeszcze na ginekologa który by solidnie przeprowadził, ze mną wywiad, zainteresował się dokładnie. Dlatego często takich informacji niestety szukam sama.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:14

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:36

  • Gratka Autorytet
    Postów: 266 275

    Wysłany: 13 marca 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradźcie kiedy zrobić badanie progesteronu. Wiem że w 7 dniu po. Ale to wypada w weekend i u mnie laboratorium jest nieczynne. W piątek 6dpo czy poniedziałek 9dpo? Chce sprawdzić jeszcze prolaktyne czy spadła po miesiącu z bromergonem i estradiol (czy to w pierwszej fazie cyklu lepiej?)

    iv09io4pu8vf68r3.png

    11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    31 lat
    6cs szczęśliwy 🤰
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego