Marcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam clearblue, fajnie jest nie zastanawiać się, czy ta kreska jest ok czy nie, po prostu masz buźkę albo puste kółeczko.
U mnie chyba z owulacją nie ma problemu, bo temperatura ładnie rośnie, progesteron wysoki.
Ale że podchodzę do wszystkiego zadaniowo i z ambicją, to się doszukuję, co jest ze mną nie tak, że nie zachodzę od razu w ciążę... Jakieś okropne mam ciśnienie. Chociaż teraz trochę jest mniejsze, bo bardzo zależało mi na urodzeniu dziecka najpóźniej jesienią, a teraz to już nie będzie możliwe. Tak czy siak, zbadałabym wszystko, żeby wiedzieć, o co chodzi.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Ja znów biorę wynik za pozytywny tylko i wyłącznie wtedy gdy testowa jest mocniejsza od kontrolnej. Np w testach L-check-1 midstream tylko taki uznawany jest za pozytywny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 18:47
W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
2.05.2016 poronienie 6/7tc -
nick nieaktualny
-
A ja w tym cyklu praktycznie przegapiłam owulację przez testy. Fakt jednak ze robiłam tylko raz dziennie. Robiłam od 10dc, w 12 i 13 była druga kreska, ale o połowę jaśniejsza od kontrolej. W 14 dc tylko jedna kreska. w 15dc miałam rano ból owulacyjny a wieczorem na usg nie było pęcherzyka, więc zakładam że owu była. No i tak czekałam na ten pozytywny test, że się zagapiłam przytulanie było tylko w 13 i 15 a pewnie najlepiej by było w 14starania od 2009
2010 - pierwszy aniołek 10tc
2011 - drugi aniołek 5 tc
2013 - dwa aniołki 7tc
2014 - starania wspomagane
2016 - największe szczęście 3000g, 56cm
2017 - kolejne starania, oj nie będzie łatwo -
Dośka wrote:Hej! Powodzenia!
Słuchajcie a jak to jest z tą kawą? Nie pije jej jakoś dużo, ale jestem strasznie przyzwyczajona do jendego dużego kubka parzonej kawy z mlekiem w południe. Czy jednak lepiej z niej zrezygnować po owulacji czekając na zrobienie testu?
Ja jakoś specjalnie nie rezygnowałam, no może nie piłam 4 dziennie ale przestała mi smakować pamiętam W sumie wszystko przestało...Dośka lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
RudaMaruda25 wrote:Ja sobie w tym cyklu też zrobię chyba test owulacyjny, ale sprawdzić czy mam owulację od razu po odstawieniu anty
-
nick nieaktualnyRobię porządki w apteczce i mam witaminę D 4000 j.m., mama kupiła mi przez pomyłkę zamiast 2000 j.m. i tak potem po 3 dniach zaczęłam czytać o tym, że nie powinno bez konkretnej przyczyny brać aż taką dawkę. I tak leży ta witamina i leży, zastanawiam się co z nią zrobić... Brać to raczej nie będę, może komuś oddam bo po co mi taka dawka...
-
Maria87 wrote:Ja mam clearblue, fajnie jest nie zastanawiać się, czy ta kreska jest ok czy nie, po prostu masz buźkę albo puste kółeczko.
U mnie chyba z owulacją nie ma problemu, bo temperatura ładnie rośnie, progesteron wysoki.
Ale że podchodzę do wszystkiego zadaniowo i z ambicją, to się doszukuję, co jest ze mną nie tak, że nie zachodzę od razu w ciążę... Jakieś okropne mam ciśnienie. Chociaż teraz trochę jest mniejsze, bo bardzo zależało mi na urodzeniu dziecka najpóźniej jesienią, a teraz to już nie będzie możliwe. Tak czy siak, zbadałabym wszystko, żeby wiedzieć, o co chodzi.
Długo używasz testów clearblue? Ja mam te które wyznaczają 4 dni największej płodności i dziś w 16dc dopiero pokazało mi się mrugające słoneczko. Zazwyczaj w 16dc mam właśnie owulację i inne objawy też raczej na to wskazują. Zobaczymy kiedy skok temperatury będzie, ale dziwne to. Chyba, że owulka będzie później?
Ile przed owulacją testy pokazują Ci się dodatnie?Październik 2017 synek -
nick nieaktualny
-
malwa88 wrote:Długo używasz testów clearblue? Ja mam te które wyznaczają 4 dni największej płodności i dziś w 16dc dopiero pokazało mi się mrugające słoneczko. Zazwyczaj w 16dc mam właśnie owulację i inne objawy też raczej na to wskazują. Zobaczymy kiedy skok temperatury będzie, ale dziwne to. Chyba, że owulka będzie później?
Ile przed owulacją testy pokazują Ci się dodatnie?
U mnie wychodzi buźka dzień przed owulacją (biorąc pod uwagę temperaturę).
Tylko że ja aż tak bardzo się na tym nie skupiam, bo nie uzalezniam współżycia od owulacji, po prostu zaczynamy już w 7dc i jest codziennie lub co 2 dzień tak powiedzmy do 15dc, więc na pewno trafiamy w płodne dni.malwa88 lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
Nera86 wrote:jakie masz cykle ? Jeśli "nie czujesz jajników" to dobrze bo znaczy ,że są zdrowe A śluz nie musi występować(tzn on jest ale Ty go poprostu nie widzisz) . Mam 3 dzieci z "suchych cykli" i tak naprawdę dopiero od tego roku widzę u siebie tak zauważalny "śluz "
Zawsze miałam ok 30 dni ale ostatnie miesiące cos swiruja i są 28-30.
Pocieszylyście mnie dziewczyny! W sumie córkę tez mam z takiego cyklu co go spisalam na straty- do tej pory nie wiem jak to się stało;) sex w 11 i 20dc a pozytywny test owu 16dc;)
https://www.maluchy.pl/ci-69827.png -
axox wrote:Zawsze miałam ok 30 dni ale ostatnie miesiące cos swiruja i są 28-30.
Pocieszylyście mnie dziewczyny! W sumie córkę tez mam z takiego cyklu co go spisalam na straty- do tej pory nie wiem jak to się stało;) sex w 11 i 20dc a pozytywny test owu 16dc;)axox lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
2.05.2016 poronienie 6/7tc -
nick nieaktualny
-
Ja w tym cyklu mam zamiar pierwszy raz używać testów owulacyjnych. Chcę zobaczyć czy będą się pokrywały z wykresem temperatury. W ogóle to stwierdziłam że przestaję wszystko podporządkowywać staraniom bo to nic dobrego nie przynosi. Wracam w końcu na moje ukochane zajęcia z indor cycling
Salome lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤